pondelok 9. septembra 2013

EMPTIES (AUGUST)

Už pár dní sa chystám dať dokopy post o spotrebovaných výrobkoch za august. Kedže sa však snažím prelínať kozmetické s nekozmetickými článkami a restami, aby sa to tu neuberalo jednostranne a každý si tu našiel aspoň niečo, som tu s ním až teraz!

C-TRU emerald deodorant a "micelárka" BIODERMA sa v tejto rubrike objavili už niekoľkokrát a moje stanovisko k nim sa nezmenilo. Naďalej ich používam a vyhovujú mi. Preto by bola asi zbytočná otázka, či si ich kúpim zas a znova..)

S ďalšími produktami som až tak spokojná nebola. Jedným z nich je aj odlakovač LILIEN s aloe vera. Kdesi na facebooku som čítala, aký je super. Najmä preto som ho chcela vyskúšať. V obchode však boli 2 typy, jeden s aloe a druhý s tea tree. Nevedela som sa rozhodnúť, tak som vzala oba, veď ich miniem. Najprv som začala míňať tento s aloe, zo začiatku mi pripadalo, že vysušuje, no ani s odlakovaním sa netrhol. Navyše napriek malej cestovnej veľkosti môžete očakávať, že cez vrchnáčik preteká! Nič, príjemné. Už teraz, však môžem povedať, že mi viac vyhovuje ten s tea tree.

Minula som aj posledný CARMEX (balzám na pery) s jahodovou príchuťou, ktorý voňal už cez obal. Pri nanášaní na pery ho skôr prehlušil mentol, ale aký-taký pocit a vôňa jahôd ostala:).
Musím skonštatovať, že aspoň pre mňa je lepší ako "eos" balzámy. Mám však iných favoritov. Ale koľko ľudí, toľko chutí!
Nepredpokladám, že by som po ňom v obchode zase siahla.


DOLIVA Skin in balance Mineral - hydratačný denný fluid pre problematickú, mastnú a zmiešanú pleť. Po tomto som siahla po tom, ako som ho predbežne vyskúšala zo vzorky. Vtedy sa mi zdal skvelý a tak som v nádeji, že podporím jeho účinky ďalšími produktami z rovnakej rady, som investovala do zvýhodneného balíčka, ktorý obsahoval okrem neho aj nočný krém a rozjasňujúci čistiaci krém.
Už predtým som si v časopise prečítala článok o tejto rade určenej špeciálne pre pleť so sklonom k akné.
Obsahuje mikrostriebro a zinok. Je bez pridaných farbív, parafínových a silikónových olejov.
Oficiálne sľubuje intenzívnu hydratáciu pokožky, redukciu začervenania, s tým, že ju zanechá matnú. Zabraňujú opakovanému hromadeniu nečistôt na pokožke. Kombinácia účinných látok a ďalších hodnotných zložiek zjemní a vyhladí textúru pleti.
Vo výskume 60 pacientov počas 4 mesiacov testovalo túto sadu. U 96,7 % došlo k zlepšeniu. U 86,6% došlo k redukcií a oplošteniu papulóznych prejavov. U 78,3% došlo k redukcií hnisavých ( pustulóznych) prejavov. Vplyv na produkciu mazových žliaž sa hodnotil ako výrazný alebo čiastnočný u 93,3% pacientov. 5 % z nich opisovalo počas testovania pocit suchej kože. Tento efekt sa žiaľ dostavil aj u mňa a na nejaký čas som sadu radšej prestala používať úplne. Pri pohľade do zrkadla som mala pocit vysušenej pleti a nepríjemné mi bolo aj to, že som sa začínala podvedome mračiť. Akoby mi to sťahovalo svaly pri koreni nosa medzi obočím.
Produkty momentálne spotrebovávam jednotlivo, aj keď na čelo a okolie koreňa nosa používam radšej iný krém. V budúcnosti si ho neplánujem kúpiť, aj keď verím tomu, že väčšine môže pomôcť. Hlavne v puberte a v období dospievania. Mne proste nesadol.
Veľmi príjemná je textúra, ktorá sa dobre rozotiera a krásne vsiakne do pleti. Nemôžem na neho len kydať, lebo v podstate som počas jeho používania na začiatku mala hladkú kožu a akné sa mi netvorilo. Mala som však problém so spomaleným hojením existujúcich hojacich sa prejavov akné. Vôňou mi pripomína niečo medzi nejakým banánovým shake-om a uhorkou. Keď ho použijem priateľ mi vždy povie, že voniam ako uhorka.

SALLY HANSEN výživný krém na nechtovú kožičku zabraňujúci vysušovaniu a popraskaniu nechtovej kožičky sa ku mne dostal, keď v ňom zostávala, tak 1/3. Preto si netrúfam až tak ho zhodnotiť. Snažila som sa ho používať pravidelne večer pred spaním, no nemôžem povedať, že by som videla nejaké závratné výsledky. Samozrejme, jemné zlepšenie tam bolo, ale akosi som očakávala viac. Navyše cez deň pokiaľ som si ruky nekrémovala, som ani nepostrehla, že by som na kožičku používala niečo naviac.
V stojane Sally Hasen nájdete na nechtovú kožičku krém v inej podobe. Dózičku, ktorá ukrýva efektne vytvorenú špirálu zo zelenej a bielej. Pripomína mi rovnaký produkt od Alverde:).
Je fakt, že ak by som postupovala podľa odporúčaní a používala krémik ráno a večer dosiahla by som snáď lepšie výsledky. Ale kto má na to ráno čas?
Oficiálny popis: Extra bohatý krém na kožičku s exkluzívnymi mikročasticami diamantov a proteínov a vitamínov poskytuje okamžitú dlhotrvajúcu hydratáciu. Pravidelným používaním získate hebkú, vláčnu kožičku a hladké, menej krehké nechty.
Momentálne testujem z tejto značky olejček, tak uvidím, či dosiahnem lepšie výsledky:D. A rozmýšľam, že by som po ňom skúsila balzám z dyňových jadierok od Saloosu. Nemáte ho niektorá vyskúšaný? Alebo lepšie otázka, čo používate na nechtovú kožičku Vy? S čím máte výsledky?

Na vyrovnanie bilancie sa prehupneme opäť k výrobkom, kde som bola spokojná:
YVES ROCHER hydratačný samoopaľovací krém na tvár som Vám spomenula už TU. S ním som bola veľmi spokojná. Pravdepodobne by som si ho kúpila znova. Konečne som dostala zdravý odtieň v tvári. A tým, že sa väčšina vymyla, nemala som ani problém s tým, že by hrala všetkými odtieňmi a mala odlišný krk a tvár.Pleť naň tiež reagovala dobre, bez známok podráždenia.

bareMinerals v odtieni "fairly light". Dorazila som sadu od bareMinerals. Teda okrem bronzeru, toho mám ešte aj na ďalšiu sadu:). Viac o tomto minerálnom make-upe TU. Neviem, či sa mám ešte opakovať, kedže väčšinu som zhrnula už pri minulých spotrebovaných výrobkoch. Myslím, že pre tie, ktoré nemajú problematickú pleť, je zbytočné si dávať make-up. Vystačia si aj s niečím takýmto. Vyzdvihujem aj to, že ak mi na tvár prskla voda alebo dážď, nezostal mi po uschnutí na tom mieste svetlý fľak.
Momentálne som sa preorientovala na minerálny púder od Clarinsu. A som nadšená. Mám dojem, že už nič iné na tvár ani nebudem používať:DD.
Takže pri otázke, či by som si kúpila bareMinerals znova som trošku rozpačitá. Oproti Clarinsu som mala v prvých minútach pocit poprášenej tváre, ktorý sa v priebehu pár minút stratí. Trvá to len toľko, kým maz splynie s časticami púdru. Určite by ste však nečakali takú kryciu schopnosť. Verte mi!
Takže možno sa v živote ešte uvidíme...Ale ktovie...

TIGI HEAD Superstar Queen for a Day Thickening Spray sprej na objem vlasov. Má nádhernú malinovú vôňu! Dodá vlasom objem, pritom ich nezaťaží a pritom držia. Stačí ho nastriekať ku korienkom a vyfénovať. Ja to robievam tak, že ich fénujem dole hlavou.
Vedela by som si predstaviť, že sa ešte uvidíme!!! Dúfam, že čoskoro!:) Prežili sme spolu pekný voňavý čas...

To by bolo všetko. Som zvedavá na vašu letnú bilanciu za august. Čo Vás zaujalo z mojej ponuky a čo ste už vyskúšali? A čo hovoríte na olejčeky a krémiky na nechtovú kožičku? Používate ich?

7 komentárov:

  1. Ooo, výrobky TiGi miluju, všechny krásně voní. A taky mám carmex radši než EOS :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zas toľko ich výrobkov som nevyskúšala, ale túto radu už oňuchanú mám:), momentálne rozmýšľam, či bude niečo z inej značky alebo sa k nemu vrátim, ale asi by som ho radšej s niečím prestriedala, nech mám zmenu...

      Odstrániť
  2. carmex proste nema chybu užasny je:)

    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. síce nie som z neho "hotová", ale tak pre mňa hydratuje a dáva pery doporiadku viac ako eos...

      Odstrániť
  3. S Tigi si mi dala chrobáka do hlavy, lebo dlhšie po ňom pokukujem, ale nejak som sa k nemu ešte nedostala. A olejčeky na nechty používam. Mojim obľúbencom sa stal teraz Saloos, po ktorom konečne vidím aj nejaké výsledky, a Sally Hansen zeleno-biela špirálka zas u mňa nefungovala, a to som na ňu počula veľa chvály. Každému sadne niečo iné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ho teraz kdesi videla za 10 eur, na to koľko vydrží...navyše nezlepuje...a vonia..ja to tiež mám s viacerými výrobkami, že po nich pokukuje a akosi nič..asi čakám na lepšiu cenu alebo príležitosť:DD...a ktorý konkrétne ten Saloos máš?..žeby som sa naň dala. Práve tú špirálu od SH vyskúšanú nemám, ale z toho krému som nejak "pdvarená" nebola..našťastie som nečítala žiadne radostné recenzie, takže som kupovala len tak..

      Odstrániť
  4. C-THRU voňavku mám moc ráda. Kupuju si parfém a je super. Vydrží dlouho vonět a voní naprosto překrásně ! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)