pondelok 9. júla 2012

Čo stojí za povšimnutie


Oneskorene sú tu obľúbenci za mesiac jún. Uvidím, či toto oneskorené publikovanie nejako ovplyvní obľúbencov za júl.
Samozrejme vítam tipy na vaše letné hity v kozmetike!

100% prírodné balzámy CRAZY RUMORS som vám predstavila už TU. Stále som ich nevymenila a stojím si za tým, že ma pozitívne prekvapili. Ak neveríte, prečítajte si recenziu u Rendy. Zároveň sa teším, že mi jeden balzám poskytla firma pre Vás a bude sa z neho už o pár dní vytešovať nová majiteľka (balíček je na ceste na poštu:P). Viac vám k nim nepoviem, myslím, že všetko podstatné nájdete v poste čisto o nich.

Pre tie (a nielen pre ne), ktoré nosíte kontaktné šošovky, poznáte Refresh? Mne ho nedávno odporučila očná lekárka. Mal by poskytnúť príjemnú úľavu  suchým, unaveným očiam. Ja len súhlasím. Objem 15 ml, cena niečo vyše 5 eur.
Používate kvapky do očí?

"Lidl-ácka" značka Cien už viackrát presvedčila, že nie vždy platí pomer cena=kvalita. V tomto prípade platí, že aj lacné môže byť dobré. Párkrát som už SPA FOOT BALM mala v ruke, zakaždým som ho však položila späť. Až teraz som sa nad posledným v obchode zľutovala. Neoľutovala som a dokonca som si kúpila ďalší (doplnili zásoby a bol zase posledný). V obchode ho však momentálne nenájdete. Čo nie je dôvod na smútok, pretože ho mávajú v sezónnom výpredaji, alebo vo "Wellness" týždni, na ktorý si asi chvíľku počkáme. Predáva sa v 3 vôňach. Pre komplexnú starostlivosť ho odporúčajú používať v kombinácií s peelingom. Leto = nožky v dokonalej kondícií. Vďaka nemu sa môžem tešiť z príjemne jemnej kože chodidiel. A pozor, cena je len 1,49 eura za 150 ml!

Dermatologica overnight clearing gel nanášam v tenučkej vrstve na noc na akné. Myslím, že mi celkom pomáha a ráno ma pohľad do zrkadla až toľko nevydesí:D. Červené vyrážky, sú menšie a nekričia z ďiaľky: "Tu som". Akoby ich to hojilo a liečilo. Ale asi by som si rozmyslela, či by som investovala do plnej veľkosti. Možno v tomto prípade platí, čo je malé to je pekné. A veľké balenie by omrzelo nielen mňa, ale aj moje vyrážky (to slovo znie zvláštne). Rozhodne by som vyskúšala najskôr vzorku. Navyše myslím, že aj tá vám nejaký čas vydrží:).
Na makeupalley-i má celkom dobrý rating 3,9 z 5. Obsahuje kyselinu salicylovú známeho bojovníka proti akné.
Ak ešte stránku www.makeupalley.com nepoznáte, robíte chybu. Nájdete tu recenzie na množstvo výrobkov z pohľadu nezaujatých spotrebiteľov.

Prejdem k niektorými milovanú, inými zatracovanú Biodermu.
Šľahačkovú penu na odličovanie som "vyškemrala" od mamy po Luckinej recenzií  Myslím, že tak spravilo viacero z vás;). Na tento štýl odličovania som si zvykla už pri  Clinique-u . Neuveriteľne to šetrí čas a odličovacie tampóny. Viac sa to páči aj mojej pleti. Stačí naniesť na navlhčenú pleť, napeniť, umyť a odlíčiť zbytky (kedže u mňa úplne "dočista" nebere). Na viacerých blogoch som si prečítala ako dokonale odlíči aj riasenku. Neviem, čím to je, ale mne sa to podarilo až na tretí odličovací pokus, pri treťom opakovaní. Aj to nebolo dokonalé. Asi mám zlú riasenku a bázu na očné tiene:D. Zato oči skutočne nedráždi. Nepoužívam ju každý deň, väčšinou ju beriem na cesty. Je predsa len praktickejšia ako vláčiť so sebou 3 kroky od Clinique:D. Ale niekedy ju použijem aj doma, pre zmenu:). Pleť by po nej mala ostať hebká, svieža a čistá...Je nekomedogénna a zároveň hypoalergénna.
Či je hebkosť pleti výsledkom peny, alebo krému, ktorý po odlíčení používam posúdiť neviem. Povedala by som, že každý na tom má trošku zásluhy.
Btw. tá pena je skutočne hustá ako šľahačka. Nechcela som tomu veriť, ale je to tak. 
Plusom je, že vydrží veky. Výborná na cesty, kedže sa dokáže v priebehu sekundy premeniť aj na penu na holenie, alebo "sprcháč" (keď už nič po ruke nie je:))-ani jedno nemám vyskúšané.
Kúpená bola za 10, 64 eura za 150ml.


Druhou vecou sú kapsule Photoderm oral, ktoré vďaka obsahu aktívnych látok bojujú proti voľným radikálom. Mimochodom takéto vlastnosti má aj mrkva a rajčina:). Mastné kyseliny uľahčujú vytvorenie rovnomerného opálenia a tiež pomáhajú v boji proti prvému bodu. Už pri miernom slnení má vytvárať prirodzené opálenie, netreba zabudnúť na opaľovací krém. Údajne tiež predlžuje odtieň opálenia. Užíva sa 1 kapsula denne, najlepšie počas jedla (ráno alebo na obed). Najideálnejšie je začať s kúrou už na jar. Mne sa to tento rok nepodarilo.
Začala som ho užívať len pred mesiacom, po tom čo mi bol zaslaný Biodermou (ďakujem!:) ). Neviem, či je to "placebo efekt" a ja si to namýšľam, ale ozaj sa mi zdá, že som ľahšie chytila jemné opálenie. Určite ho po tomto čase nemôžem spoľahlivo zhodnotiť, predsa len  by sa mal užívať dlhšiu dobu. Niekedy však výsledky na koži nevidíme hneď, ale až za niekoľko rokov. Ako sa hovorí, kožu máme len jednu a preto ju treba chrániť. Kedže to nie je jediný produkt na trhu, berte ho ako jednu z variant výživových doplnkov, ktoré urýchľujú a zosilňujú opálenie. Zvlášť vhodný pre citlivú pokožku. 
Nájdete v ňom rybie oleje, výťažok zo zeleného čaju, vitamín C, prírodný vitamín E, prírodný beta-karotén, oxid meďnatý, meď, výťažok z rajčiny. 
Pomocné látky: repkový olej, žltý včelý vosk, sójový lecitín.
Obal tvorí želatína z divokých rýb, glycerín a kukuričný škrob. Použité farbivo: železitá červeň.
Obsahuje ryby a sóju.
Cena: 15,79 eura za 30 kapsúl.
Mávate na jar kúru s betakaroténom? Btw. vedeli ste, že syntetický betakarotén nie je vhodný pre fajčiarov -  zvyšuje riziko rakoviny pľúc.
Dobrá správa: Namiesto tabletiek stači zaradiť do jedálneho lístka dostatok rajčín a mrkvičky! Máte ich radi?

Vaše letné hity v kozmetike sú....?
Vyskúšali ste už niečo z vyššie menovaného?

p.s. Všimli ste si zvýšenú intenzitu článkov? Snažím sa. Máte radšej príspevky takmer každý deň alebo sa vám stačí občas?

Majte sa krásne!

11 komentárov:

  1. super tipy, hledala jsem něco na nohy, takže nejspíš vyzkouším ten balzám od značky cien. Děkuju za tipy!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nič z tohto som ešte neskúšala ale vidím, že lidl a cien asi vyskúšam čo najskôr!

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super post :)

    Srdečne Ťa pozývam na moju Giveaway! :)
    http://moonlightdreams-miadra.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moje letné hity sú kokosové výrobky od Balea, milujem tú vôňu ! Najmä šampón a sprcháč :)

    Čistiacia pena od Biodermy vyzerá zaujímavo, ale akosi sa neviem rozhodnúť, či to s Biodermou vyskúšať alebo nie :) Potešila ma správa, že Cien má peeling na nohy, musím sa najbližšie po ňom poobzerať, za tie ich ceny istotne vyskúšam :)

    Páči sa mi, že píšeš častejšie, rada chodím na tvoj blog :)

    www.stoker-dewy.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja kokos nemozem, priatel ho nema rad, ale aj tak dakujem za tip:)

      Na ten Cienovy peeling budes musiet pockat do Wellness tyzdna, ale oni to stale tocia dokola takze hadam sa coskoro dockame:D
      Tesi ma, ze sem rada chodis:)

      Odstrániť
  5. Určitě se podívám po tom připravku z Lidlu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten krém na nohy od cien je fakt zázračný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. super clanok, ale ja stale nechapem, ze ako sa odlicujete s tou penou od Biodermy :) jasne, velmi rada ju vyskusam, ale najskor to chcem pochopit, to si ju nanesiete na vatovy tampon a tak odlicite, alebo ako? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie Tinka, pisala som to aj v clanku. Presne ako si namalovana (mozno by nebolo od veci si dopredu odlicit oci) si svoju "malovku" namocis - napr.mokrou rukou si prejdes po tvari, potom si na ruku vytlacis trochu peny, tuto das na tvar. Presne ako keby si si napenila v ruke mydlo. Teda jemne napenis na tvari a splachnes. Tampon pri tomto vobec nepotrebujes. A po umyti na docistenie pletovou vodou. Snad som ti to uz lepsie vysvetlila. Keby nechapes napis:)

      Odstrániť
  8. Bioderma penu používam na holenie :) lebo trpím suchou pokožkou a pre mňa je toto ideálne riešenie :) keďže pena i hydratuje. Takže za mňa má plus i keď sa s ňou neodličujem...

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)