utorok 2. októbra 2012

September (Empties)

Konečne je na konci môj malý projektík. Nečakala som, že by som dokázala za mesiac minúť až toľko výrobkov, ale asi som sa moc snažila. Na druhú stranu ďalší mesiac ( v poradí už štvrtý) by tak hojný na spotrebované produkty pravdepodobne nebol. Chceli by ste vedieť, koľko toho miniem v októbri? Teda lepšie povedané, mám pokračovať v týchto postoch alebo už stačilo?:).
A ako ste na tom vy, moje spolubojovníčky?

Aby som si ušetrila čas vypisovaním, spravila som nedávno post o mojej vlasovej kozmetike, kde som Vám predstavila aj tieto dva výrobky, ktoré dnes dostanú číslo spotrebovania 1. Kérastase Bain Volumactive šampón - kompletnú recenziu nájdete TU a 2. Kérastase Volumactive maska - viac o nej TU.

Konečne sa mi podarilo minúť aj 3. ESSENCE bronzing powder, o ktorom som Vám už čo-to popísala TU. Vďaka tomu, že si produkty pred použitím zvyknem odfotiť (blogová degenerácia), mám aj fotku pred jeho úplnym dokončením. Kedže bol v stojane posledný zobrala som ho aj napriek tomu, že nebol v top stave. Možno to poznať už z obrázku, ale práši sa a má trblietky. Troška mi vadilo, že odtieň do žlta mal len jedno "políčko" (krúžok). Ďalšie dva mali skôr "tehlovejší základ", čo ja moc nemusím, lebo na tvári to moc nevyzerá ako "prirodzený bronz". Spolu sme to však dobojovali až na dno. Znova kúpiť si ho neplánujem. Momentálne som začala používať NYC Bronzing Face Powder Sunny, o ktorom tie, ktoré sledujú blogové dianie už isto počuli. Pôsobí na mňa prirodzenejšie, nepráši sa, ideálny na kontúrovanie. Viac sa o ňom dozviete v pripravovanom článku o mojich každodenných kozmetických "skrášlovadlách" a po dlhšom testovaní:).
Photobucket
Photobucket

4. CHI Silk infusion sa tu v posledných dňoch objavil hneď niekoľkokrát. Teda aspoň mne to tak už pripadá. Jednak TU a aj TU. Na porovnanie som začala používať Biosilk silk therapy zo vzorky, ktorú sme dostali v nejakom kaderníctve a osobne sa zatiaľ asi viac prikláňam k CHI. Ale každému sadne niečo iné a obecne sa mi zdá, že obľúbenejší je skôr Biosilk. Navyše máme doma aj jeho plnú veľkosť a vo vzorke vyzerá byť priehľadný a vo fľaške skôr krémovo biely? Musím sa tomu pozrieť na zúbok. Ak by Vás však CHI zaujal, stačí kliknnúť na odkazy, kde sa toho o ňom dozviete viac. Myslím, že ďalší raz písať to isté už netreba:).

5. DERMACOL Aroma ritual (Harmonizing body lotioan Belgian chocolate) už podľa komentárov k nedávnemu príspevku TU pozná viacero z vás. Myslím, že naň zatiaľ nepadlo zlé slovo, takže neváhajte a utekajte poň do drogérie;).

6. DOVE Intensive lotion for extra dry skin som porovnala v tomto poste. Vtedy sa mi moc nepozdával, ale pri striedmom používaní so samoopaľovákom od Biodermy som si naň tak nejak zvykla. Spočiatku mi vôňa síce neprekážala, ale nebola som z nej ani unesená. A teraz. Zvykla som si na ňu a neviem, či mi nebude aj chýbať:)).

7. Tea tree olejček pokiaľ máte problémy s akné mal by byť vašou povinnou výbavou. Ako je známe "tea tree olej sa používa na zmiernenie zápalových prejavov pokožky, prejavujúcich sa ako akné. Stačí pár kvapiek na postihnuté miesto a začervenanie sa eliminuje": toto píše o olejčeku brožúrka z DM-ky.
Ja ho aplikujem na vyčistenú pleť, bodovo len na akné, ktoré vysuší, hojí, dezinfikuje, lieči. Aspoň ja mám z neho taký pocit. Kúpite ho v lekárni.

8. CRAZY RUMORS Gumball Mint Bubble som dostala na zrecenzovanie od www.pureskincare.cz, ktorý jeden balzám poskytol aj jednému z mojich čitateľov. Výherkyňou sa stala Domček, ktorú som po nejakom čase kontaktovala ako je s balzámom spokojná. 
Odpoveď: "ďnes som na teby presne myslela lebo som si všimla ten papierik a spomenula si že som ti mala napísať :) je fakt úplne super, môžem potvrdiť všetko čo si o balzamoch písala v tvojej recenzii.. 
momentálne som odsunula všetky ostatné stranou, stále používam len tento. a tým stále myslím stále, je to strašne návykové, hlavne kvôli vôni.. najprv som skôr mätový čaj z toho cítila ale po pár použitiach už naozaj len pepermintky v čokoláde, čo je úplne niečo pre mňa :) 
a inak to čo si spomínala v článku, že tam zo skutočnej vanilky asi fakt niečo bude tak musím povedať že v tomto balzame je zas bude niečo z tej mäty, úplne potom chladil na perách a trošku z neho aj brneli.. a to úplne zbožňujem takže som veľmi spokojná :D 
ďakujem ešte raz že som ho mohla vďaka tebe vyskúšať a vyzerá to tak že keĎ sa minie tak pouvažujem nad ďalším(i) :)"

Spomínanú recenziu, ktorú som písala si môžete prečítať TU. Niečo som popísala aj TU. Stále som s nimi spokojná. Tento "mintový" som využívala aj ako podklad pod rúž, ktorý trošku vysušuje. Rúž držal pevne a balzám mi zatiaľ hydratoval pery. Fakt odporúčam a určite nie preto, že som ich dostala. Keď miniem tie, čo mám doma, rozmýšľam rovno nad sadou "mintových", pri poštovnom sa viac oplatí ( a pravdepodobne z ebayu, ale zatiaľ mám čas rozmýšľať).

9. LUSH Tea tree water som si kúpila už druhýkrát. Túto som kupovala v Ríme, preto je na nej iný názov, ale obsah je ten istý. Písala som o nej TU a TU. Do tretice všetko dobré už sa konať nebude. Nie je zlá, ale už pri nej nevidím nejaký efekt. Aj keď na začiatku používania som mala pocit, že mi skôr škodí ako pomáha, neskôr sme si k sebe našli cestu a mala som pocit, že mám menšie póry. Väčší efekt má pre mňa tea tree olejček.

10. LA ROCHE-POSAY solution micellaire physiologique zjednodušene "micelárka". Rozmýšľala som nad menšou neverou Bioderme, ale táto nesplnila prvú moju požiadavku, nedokázala odlíčiť riasenku. Aj keď na odličovanie pleti (zmiešaná) mi vyhovovala lepšie ako Bioderma. K tejto som sa dostala náhodou v jednej lekárni prebiehala osveta tejto značky. Kedže som chcela vyskúšať Cicaplast pani mi k nákupu pribalila aj vzorky krémov a micelárku. Krémy som síce nestihla vyskúšať, micelárka dopadla dobre nemala som mastnú pleť (dokáže si poradiť s mazom), stiahnutú ani podráždenú. Je parfemovaná (dosť, ale príjemne). Akné tiež poľavilo, ale aj napriek tomu som si z nej na zadok nesadla. Biodermu mám hlavne na odličovanie očí, odličovanie tváre je skôr len v čase núdze. Zväčša používam niečo iné.
Kto ju používa?

11. LUSH Ocean salt peeling na telo aj tvár, som najviac používala na tvár. Pekne odstránil čierne bodky a odumreté kožné bunky. V poslednej dobe však akosi ani na tie čierne bodky nestačil. Navyše som ho nejakú dobu nepoužívala a keď som sa jedného dňa k nemu dostala, tak som nestačila pozerať, kde zmizol. Proste sa vyparuje! Písala som o ňom TU.

12. Sally Hansen (moisturizing for dry, brittle nails) odlakovač. Odlakovače Sally Hansen sú u nás už stálica. Vyskúšali sme modrý (pre citlivé a umelé nechty s vitamínom E a rumančekom), tento zelený (hydratačný na krehké nechty s vitamínom E a aloe) a doma máme ešte "načatý" ružový ( pre slabé nechty s vitamínom E a pšeničnými proteínmi). Nejaký veľký rozdiel medzi nimi nevidím. Vyhovuje mi, že si s lakom poradia vcelku rýchlo a nevysušujú ako napr. Essence (ten používam na úpravu defektov pri lakovaní). Aj keď pokiaľ chcete, aby nevysušoval vôbec a ešte vyživoval, hor sa po odlakovač Bourjois (spomenula som ho TU).

13. ESSENCE caring lipbalm si svojich 5 minút slávy užil TU. Konkrétne tento mal zelenkavú farbu a v sebe akoby nejaké drobné čiastočky. Neviem, či som sa mala radovať, že mám 2 v 1 (balzám aj peeling), ale nadšená som z nich nebola. Ak by ste však silno-silne chceli nejaký vyskúšať, skôr by som vám odporučila ružový alebo oranžový. Celkovo by som však povedala, že na trhu sú lepšie balzámy.
 Btw. krabičky sa dajú použiť napr. na zdobítka na nechty, pri vyškrabkávaní produktov, keď si chcete zobrať z parfumérky z niečoho na odskúšanie a pod.

14. ESSENCE hnedý očný tieň z "quattro" tieňov. Že som ich skutočne používala môžete vidieť TUTUTU a dokonca v jednom líčení TU. Ešte stále mi v nich zostal posledný hnedý tieň, ale zatiaľ si od nich dám pauzu. Mám chuť na zmenu, veď som ich používala dobre vyše roka. Za tú cenu fajn výrobok, podľa mňa dobrá pigmentácia a s dobrým podkladom aj výdrž (bez neho som to tuším ani neskúšala). Na neutrálny, prirodzený "look" napr. aj do školy ako stvorené.

15. Vzorky: nakopili sa mi rôzne šampóny a kondicionéry z časopisov. Povedala som si, že je načase ich minúť.
Pantene natureFusion šampón a kondicionér pekne voňal, ale mala som pocit, že mi z neho elektrizujú vlasy.
Nivea Anti-dandruff color shampoo vôňa tiež fajn. Tento šampón u mňa patril asi k najväčším prekvapeniam. Pár od značky Nivea som už mala a skôr som mala dojem, že sa mi po nich mastia vlasy. Po tomto som mala vlasy lesklé, živé, príjemné. Ani po zvyčajnom čase, kedy začínam pomýšľať nad umývaním, nepôsobili mastne alebo "pricapnuto".
Nivea long repair no čo, ani tu nebol problém s vôňou. Asi vidno, že to patrí u mňa na prvé miesto, ale kto by nechcel voňavé vlasy. Po použití som z tohto šampónu nemala dobrý pocit a celkovo som si pomyslela, že ho už viac skúšať nemusím. Vôbec na mňa nespravil dojem. Vlasy boli bez objemu. Proste sa teším, keď si umyjem vlasy, lebo momentálne mám vlasy umyté zrovna s ním.
Gosh Pump up the volume nám k nákupu pribalili vo Fanne. Ak niekto ešte nespozoroval Gosh už rozšíril svoje rady aj o vlasovú kozmetiku. Moc som od neho nečakala, o to milšie bolo prekvapenia. Príjemná vôňa, po umytí lesklé vlasy, príjemné na dotyk a dokonca s objemom. No neviem, žeby som nad ním porozmýšľala? Nemá s ním niekto skúsenosť? Keby niekoho zaujímalo, čo v sebe má, našla som naň recenziu aj s týmito informáciami: http://uae.makeupandbeauty.com/gosh-professional-hair-care-pump-volume-shampoo-review/.
Samozrejme po jednom použití sa kvalita a vlastnosti šampónu moc poznať nedajú, ale aj prvý dojem niečo napovie. A možno ušetrí peniaze.

Vyskúšali ste niečo?

Suma sumárum som nečakala, že sa mi podarí za 3 mesiace zlikvidovať zvyšky 10 + 11 + 15 = 36 produktov. Dokonca až teraz som zistila, že spotrebovanie malo rastúci charakter (skôr by som povedala opačne), ale asi to bude tým, že som sa na určité produkty cielene zamerala. Myslím, že so sebou môžem byť nanajvýš spokojná:DDD. Tak a teraz môžem spraviť konečne poriadok a všetky prázdne obaly povyhadzovať. Fotka so všetkými prázdnymi obalmi by bola asi tiež zaujímavá.

Súvisiace posty:
JÚLOVÝ SÚHRN
AUGUSTOVÝ SÚHRN

Krásny večer!

p.s Ďakujem za všetky ohlasy, kočky!

15 komentárov:

  1. nech sa snažím ako chcem, toľko vecí nespotrebujem. asi som škrečok. tento typ článkov by som nemohla písať, aspoň nie raz za mesiac :D

    inak som z tohto vyskúšala iba nivea long repair, celkom príjemný šampónik :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ved ich staci pisat, ked uz ich naskreckujes dost prazdnych:D...ale ver mi, ze aj ja sa divim:D

      Odstrániť
  2. Určitě v těchto příspěvcích pokračuj, minimálně já je moc ráda čtu, baví mě to a určitě nejsem sama :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som rada za takuto odozvu, myslim, ze tento mesiac uz bude skromnejsi:D

      Odstrániť
  3. ďakujem za skvelé recenzie :) len ma mrzí, že LUSH nepredávajú aj u nás, mala som len pár vzoriek a celkom sa mi páčili :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no on na SR bol (v Auparku BA) ale myslim, ze tak 9 rokov dozadu, ale zrusili ho..

      Odstrániť
  4. Evie, k Tobě bych někdy ráda na návštěvu:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to nechápu.. jak toho můžeš spotřebovat tolik?!! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. baby aj mna, tiez sa tomu cudujem, ale mozno tomu pomohla vola, ze nepotrebujem nove a spotrebujem to, co doma mam, lebo blog niekedy nuti nakupovat aj to, co nepotrebujeme:DD

      Odstrániť
  6. Nalákala si mě na Ocean salt, by mě nikdy nenapadlo, že se dá použít i na obličej.:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)