pondelok 9. januára 2012

Kto je musli, tomu to mysli:)

Photobucket
Aspoň taký nejaký slogan býval jeden čas na balení ochutených vločiek, ktoré poznáme aj pod týmto názvom.
Musli si môžete spraviť aj doma, ale to isto viete.
Stačia na to využiť domáce zásoby ovocia. Teraz ma tak napadlo, že je to vlastne skôr raňajková zmes:), kde dáte to, čo doma nájdete.
Takže späť k tomu ovociu, u nás sa vyskytli maliny z "mrazáku", dala naň 2 poriadne lyžice jogurtu. Ale to už trošku predbieham  Medzitým ako sa mi maliny rozmrazovali v hrnci na sporáku, som si nasucho opražila kopčitú lyžicu vločiek s podobným množstvom sezamových semiačok. Touto zmeskou som posypala povrch jogurtu. Horúce vločky na studenom jogurte len tak zasyčali slasťou:). Nasledovalo opraženie vlašských orechov, nasekaných na väčšie kúsky a arašidov. Posypala som nimi vločky. Ďalej som si misku nadekorovala s lyžicou medu, aby sme mali sladký život a prebila som možnú kyslosť malín. Med je zdravý, takže ho môžete použiť aj pokiaľ ste zvolili iné ovocie. Finálne ešte posypeme škoricovým cukrom, nech máme život ozaj sladký.:) 
Pre menej náročných len posypeme škoricou.

Spravila som Vám chute?

p.s. Vločky, sezam, oriešky môžete opražiť aj naraz. Ja som to robila, preto lebo sa mi zdalo, že orechy v tej veľkej zmesi až tak a toľko nechytá.

Medzi rečou mám na Vás ešte otázku: Objavil sa istý "humbuk" o tom, či teda Google friend connect bude pokračovať alebo nie. Nech už je, ako chce. Otázka znie: Chcete pobočku My sweet strawberries aj na slávnom Facebooku?

7 komentárov:

  1. Jé, já si taky dělám svoje musli. Opražív vločky s mandlema nabo ořechma, sušenejma meruňkama a rozinkama, občas s mletým kokosem a nakonec na pánev přidám trochu medu, nebo cukru na karamel. Dělám toho většinou víc, a pak to skladuju b nějaký krabičce. V misce si to pak smíchám s čerstvým jablíčkem nebo kiwi a někdy trochou jogurtu.
    Díky za tip s malinama - mam v mrazaku borůvky tak to vyzkouším.

    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jaj, zlatko a ci si mi chute spravila! :) Ja vzdy rano jem kasu od Jentschura, taku na sposob porrige. Obcas s bananom, obcas s jablkom, trochu skorice na to a je to. velmi rychle, velmi chutne (teda aspon mne chuti, manzel ju nevie zniest ;-)).

    Tak teda dobru chut!

    xx
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A ano prosim, Facebook, tiez!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja müsli milujem, najmä to tradičné iba so sušeným ovocím alebo miešam ovsené vločky so sušenými brusnicami ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Domácí müsli je nejlepší. :) Chutná o mnoho líp než kupované krabicové které navíc stojí skoro celé jmění... A tvůj recept vypadá tak dobře! Mňam :)

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jéj, tak Ty si teda vážny labužník! :) tak si to opísala, až sa mi zbiehajú slinky :)
    jednu dobu som musli jedla, ale momentálne fičím ráno iba na jogurte a nejakom sladkom pečive (najčastejšie muffinoch- viem, že nie zdravé, ale tak čo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja síce nie som veľmi na takéto veci, keďže na polku ingrediencii mám alergiu, ale aj tak vyzerajú chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)