nedeľa 8. júla 2012

Str8

Už dávnejšie ma napadlo, že by nebolo od veci venovať sa na blogu aspoň raz za čas aj pánskej kozmetike a parfémom (raz som už mala v hlave takýto príspevok aj napísaný, ale potom z toho zišlo). Veď azda každá máme doma zástupcu mužského pohlavia. Neviem ako vy, ale ja mám slabosť, keď chlap pekne vonia. Nemusí byť len vôňou alebo deodorantom. K šťastiu mi stačí cítiť aj vôňu pracieho prostriedku, ktorý cítim napr. aj z vypratého trička. 
V letnom teple vône vnímame intenzívnejšie. Mnohé máme inú vôňu na leto, inú zase na zimu. U mňa to tak nie je. Používam vôňu neustále pokiaľ mi vonia. Potom nastane zlom a prejdem na inú. Nikdy nie je isté, kedy sa vrátim k predošlej. Preferujem sviežejšie vône, žiadne "ťažoby", korenia a rôzne výmysly. Preto vôňam bývam zväčša verná. Napriek tomu sa ich u mňa momentálne nachádza asi 7.
To isté platí aj pre pánske. Nemám rada výraznú vôňu vanilky, korenia, a ak viete, čo tým myslím ani nič "lacné". Nechcem tým povedať, že za vôňu musíte vyvaliť "majland". S peniazmi až toľko spoločného nemá.
Pred niekoľkými rokmi som priateľovi darovala ako suvenír z Cypru (originálny darček) vôňu Str8 Titanium. Čo iné sa dalo kúpiť v miestnych potravinách pre chlapa. Navyše si ju sám "odobril":).  Keď nedávno dostal z Fann-u darčekové vouchery, plánoval si vybrať niečo nové. Ale ako sme "ňuchali", vyberali, stále sme na nič prevratné nenarazili. Všetko malo nejaký "podtón". Nič nám nevoňalo a ja som už len nahlas hodnotila, čo mi to čo pripomína. Z mojich úst vyšli vtedy slová ako "plastelína, hniloba, plast, pokosená tráva, seno, ..." To už sme sa nekontrolovateľne smiali. Po každom strieknutí, priateľ skúmavo hľadel, čo mi to bude pripomínať tentokrát. 

A potom ma napadlo, prečo meniť niečo, čo nám vonia. Veď ten Str8 je fajn a vyhovuje aj priateľovi.  Predsa je najdôležitejšie, aby voňal nositeľovi (a nemenej aj mne!;) ). Jediný problém bol zohnať ho. V predajniach ho už nemajú, čo je večná škoda.(Aj pre Vás, kedže ho nemôžete otestovať svojimi noštekmi.) Preto som ho hľadala na nete. Našťastie úspešne. Hneď sme sa dohodli, že objednáme rovno 2 do zásoby. V balíčku však napriek tomu neprišiel Titanium, ale Motion. E-mailom nás však ubezpečili, že sa jedná o rovnakú vôňu, ktorá sa medzičasom premenovala. Škoda. Ten pôvodný sa mi páčil a pôsobil tak"silno":D.
Photobucket

Vôňa je ukrytá v mäkkom polstrovaní v kovovej masívnejšej krabičke. Možno ste si tieto vône všimli aj v drogériach. Žiaľ okrem tejto mi žiadna nevonia. Čo som pred písaním tohto postu netušila, že patrí medzi "drevité aromatické". Aspoň viem po akej sa nabudúce pozerať:).

Zloženie:
Hlava: citrusy
Srdce: bazalka
Základ: ihličnaté dreviny
Presne podľa môjho gusta, aj keď tými ihličnanmi si nie som taká istá. Ale asi to bude to, čo mám rada.:))

Popis:
"Inovatívne balenie a unikátne vône si rýchlo našli svojich zákazníkov a od tej doby si vône STR8 neustále upevňujú svoje postavenie na trhu. Logo predstavuje klasickú kovovú poznávaciu značku automobilov a popis “The Masculine State” prezentuje koncepciu celej značky STR8. STR8 Titanium je zmes citrusov, bazalky a ihličnatých drevín, ktorá premení každodenný život na dobrodružstvo plné nečakaných pocitov."
[zdroj: Fann]


Cena sa pohybuje za 50 ml 12,90 eura a 100 ml za 19,80 eura. Nie zlé, čo poviete?
Photobucket
Myslím, že je to vďaka kovovej krabičke pre chlapa pekný darček, ktorý už netreba ani baliť. Ušetríte čas:). A krabičku si  po čase môžete prisvojiť:D. Tak ma tak napadlo, že ja som tak ešte neurobila:D.
Aj keď súhlasím s tými, ktoré si myslíte, že vôňa je dosť špecifická vec a každý má iný vkus. "Sporný" darček, ktorým môžete spraviť radosť, v opačnom prípade priviesť obdarovaného do rozpakov, keď nebude vedieť ako povedať, že ste sa netrafili do jeho vkusu. Najlepšie je v takom prípade ísť s dotyčným vybrať vôňu, alebo zistiť, čo je uňho "v kurze". 
Čo mi vnuklo otázku, či ste niekedy dostali vôňu ako dar a či sa Vám darca trafil do vkusu?!

Aké vône používajú mužský príslušníci vo vašom okolí?
A aké vône preferujete na chlapoch vy? 
Dobrá otázka je aj, čo Vám na chlapoch vonia (vôňa chlapa, vypratých vecí, potD, benzín:D...)?

Prajem Vám krásny začiatok týždňa, ako inak s úsmevom!

9 komentárov:

  1. skvelý článok :)

    http://goodmorningfriday.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. thanks a lot for your comment:) <3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. díky za tip, můj taťka je do voňavek blázen, a tahle má za a) hezký obal a za b) myslím, že bude vonět hezky svěže, což je prostě ideální kombinace :)) Příští narozeniny mu udělám radost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. u nás doma tiež používajú chlapi STR8 :)

    http://flying-in-life.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to fakt, ani som necakala, ze by niekto napisal, ze pozna..:)), tak som rada a ktory konkretne, ci ich maju viac?

      Odstrániť
  5. Já se přiznám, že mi ty chlapský vůně nic moc neříkají. Vždycky přítelovi nějakou koupím, líbí se mi tak měsíc a pak se mi začne úplně hnusit. Dala jsem mu asi už 6 různých vůní a stalo se to u každé :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tak to ja mam stastie, ze mi nevadi, maximalne mu poviem nech ich prestrieda, ze henta mi teraz nevonia:)...asi by ste mali hladat balenia, co vydrzia len mesiac:))

      Odstrániť
  6. Mne sa do vkusu stále trafí brat a mám pocit, že on vyberá podľa obalu alebo zoberie prvú vec, ktorú zbadá v obchode :D

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)