streda 25. júna 2014

CLARISONIC...ZÁZRAK ALEBO...

 photo 71_zps48a64802.jpg

Počuli ste o sónickej kefke na zuby? Clarisonic je to isté len na pleť. Hit, ktorý k nám prišiel spoza veľkej mláky  a nejakú dobu si ho môžete kúpiť u našich susedov v Sephore a podržte sa, asi mesiac alebo dva už aj u nás. Vo FANN-e, kde cena začína asi na 150 eurách, čo je celkom pálka. Môžete však využiť Fann kartičku, kde dostanete 10% zľavu na aké-také ospravedlnenie nákupu. Clarisonic proste nie je lacná záležitosť.
Ja som bola šikovnejšia využila akciu, ktorú ponúkal zľavový portál. 
O Clarisonicu som síce počula, čítala, ale srdce mi za ním vtedy nepíšťalo. Zmenilo sa to, až keď sme si kúpili knihu "Lekcie Madam Chic" od Jennifer L.Scottovej (jej blog). Tá o ňom doslova básnila. Teda konkrétne ho nepomenovala, ale vieme si domyslieť, veď sme ženy! Náhodou som zrovna vtedy narazila na spomínanú akciu na MIA 2.

Princípom je jemná zvuková mikromasáž, ktorá čistí pleť hĺbkovo a dôkladne. Oficiálne má byť toto čistenie dokonca 6 x efektívnejšie ako ručné čistenie! Vďaka tomu, že pracuje s prirodzenou pružnosťou pleti, pôsobí pod povrchom, zlepšuje textúru pleti a tiež sľubuje znížený výskyt pórov, jemných liniek, vrások a žiarivejšiu pleť. Póry má čistiť jemne, efektívne a bez mechanického poškodenia. Čistenie má byť tak účinné, že pleť má lepšie absorbovať krémy, séra a hydratačné krémy.
Je určený na každodennú starostlivosť o pleť. 
Vďaka vodotesnosti ho môžete používať aj v sprche alebo vo vani. Stačí si namočiť pleť (bez make-upu) a hlavicu teplou vodou, na jedno alebo druhé aplikovať čistiaci prostriedok, zapnúť a už len krúživým pohybom čistíť. Na čistenie máte presne minútu, potom sa Clarisonic automaticky vypne. Medzitým Vám zvukom naznačí, že máte presunúť na ďalšiu časť tváre (20 sekúnd na čelo, 20 sekúnd na nos a bradu a 10 sekúnd pre každé líce). Samozrejme, že čistiaci proces môžete aj pozastaviť. A následne pokračovať v cykle tam, kde ste prestali. Pritom si môžete zvoliť 2 rýchlosti: nízku a normálnu. 
Možno sa mylne domnievate, že pri čistení sa hýbe celá hlavica, presne ako pri rotačných zubných kefkách. Sklamem Vás. Po zapnutí štetinky kmitajú smerom dopredu a dozadu v sónickej frekvencií (300 pohybov za sekundu), čo je voľným okom nepozorovateľné, vibrácie cítite len v ruke. Kefka pleť jemne masíruje a odstraňuje z pleti nečistoty. Neodporúča sa s ňou príliš tlačiť, aby ste neznižovali účinnosť čistenia.
Dnes som ho náhodne zapla len tak a sledovala ako hlavica pracuje. Jemne brnela a pri zvukovom signále sa čierny kruh štetín otočí o kúsoček dopredu.

 photo 70_zpsbd9a53e8.jpg
S Clarisonicom sa nemusíte rozlúčiť ani pri cestách, má totiž kryt kefy a vlastné cestovné púzdro, dodávané v balení. Okrem toho v krabici nájdete vzorku čistiaceho gélu, ktorý bol celkom fajn, ale zatiaľ mi stačí aj Gél moussant od Biodermy. Samozrejmosťou je nabíjačka s americkou koncovkou, v našich končinách dodávaná s redukciou.
 photo 74_zps911bfde6.jpg
 photo 73_zps17d48d07.jpg
Nabíjanie Clarisonicu je značne nepraktické, trvá asi 18 hodín, no zároveň nezvyčajné. Aspoň na naše pomery:). Nabíjačka sa totiž pripojí k rukoväti pomocou magnetu. Nabitý vydrží pri každodennom použití raz denne zhruba mesiac (niekde som čítala 24, inde 30 minút).
Hlavica s kefou by sa mala meniť cca. každé 3 mesiace, kedže štetiny sa opotrebujú a čistenie je menej efektívne.
 photo 72_zpse141e127.jpg
No a konečne moje dojmy: Doma ho mám asi 3 mesiace. Najprv som ho používala raz denne. Potom sa mi zdalo, že mi kefka už nepripadá až taká jemná, pleť mi scitlivela a radšej som z frekvencie ubrala na raz za 3 dni. Neskôr som si používanie upravila podľa svojich potrieb na každý druhý deň, čo platí aj dodnes.
Už po prvých pár razoch som si všimla žiarivejšiu pleť. Dokonca vypnutejšiu. Ako z reklamného letáku. Póry boli tiež menšie, ale celkovej čistote som ešte musela pomôcť s "Mousse-om" od  Dr. Kitzingera, o ktorom som Vám písala TU. Spolu tvoria perfektnú dvojku. Pomaly však u mňa nastáva panika, pretože Dr. Kizinger bude v Marionnaude asi končiť. Konečne niečo, čo mi pomáha a ...Svet kozmetiky sa proste musí točiť.
Ako som však už spomínala, Clarisonic nie je lacný "špás", pripočítajte si k tomu ešte štvrťročnú investíciu do novej hlavice. Svoje však urobiť vie. Keby ste napriek tomu chceli voliť lacnejšiu alternatívu, na trhu sa začínajú objavovať obdobné prístroje, cenovo nie najlacnejšie, ale prijateľnejšie. Otázka je, či urobia rovnakú robotu. Máte s nejakým skúsenosti?
Ja som rada, že ten môj doma mám. Už by som sa ho asi ťažko vzdala. Akné mi síce celkom nevymizlo, zato sa radíkálne znížil jeho výskyt. Netvorí sa už v takej miere a v zrkadle sa na mňa zrazu pozerá žiarivejšia tvár. Mám jemnejšiu pleť a nerovnosti nie sú už také dramatické, aj keď na to treba viac času.  A aj keď to pri tej cene nerada priznávam, za to mi to stojí. 

A viete, čo naň povedala moja mama, ktorá ho začala používať zhruba v rovnakom čase ako ja? Že svoju pleť cíti premasírovanejšiu a rovnomernejšiu bez predošlých nerovností. Na otázku, či by si ho kúpila znova, povedala: "Áno, prečo by som sa nerozmaznávala":)

Máte Clarisonic? Uvažujete o ňom? Čo si o ňom myslíte?

10 komentárov:

  1. Veľmi pekný článok:) ja som clarisonic dlho dlho chcela, ale ešte v čase, keď o ňom u nás nebolo ani chýru a bol veľmi drahý .. preto som zvolila lacnejšiu alternatívu Olay Pro X kefku, mám o nej recenziu aj na blogu tak sa môžeš pozrieť. Clarisonicu sa asi nevyrovná, ale svoj účel spĺňa na 100% :)))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. videla som, že ti došiel, len si vtedy myslím nemala na blogu ešte recenziu, takže sa na ňu musím pozrieť:)

      Odstrániť
  2. Clarisonic mě láká, ale ta cena je pro mě šílená. hodně teď přemýšlím o Skinsonicu, který je také poměrně dost chválený :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to teda je, o Skinsonicu som nepočula, tak som si ho vyhľadala, tá cena je tam skvelá, rada si o ňom prečítam, keď si ho kúpiš:)

      Odstrániť
  3. Veľmi pekná recenzia, o Clarisonicu som počula už veľmi dávno, ale nejak moc ma neláka, raz som mala takú jeho obdobu, ale bolo to nič moc, nejak sa mi nechceli kupovať na to tie hlavice, tak mi to teraz doma zavadzia:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja som zase spokojná, aj keď tie hlavice sa mi za tú cenu tiež moc kupovať nechce, no aj tak si brúsim zuby tentoraz na hĺbkovú:)

      Odstrániť
  4. A za kolko s ati podarilo schamtnut si ho?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. kdybych měla peníze nazbyt, tak bych do něj možná investovala, ale takhle je to na mě drahá srandička. škoda, vypadá, že by mohla opravdu fungovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no veď to, tiež by nemusel toľko stáť, čo..., aspoň že u mňa funguje, inak by to bolo dosť blbé:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)