nedeľa 6. apríla 2014

HAIR OILS

Pamätám si dobu, keď som si vystačila so šampónom a kondicionérom. Kde sú tie časy?

Dnes už sa nezaobídem bez rôznych "dodávačov objemu" a tiež bez nejakého toho olejčeka.

Schwarzkopf Gliss kur je určený pre dlhé vlasy so sklonom k štiepeniu končekov. Asi nie je človek, ktorý by ho nepoznal. Myslím, že jeden čas nebolo prakticky o ničom inom počuť. Dlho som rozmýšľala, že si ho kúpim. Ale vždy ma odradila "vôňa". Až raz v Bille. Zrazu sa mi zdalo, že parfemácia sa zmenila. Hovorila som si možno sa nado mnou v Schwarzkopf-e zľutovali. Doma som prišla na to, že nie. Neviem, či mi v tej Bille odišiel "ňuch". Tak som si povedala, že tú vôňu "prekusnem" a keď je doma vypotrebujem ho...
Trvalo mi to veľmi dlho. Výsledok? Nič pre mňa. V jednom momente to síce vyzeralo veľmi nádejne, ale potom sa mi po použití vždy pomotali končeky. A to má prosím pekne umožnovať extra ľahké rozčesávanie a dodávať vlasom pružnosť. Tak asi nemám vhodné vlasy pre tento produkt. A či sa mi prestali štiepiť končeky? Myslím, že nie. Síce obsahuje napr. argánový olej, pšeničné proteíny, ale hneď na popredných priečkach sú silikóny.

Orofluido alias lesk v spreji. Má dodávať úžasný lesk z číreho zlata, jedinečnú hebkosť, kontrolu a okamžité prejasnenie. V popise je tiež uvedené, že vďaka ľahkej textúre sa okamžite vstrebáva do vlasov bez zaťaženia. Orientálna kombinácia vanilky a ambry.
Instantný lesk. Asi tak by som ho nazvala ja. Je fakt, že po použití Vám nádherne vytiahne zlaté odlesky. Aspoň tak to vnímam ja s mojimi hnedými vlasmi. Myslím, že ma tento produkt až tak nenadchol. Preferujem oleje, ktoré používam hneď po umytí, s tým, že ich vyfénujem. A hlavne majú pre vlasy osoh. Tento mi skôr moje jemné vlasy zaťaží. Určite nejdem tvrdiť, že je zlý. Má tiež svojich ľudí, ktorí naň nedajú dopustiť.

LEE STAFFORD Arganoil from Morocco bol takou náhradou za môj Moroccanoil v "light" verzií.:). Veľmi príjemná zmena z hľadiska vône. Aj keď verím, že pánsky podtón každému nesadne. Na orientálny Moroccanoil som si síce zvykla, ale toto bolo zase niečo iné. Spočiatku som bola nadšená. Ale neskôr som začala mať pociť, že to už nie je ono. A potrebujem zmenu.
V zložení argánový olej (je na 3.meste), predbehli silikóny. Takže asi to nie je najšťastnejší produkt pre tie, ktoré sa vyhýbajú chémií.

L´Arganic Natura house bio argánový olej. Chcela som skúsiť ten pravý čistý argánový olej, o ktorom všetci tak básnia. A chcela som ho ovoňať. Preto, lebo som všade čítala ako páchne. Tak podľa môjho až tak nepáchne. Nevonia, ale dá sa to zniesť. Skúsila som ho párkrát a zistila, že pre moje vlasy asi nebude. Mám problém s jeho dávkovaním. Jeden raz mám zmastené vlasy pri korienkoch a suché končeky a druhýkrát presne naopak. A to sa fakt snažím. Ani výsledok pre mňa nebol taký efektný. Možno by som tomu mala dať viac času, ale zaťažuje mi vlasy.:/ Tak ho skúsim aspoň na nechty.

Nezúfam, pretože už mám za všetky adekvátnu náhradu (zatiaľ k mojej spokojnosti). O tej Vám dúfam už čoskoro napíšem. Ale najprv ju riadne otestujem.

Skúšali ste niektorí z uvedených? Vaše dojmy? Poteším sa aj vašim tipom na oleje vlasy!:)

10 komentárov:

  1. Z týchto tebou vyskúšaných som neskúšala žiadny, aj keď nad arganovým rozmýšľam, že ak nie na vlasy, tak by som ho minula na pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som na pleť skúšala šípkový olej a tak nejak ma nepresvedčil..:/

      Odstrániť
  2. Ja som na istý čas tiež podľahla všetkému možnému, ale potom som si opäť dala pohov a teraz používam len šampón, 2 x do týždňa kondicioner a sem tam nejakú tú vodičku proti vypadávaniu vlasov. Z prípravkov, ktoré si tu uviedla som mala prvý, glisskur, ale ako hovorím, všetko som už hodila dávnejšie za hlavu. Aj keď tieto prípravky krásne voňajú, úžasne vyzerajú, mala som pocit, že z toho všetkého mám ťažkú hlavu.... Prajem Ti pekný začiatok týždňa, a samo, že aj koniec ;-)
    katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. keď som začínala s blogom tiež som mala pocit, že musím všetko otestovať, teraz mám k tomu triezvejší postoj, poviem si, že musím mminúť skôr než niečo ďalšie dovlečiem a zatiaľ mi to aj celkom pekne funguje...aj keď mojim jemným vlasom rada dodám objem, musím si dávať pozor, keď čítam recenziu na niečo na objem, lebo mám dojem, že to nutne potrebujem..ale po pár dňoch a pár recenziách to opadne..teda niekedy nie:))

      Odstrániť
  3. Super článek a ano, i já si pamatuju časy, kdy mi stačil jen šampon a kondicionér :D

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/zpevnujici-telovy-olej-pece-na-dekolt.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aké sme vtedy boli slobodné...nie v zajatí kozmetických produktov:D

      Odstrániť
  4. Konkretne z tychto som nemala ani jeden no mam gosh uz dva roky a pouzivam ho obden a len teraz pocitujem ze sa mi konecne minie :) nie ze by som s nim nebola spokojna ale takuto dlhu vydrz som teda skutocne necakala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niektoré majú fakt neskutočnú výdrž, až to človeku niekedy až lezie na nervy...že už by skúsil aj niečo iné:)

      Odstrániť
  5. ja mam doma sice vela olejov ale z tychto som neskusala ziaden :) najlepsi je podla mna asi Macadamia, alebo Loreal a z lacnejsich jednozancne Kallos ten navyse vonia ako melon :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa bojím toho, že Macadamia by mi vlasy zaťažila, skúšala som nanečisto čistý makadamiový olej a nesadol mi...a asi ťa sklamem, ale s tou melóvou vúňou by si ma nedostala...i keď nikdy nehovor nikdy:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)