utorok 9. júla 2013

Ako bodovali novinky od Biodermy?

Ani sa mi veriť nechce, že som naposledy prispela už dobrých pár dní dozadu. Konečne som sa však donútila napísať Vám niečo o "novinkách" z Biodermy, ktoré už nejaký ten piatok okupujú poličky v lekárňach.

Začneme optimistickejšie so Sébium Global. Ide o intenzívnu prečisťujúcu staroslivosť o aknóznu pokožku ( stredné a ťažké formy akné).
Ako fungoval u mňa? Najväčšie výsledky sa dostavili v prvých 2 týždňoch používania. Pleť sa mi zlepšila, póry zmenšili a určitým spôsobom som pozorovala aj zníženie tvorby čiernych bodiek. Pleť zjemnil.
Krém má ľahkú krémovo-gélovú textúru, s príjemnou vôňou (rovnakou ako druhý produkt, o ktorom Vám dnes niečo poviem). Problém nastáva pri aplikácií. Krém na pleti pri rozkrémovaní žmolkuje. Čím viac ho použijete, tým viac. U mňa to bol dosť problém hlavne pri následnej aplikácií tekutého make-upu. Aplikácia minerálneho tieto komplikácie minimalizovala, ale nevylúčila. Určite si po nakrémovaní nepretrite rukami oči, oľutujete to. A pripravte sa na jemné štipkanie (neviem, či sa to tak dá vyslovene nazvať) po aplikácií. Ak ho nanesiete na otvorené ranky, rátajte so znásobením štípkania, poprípade zacítite chladenie.
Krém má 30 ml, na moje prekvapenie mi vystačil tak 1,5 mesiaca.
Celkovo ho hodnotím ako užitočný krém na problematickú pokožku. V štichu Vás isto nenechá. Myslím, že na mladú aknóznu alebo mastnú pleť skvelý pomocník.
Ak stále váhate skúste sa popýtať v lekárni, či nemajú nejakú vzorku, ktorá by Vás presvedčila.
 photo 8_zpsb6633235.jpg
 photo 2_zps1c2e67e0.jpg

Menej ma nadchol Sébium Al korektor. Je to také 2 v 1, pretože okrem zeleného korektoru na zneutralizovanie začervenania, obsahuje aj riedky tónujúci krém na zjednotenie pleti. Kameňom úrazu je niekoľko vecí. Zelený korektor je tuhši, takže sa horšie "doluje". To už nehovorím o tom, že nie je moc krycí a je dosť svetlý, takže u mňa sa mu nedarí ani neutralizovať. A keď už sa Vám ho podarí na pleť naniesť, podarí sa Vám ho vzápätí zotrieť jeho "telovo" zafarbenou polovičkou. Schválne v úvodzovkách, pretože svetlý odtieň (ako je uvádzané na obale) sa skôr približuje k tmavšiemu. Rozdiel spozorujete po nanesení na tvár, u mňa sa mení až na masku. Myslím, že ani po opálení sa k nemu moc nepriblížim. Žiaľ. Tých párkrát, čo som ho skúšala na pleti prežiť ma však o svojich kvalitách nepresvedčil. Jediné, čím u mňa boduje je príjemná vôňa. Zaujímavé je aj zrkadielko vo vrchnáčiku. Nápad sa cení, napriek tomu radšej využijem to, čo mám v kabelka alebo sa bez neho obídem. O krycích schopnostiach by som sa moc nerozpisovala, bez korektoru sa neobídem.
Musím sa prikloniť k tomu, čo som už na blogoch čítala, že Bioderma boduje v starostlivosti o pleť, v dekoratívke má však ešte rezervy.
 photo 9_zps3e11d2e4.jpg
 photo 3_zps997aa6dc.jpg
 photo 4_zpsa7d79d4d.jpg
 photo 5_zpsbb8323b7.jpg
Úplne vľavo roztretý "telový" odtieň
 photo 6_zpsb6f278c9.jpg
Zloženie: vľavo Sébium Global, vpravo Sébium Al korektor
 photo 7_zps35d9d6a7.jpg
Vyskúšali ste už niektorí z týchto produktov? Zaujali Vás? Brúsite si naň zuby alebo ste si práve nechali zájsť chuť?

Produkt mi bol zaslaný spoločnosťou Bioderma na otestovanie. Ďakujem!

Momentálne v lekárňach nájdete aj balíčky s krémami  Matriciane s 250 ml micelárkou Grátis!
 photo 10_zps19359a3a.jpg

7 komentárov:

  1. global som skúšala vo vzorke, veľmi sa mi páčil tento krém. myslím, že má aj inú vôňu ako sébium všeobecne. konzistencia príjemná, pocit na pleti príjemný, keby aj hydratoval, bol by totálne ideálny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mne sa zdá:), no vieš ako to býva, nemôžeš mať všetky...

      Odstrániť
  2. Výborná recenze :)
    Já mám hodně suchou pleť, vyhovuje mi klasická micelárka od Biodermy a v návaznosti na to jsem vyzkoušela i Sensibio krém, ale ten mě bohužel malinko zklamal. Měl pleť zklidnit, což se stalo opravdu jen na krátký čas a pak jsem nějak hodně zčervenala...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokiaľ máš suchú pleť skúsila by som sa orientovať smerom na hydrabio radu:)

      Odstrániť
  3. sebium global akurat použivam aj ja a zatial nevydim žiadne rozdiely, jediné čo ma zachraňuje od vyražok je sudocrem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vyslovene na vyrážky je u mňa klasický tea tree olejček, naň nedám dopustiť. Tento bol síce dobrý, ale napr. druhýkrát by som si ho už nekúpila.

      Odstrániť
  4. Já jsem dostala ten Global a funguje skvěle! Konečně mi něco dokázalo dát pleť do kupy :)

    anesagill.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)