štvrtok 10. júla 2014

FACE CARE ROUTINE

 photo 7_zpsfcddcfd3.jpg
Už vidím, ako si ťukáte na čelo, koľko toho tá ženská používa;). Ubezpečujem Vás, že všetko naraz nepoužívam a niektoré produkty ani nepoužívam denne:). Platí u mňa to klišé, že sa odličujem skutočne každý deň. Žiadne nechce sa mi, neexistuje. Okrem toho, že nosím kontaktné šošovky, s ktorými nespávam, mám pleť citlivú na čokoľvek. Proste mám akné, aj keď pri mojom veku mi to príde už ako žart. Takže odlíčiť sa proste musím.

Ráno vždy používam striedavo Mousse od Dr. Kitzingera a Clarisonic. Prvé je pena určená pre nečistú, mastnú, ale aj normálnu a zmiešanú pokožku. Vďaka soli kyseliny salicylovej pôsobí protizápalovo a spoločne s ovocnou kyselinou pokožku šetrne uvoľní odumreté šupinky pokožky a zbavuje ju nečistôt. Účinok môžete posilniť tak, že penu necháte pôsobiť dlhšie, napr. počas sprchy:). Výsledkom sú menšie póry a čistejšia pleť. Písala som o nej na blogu už niekoľkokrát.
Každý druhý deň si pleť obehnem Clarisonic-om. Viac si o ňom môžete prečítať v nedávnej recenzií TU. Potom pleť nakrémujem  momentálnym favoritom, o ktorom sa dočítate na konci:).
 photo 11_zpsf8d37d7d.jpg
Klasicky večer začínam odlíčením očí s micelárkou Bioderma. Pomaly sa mi začína zdať, že niektoré produkty už tak celkom nezvláda odličovať, ale zatiaľ som na ňu nenašla náhradu. Pozorovali ste niečo také?
 photo 8_zpsdcd5c78e.gif

S prvým krokom od Clinique - tekutým mydlom som tak spohodlnela, že teraz zvyšok make-upu z tváre "zmývam" Sébium Moussant-om od Biodermy. Gél je určený presne na moju problematickú zmiešanú pleť. Neobsahuje mydlo, preto nevysušuje. Pleť sa mi po ňom toľko nemastí a make-upom si hravo poradí. Písala som o ňom napr. TU
Keď sa mi predsa len pri všetkej tej starostlivosti objavia nejaké šupinky použijem peeling, buď Himalaya alebo Neutrogenu. Podľa nálady. Oba sú však vhodné na každodenné použitie.
Himalaya herbals je známa tým, že používa vzácne byliny starostlivo vybraté z podhoria Himalájí. Kombináciou s tradičnou medicínou Ajurvéda a dlhoročným  vedeckým výskumom majú ich produkty účinne obnovovať zdravie a vitalitu pleti. Mám síce už druhé balenie, tretie však neplánujem. Podobne ako gél od Biodemy neobsahuje mydlo. Jemná drvina z marhuľových jadierok by mala účinne čistiť pokožku, zbavovať ju odumretých buniek a predchádzať vzniku čiernych bodiek. Je obohatený o nimbo a citrón, ktoré by mali hĺbkovo čistiť a odstraňovať prebytočnú mastnotu pleti. Výťažky z červenej šošovice a Aloe Vera by mali upokojovať, zvláčňovať a zlepšovať pleť. Po použití by mala byť pleť svieža, mladá, prežiarená.
Neutrogena zase sľubuje čistú, sviežu a zdravo vyzerajúcu pokožku. Výťažok z ružového grapefruitu má  povzniesť vaše zmysly a dodať pleti sviežosť. Jemne čistíť bez vysušenia.
Ja medzi týmito dvoma peelingami v podstate až taký veľký rozdiel nevidím. Po oboch mám príjemnú hebkú pleť, ale osobne mi viac sedí Neutrogena. Má jemnejšie rovnomerné drobné zrniečka, osobne sa mi zdá, že o trošku lepšie aj peelinguje (samozrejme jemne!), a už len tá svieža vôňa ma príjemne naladí a vzpruží. Pozor však na množstvo, s vodou dosť pení. Oproti peelingu Himalaya, je gélová konzistencia veľmi tekutá, čo môžete vidieť aj na fotkách. Cenovo vychádza Himalaya asi o polovicu lacnejšie. Ale myslím, že momentálne je dosť sortimentu Neutrogeny v akcií. Takže ak chcete vyskúšať, je ten pravý čas.
Ani po jednom som nemala podráždenú pokožku. Pocit suchšej pokožky som mala akurát pri Himalaya-i, keď som ju používala ráno aj večer.
 photo 6_zps21d8a61c.gif
 photo 5_zpsa8076530.jpg
 photo 4_zps4e42e624.jpg
Pleť dočisťujem zvyčajne čistiacou vodou s bielym čajom od Korres. Obsahuje výťažky z bieleho čaju, bohaté na polyfenoly, ktoré majú silné antioxidačné účinky. Výťažky z vilínu majú sťahovať póry. Vďaka 100% obsahu prírodných emulzií s rastlinnými olejmi je zaručená výborná tolerancia pleti. Nevysušuje. 
Pleť mám po použití krásne matnú, sviežu, jemnú, bez pocitu pnutia. Dostala som ju a pri pohľade na balenie som sa bála, že sa mi rýchlo minie. No stačí jej skutočné málo. Prekvapilo ma, že pri odličovaní emulzia "pení" a čistenie ide lepšie. Neobsahuje mydlo. Veľmi príjemne jemne vonia a pre mňa je odličovanie s ňou doslova rozmaznávanie. Už teraz premýšľam, či si nezaslúžim ďalšie balenie.:) Aj keď asi si zatiaľ vystačím s objavom - Jarischovou vodou:).

Keď mám pocit, že pleť potrebujem trošku "odmastiť" použijem pleťovú vodu od Clinique. Niekedy aj lokálne.
Kedže sa, ak situácia dovolí odličujem už podvečer. Pleť pred spaním dočistím Jarischovou vodou (mám ju v obale s pumpičkou od Clinique, je to pre mňa praktickejšie). A potom už prichádza na rad krémovanie.
 photo 9_zps5feea6e6.gif
Momentálnym favoritom a zároveň Bioderma novinkou je krém Sensibio Tolerance Plus, ktorý zvrhol z trónu môjho obľúbenca Matriciane. Jeho úlohou je trvalo zvyšovať kožnú toleranciu a rešpektovať prirodzenú biológiu pokožky. Jadrom krému je patent Neutrocontrol, exkluzívny komplex biomimetického tetrapeptidu a skľudňujúcich účinných látok, ktorý znižuje precitlivelosť nervových vlákien v pokožke, je obohatený o sodium PCA, ktorý posilňuje kožnú bariéru a poskytuje optimálnu hydratáciu. Je testovaný na alergickej pokožke.
Obľúbila som si nielen preto, že mi dokonale sadol. Pri rannom zhone isto oceníte, že rýchlo vsiakne, (ráno sa ráta každá sekunda:)), nezanecháva mastný film a aspoň u mňa vytvorí skvelý podklad pod make-up. Neupcháva póry. A hydratuje! Môžem ho vrelo odporúčať!:)
Predtým som večer používala Fruits od Dr. Kitzingera. Teraz si dávam trošku pauzu, pretože by sa nemal používať pri pobyte na Slnku. Pri nanášaní raz denne by mal zjemňovať zrelú, namáhanú, nečistú a UV žiarením poškodenú pokožku, tým že odstraňuje odumreté bunky, ktoré sa zhromažďujú na pokožke. Tá potom pôsobí sinavým a unaveným dojmom. Obsahuje 8% ovocnej kyseliny, vďaka ktorej sa odstraňujú šupinky a pleť môže lepšie príjímať aktívne látky.
Najprv ho začala používať mama a po jej nadšení, že jej zmizli niektoré "hrbolčeky", ktorých sa nie a nie zbaviť, som ho skúsila aj ja. Fakt sa mi jeden hrbolček zmenšil (nepoužívala som ho však až tak dlho), pleť je jemná, vyrovnanejšia. Neupcháva póry a nezanecháva mastný film. Na fotke mám len vzorku, ktorú sme dostali pri nákupe. Nadchol nás však tak, že doma máme už náhradne balenie v plnej veľkosti, dokonca v zľave, kedže táto kozmetika v Marrionaude končí. 
 photo 10_zpsed0923a1.jpg
No a MUST HAVE na lokálnu liečbu akné je tea tree olejček:).

Ak ste sa dostali až sem, môžete mi na oplátku prezradiť vašu staroslivosť o pleť. Používate toho menej alebo viac ako ja?:)  Máme niečo rovnaké? Čo sú Vaše pleťové topky?

22 komentárov:

  1. Určitý čas som používala od Biodermy Sébium ale prestala som, chcela som vyskúšať niečo nové. Ja sa odličujem klasicky - mlieko, voda, micelárka a nakoniec krém :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď jasné, treba otestovať aj ďalšie, človek aspoň má s čím porovnávať:)

      Odstrániť
  2. Konečne som objavila super odličovadlo od Lush a ako starostlivosť o pleť používam Shiseido.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zo Shiseida som mala vzorky aj ja, ale obávam sa, že neboli tak celkom určené pre môj typ pleti:), čo konkrétne od neho používaš ty?:)

      Odstrániť
  3. Neboj sa iste nás je veľa čo používame toľko výrobkov :). Ja mám napr. odličovač na oči, zvlášť na tvár, tonikum, čistiacu pleťovú vodu, scrub, čistiacu penu na pleť, ktorú používam v sprche a to som len začala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja mám toho troška menej, ale trvalo mi dlho kým som našla tú správnu starostlivosť o moju pleť, s ktorou som na teraz veľmi spokojná :)
    tie fotky sú perfektné:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to si potom šťastný človek? a čo konkrétnejšie používaš?:)

      Odstrániť
  5. Jej naprosto parádní článek, já si tedy vystačím s málem - možná protože se bojím zaexperimentovat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja v tom nevidím nič zlé, keď ti to vyhovuje, načo na seba dávať veľa...a hlavne, keď máš dobrú pleť, pripadá mi to aj zbytočné:)

      Odstrániť
  6. Super článek! A ty fotky s ovečkou jsou dokonalé! :D
    Hezký zbytek dne,
    Christine G ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tie gify sú super. Nemáš toho vôbec až tak veľa, ja veľa vecí nakúpim, ale potom ich nepoužívam. Ja používam na odličovanie mlieko od Mixy, tiež je na citlivú pleť. :)
    Vďaka za komentár.
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem:) a čože ich tak veľa kupuješ, hm?:)

      Odstrániť
  8. hymalaia sa mi pači vyzera zaujimavo aj male čiastočky su v ňom:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ako o tom potom, na tú konzistenciu a zrniečka sa dobre pozerá:)

      Odstrániť
  9. moc mě mrzí, že u nás má Himalaya tak malý sortiment, ten peeling se mi moc zamlouvá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Gél od Biodermy som mala tiež a bol skvelý, krásne voňal a pleť bola po jeho použití taká svieža a čistá. Celkovo som už gélov vyskúšala veľké množstvo, ale toto je moja srdcovka spolu s micelárnou vodou od Biodermy Sébium sú proste skvelé.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)