utorok 27. septembra 2011

Septembroví miláčikovia:) a nielen to


Photobucket
V poslednej dobe vyprázdňujem svoje zásoby kozmetických produktov. Kozmetiku mám rada, ale rozhodla som sa trošku šetriť a nekupovať stále niečo nové. Skúšanie je fajn, ale keď máte doma "poklady", prečo trápiť peňaženku:).
Priznám sa, že aj keď mi produkt nejako nesadne, väčšinou ho dominiem. Vyhadzujem ho iba vtedy, ak by som naň mala vyslovene nejakú reakciu.
A častokrát sa mi osvedčí na nejaký čas ho odložiť a po nejakej dobe sa k nemu opäť vrátiť... a zrazu mi sedí a som z neho nadšená:). To je však samozrejme ten lepší príklad a nie vždy to platí...

Máte to aj Vy tak?








Posledný mesiac som si obľúbila tiene s jemným "metalickým" nádychom od Essence: Quattro eyeshadow. Myslím, že patria k najprirodzenejším tieňom z týchto "kvatro tieňov" a vyniknú na každom. Ja ulietavam na druhej najbledšej farbe, ktorú dám na celé viečko a trošku na spodné do vnútroného kútika. A hnedý potom na zvyšok spodného viečka. Pigmentácia je vzhľadom k cene fajn, brala by som keby boli menej práškové, ale zase za tú cenu...Treba ich aplikovať opatrne, aby ste si pri použití veľkého množstva nevytvorili na oku vzhľad omietky. Ideálne su aj na nosenie do školy, keď sa chcete namaľovať, ale školská etiketa a aj Váš zdravý rozum povoľuje prirodzený vzhľad. S riasenkou si potom už len podajú ruky:).
Photobucket
Lesk na pery 402 od Bellu už som opisovala aj s jeho kamarátmi. Pomaly mi dochádza, ale poviem Vám za tú cenu bol fajn, len sme si spolu museli trošku zvyknúť. Dodá perám šťavnatosť a navyše ich hydratuje ich. Nepriateľom je už len vietor, lebo nech je aj maličký, akonáhle vzlietnu len drobné vlásky z mojej "hrivy" je zle nedobre, už sú nalepené na perách. Ale to sa mi stáva s leskom vždy, beriem to už ako nutné zlo.
Photobucket
"Pupácky dotyk svetla" je stále v štádiu testovania. Nedostane sa naň rada každý deň, ale keď si ho dám hneď sa cítim lepšie-krajšie. Rozžiarenejšie. Fakt skvelá vecička!
Pri  očiste pleti používam tampóny z Lidla. Aj keď na tie z Marrionaud nemajú, vyhovujú mi viac ako tie od firmy Bel, ktoré sa mí niekedy pri vyťahovaní z obalu rozdelili na polovicu, trčali z nich vlákna a boli na dotyk "umelé". Tieto držia pokope, tvar a odličuje sa s nimi veľmi príjemne. Na tvári ich necítim ako drôtenku (taký pocit som mala niekedy pri tých predošlých). Cena sa pohybuje okolo 0,65 eura (120ks).
A keď sa mi vyhodí na tváričke nejaká potvora, nie je nič jednoduchšie ako ju potreť prírodným antiseptickým Tee trea olejčekom. Miesto vysuší a hojenie je rýchlejšie. Funguje pri zápaloch, plesniach, infekciách, drobných rankách, poštípaní hmyzom, kliešťoch, pri nádche, a ako som sa dočítala aj paradentóze aj aftách. Treba si však prečítať príbalový leták a používať najmä s rozumom. Pre niektorých môže mať typický dosť silný pach, ktorý môže jemne dráždiť aj oči, či sliznice. Podarilo sa mi ho aj ochutnať, je horký! A treba sa vyhnúť okoliu očí! V mojom boji proti akné neustále pretrváva práve on:). Postihnuté miesto stačí potrieť malilinkatým množstvom. Nájdete napr. v lekárňach.
Absolútnym prekvapením pre mňa bol "samoopaľovák" Hawaiian tropic. Je to skôr tónovač. No neviem, či to bolo tým teplom v lete, ale teraz ho na pokožke necítim. Skrátka nesmrdí. Len spočiatku  som zacítila niečo, ale bolo to veľmi slabučké a teraz je to už preč. Možno ten pach, ktorý som cítila pôvodne bol ešte z predošlého samoopaľováku, kedže som ich testovala niekoľko. Tento pri natieraní krásne vonia citrusmi, alebo niečím takým. Páči sa mi aj to, že hneď ako sa večer natriem môžem isť spať, nič sa nebtiera. Samozrejme 5 minútiek mu dám na vstrebanie, za ten čas si umyjem zuby a tvár:). Keby toto viem skôr behám v lete opálená, lebo zanecháva fakt peknú farbu. Každodenným natieraním predídete nevzhľadnému fľakateniu. (Kdesi som čítala, že je síce proti skutočnému opáleniu do oranžova, ale voľným okom to moc nespozorujete, a zase ževraj vyzerá reálnejšie ako opálenie od Ryoru (myslím, že to bol Ryor) ).

Photobucket
Nová minirubrika: Čo som minula a aká bola spokojnosť:) s podnázvom Niekedy sa aj zlý prvý dojem môže zmeniť:)


Prekvapením pre mňa bol balzám od Garnier. Moc  šampónom a kondiciónérom tejto značky neholdujem, ale tento zanechal moje vlasy jemné a mala som z nich aj celkom dobrý pocit. Nemal ani enormnú ovocno-sladkú vôňu ako mávajú tieto výrobky. Mal by byť posilujúci na suché, poškodené vlasy bez lesku. Obsahuje 3 ovocné oleje pre trojitú výživu a to z olivy, avokáda a bambuckého masla. A mne sa tak zdá, že fakt funguje aj keď som ho práve minula. Je čas vyskúšať zase niečo nové, navyše aj medzi jednotlivými umývaniami striedam šaapóny a balzámy, lebo mám vždy pocit, že vlasy sa na ne zvyknú.

A minul sa mi aj Essence express dry na urýchlenie schnutia nechtov. Keby je väčší hneď ho beriem zas, ale zdalo sa mi, že som ho dosť rýchlo vypoužívala. A kedže je len druhom stojane tak "zas niekedy nabudúce". Ale aspoň otestujem tie rýchloschnúce kvapky. Aj keď po ich prvom použití môžem povedať, že toto sa mi páčilo viac. A je to fakt dobrá vecička!

Neutrálne pocity mám z nálepiek na nedokonalosti Essence. Asi tak, výrazne zlepšenie hojenia som nezaznamenala. Fakt mi v tomto lepšie poslúži Tee trea olejček. V balení najdete 24 guľatých samolepiek. Nalepíte na vyčistenú pleť a necháte pôsobiť aspoň 8 hodín. Keď ich prilepíte nemusíte sa báť, že by sa Vám napr. v spánku odlepili, skutočne držia. Cena bola okolo 1.70 eura. Zhodnotenie: Moc som od nich nečakala a moc sa toho s nimi ani neudialo. Takže nebolo ani sklamanie.
Photobucket

Photobucket
A malé varovanie na záver, pokiaľ Vás upútala cestovná sada zo Sephory. Už som ju stihla aj otestovať. Nádobky na krém majú síce šróbovacie uzatváranie, čo však krému nezabráni pretieť práve týmto uzáverom von. Túto chybičku krásy má aj väčšia aj menšia nádobka. Takže druhýkrát si tento "travel bag" isto nekúpim. Lepšie mi poslúžila tá z Oriflame. Fľaštička so sprejom je fajn a zvyšok som použila z inej sady. Plus sú však etikety na označenie, ktoré sú súčasťou balenia. A milé je aj samotné balenie -taštička.


Pokiaľ ste sa prepracovali až sem, gratulujem Vám a prajem Vám krásny slnečný dník!

15 komentárov:

  1. Tie tieniky Essence mam, patria k mojim oblubenym, tieto odtiene mam najradsej... a na odlicenie najradsej pouzivam echt velke tampony, ktore mavaju v DM.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. lučiak: no tie použivam aj ja, ale kedže u nas Dm nemame a cesta do nej je neurcita, tak sme zachranili situaciu tymito:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mám podobný odtieň lesku a veľmi som si ho obľúbila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm, uvažovala jsem o těch rychleschnoucích kapkách, ale můžu ti říct, žes mě teda trochu nakousla... Že bych šla spíš do spreje?
    Co se týče těchto Quattro stínů, vypadají moc moc dobře. :)
    A taky jsem ráda, žes napsala o té cestovní sadě, je fajn vědět, do čeho neinvestovat... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. aj ja ho väčšinou domínam...mne je to pak strašne lúto...aale tak snažím sa vyberať si produkty tak aby mi sadli už na prvý pohlad:P:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Beth: moj clovek:)

    Kyky: no ja som kvapky skusila zatial len raz, lebo som skusala tento sprej, len na kvapakcch mi nevyhvuje, ze musis kvapnut na necht a ono to tece po celom nechte, niekedy sa mi zdalo, ze mi to stieklo tak, ze tu kvapku mam len na pol nechte tak som kvapla znova, zatial co sprejom len osprejujem a je...ale kvapk mozno vydrzia dlhsie, urcite po skusenostiach o nich napisem...:) A na tu cestovnu sadu som sa tesila, len som pri poslednom prekvapeni bola nemylo prekvapena, lebo som krem mala nielen v krabicke, ale aj kozmetickej tasticke, sice len trosku, lebo to nebola extra dlha cesta, ale ocakavala by som, ze bude tesnit.

    Kik:): :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. priznám sa, že jediné, čo som z tohto skúšala a čomu som aj verná, sú tie super lacné a skvelé tampóny :D prekvapili ma pravdupovediac, že za takú smiešnu sumu sú veľmi kvalitné a pritom jemné. nad tými quatro tieňmi som uvažovala, mám rada jemné farby (hoci na blogu sa vždy vymaľujem ako kraslica, ale inak preferujem "nude makeup" :)), no a zdá sa, že si ich zaobstarám, lebo vyzerajú veľmi pekne.. práve pre toto som vďačná za také články aké sem dávaš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nina: tak takyto komentar vzdy potesi, dakujem za velmi milu odozvu. A so vsetkym suhlasim:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. bolo to fakt super:P...akože trápne ticho nebolo,furt sme sa smiali kecali a taak:)...paráda:P

    OdpovedaťOdstrániť
  10. V jaké síti drogerií jsi prosímtě koupila ten samoopalovák? Mám pocit, že u nás jsem ho neviděla:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dejnicka: no u nas je to taka vseobecna drogerka, ktora ma aj produkty Tety, ale inak je nezavisla, tak ti asi neporadim...inak som ho tiez zatial nevidela, aj tento rok som ho tu videla prvykrat...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. to já dělám v poslední době taky, neustále utrácím peníze za kosmetiku :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak těmi Quatro stíny si mě potěšila! :) koukala sem na ně a nevěděla, zda si je pořídit a teď sem se rozhodla! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Super článek, stíny i Tee trea určitě vyzkouším. Díky :-)).Lucish.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)