utorok 21. júna 2011

Palette + tutorial + swatches

Chceli ste to, tak to máte mať! Riadna záplava obrázkovej dokumentácie v tomto príspevku.
Povedzme si narovinu, ktorú z Vás by nezaujala veľká paleta očných tieňov. Áno, aj keď je pár výnimok, väčšina by sme tíško slintali:). Sprvoti moje srdiečko po takejto veľkej palete nepišťalo, možno aj preto, že som videla len farebné. Na tie som si povedala, že mám radšej klasiku a na kanárikovo farebný make-up nie som. Po čase som žačala objavovať aj tie s prirodzenými odtieňmi. Nastal však ďalší problém. A to, či bude paletka kvalitná. Prečítala som niekoľko diskusií, a tak nejak som sa dostala až k značke BH Cosmetics.
Recenzie boli prakticky len zo zahraničia. Samozrejme aj tu boli nejaké negatívne odozvy, avšak minimálne.
A tak keď mali nedávno zľavy ku Dňu matiek, využila som to. Balíček mi prišiel vcelku rýchlo, presne si nepamätám koľko to bolo, hádam týždeň a pól.
A moje prvé dojmy?
Na ich stránke, kde uverejňujú odozvy zákazníkov, som sa dočítala, že tiene sú malé a popravde sú. Nečakala som to, aj keď som bola pripravená na všetko:D. Nižšie v príspevku nájdete aj porovnanie s mincami pre predstavu o veľkosti. Na druhú stranu nebudete ich musieť míňať večne, aj keď vydržia dosť dlho. Ďalej som čítala niečo o slabej pigmentácií, tak toto musím aspoň v prípade mojich vyvrátiť, pigmentácia je super, ja vždy používam bázu, takže neviem ako by to bolo bez nej, ale držia od skorého rána až do večera, kedy sa idem odličovať, neporušené! Takže som maximálne spokojná. 
Mám 88 odtieňov za cca. 20 eur aj s poštovným (vyšlo mi to cenovo ešte tak, že by som neplatila ani dph) :).
Oplatí sa Vám to aj z toho hľadiska, keď si rozrátate cenu za 1 tieň. Koľko je to? Okolo 30 centov:). 


 Tento look sa mi s ňou podarilo vytvoriť. A aby ste nepovedali, že som to odflákla, nafotila som Vám k tomu aj postup. Dúfam, že zaujme:) a bude sa páčiť. Vlastne, že sa Vám páči líčenie. Mimochodom, navyše to bola použitá len ceruzka na oči a špirála:)
 Klasický prvý krok je nanesenie bázy. Ja používam od Urban decay, vhodnou dostupnou alternatívou je aj Elf eye primer.
 Tmavohnedým očným tieňom (vyznačený na palete, môžete si nájsť podobný odtieň) si spravíte čiaru, ktorá by mala by akoby pokračovaním spodnej línie oka. Hádam to chápete z obrázka, lebo neviem ako to napísať zrozumiteľnejšie.

 Čiaru, ktorú ste si nakreslili následne jemne rozotriete dohora, ako na obrázku.
Aj keď to zrovna na tejto fotke to nevyniklo, zoberieme čierny očný tieň a napodobníme jemne linku, ktorú sme robili hnedým tieňom. Decentne. Na spodný okraj oka nanesieme tmavohnedý očný tieň ako linku. S očným tieňom táto linka bude pôsobiť jemnejšie ako s ceruzkou! Môžeme ju navyše jemne roztrieť, pokiaľ by sme mali z tieňa ostrú čiaru.

 Zjemníme ostré prechody.
 Asi takto:
 Zoberieme odtieň piesku, a zjemníme prechody okolo oka...
Naznačené červenou farbou na obrázku nižšie...


Zoberieme odtieň svetlejší ako odtieň našej pokožky a nanesieme na väčšiu časť pohyblivého viečka
 Opäť zjemníme prechody "Blender-om"
 Ja som nakoniec ešte aplikovala ešte bledší tieň na pohyblivé viečko, pretože som chcela docieliť svetlý efekt, a pôvodne som tam mala odtieň dožlta-zlatava.
 Miesta medzi mihalnicami hore a dole vyplnime ceruzkou, čo znamená, že si spravíme tenučkú linku, čo najbližšie pri riasach, zhruba v polke horného aj dolného viečka. Docielime tým vzhľad hustejších mihalníc.
.... čas na riasenku:)

 A na záver malý vzorkovník paletky:
Prvé 3 stĺpce:
 Ďalšie 3 stĺpce:
 Áno presne tak, nasledujú opäť ďalšie 3 stĺpce:
 A nakoniec už len posledné 2 stĺpce:
Pri fotení vzorkovníka som nanášala tiene prstami, čím som trošku "dorypkala" samotné tiene, ako je to vidno na niektorých fotkách, so štetčekom sa takto nedrobia a ani neprášia + som si všimla, že paletka má dosť odtieňov do ryšava, hrdzava a jemne oranžova, vyvažuje to však množstvo odtieňov bielej, ktorá sa na prvý pohľad javí ako biela, no niektorá má odtieň do fialova, žlta, ružova, biela, krémova...a samozrejme aj odtiene hnedej, fialovej,...atď.

Značka bh cosmetics má široký sortiment (očné tiene, palety, štetce, paletky na pery, vecičky na tvár), na ktorom sa môžte pokochať na:
http://www.bhcosmetics.com/
Ja mám svoju 88 neutral paletku, a mimochom ako som tam teraz nakukla majú opäť zľavy:))))
Na ich facebookovej stránke som čítala, že troška menia zloženie tieňov,pravdepodobne preto majú stále nejaké akcie na vyprázdnenie starých zásob.

Máte už aj Vy svoju paletku? Odkiaľ pochádza?

Teším sa na Vaše reakcie ( a ovácie:))) - ale nie robím si srandu, hodilo sa mi to tam ako rým)

p.s. Zavretá paletka je veľká ako malý zošiť, zrkadielko nebolo nalepené zrovna najideálnejšie (len obojstrannou lepiacou páskou), takže vypadáva - treba si ho dolepiť, a obsahuje aj 2 obojstranné aplikátory po bokoch zrkadielka- mne sú nanič, kedže som zvyknutá pracovať so štetcami. To je asi všetko, čo som mala ešte na srdci.

18 komentárov:

  1. Fakt parádní. Splněný sen. :D
    To líčení je skvělé. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto je super! přesně jsem toto potřebovala takový návod! přesný postup jak to jde po sobě!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow, páči sa mi, že z jednej paletky môžeš vytvoriť milión farebných kombinácií :)
    aj keď škoda, že sú také malinké...
    snívala som o takom niečom ako malá, ale keďže ja nosím v kabelke stále aj kozmetickú taštičku (aj s tieňmi, ak nejaké mám na sebe), tak by sa mi do nej určite nevošla :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já sem nenáročná, stačila by i jen paleta 5 stínů, kde by se mi líbily všechny... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jane: :DD dakujem:)

    Mischel: už som tu jedno podobne robila:)

    dolcezuzka: ja to beriem ako vyhodu aspon ich nebudem minat do staroby:D, praveze je velka ako maly zosit:D takze mozno aj vosla, ja sa skor nalici rano a vacsinou nepotrebujem upravy pocas dna tak mi to navadi:))

    Ivet: ja som bola nenarocna doteraz, ale uz som nemohla dalej odolavat, bolo to silnejsie ako ja:))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Líčení je vážně povedené.
    A tu paletku musím mít! Jen mě fakt zaráží ta velikost (spíš malost :-)) jednotlivých stínů.
    Ještě se zeptám - jaké ty stíny jsou? Jemně třpytivé, hodně třpytivé, či matné? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Díky za super postup, nikdy se mi nepodařilo docílit tak skvělého efektu:)
    Jinak já používám stíny od Lancome a nedávno jsem si koupila docela fain paletku i v HM, ale spíš jen proto, že se mi líbily ty zářivé barvičky (které stejně nepoužívám:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I really like the tutorial, so great! :)
    Kisses!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mě osobně ty barevné paletky taky nelákají, mám v plánu pořídit si paletu chladných odstínů od Zoevy. Tato je také pěkná, ale na můj vkus je tam moc oranžových odstínů, takové barvy mi nesluší.
    Líčení se ti moc povedlo!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. No prostě mega paleta! 20euro je dost, já mám radši ty menší paletky třeba o 5 odstínech, že už to máš nakombinované tak do hodících se odstínů :) Ale určitě musí být super se s ní chlubit, jak pro princeznu!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. maizy: ja tu veľkost beriem ako vyhodu, aspon ich nebudem minat do staroby:)) naco obrovska, ked by som ju neminula:D, juuj a to som zabudla dopisat, je tam par (cca.5) aj trosku trblietavych, ale ide v podstate o matnu paletu, hlavne preto som si jju vyberela, je to taka zakladna paleta a lepsie sa vyuzije ako trblietava:D

    viennettka: ja som tiez zvazovala Zoevu, myslim, že v podstate vsetky maju rovnake farby, len si tam da akzdy svoje logo, aj som o tom na viacerych diskusiach citala, a u Zeovy som videla u nas len taku 28 tienovy, a chcela som viac:)) Ono niekedy to, co na ruke vyzera ako oranzova, moze na oku uplne inak vyzniet, niekedy sa s nimi robia len prechody:)

    Dazz: tak moj zamer nebol sa s nou chvalit. Je to dost, ale na druhu stranu je tam dost tienov, a ja som hladala take, kde mam zaruku, ze farby budu ozaj kavlitne nie je ich nebude ani videit..., no praveze niekedy je sice 5 odtienov v paletke, ale nesediacich zalezi to kus od kusu, ale aj od znacky, napr. Dior to ma vymakane...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Natálie: jej ved tu paletku mas prave publikovanu na nete:), to poznam je to lakave kupit si paletku, dufam, ze sa ti licenie podari:)Od Lancomu som sice tiene nemala, ale tie paletky so 4 tieňmi vyzeraju zaujimavo a pekne, viem, ze jedna sa mi tak pol roka dozadu dost pacila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ty kks, tých ale je ! :) Kiežby som mala všetky svoje tiene takto pokope, nemusíš nič hľadať, kombinovať, zašpiniť a potom čistiť :D A farby sú presne podľa môjho gusta. Silno zvážim! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ta paletka vypadá krásně! jen bych nevěděla, co dělat s těmi bílými odstíny, s těmi světlými. líbí se mi ty hnědé a hodně je používám, v mé minipaletce hnedá dochází, musím pořídit něco nového, s čím budu spokojená, ale nechci velkou paletu, stačilo by mi 8 hezkých stínů :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. jé, zrovna dneska jsem na prakticky úplně stejnou (na chlup i odstíny) viděla tuším na ebay, jen neměla tu značku. popravdě si všichni tyhle paletky dost chválí a jsem ráda, že jsi nám alespoň ukázala velikost, příznám se, že po ní začínám pošilhávat ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Krásny blog :) Práve som si odoslala objednávku kozmetiky Elf a tvoje recenzie mi pomohli vo výbere :)

    katie-wonderfulworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jee dakujem, tak dufam, ze budes spokojna! verim, ze hej:) a daj potom vediet!

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)