nedeľa 26. júna 2011

Nechtíky

Včerajší deň sa u mňa niesol v tvorení nechtov. No nedopadlo to tak ako som si predstavovala. Bohužiaľ. Chcela som konečne vyskúšať water marble. Možno ste o tom už počuli. A keď nie, zjednodušene: do vody nakvapkáte laky na nechty, vytvoríte nejaký obrazec a ponoríte necht tak, aby obrazec priľnul na nalakovaný necht. Znie to jednoducho, ale je to veda.
Keď som sa o to pokúšala úplne prvýkrát nemala som ani taký vysledok, ktorý sa mi podaril po včerajšom  8.pokuse. Takže hádam nabudúce sa mi podarí aspoň jedna celá ruka= všetkých 5 prstov:D 
(Áno, znamená to, že sa tak ľahko nevzdám:D )

Napriek tomu, že sa mi moc nedarilo aspoň Vám nadšktrnem ako som postupovala.
Recept na minimálny úspech v tejto technike spočíva v nalakovaní nechta (môže byť ľubovoľná farba) -nemusí byť zrovna biela. Ale poznáte to, biela je univerzálna:).
Okolie nechta si oblepíte lepiacou páskou alebo vrstvou krému - ušetríte si tým čas potrebný na čistenie okolia nechtového lôžka.
 A teraz dosť podstatné body: potrebujete tekuté laky, s hustými tu isto nepochodíte! Ja som použila tieto z hm-ka. A konečne sa mi pekne roztekali na vodnej hladine. Ďalej nejakú nádobu, ktoré nepotrebujete napr. z jogurtu. Po vzhliadnutí viacerích videí som sa dozvedela, že voda, do ktorej kvapkáte laky by mala byť destilovaná alebo prevarená alebo z vodovodného kohútika izbovej teploty. Takže si môžte vybrať, čo Vám vyhovuje:).
 Ja som použila vodu z vodovodného kohútika izbovej teploty. Fajn je, keď ju necháte chvíľku odstáť a teplota sa ešte doladí:). A potom si už len kvapkáte vybrané odtiene do vody. Zväčša do krúžku a potom napr. špáradlom môžte vytvoriť prúžku alebo "akoby kvetinky". Mne sa podarilo to na obrázku nižšie, ale pri odlepovaní lepiacej pásky som si to toho nechtiac trošku rypla a tak už to moc hodné fotenia nebolo. Škoda :(. A ešte niečo, keď necht ponoríte treba paličkou alebo špáradlom zozbierať zvyšky laku na hladine. Mne sa dokonca prvé rázy stalo, že po vynorení sa mi na nechte samé od seba pohybovali vrstvy nakvapkaného laku, akoby tam bola priveľká vrstva.

 A aby ste si nemysleli, že som blázon a dávam si bežne modrú farbu (lak Catrice, viď nedávny príspevok o jeho kúpe) na nechty na rukách...Dôkaz miesto sľubov...ako sa hovorí v jednej reklame.
Páči sa Vám modrý lak? Ja som ho zvolila, aby som silno podporila farbu trička v takej istej farbe:))). Uvidím, čo z toho bude.

p.s. Nakoniec ruky skončili len s čisto bielym lakom a tak sa jemne dopĺňajú s týmto "electric blue" odtieňom.
p.s.1 Keby ste mali vážny záujem povenovať sa technike water marble, youtube vám je po zadaní kľúčových slov silne nápomocný. A verím, že neprestanete ochkať nad možnosťami obrazcov, ktoré sa s ňou dajú vytvoriť.
p.s. 2 Potrebujete trpezlivosť:) Ako sa hovorí trpezlivosť ruže prináša:D

21 komentárov:

  1. Taky se chci do water marble art pustit, ale bojím se toho, že ztratím trpělivost okamžitě :D Tak uvidíme no jak to půjde :) Držím palce i tobě nabuduce ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jezisi toto vyzera strasne zaujimavo!A velmi sa ti ten jeden podaril! aj by som to vyskusala, ale asi... ja som na to motovidlo :-P

    xx
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to je super, o tom som doteraz nepočula, určite to vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fú, tak o tomto som ešte predtým nepočula, no a vyzerá to veľmi zaujímavo, ale podľa mňa na to musí byť človek šikulka ako Ty, lebo ja s lakmi na nechtoch všeobecne nemám trpezlivosť :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tohle jsem dělala již minulé léto a musím říci, že když člověk ví jak na to, tak to je prostě pecka. Dost jsem si s tím vyhrála. Ale jelikož jsem si jednoho krásného dne smazala album z picasy s tím, že ho už nikdy nebudu potřebovat, tak bohužel se nemůžu pochlubit s výsledky :(
    Nicméně zvolila jsi pěknou kombinaci barev a moc se Ti to povedlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak to musím taky zkusit:)...ale myslim si, že já se tak akorát budu vztekat a pak to hned odlakuju:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. asi bych na tuhle technku nemela nervy, ale uznavam, ze to vypada skvele a ten nehet, co se ti povedl, je vazne nadhernej! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. wow to jsem ještě neslyšela,ale hodně štěstí :D
    jinak můžeš mrknout na můj blog,teprv ho rozjíždím tak mě zajímá názor všech :p

    OdpovedaťOdstrániť
  9. to jsou vymozenosti, ale vypada to huste

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To vypadá opravdu moc zajímavě! :)
    Musím to taky vyzkoušet, díky za tip! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. wow..vyzerá to super..ale na také niečo ja nervy nemám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak tuhle metodu taky vidím poprvé :-D Vypadá to super, ale na mě asi hodně složitě a určitě to vyžaduje i hodně trpělivosti...Takže tě obdivuji :)) Jinak máš super stránky..takže follow

    OdpovedaťOdstrániť
  13. na water marble už jsem koukala,ale vypadá to vážně na pohled jednodušše a když to vidím ted krok za krokem,asi to bude fakt složitý :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. To vypadá fakt dobře! Ale ta trpělivost...no :D Já šílim, když mi lak neschne do minuty a když není perfektní, tak nevim, jak bych zvládala tohle :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Skúšala som, myslím že je to dosť jednoduché, avšak prišlo mi to ako plytvanie lakmi...kým by som si tak spravila všetkých 10 prstov tak mi vo fľaštičkách nič neostane :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ďakujem Vám krásne za komentáre, myslím, že by ste to časom zvládli, ja zase nie som nejaký expert, a je fakt, že lak sa celkom pri tom míňa najmä, keď si to len trénujete, preto nepoužívam tie najdrahšie, ale také, aby mi to moc nebolo ľúto. Prajem tým, ktoré sa rozhodnú to skúsiť pevné nervy a šikovné ručičky, nech sa Vám darí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Nikdy mi to nešlo :((
    ale moc hezký návod.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. no ja som sa o to minule tiez pokusala ... ale ziadna slava ... ako som napisala čo prst to original :D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Moc se mně water marbling líbí, zvlášť v duhových barvách, ale sotva zvládám razítkování.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)