"Papkáčky", začína sa tekvicové obdobie...
Neminulo ani našu domácnosť a dostali sme v poradí už druhú tekvicu!
Kedže na "trojobal" z minula sme chuť nemali, rozhodla som sa z nej spraviť placky.
Máte radi tekvicové placky?
Ak áno kľudne pokračujte v čítaní, ak nie...asi som Vám neulahodila.
Hlavnou surovinou je samozrejme tekvica, bez nej by to nešlo a o náhradke som nepočula. I keď zemiakové placky sú na podobnom princípe, ale o tie tu teraz nejde!
Koniec koncov, prečo by sme nahrádzali tekvicu, ktorú chceme zlikvidovať:D.
Potrebujete:
1 kg očistenej tekvice,
2 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
250 g ovsených vločiek,
1 čajovú lyžicu vegety,
200-220 g detskej krupice (ja som použila hrubú múku:) ).
Očistenú tekvicu nastrúhate, pridáte nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku (tie som pretlačila cez lis) -zmiešate. Ďalej si do misky dáte ovsené vločky, vegetu a múku. Premiešate. V prípade, že sa Vám to zle mieša, použite ruky. Ja som si dokonca musela zobrať väčšiu misku, lebo to akosi naberalo na objeme:).
Takže rada nad zlato: Zoberte si veľkú misu!
Po premiešaní necháte chvíľku postáť, aby sa suroviny navzájom spojili.
No a potom už cesto čaká len rozhorúčená panvica potretá olejom.Vôbec to s olejom netreba preháňať pokiaľ už máte lepšejšiu panvičku. Budú tak aj zdravšie. V prípade, že používate viac oleja, vyrieši to utieka (kuchynská) alebo servítka, na ktorú placky po opečení vyložíte. Vytiahne to prebytočný olej a kdesi som čítala, že aj vlhkosť.
Cesto môžete dávkovať obyčajnou polievkovou lyžicou a potom ho na panvičke len roztlačiť na placku.
Možné spôsoby servírovania: Ako "strašidelný smajlík":
Odporúčam na ešte teplé placky postrúhať trochu syru (eidamu) - syr sa roztečie a možno to zachutná aj tým, ktorí tekvicu normálne nemusia. Podávať môžete s kečupom alebo bielym jogurtom - Activiou. Alebo len tak bez ničoho, posolené.
Dobrú chuť, krásky! + ešte krajší dník!
mnam :)
OdpovedaťOdstrániťdo vkusu ses mi rozhodně trefila! mňam! .. no, až na ten kečup.. ten bych vynechala :D
OdpovedaťOdstrániťwww.NikolaLondýnová.com
Z.: :)
OdpovedaťOdstrániťNikolka: ja som si tiež dala bez kečupu, len troška osolene:)), kečup mal priateľ:D
Mňaaaaaaaaaaaam! :)
OdpovedaťOdstrániťNo tak to vypada vazne famozne! Mam takove veci rada, takze s dovolenim kopiruji a ukladam a pri volne chvilce urcite vyzkousim :)
OdpovedaťOdstrániťurčitě někdy vyzkouším, vypadá to chutně :)
OdpovedaťOdstrániťkonečne viem ako pripraviť tekvicu! :) ani nevieš ako si ma potešila, keďže to vyzerá skvelo, budem to musieť skúsiť, i keď neviem, či to dopadne takto dobre :)
OdpovedaťOdstrániťno, len škoda, že všetko sú to len známi :/ a mne by úplne stačil jeden pravý :)
OdpovedaťOdstrániťAngie/Nikoll: :)))dobrú chuť!
OdpovedaťOdstrániťmodemusphotography: kľudne:)
Monika: nielen, že vyzerá ale aj je:)
Beth: nemáš na tom, čo pokaziť:)
ach, uz zasa tie vase zeleniny :D...ale vies co? okusila by som, mozno by mi aj zachutilo...mozno :D toho smajlika :D
OdpovedaťOdstrániťjé. na tanieri to vyzerá super :D aj keď teraz by som si to určite nedala, keďže som najedená (prejedená:D)
OdpovedaťOdstrániťTy brďo, na tenhle způsob jsme to ješě nikdy nepřipravovali, vždycky jenom obalované:) musím to někdy zkusit:)) je to lepší než trojobal?
OdpovedaťOdstrániťMám to ráda :) Nedávno jsem z cukety pekla "koláč" na slano a byl celkem dobrej. Tak tvůj recept taky co nejdřív vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťhttp://tyjsimandarinka.blogspot.com/