150 g sójových granulí
2 rožky
4 strúčiky cesnaku
2 celé vajcia
1 cibuľa
2 lyžice hrubej múky
3 lyžice strúhanky
1 kocka bujónu (dobrý je mäsový, napr. hovädzí, aby faširka dostala takúto príchuť:) )
rasca
mleté čierne korenie
majorán
olej
Sójové granule necháme v horúcej vode napučať asi 20 minút, potom z nich prebytočnú vodu vytlačíme. Bujónovú kocku rozpusíme asi v 1 dl vriacej vody, pridáme rascu, čierne korenie, majorán a premiešame. Rožky pokrájame na malé kocky, roztlačíme cesnak, cibuľu pokrájame nadrobno a všetko zmiešame spolu so sójovými granulami, bujónom, múkou a strúhankou. Zmes dáme na pekáč potretý olejom, upravíme, vyladíme a povrch potrieme olejom. Dáme piecť do rúry na 35 až 40 minút. Pečieme až pokiaľ nie je povrch upečený dočervena.
p.s. Na vrch fašírky môžte dať kúsky slaninky:).
Vôbec sa nemusíte báť sóje. Je veľmi zdravá. Schválne doma nepovedzte z čoho je, či na to dotyční prídu sami od seba:D.
To budu muset jednou vyzkoušet :-)
OdpovedaťOdstrániťDíky za recept!!!
věřím ti, že to je dobré.. ale ta sója mi tam vadí, já raději masoo :) 100 lidí 100 chutí :) jsem ráda že nejsem vegetarian :)
OdpovedaťOdstrániťFajn je i Tempeh - zkoušela jsi? :)
OdpovedaťOdstrániťJéé, vypadá to dobře, ale prosím tě, co je to rasca? :)
OdpovedaťOdstrániťvyzera to dobre:) a pre lindsay: rasca=kmin
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťCeady: veď ja viem, že vo vareni sme take spriaznené duše;)
OdpovedaťOdstrániťM.:ja tiež nie som vegetarián, ale sója mi nevadí, ako ty hovoríš 100 ľudí, 100 chutí:)
Markett: teda o tomto som myslím ešte nepočula, čože je to zač?
LIndsayLO: ako Bellatrix správne napísala je to kmín.
bellatrix: :), ďakujem za asistenciu pri objasnení kmínu;)
Tempeh je takovej sójovej bloček, dělá se uzenej, marinovanej...stačí rozkrájet a osmažit. Je nízkokalorickej, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem vitamínu B12 a rostlinných bílkovin. Kupuju ve zdravé výživě (mají to v lednici) za 43,- Kč. Zkus vygooglit ;)
OdpovedaťOdstrániťMarkett: nemyslíš "tofu"?
OdpovedaťOdstrániťMarkett: tak som si to kukla na nete:), toto som teda ešte fakt neksúšala:). Ako to chutná, niečo ako tofu?
OdpovedaťOdstrániťTofu jsem zase nezkoušela já :-D Ale mamka říká, že Tempeh je lepší, tak nevím :)
OdpovedaťOdstrániťMarkett: tak to sa teda oplatí vyskúšať;), tofu vyskúšaj najlepšie je lahôdkové, dobré je aj údené, a prírodné je viac-menej bez chuti...
OdpovedaťOdstrániťUrčitě vyzkouším, díky za tip ;)
OdpovedaťOdstrániť