streda 1. októbra 2014

Môj letný tónovač

 photo 1_zpsddd16c44.jpg

Väčšinou sa mi na leto pošťastí vymeniť make-up za ľahšiu verziu - tónovací krém. Tento rok toto miesto zaujal DIOR HYDRA LIFE PRO-YOUTH SKIN TINT. Myslím, že momentálne je už "upgradnutý" na BB-čko, dlho ho totiž mala odložený v kozmetickej špajzke:). Tiež to tak máte, že  hneď po prinesení domov kozmetiku hneď neotvárate, ale "škrečkujete"?:))).
Ako už z názvu vyplýva je hydratačný, obsahuje 3 rastlinné extrakty, vďaka čomu by mal pôsobiť ošetrujúco aj omladzujúco. (Možno na tom niečo bude, keď sa ma minule poštárka spýtala, či mám už 18:). Aj keď je pravda, že som nebola nalíčená, ale aspoň je vidno, že funguje!:) ) FPS/SPF je 20. Obsahuje 50 ml. A nádherne luxusne vonia!
Z balenia v tube nie som až tak hotová, vyslovene mi neprekáža. Problémom však je, že konzistencia je tekutejšia a keď sa Vám podarí vytlačiť viac obsahu ako potrebujete, prípadne ho máte postavený na hlave, či s vami cestoval a je "natlakovaný" a náplň Vám vylieza sama. Čo potom s tým? 
Síce bol odtieň 1 najbledší dostupný, vyhovuje mi však len preto, lebo stále používam samoopaľovák. Pre bleduľky určite nie je. To však nie je problém, kedže "tónovače" aj tak zvyčajne používame práve v lete, kedy nás slnko aspoň trošku opáli. Niekedy ho priam žeriem tým, že je prirodzený a inokedy si v ňom pripadám akási dooranžova.:/. Pritom nemám pocit, že by oxidoval.
Krytie je pre tónovací krém postačujúce, pleť zjednotí, neručím však, že Vám poskytne dokonalé krytie, ak trpíte výraznejším začervenaním a samozrejmosťou je použitie korektora pri nedokonalostiach, akné a pod. . Pokiaľ si chcete zachovať prirodzený "look" neodporúčala by som ani vrstvenie.
Mám citlivú pleť s matnou T-zónou, napriek tomu mi nespôsobuje problém. Pri nosení ho necítim, neupcháva mi póry a po odlíčení mám skutočne pocit ošetrenej, zdravšej pleti:). 
Po nanesení pekne splynie s pleťou, niekedy mám pocit, že ho pleť priam nasaje. Treba ho však dostatočne rýchlo a dobre roztrieť. Na pohľad je pleť hladšia. Pôsobí prirodzene s jemným "dewy finish-om", ktorý je potrebné po 4-5 hodinách prepudrovať. Napriek tomu na pleti drží, nestráca sa, dokonca ani nezalieza do vrások. Paradoxom pre mňa je, že teraz, keď je chladnejšie sa skôr začnem lesknúť. Ale možno sa len moc pozorujem alebo treba zmeniť niečo v čistení pleti, či krém. Žeby bol čas na tú "Dračiu krv"?;)
  
Meníte na leto make-up za "tónovač" alebo to nerozlišujete? Čo ste používali toto leto?

 photo 900_zps1abc42f9.jpg

10 komentárov:

  1. Vyzerá to na zaujímavého pomocníka aj keď ja či je leto, či zima, stále používam make-up. Ten mi predsa len najlepšie prekryje tie moje červené líca. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja to tiež nesilím, ale tak nejako mi to už pár rokov vychádza, ani neviem ako:D

      Odstrániť
  2. toto leto som takmer vôbec nepoužila BB loreal ako minulý rok.. mala som hroznú pleť :( musel nastúpiť makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som mala toto leto akurát 2 týždne také, kedy som pozerala, čím to je, že mám tak peknú pleť, aj to nebola úplne bez akné, ale úplne som videla ako žiarila a bola čistá, žiadne zanesené póry a pritom som nemenila nič v jedálničku ani kozmetiky. Záhada.., úplne ťa dokážem pochopiť, ja ho teraz už striedam s make-upom a vždy som nadšená, ako ten makeup kryje:DD

      Odstrániť
  3. Ja zial mam celorocne akne takze makeup je u mna nevyhnutnosou

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak celoročne ho mám aj ja, ale keď je v lete teplo obávam sa, že pod make-upom by to mohlo byť ešte horšie, najradšej by som nepoužila nič, ale nechcem strašiť ľudí:), vlastne tónovacie krémy v lete nepoužívam ani umýselne len mi to tak pár rokov po sebe vychádza:)

      Odstrániť
  4. Tónovač vypadá super, ale radčej po celý rok používam make-up a experimentujem so značkami.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nejsem moc velký konzument kosmetiky, takže pro mě je kosmetika od Diora příliš drahá, vystačím si slevnějšími alternativami

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)