streda 19. novembra 2014

BROW ROUTINE

 photo 421_zps8577fd15.jpg
Ak by ste chceli vedieť mojím asi najneobľúbenejším úkonom pri líčení je úprava obočia. Viem, že niekto sa v tom vyžíva, no ja pri tom prežívam takmer až muky:). Ale lepší sa to. Problém je v tom, že každé obočie mám iné, jedno je vyššie a kratšie, druhé logicky nižšie a dlhšie, preto ich musím korigovať:). Neverila tomu ani jedna make-up artistka. Až keď sa prizrela bližšie, že sranda. Tak ako pre koho:). Samozrejme to beriem športovo a viem, že nie som jediná. Len som sa tak zamyslela, či dotyčná líči len dokonalé tváre:).
Možným riešením by bolo dať si ho vytetovať, ale jednak nie som veľkým priaznivcom, (nikomu v tom však nebránim) a jednak som ich videla už dosť nepodarených/ neprirodzených. 

Donedávna som používala tieň na oči a špirálu na obočie od Essence. Ale obidva výrobky mi ukázali dno. Hovorím si, že našťastie, lebo som mohla spätne nabehnúť na iné a dovolím si tvrdiť pre mňa efektnejšie produkty, ktoré som na chvíľku mala odložené v úzadí a až vďaka Essence som zistila, aké sú skvelé:). 

Aj keď by som si pred úpravou mala "obočko" prečesať tou špirálovitou kefkou smerom dohora, zvyčajne mi tento krok "utečie". Hneď na to sa vrhnem na úpravu s dorovna skoseným plochým štetcom Sigma E15. Používam pritom vosk na obočie od Inglotu v odtieni 573, ktorý som si podobne ako linku na oči doniesla z poľského Inglotu za 13 zlotých. Je to tmavohnedý vosk, ktorý pripraví podklad pre tieň, aby sa lepšie prichytil a obočie pôsobilo plasticky. Jeho intezitu si určíte samé, podľa toho koľko produktu nanesiete. No pamätajte, ak ho bude veľa tieň sa dobre neprichytí a budete ho spolu s voskom zmazávať. Z obchodu som si odniesla aj odtieň 571, ktorý som vlastne prvýkrát použila až dnes. Od 573 je bledší, no je na mňa prisvetlý, preto som po chvíľkovom trápení siahla radšej späť po overenej tmavšej 573. 
Vosk by ho mal obočie zafixovať a pri jeho použití sa obočie môže hlavne na slnku po finálnej úprave jemne lesknúť. 
Nasleduje tieň na obočie zo sady na obočie od Elf-u (objavil sa v postoch x-krát, aj v recenzií), ktorý mi ostal po spotrebovaní vosku. S ním vykreslím vnútro. Snažím sa "korene" príliš nezvýrazňovať, nechať ich akoby otvorené, aby celkový vzhľad pôsobil prirodzenejšie. Častokrát sa mi to na prvýkrát nevyjde, preto ich jemne pretriem nižšie spomenutým korektorom, ktorý ich zosvetlí a potom už len jemne dokončím tieňom.
Ak sa chcem s líniou trochu pohrať alebo sa mi prosto nedarí a potrebujem niečo opraviť (hlavne zjednotiť obe obočia) použijem krémový korektor v odtieni LW 100 od Inglotu, ktorý ma vyšiel tiež na 13 zlotých. Osvedčil sa mi vlastne len na tento účel. Na zakrytie nedokonalosti ani rozjasnenie pod očami mi navyhovoval. Nanášam ho syntetickým štetcom na korektor od Sigmy F75 zvyčajne z vrchnej, no občas aj zo spodnej časti obočia. Docielim, tým ostrejšie línie.

O vosku: Ako som už spomínala, je určený hlavne na jemné dofarbenie a zafixovanie tvaru obočia. Najprv treba nanášať vosk a až následne tieň, inak by ste si farbu z obočia doslova zmazali. Od samotného vosku nečakajte veľkú intenzitu, preto by som ho používala vtedy, keď by som mala dostatočne tmavý tieň na vyplnenie obočia.
Niekedy mám pocit, že vosk zanecháva málo farby. To isté sa môže stať pri opätovnom prechádzaní na jednom mieste. Farbu si akoby zotriete. Prípadne pri prechádzaní štetcom s farbou, som farbu skôr zosvetľovala ako zintenzívňovala. No aj tak je to za tú cenu fajn výrobok. Hlavne som rada, že mi nahradil vosk z Elf sady a vďaka nemu môžem minúť zbytok a dúfam, že odškrtnúť do spotrebovaných výrobkov.:)
Refill obsahuje 1,8 g za cenu  cca. 3 eurá. V českom Inglote to je zhruba 6 eur (170 Kč). Na výber je z 5 odtieňov.

O korektore: Podľa oficiálnych informácií by mal obsahovať optické difúzéry, ktoré by mali dokonale prejasniť pleť a zároveň zakryť aj nedostatky, akými sú kruhy pod očami. Obsahuje vitamín E a A. Je tiež vodeoodolný! 
Refill kúpite podobne ako pri vosku za cca. 3 eurá (1,8 g). V Čechách zaň dáte zhruba 6 eur ( 170 Kč). Na výber máte 18 odtieňov (dokonca aj  čisto zelený, žltý a broskyňový).
Z uvedených by som si opätovne asi ako jediný kúpila zrovna tento korektor. Na pekné definované obočie s ostrými líniami.:)  Pripadne jemné presvetlenie ako rozjasňovač pri kontúrovaní, aj keď na tento účel ho nepoužívam a myslím, že je ho na to aj dosť málo.

Sada na obočie ELF: Rovnaký princíp "vosk- farba" má aj sada na obočie ELF. Len som mala pocit, že tu vosk farbil viac. Napriek tomu je momentálne farba na obočie o niečo svetlejšia než by som potrebovala, čo nie je až taká tragédia. S odstupom času by som si ju už druhýkrát nekúpila, aj preto, lebo vosk miniete rýchlejšie. Mne napr. ostal tieň takmer celý. 

Zatiaľ mi tieto produkty stačia, no ako správnu blogerku ma láka vyskúšať tieň Brun a gélové linky na obočie Fluidline od MAC-u, či Dipbrow Pomade od kráľovnej obočia, značky Anastasia Beverly Hills. Zatiaľ som však na vážkach, ktorý odtieň by mi sadol najlepšie. Škoda, že som túto značku v rakúskom Douglas-e obišla, mohla som byť teraz múdrejšia:).

Je jasné, že obočiu treba venovať pozornosť, lebo tvár s ním vyzerá hneď lepšie. Je viac definovaná. A aj keď ste sa zrovna nenarodili s dokonalým obočím, správny produkt a technika Vám dokáže s jeho úpravou veľmi pomôcť:). Preto by ma zaujímalo, čo pomáha pri jeho úprave Vám, ceruzky, gély alebo len samotné tiene. Teším sa na vaše produkty a tipy:)!
 photo 404_zps5107cdb5.jpg photo 407_zps68a38465.jpg
 photo 406_zps9051fb5e.jpg
 photo 405_zpsb3bd1272.jpg
 photo 417gif_zps895a1e5a.jpg

10 komentárov:

  1. Obočí máš krásné, taky bych si ho chtěla umět tak upravit :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, keby ma teraz vidíš, totiž ja stále pozerám na rôzne fotky a v duchu si hovorím, aké majú tie baby obočie, keby si ho aj ja viem tak spraviť a teraz som dostala takúto poklonu od teba!!! ďakujeeem!:)

      Odstrániť
  2. :)) ajja mam kazde obocie ine :) ale tak pekne ako ty si ho neviem upravit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani nevieš ako som "happy" z tvojej pochvaly na moje obočko:), hlavne, keď je také, aké je!:)

      Odstrániť
  3. Och o nerovnakých obočiach by som ti vedela rozprávať. :D Na jednom mi dokonca nerastie ten koniec od najvyššieho bodu, čiže mám v podstate len polovicu obočia :D... Jedno je vpredu riedke, druhé zas zarastené ako džungľa, jedno hore, druhé dole. No katastrofa. :D Ale tiež sa snažím každé ráno to zdokonaliť, no narozdiel od teba ja tento krok zbožňujem. Obočie je pre mňa hneď na prvom mieste s linkou a make-upom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Julie, ani nevieš ako ťa chápem!:), ale aspoň ťa to baví, snáď aj ja raz dosiahnem tento bod:)), aj keď už bolo pár momentov, keď som to neprežívala až tak zle:D

      Odstrániť
  4. Kazda sa asi trapime s obocim - ja detto! :) ale toto jedno ti celkom pekne vyslo, este by som chcela vidiet to druhe ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď práve, že aj keď naživo sa mi zdalo fajn, s fotkami som nebola spokojná:) ja som hrdá už aj na to, že som dokázala stvoriť toto:)))

      Odstrániť
  5. no a o mojom obočku si čítala, takže viem pochopiť, keď je tento úkon neobľúbený :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)