štvrtok 30. októbra 2014

Ziaja alebo Bioderma?

 photo 3005_zps84ee4f6a.jpg
Reč bude o očných krémoch, ktoré by nám mali chrániť a ošetrovať okolie našich krásnych "kukadiel". Kedysi sa hovorilo, že by sme ich mali začať používať pri prekročení 25-tky. No taká Ziaja uvádza už vek 20+. Každopádne tu nie je, čo odsúvať na neskôr. Kedže okolie očí nechráni takmer žiadny podkožný tuk, vďaka bežným grimasám, žmúreniu, srdečnému smiechu a poveternostným podmienkam si môžete "zarobiť na pekné vrásky". 
Ja som ten správny čas na používanie očného krému takmer prepásla. Siahla po ňom až vtedy, keď už som konečne usúdila, že by som s tým mala niečo robiť. 
Ako historicky prvý som si vybrala očný krém Ziaja, ktorý som Vám na blogu už kedysi spomínala (TU). Prechodne som zo zmenšeného balenia okúsila aj efekt gélu Clinique, nezanechal vo mne však žiadne emócie. Myslím, že bol skôr na opuchy, ktoré našťastie nemám. Neskôr ho vystriedal Sensibio Očný od Biodermy. A keď mi došiel, bez fantázie som sa opäť vrátila k Ziaji len tak na prestriedanie, kým sa rozkukám pre niečo iné. Nahrávala mi aj jeho cena.

Strieborno-biele balenie Ziaja goat´s milk očného krému mi pripadá minimalisticky elegantné. Dokonca je zabezpečné celofánom. Tuba je klasická, na konci je zúžená, pre lepšie dávkovanie. Nelíši sa ničím od iných očných krémov. Porovnať môžem akurát zakončenie. Oproti Bioderme má ostrejšie hrany. V tomto u mňa dizajnom vyhráva Bioderma. Ale to je len zanedbateľná banalita.
Aktívnymi zložkami je komplex zložiek z kozieho mlieka, vitamín A, E a D-pantenol (provitamín B5). Je určený na prevenciu vrások (je určený pre vek 20+), mal by hydratovať, zlepšovať sfarbenie pokožky, ľahko ju napínať, efektívne zabraňovať strate elasticity, vyživovať pokožku a viditeľne vyhladzovať vrásky.
Ľahkú krémovú textúru ľahko jemným vklepávaním "vmasírujete" do pleti. Krém je bez parfumácie, čo je ideálne, pretože očné okolie býva celkom citlivé, ideálne je preto, ak Váš očný krém nemá výraznú vôňu, prípadne žiadnu. Viem, že by som ho mala používať ráno aj večer, no zvykla som si, používať ho ráno, čo nie je celkom ideálne, preto by som rada tento rituál presunula na večer. Ale asi si dám predsavzatie, že ho konečne začnem používať poctivo ráno aj večer. Jeden čas sa mi to celkom darilo.
V čase, keď som minula svoju prvú tubu tohto krému, som si všimla zjemnenie mimických vrások okolo očí, za čo môže pravdepodobne aj to, že som im venovala čas a krémovala, krémovala a krémovala.  Vďaka tomu bola pleť na dotyk príjemne hebká a viditeľne hladšia .
Tento krém sa dá zohnať za cenu okolo 3 eur.

Červeno-biele balenie špeciálne vyvinutého Bioderma Sensibio Očný je zase typické pre radu Sensibio. Pre zmenu má gélovo-krémovú textúru, na ktorú som si musela chvíľku zvykať. Mal by mať skľudňujúco-spevňujúce účinky s vyhladzujúcim efektom. Súčasne by mal zabraňovať tvorbe vrások, starnutiu pokožky. Redukovať opuchy a mimické vrásky. Jeho používaním by sa pokožka mala stať odolnejšia, lepšie chránená proti vonkajším vplyvom a menej reaktívna. To všetko vďaka patentovanému komplexu Toléridine, ktorý zvyšuje prah tolerancie pokožky, Samozrejmosťou je intenzívna hydratácia. Bonusom obnovenie kožnej bariéry, ktorá zabraňuje prieniku škodlivých látok. Na internete sa dá zohnať už za cenu okolo 9 eur.
Oproti Ziaji som tento poctivo nanášala ráno aj večer. Moc roboty so mnou nemal, kedže najhoršie som zažehnala už so Ziajou. Niekedy by som však brala intenzívnejšiu hydratáciu. Aj keď pleť bola vypnutá. S jeho nanášaním - vklepávaním som problém nemala. Zdalo sa mi, že hlavne ráno, kedy je čas neúprosný, ho pokožka rýchlejšie vstrebala a preto som takmer plynule mohla nanášať make-up.

Asi by som trepala, keby jednoznačne poviem, ktorý bol lepší. Sú na tom dosť vyrovnane. Závisí, čo preferuje a potrebujete. Začať by sme mohli od textúry, či máte radšej krémovú alebo gélovú textúru. Mne viac vyhovovala krémová. Či potrebujete redukovať aj opuchy alebo Vám stačí zredukovať a vyhladiť vrásky. Práve Bioderma obsahuje látky znižujúce prekrvenie, ktoré by mali redukovať spomínané opuchy. Navyše sa ponúka mnoho ďalších benefitov. Výskyt konzervantov je pozitívny v prípade Ziaji. Bioderma neobsahuje konzervačné látky a je vhodná aj pre nositeľky kontaktných šošoviek.
Ak teda s používaním krému začínate, máte 20+, chcete skôr preventívnu ochranu pred vráskami, pretože Vás vyslovene netrápia, je Ziaja príjemná na začiatok. No, ak už nejaké vrásky máte a potrebujete ich minimalizovať, siahla by som už skôr po Bioderme.
Oba krémy majú klasickú veľkosť očných krémov: 15 ml.

Myslím, že očné krémy je fajn prestriedať, preto by som rada vyskúšala po minutí Ziaji niečo nové. Poradíte mi? Aký očný krém používate Vy? Vyskúšali ste tieto? Ak nie, ktorý z týchto dvoch je Vám sympatickejší?

 photo 3001_zpsb3c25f6c.jpg



 photo 3002_zpse605b874.jpg

17 komentárov:

  1. mne je sympatickejšia kozička :)
    ja používam avon - písala som o ňom tu
    http://muffinsisters.blogspot.sk/2014/02/alfa-omega.html

    ale na večer si očné okolie naolejujem takým olejom, aký práve používam na tvár. striedam hroznový, kokosový a konopný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď ty nepotrebuješ krémy, keď pleť takto rozmaznávaš:))), ja som jeden čas používala šípkový, žiaľ nejako ma neprevedčil:/

      Odstrániť
  2. S očními krémy zatím žádnou zkušenost nemám, objednala jsem si jednou z Avonu, použila ho jednou a pak jsem se na používaní vyprdla :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten Avon-ový je nejaký populárny:), ja som pri prvom očnom kréme tiež viac zabudúla ako krémovala, ale je to o zvyku, treba si ho dať ku krému, ktorý používaš na deň/večer, aby ti naň vždy padli oči:)

      Odstrániť
  3. Mam ten z Biodermy, predtym som mala od Nivea ocny Aqua, ci ako sa to volalo. A strasne to flakam :( celkovo kremovanie mi nejde, mam mastnu plet a ten pocit pnutia po alkoholovom cisteni mi je kupodivu prijemny...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. celkom ťa chápem, ono všade píšu ako máš pleť hydratovať, hydratovať, hydratovať, ale keď máš mastný typ pleť, tak je to trošku o inom..:/

      Odstrániť
  4. Ja tiež veľmi nepoužívam očné krémiky, až na jeden, ktorý som si minule kúpila od Dermacolu. Bohužiaľ nepoužívam ho často.
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. treba si ho dať ku krému, ktorý používaš ráno/ večer, bude ti robiť takú tichú výčitku;) a ozaj, ktorý konkrétne máš? ja som doteraz netušila ani, že Dermacol má asi 6 krémov na očné okolie:)

      Odstrániť
  5. Akurát som na love za novým lepším očným krémom, takže mi padla vhod tvoja recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ktorý to vyhral u Teba? Aký si používala doteraz?

      Odstrániť
  6. Mala som uz Zjaju a momentlane dopouzivavam od Bioderma, mam po 30 takze aj mimicke vrasky,u mna jednoznacne zatial vyhrava Bioderma, som spokojna ale urcite budem skusat dalej, momentlane uz caka u mna na skusanie z DM Ocne serumu od ALVERDE s GOJI citala som velke chvaly tak som zvedava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. práve si mi pripomenula, že som raz mala aj nejaký od Baley, úplne som naň zabudla. Ja som práve teraz na základe komentárov vyššie pozerala na Dermacol, myslím, že si vyberiem nejaký odtiaľ, ale som rada aj za reakciu na Biodermu:)

      Odstrániť
  7. Ja som skúšala oba z tebou dnes recenzovaných. Mne je sympatickejšia tiež krémová konzistencia, ale nemôžem si pomôcť, Ziaja na mňa bola málo + vôňa krému mi tiež moc nesadla. Ja som očných krémov vyskúšala už na môj vek asi pomerne dosť a z bežne dostupných sa mi celkom pozdával Ryor. Myslím, že tomu, kto hľadá niečo ľahšie môže vyhovovať. Ja mám na očné okolie rada niečo poriadne hutné, a to som zatiaľ bežne nenašla, lebo ak bol krém hutný, tak len konzistenciou, ale na pleti toho moc nedokázal - prípad Dermacolu. Momentálne na večer používam očný krém vlastnej výroby, ktorý občas prestriedam buď s mandľovým alebo jojobovým olejom. Ráno kvôli líčeniu som pátrala po niečom ľahšom, čo by nebránilo tieňom a celkovému líčeniu a asi som našla favorita u Alverde ;)
    Prepáč, za dlhý komentár, ale momentálne som v štádiu, kedy ma táto pravidelná starostlivosť o očné okolie baví, takže skúšam kadečo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemáš sa za čo ospravedlňovať, ja milujem dlhé komentáre:)) a z čoho je tvoj vlastný očný krém?:)

      Odstrániť
    2. Očným krémom som sa nechala inšpirovať blogerkou Michaelou z Kiss a Bee blogu. Nepoužila som síce až toľko ingrediencií, ale výsledok je naozaj super. Akože naozaj na deň to až tak nie je lebo trvá dosť dlho pokiaľ sa vsiakne, ale na večer je to neprekonateľné! Zo začiatku to bol nezvyk, ale teraz sú mi všetky bežne kúpené krémy "slabé" a ich výsledky sú viac než chabé. Ešte sa to aj rýmuje :D

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)