pondelok 5. decembra 2011

A zase to jedlo + bonus

PhotobucketKrásny pondelok, krásky!

Zaujíma ma ako začal Váš týždeň?! Aj Vás prekvapilo to oteplenie? Ja si stále akosi neuvedomujem, že je december, takýto si ho teda nepamätám. Najviac mi vadí to hmlisté počasie a vždy mokrý chodník, ktorý pri nižších ranných teplotách namrzne.

Možno už sa Vám zbiehajú slinky na to, čo vidíte na obrázku naľavo, či sa pletiem?
Puding si pamätám zo škôlky, kde mi najviac vadilo, že vždy býval len čokoládový. A ja som na svoje vlastne nešťastie bola skôr "vanilková".  Navyše mal navrchu typickú kožku, ktorá mi vtedy moc nechutnala:D, presne tak ako šupka na mlieku. Pre mňa dosť nechutná vec, ale viem, že podaktorým dokonca chutili:D.
Aj keď puding nepatrí zas až tak k zdravým jedlá (obsahuje škrob), nie je kalorický a hlavne je to mňamka. My sme vyskúšali novšiu radu pudingov od Dr. Oetkera: horká čokoláda v kombinácií s pistáciovým, ktorý má byť z pravých pistácií. Alebo tak voľajako to tam bolo popísané. A fakt tak chutili.
 Dozdobiť si ho môžete šlahačkou, alebo len tak bez nej ako ja:).




Ďalšie jedlo bude plnohodnotnejšie. Zvládne ho každá a môže tak maminu prekvapiť s obedom. Určite to ocení:). Varievate doma obedy, alebo je kráľovnou kuchyne u Vás stále mama?
Stačí Vám na to toľko kúskov kuracích prsíčok, koľko osôb je pozvaných na obed:). Oravská alebo anglická slaninka, ktorú  si nakrájame na plátky, podľa chuti - môžete dať ako na obrázku. Nastriháme si väčšie kúsky alobalu (podľa počtu pŕs), ktoré potrieme maslom alebo Herou (Ramou, proste tukom, keď nemáte môže byť aj olej, ale lepšie je to s tým tukom). Na jednotlivé kúsky kladieme okorenené a osolené kuracie prsia, poukladáme naň slaninku a už zabalíme. Aby Vám šťava nevytiekla chytíme si vzdialenejšie protiľahlé konce alobalu, zdvihneme dohora, priložíme k sebe a zrolujeme dole, potom stačí už len zrolovať konce, tak ako na obrázku. Pečiete asi 30 minút. Pokiaľ si nie ste isté, či je mäso hotové, jedno zoberte, rozbaľte a pichnite doň vidličkou. Ak doň vkĺzne hladko, porcia je hotová. Ak si stále nie ste isté, môžte mäsko rozrezať. Pozor alobal je horúci, nie že sa popálite!
Servírovať môžete s ryžou, ktorú si môžete poliať pustenou šťavou (nájdete ju v alobale).
Pokiaľ je mäsko suchšie môžete si ho poliať tiež, alebo konzumovať s kečupom, prípadne s červenou repou.
Photobucket


Netypickejšie sme začali dezertom a obedom, prejdeme k raňajkám. S príchodom chladnejšieho počasia sa mi zunovali vločky so studeným jogurtom a začala som si rána vychutnávať s pečivom + napr. s údeným mäskom...Nič originálne, ja viem:).
Photobucket
...ochutnala som aj "novinku" od Raja Delissimo. Trošku ma sklamalo. Vybrala som si pre náš trh nie celkom typickú príchuť kávy. Najprv som maturovala nad tým prečo sa mi to pekne nevyklopilo. Stačilo chvíľku počkať a stalo sa. A potom začalo degustovanie. Biela časť je tiež sladká, čím mi samotná príchuť úplne zanikala. "Dezert" je niečo ako puding. Zhodnotila by som to, že zatiaľ, čo za efekt by získal plný počet bodov, za chuť získa to, že si ho už neplánujem kúpiť. A aby som nezabudla, príchuť nebola celkom výrazná skôr vodnatá. Škoda ho...
Photobucket

Na tomto obrázku Vám do pozornosti dávam MASLO, ktoré je telo veľmi dôležité. Je zdrojom vitamínu D, ktorý sa inak tvorí ožiarením pokožky UV lúčmi. Nedostatok spôsobuje mäknutie kostí - zakrivenie chrbtice v mladom organizme -krivicu. D-čko spevňuje kosti, vďaka tomu, že podporuje ukladanie vápnika (čo je základ pre zdravý vývoj kostí a zubov) a horčíka v kostiach.  Pomáha tiež udržiavať hodnoty vápnika a fosforu v krvi. Obsahujú ho okrem iného aj syry, margaríny, smotana, obohatené mlieko, ryby a obohatené cereálie.
Photobucket

Viem, že to, čo je na tanieri asi príliš vábne nevyzerá, ale je to niečo na spôsob "čo dom dal" a "niečo rýchle", nakrájané kuracie mäso, mrazená zelenina a finálne zahustené jogurtom s lyžičkou hladkej múky. Niekto je možno proti zahusťovaniu, ale ja si myslím, že keď je to raz za čas neublíži:) a navyše to nie je ani vo veľkom množstve. Niekedy mi vyslovene takéto jedlá vyhovujú. Ale zas nie často:). A niekedy stačí aj smotanový jogurt, ktorý sa "nezgrcne" až tak výrazne ako klasický.
Doma aj pri iných jedlách nepoužívame smotanu, ale jogurt, prípadne na prilepšenie smotanový jogurt.
Photobucket

A jedno nezdravšie. Údenina - párok:D. Aj tu sa vynájdem tým, že majú nízky glykemický index:). Toto sú Javornické, ktoré kupujeme už dlhšie. Sú raz také veľké ako klasické a majú "chrumkavú" kôrku. Kupovávali sme ich v Metre, ale najnovšie ich už mávajú nejaký ten piatok aj v Bille. Možno Vám zachutnajú.
Btw. v sobotu som bola v Ikei a kedže všade bolo plno a my sme sa ponáhľali, skočili sme na "hot dog" s kávou. A ten párok  bol raz taký veľký ako rožok:D a káva sa podobala tej americkej, ktorej som neprišla na chuť. Ale ako sa hovorí, keď je človek hladný, zje všetko.
Photobucket

Kedže v poslednej dobe nemám moc času, robím si "rýchlovky". Na túto vám stačí staršie pečivo, ktoré si opečiete na panvičke. Ak nemáte teflónovú, môžete ju potrieť olejom. A potom už len nalejete rozhabarkované 1-2 vajíčka s mliekom. A pekne opečiete. Posolíte a dobrú chuť. Podávať môžete podľa chuti aj s kečupom. Ja to preferujem bez.
Photobucket

Dvojfarebný puding z úvodu..pistáciový, ..mňam...
Photobucket
A kedže sa nezadržateľne blíží Mikuláš, čas menšieho nadeľovania, nezabudnite na svojich blízkych. Kedže priateľ obľubuje perníčky, dostal balíček...síce nie sú mnou vlastnoručne pečené, ale venované z lásky.
A čo ste si v čižmičkách našli Vy?
Už ste začali piecť?
Photobucket

A spomínaný bonus: Outfit, ak to tak môžem nazvať. Nový svetrík so zľavou a relatívne nové čižmy, na ktoré som natrafila náhodne asi pred mesiacom. Nedúfala, že takéto "neprepackané" čierne objavím. Do toho obchodu som ani nechcela vkročiť. A aby toho nebolo málo, boli takmer s 50% zľavou. Tomu sa hovorí "deal".
Na nechtoch mám tento lak.
Photobucket
Len som si doma skúšala ako vyjde moja predstava dlhšieho svetra a čižiem. Doma zas nik nebol, tak som sa musela cvaknúť sama. Celkom schopne, nie?:D Beriem kritiku:).

Stay stylish, girls!:)

...majte sa krásne..

p.s. V sobotu som videla, že už začalo pravé vianočné nakupovacie šialenstvo, toľko ľudí a toľko áut....

14 komentárov:

  1. och ten puding! síce som do škôlky zavítala iba občas, ale tiež som bola vanilková :) .. mne sa to oteplenie páči, Vianoce by mohli byť ale už biele :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mě bylo dnes blbě tak jsem nešla do školy:)
    to jídlo vypadá senzačně asi jdu navštívit kuchyň:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na vsetkom by som si pochutnala az na to dellisimo.. mala som ho a pride mi ako upne bez chuti a take nejake umele ci co :/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňaam, s tým kuracim mäskom si narobila chúťky mi :D uf.... a to delisimo som ešte nemala, ale môjmu priateľovi tiež nejako extra nechutilo a navyše ešte treba aj tanierik umyť po sebe :D (tak to skomentoval on) :D ... á ten svetrík je úžasný, ja niečo také tiež si chcem kúpiť, ale v hnedej alebo fialovej farbe :) sa snažím vyhýbať čiernej ....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja si šupku na mlieku pamätám zo škôlky- bluue :D
    no a som prekvapená, že Ti Delissimo nechutilo, mne to karamelové chutí a veľmi! :)
    aj tie kuracie prsíčka vyzerajú fajne, len ja by som potrebovala aj viac šťavy k ryži :)
    no a ja párky milujem... aj keď zdravé teda nie sú :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Simone: :D

    Beth Hisemova: no to sa aj mne paci, ze je teplo:), inak to byva take zvlastne ked nie je nasnezene na vianoce...

    Katie: fuha, tak snad ti je uz lepsie!

    Janka: no ved ani mna nechytilo za srdce

    Tonkiss: no ved aj mna to napadlo, ze zaspinim este aj tanierik, ale ked som robila v Grecku, tam bezne vyliali jogurt na tanierik a jedli ho lyzickou z toho, som si tak myslela ze naco spiniac tanier, akoby to nemohli zjest z toho..

    dolcezuzka: no mozno to bude v tom,ze som nemala karamelove:P...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. prosim ta ako to delissimo vyklapas? lebo ja som to skusala uz viac krat a neprisla som na to, ze kde to mam zlomit, nijako sa mi to nepodarilo. a inak spravne je chutit, nie chutnat

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mňam..puding som už dobre dlhú dobu nemala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tak tentoraz sa ti jedlo podarilo!!! palec hore!! vsetko by som zjedla:)...puding milujem klasicky vanilkovy, ale vrely!! nenavidim ztuhnuty jak zelatina s tou kozou!!:D a popripade s kilom granka ho lubim :) a tiekuracie prsia ma dostali! tie musia byt bajecnee :D a inac my zahustujeme smukou furt a ja neviem preco s ato uz prestava orbit...napr j si neviem predstavit ze jem tie kremove hnusn polievky :D ja strasn elubim tie mukove :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. bellatrix: no mne to tiez nechcelo vypadnut. odlepila som viecko, vyklopila na tanier a zlomila tie nozicky dole, tiez sa nic nedialo a to som aj skusala po bokoch mackat a nic. nakoniec po chvilke som uz, ze to vzdam a vyskrabem to a ked som to sla dvihat, tak sa to zacalo oddelovat. Takze normalne zlom tie nozicky a skus pockat minutku...ono sa to podda...

    LaMarianaMia: cas to napravit:)

    MissMarta: juuj, tak to som rada:D, no ja tiez niekedy nevyckam a zjem ho aj teplo-horuci:), no vies fici zdravy zivotny styl:D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. aaaach, samé dobré veci.. párky som síce nejedla dlhšiu dobu, ale nebránim sa im :D maslo nejem a nedávam do ničoho a na nič... ani neviem prečo :) pečivo už nesmiem a je to utrpenie! mäsko by som si dala hneď, hoci aj to čo-dom-dal (moje klasické varenie na priváte :D) a medovníčky sa budú piecť tento týždeň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Achjo Evi, k tobě nq blog už večer nejdu, mi vždycky uděláš chutě... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ach, fotky jídla, hmm:o)) Tyjo ten puding, to mě vůbec nenapadlo, ani jsem neviděla nikde pistáciový, ale musí být super!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)