utorok 2. decembra 2014

Úľava nielen pre suchú pokožku

 photo 1_zpsd8489b55.jpg

Ak trpíte suchou alebo atopickou pokožkou, či Vás často doslova týra pocit sťahujúcej pokožky, je pre Vás rada Atoderm od Biodermy to pravé. Vedeli ste, že atopický ekzém je chronické zápalové ochorenie, ktoré je výrazne ovplyvnené alergénmi, životosprávou a starostlivosťou o pokožku? Striedajú sa pri nej kľudové fázy so zápaľovými a touto chorobou trpí 15- 30% detí. Ak sú atopici obaja rodičia je až 70% riziko, že aj dieťa bude atopik.
Týmto problémom našťastie netrpím, no súcitím s každým koho sa to týka. Aj preto som rada, že Bioderma prišla s 2 Atoderm novinkami (Intensive a Préventive) práve teraz, keď teploty ani cez deň priveľmi nerastú a pokožka je viac vysušená:/.

 photo unnamed_zps524a0212.jpg

Posledných pár dní intenzívne testujem výživný ochranný čistiaci krém s jemnou vôňou Atoderm Créme lavante, ktorý mi konzistenciou pripomína redšie telové mlieko so zamatovou textúrou, takže máte skôr pocit, že sa rozmaznávate a nie umývate. Navyše pomáha obnoviť hydrolipidický film a aktívne čistiace zložky zamedzujú rozmnožovaniu mikroorganizmov, ktoré spôsobujú suchosť a podráždenosť pokožky. Vďaka patentu DAF (Dermatological Advanced Formulation) zvyšuje toleranciu pokožky. Nedráždi oči, čo som otestovala na priateľovi, ktorý vždy príde z kúpeľne s očami ako angorák, lebo mu mydlo záhadným spôsobom natečie do oči. Tentokrát sa z kúpeľne vrátil so spokojným  výrazom a hlásením, že neštípe:). Po jeho použití nemám ani potrebu sa nakrémovať, ale zvyk je zvyk, takže to robím:). Vôňou mi až tak nesadol.
Siahnite po ňom, ak Vám nestačí Dove:).

Dostupný je v 200 / 500 ml balení za cenu cca. 9,90 / 14,49 €.

 photo 2_zps495ccb54.jpg

Premasťujúci, reštrukturalizačný a hydratačný telový krém Atoderm Créme sa ľahko rozotiera a rýchlo preniká do pokožky (neokluzívna O/W emulzia). Zlepšuje súdržnosť buniek, čím pokožka získava prirodzenú pružnosť. Vďaka jeho vysoko znášanlivému zloženiu (DAF patent) ho môžete používať dlhodobo bez rizika a dokonca aj na tvár, kedže je nekomedogénny. Ja som túto možnosť nevyužila, ale verím, že majiteľky suchej pleti by boli spokojné. Vitamín E chráni bunky pred pôsobením voľných radikálov. Je vhodný tiež pre dojčatá. Neobsahuje parabený ani parfum, no napriek tomu z neho cítim nejakú jemnú vôňu. Pokožka je po ňom príjemne hebká a ošetrená a zdá sa mi aj pružnejšia. Za mňa ľahšia verzia Atodermu Intensive.

Dostupný v 200 a 500 ml verzií pri cene cca. 16,89 a 21,69 €.

 photo 2nn_zpsc06503f7.jpg

Atoderm Intensive je upokojujúci, reštrukturalizačný a hydratačný telový krém, vhodný pre atopické bábätká, deti a dospelých, ktorý je obohatený o ukľudňujúce a antibakteriálne zložky, vďaka čomu rýchlo zastavuje svrbenie pokožky a znižuje potrebu škrabania. Exkluzívny komplex Lipigenium trvalo obnovuje kožnú bariéru. Patent Skin Barrier Therapy kombinuje schopnosť obnoviť hydrolipidický film a podporuje tvorbu lipidov a proteínov (filagrínu), čo vedie k zvýšeniu súdržnosti kožných buniek, tým sa znižuje nadmerná strata vody z pokožky a zároveň riziko prieniku alergénov. Zamedzuje tiež premnoženiu baktérie Spaphylococcus Aureus, ktorá zhoršuje podráždenie pokožky. Pokožka je čistá, ukľudnená a hĺbkovo obnovená. 
Zo spomínaných sa mi Intensive zdá najviac premasťujúci. Napriek tomu sa do pokožke dobre vstrebe. Je bez parfumácie, no ja som z neho hlavne prvé dni intenzívne cítila vosk, pravdepodobne vďaka prítomnému minerálnemu oleju - "paraffinum liquidum".

Dostupný v 75 a 500 ml balení za cca. 10,50 / 21,90 €.

 photo 3_zpsa714abb9.jpg

Prečo Vám však o tejto rade píšem? Bioderma má pre atopikov niekoľko špeciálnych ponúk:

Ak ste atopik, po zaregistrovaní TU Vám Bioderma pošle ako darček Atoderm PP Gel Moussant čistiaci gél na atopickú pokožku. Pretože aj Bioderma vie, že správna hygiena je základ staroslivosti o pokožku s atopickým ekzémom.

Ak sa podelíte o svoj príbeh s atopickým ekzémom + skúsenosťou s krémom Atoderm Intensive a pripojíte postrehy a rady, čo funguje u Vás máte šancu, že si vyberie Bioderma práve Vás a pošle Vám milý darček - Atoderm Intensive. Stačí sa zaregistrovať na Atoderm stránke.

Vernostný program: Ak si do konca kalendárneho roka 2014 zakúpite 3 produkty z rady Atoderm, každý v cenovej hodnote nad 10 eur (iba v kamennej lekárni), získavate ZDARMA najnovší produkt, vysoko účinný krém na atopický ekzém Atoderm Intensive 75 ml.

Mňa by zaujímalo, koľko z Vás trpí atopickým ekzémom alebo suchou pokožkou. Čo funguje u Vás a najlepšie Vám uľaví? Vyskúšali ste už produkty Atoderm? Vybrali by ste si niečo z tejto rady aj keď netrpíte atopickým ekzémom? Mne by sa napr. teraz na zimu hodil balzám na pery a krém na ruky:).

 photo 4_zps0833a527.jpg

8 komentárov:

  1. Suchou pokozku mivam,zejmena ted v zime,jinak ji trpim hlavne na obliceji :) S Biodermou zkuenosti nemam,no necetla jsem na ni snad nikdy zadnou spatnou recenzi,takze verim,ze funguje skvele :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám teda hodně suchou pokožku na obličeji, dřív jsem mívala úplně suchá červená místa po makeupu nebo šupinky, takže to vypadalo hrozně....V tomto mi Bioderma strašně pomohla, vyzkoušela jsem krém Hydrabio Riche, dávám si ho pod make up, a je to bomba! Takže ted už mám druhé balení, a jiný krém než od Biodermy si už snad ani kupovat nechci :D Až mi dojde, tak asi zkusím tu Atoderm řadu :) jinak, moc pěkný článek :)

    http://fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Peti, som rada, že si našla pre seba to pravé!:)

      Odstrániť
  3. Ten pleťový krém je už na ceste ku mne, tak som veľmi zvedavá. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)