štvrtok 27. novembra 2014

label. m hair products

 photo 805_zps08aad1b1.jpg

Vedeli ste, že od včera máme konečne na Slovensku oficiálne otvorený prvý MAC obchod?:)

Ale to len tak pomimo, lebo tento príspevok bude úplne o niečom inom. O produktoch na vlasy značky label. m, ktorú založil Toni Mascolo. Ak by ste nevedeli, je to presne ten pán, ktorý stál aj za zrodom celosvetovo známeho Toni & Guy. 
Zhruba pred rokom ma pochytila túžba niečo z label.m vyskúšať. Spisovala som si zoznam, ktorý som priebežne dopĺňala a škrtala až mi zostal nasledujúci výber:).

1.
- label.m Honey & Oat Shampoo -
Popis: "Medovo - ovsený šampón s výťažkami z morských rias určený na ošetrenie a umývanie suchých, dehydrovaných a oslabených vlasov, ktorým dodá potrebnú vlhkosť, upokojí citlivú a podráždenú pokožku hlavy. Účinné látky regenerujú a celkovo posilňujú namáhané vlasy. Vitamín B5 ich chráni pred škodlivým vplyvom životného prostredia, UV žiarenia a škodlivými účinkami tepla pri stylingu. Výťažky z ovsa a morských rias vlasy vyživujú.  Med vlasy ošetruje a dodáva im lesk. Vlasy sú po použití šampónu pružné, hladké, hebké na dotyk a majú prirodzený lesk. 

Môj názor: Perleťová textúra tohto šampónu nie je ani hustá, ani príliš tekutá. Na umytie Vám ho stačí skutočne malíčko, preto Vám aj napriek počiatočným obavám dlho vydrží. Vďaka sulfátu hneď na druhom mieste je pochopiteľné, že dosť pení. Viem, že to nie je znakom, že vlasy sú vtedy umyté, no ja ho mám práve vtedy, tak ako mnoho z Vás.:) Vďaka obsahu medu a ovsa mi vonia ako perníčky, čím mi pripomína Vianoce. Vlasy nezaťažuje, nemám ich spľasnuté, celkovo sú lesklejšie, hladké a hebké. Dokonca už nemám ani také suché končeky. Ja som spokojná a nemala by som problém kúpiť si ho znova:). Objem vo vlasoch závisí aj na zvolenom stylingu. 

Cena: 12 € /300 ml na alza.sk, ja som objednávala na lookfantastic za 13,93 € (chceli sme darček k nákupu:) )

 photo 804_zps4d4ba043.jpg

2.
- label.m Intensiv Mask -
Popis: Vysoko koncentrovaná maska regeneruje poškodené vlasy a bráni ich ďalšiemu poškodeniu. Pomáha vlasy vyživovať, obnovovať ich štruktúru a do hĺbky hydratovať. Látky obsiahnuté v maske vaše vlasy zjemnia, perfektne ošetria a na dlho im dodajú potrebnú vlahu, preto budú vlasy pružnejšie, poddajnejšie, pevnejšie a prirodzene lesklé.
Maska obsahuje bambucké maslo, ktoré vlas ošetrí, vyživí, zacelí drobné trhlinky a celkovo posilní vlasové vlákno. Otruby a semeno bavlníka zase vyživí a poskytne hĺbkovú hydratáciu a enviroshield chráni pred škodlivými účinkami tepla pri stylingu a UV žiarenia.

Môj názor: Niekde nastala chyba, ale napriek tomu vábnemu popisu sme si nesadli. Vlasy síce mám lesklé, no skôr len naoko na povrchu, nezdajú sa mi vyživené dovnútra. Možno sú posilnené, no sú nepoddajné, každý vlas si stojí ako chce. Navyše mi elektrizujú! A to neznášam. Určité posilnenie tam je. No celkovo ma o svojich kvalitách nepresvedčila.
Maska je hutnejšia a dosť jej ubúda. Vôňa je výraznejšia (ťažšia), čo by mohlo niekomu prekážať, no dá sa ňu zvyknúť.

Cena: 12,72 € / 120 ml na alza.sk.
 photo 800_zpsdc58a1a0.jpg
 photo 806_zpse66624f6.jpg

3.
- label.m Therapy Age-Defying Radiance oil -
Popis: Vlasový olej je špeciálne určený pre starostlivosť o poškodené a vekom oslabené vlasy. Okamžite vlasy revitalizuje, dodáva im potrebnú výživu a krásny lesk. Zo slabých a nevýrazných vlasov sa stanú silné a žiarivé a predovšetkým zdravé. Unikátny Rejuven-8 complex kombinuje najviac technologicky aktívnych zložiek posilňujúcich mladistvý vzhľad.
Aktívne látky: marocký arganový olej, rejuven- 8 complex, therapy olej.
Pri použití ako:
- kondicionér bez oplachovania: posiľnuje, hydratuje a vyživuje.
- ochrana pred fúkaním: chráni vlasy a redukuje čas fúkania.
- styling: obmedzuje krepatosť a zaceľuje rozštiepené končeky.
- prípravok na konečnú úpravu vlasov: pre pružné, hladké a oslnivo lesklé vlasy.

Môj názor: Keď som si pred rokom už nevedela rady, čo mám s tou mojou slamou robiť, vytrhol ma z toho najnovšieho. Moje vlasy po jeho použití doslova ožili. Pamätám si ako som sa v duchu pomyselne potľapkala po pleci, ako dobre, že som si neobjednala znovu Marrocanoil, veď tento je ešte lepší. Dokonca som s ním ušetrila. Mám dojem, že po čase si vlasy naň zvykli. Dokonca, keď som ho použila po dlhšej pauze, nezdal sa mi už taký účinný, ale možno je to tým, že moje vlasy už nie sú v takom katastrofálnom stave.
Používam ho po umytí vlasov. Vystačím si s 3 pumpnutiami. Nezaťažuje mi  vlasy a zatiaľ sa mi nestalo, že by po jeho použití vlasy pôsobili zmasteným dojmom. Všimla som si, že keď ho použijem skutočne mám vlasy rýchlejšie vyfénované. Rovnako dobre padne aj vtedy, keď si vlasy nefénujem. O tom zacelení rozštiepných končekov by som polemizovala. Isto ste to počuli aj vy, na rozštiepené končeky pomôžu len nožnice. V jeho moci, je akurát hydratovať a tak zabraňovať v ich štiepení. No z času na čas je aj tak dobré, podstrihnúť ich.  Súhlasila by som však z vyhlásením, že z nevýrazných a slabých vlasov sa stanú silné, žiarivé a zdravšie vyzerajúce vlasy. Doslova omladnú:).
Vôňa je sýta, cítim v nej niečo z orientu a višní. 

Cena: 28,98 € /100ml na lookfantastic, no napr. alza.sk ho ponúka za 23,66 €. takéto olejčeky Vám však vcelku dlho vydržia:)
  photo 802_zps82662d34.jpg

4.
- label.m Blow Out Spray -
Popis: Stylingový prípravok, ktorý dodá vlasom ochranu, hydratáciu, väčši objem. Je určený pre všetky typy vlasov, dodáva im tvar a celkovo ich spevňuje. Sprej sa používa pred finálnou úpravou vlasov tepelným spôsobom. Obsahuje zázvor, ľalie, jalovec a jazmín, ktoré vlasy chránia a vyživujú, chránia pred dehydratáciou a pred poškodením horúcim vzduchom. Neobsahuje sulfáty. 
Enviroshield Komplex chráni vlasy pred vonkajšími vplyvmi (slnko, vietor, ďážd), bojuje proti poškodeniu vlasov spôsobenému tepelnou úpravou, je výborný antioxidant, chráni farbu pred vyblednutím, optimalizuje lesk a chráni pred UVA/ UVB lúčmi.
Prírodne aktívne látky v tomto spreji sú získavané špeciálnou technológiou - extrakciou studenou vodou. To znamená, že studená para, ktorá sa tvorí počas tohto procesu, zachováva maximum zložiek výťažku, pretože pôvodné látky nie sú vystavené extrémne vysokým teplotám. Voda používaná pri tomto procese pochádza z prírodného prameňa Florida Springs, ktorý si zachováva počas celého roka teplotu 30°C.

Môj názor: Mali ste vidieť môj spokojný výraz po prvom vyfénovaní:). Ani v najodvážnejších predstavách som nesnívala o takom výsledku. Vlasy plné objemu, výfenované dorovna bez toho, že by som ich musela žehliť a ešte k tomu s leskom. Na pohľad na mňa pôsobili pevnejšie a krajšie. Oceníte to hlavne, keď Vám nepristane "copík" s uhladenými vlasmi k hlave.
S odstupom času mi najväčší objem vydrží väčšinou prvý deň, no ani ďalšie dni, to nie je zlé. Zavisí aj od toho, či si doma vypnem vlasy alebo nie. Dokáže vlasy zdvihnúť od korienkov. No, netreba to s ním prehnať, lebo hlavne krátke vlasy okolo tváre Vám budú ako naschvál stáť, tak ako nechcete a nič s tým nespravíte.
Udržať a "napumpovať" objem mu pomáha aj výrobok, ktorý nasleduje.
Čo sa týka vône, jemne v ňom cítim spomínanú ľaliu, jazmín a prímes plynu, ktorým je sprej plnený.

Cena: 12,36 € / 200 ml na alza.sk
 photo 801_zps09604d63.jpg

5.
- label.m Thickening Cream -
Popis: Krém na vlasy špeciálne vyvinutý pre potreby jemných vlasov bez života a objemu. Dodáva vlasom hustotu, objem a spevňuje ich. Naviac vlasy chráni pred negatívnym vplyvom UV žiarenia a pri tepelnom stylingu, čím napomáha k ich celkovej revitalizácií. Aktívnymi látkami je ovocie z dažďového pralesa (napr. čerešňu z Barbadosu), otruby a Envishield, ktoré vlasy posilňujú, chránia pred teplom a zvyšujú objem. Jeho účinok sa dostavuje pri pôsobení tepla, preto je najlepšie aplikovať ho pri fénovaní vlasov.

Môj názor: Už som si naň tak zvykla, že mi ten objem, ktorý vytvorí pripadá prirodzený. Precitla som akurát nedávno, keď som ho zámerne nepoužila. Nanášam ho už na takmer suché vlasy, tak že si ho roztriem po prstoch, s ktorými potom "prečešiem" vlasy. Mal by sa nanášať hrebeňom, ale mne to takto vyhovuje viac. Krém pôsobí ošetrujúco. Vlasy na mňa pôsobia krajšie, zdravšie, lesklejšie a pevnejšie. Sú pekne poddajné a mäkkučké. Len mám sem- tam problém, lebo sa mi akoby zlepia konce. Ale to je tým, že mám jemné vlasy, ktoré to robia pravidelne pri čomkolvek:D. Stačí ich potom len prečesať. Navyše mi pripadá, že som ho vynechala a použila len sprej, mojim vlasom sa to nepáčilo ešte viac. Krém nezanecháva žiadne stopy, podobne ani vyššie popísané prípravky. Je stredne hustej konzistencie. Vlasy ho po nanesení okamžite "vstrebú". Jediné, čo by som mu vytkla je výrazná sladká, pre mňa až tažká vôňa. Podľa mamy je to pivónia. Ja z nej cítim sladké cukríky.

Cena: 14,57 € / 100 ml na lookfantastic.com.
 photo 803_zpsc15efbd0.jpg

Celkovo som s výrobkami až na masku spokojná. Šampón mi sadol, takže by mi nevadilo, kúpiť si ho znova, možno by som porozmýšľala pre zmenu aj nad kondicionérom. Label.m však ponúka takú širokú radu produktov, že by bolo škoda, nevyskúšať aj niečo iné:). Olej ma nadchol hlavne v začiatkoch. Keď som ho nedávno po dlhšej dobe použila znova, až som sa divila, čo som na ňom videla. Ale možno bol problém v tom, že som miesto kondicionéru od Original Sprouta použila kondicionér "brazílsky keratín", ktorý mi napodiv dosť vysušil konce. Olej som dokonca naniesla niekoľkokrát, no nejak to s vlasmi nehlo. S "Original sproutom" si evidentne rozumie viac. Na druhú stranu, vďaka nemu som nemala suché vlasy, keď som použila sadu Burt´s Bee na objem, ktorá neskutočne vysušuje. Pri nej som najlepší efekt dosiahla pri prvom použití. Sprej na objem je skvelý s krémom, ktorý má však na mňa dosť silnú parfumáciu. Oba na moje vlasy pôsobia ošetrujúco:). No pozor na to, koľko spreju použijete, aby sa vlasy nestali nepoddajné. Ešte porozmýšľam, či si sprej znova nekúpim;).

Skúšali ste niečo z label.m? Ako ste Vám páčili výrobky? Zaujal vás nejaký z môjho výberu?

8 komentárov:

  1. ten medovo-ovsený šampón ma dosť zaujal,v tomto období mám mimoriadne suché vlasy a bez lesku,takže možno ho vyskúšam :-)
    polishland

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten olejcek by som mozno aj do buducnosti brala len ta cena...:) ale inak som od tejto znacky nemala vobec nic zatial

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čo mám skúsenosti, tak takéto olekčeky zase dlho vydržia. Mňa potešilo, že bol "lacnejší" ako Morrocanoil:)

      Odstrániť
  3. Od label.m jsem tuším asi ještě nic nezkoušela, ale hodně mě láká Blow out spray :)

    Victoria´s Secret - Vánoční Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som s ním spokojná, ale mám jemné vlasy, takže ich zbytočne nezaťažuje ani nepolepí:)

      Odstrániť
  4. tuhle značku téměř neznám, což je velká škoda - produkty nevypadají vůbec špatně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je fakt, že človek sa s ňou v obchode bežne nestretáva, no produkty sa mi celkom zapáčili:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)