štvrtok 11. júna 2015

Zamerané na oči


Donedávna bola neoddeliteľná súčasť môjho líčenia linka. Bez nej som si pripadala ako nahá a to hlavne preto, lebo nemám výrazne riasy a oči už vôbec nie.:) S ňou som dosiahla to, že moje oko bolo konečne "vidieť", dokonca sa mi ho podarilo opticky zväčšiť. Aspoň ja mala taký skromný dojem. Áno, presne takú silu majú linky na oči. Tie, ktoré ich používate, viete o čom hovorím. Dokážu vyčariť oslňujúci pohľad, no ak si ich nenamaľujete správne, malé očká ešte viac zmenšia. Dôležité je preto skúšať, trénovať, pohrať sa s dĺžkou chvostíka ( linka až k spánkom nie je vždy to pravé a môže pôsobiť až bojovne). Niekedy je dobré porozmýšľať aj nad tým, či sú čierne linky pre Vás to pravé a nebolo by vhodnejšie vyskúšať hnedú variantu. Hlavne pri svetlých typoch pôsobí tento odtieň mäkkšie. 

Pred nejakou dobou mi tekuté linky Guerlain dali jasne najavo, že sa musím rozlúčiť a ja som si povedala, že by nebolo od veci, o nich napísať pár riadkov.
Prvá si ich kúpila mama v hnedom odtieni. Doma som v kľude skúšala a váhala, či by práve táto farba nebola pre mňa vhodnejšia, no nakoniec som z predajne odišla s čiernymi. Patrím k svetlejším typom, preto som s odstupom času skonštatovala, že som mala siahnuť práve po hnedých. Ono ten rozdiel aj tak nie je veľmi poznať, akurát pohľad pôsobí mäkkšie, prirodzenejšie. Fotky, kde som Vám tento fakt chcela demonštrovať mi však nevyšli. 
Štetček som si vždy pred aplikovaním obtrela o okraj, čím som dokázala vytvoriť naozaj tenkú linku, ktorá so mnou v neporušenom stave vydržala celý deň. Intenzite čiernej nemám, čo vytknúť. Navyše sa dobre odličovala, na rozdiel od gélových liniek od Inglotu. To patrí však už k plusom a mínusom jednotlivých typov. Pre zmenu s tekutou linkou som sa nedostala tak blízko k mojim "neposlušným" riasam ako by som si želala. Preto som si na vyplnenie pomáhala s ceruzkou Urban decay, ktorú som naniesla, čo najbližšie k riasam zo spodnej strany vrchného viečka. Výhodou tekutých liniek je aj to, že pokiaľ sa Vám s nimi niečo "nepodarí", s vatovou tyčinkou prípadné chybičky dokážete opraviť ľahšie ako pri gélovkách. 
V použiteľnom stave mi vydržali zhruba pol roka, pričom asi po 4 mesiacoch začali jemne hustnúť. Povedala by som však, že som ich minula do úplneho dna. Nevýhodou je luxusné balenie v skle. Stačí jeden neopatrný pohyb a...radšej nechcem ani pomyslieť. 
Bežne v obchode vychádzajú asi cca. okolo 35 eur (so zľavou tá suma vyzerá lepšie), no pri poslednej návšteve Marionnaud som sa dozvedela, že značka Guerlain vyhlásila, že s dekoratívkou už končí.  Neviem, čo je na tom pravdy, kedže som nikde nič také nezaznamenala. Možno ju len prestanú dovážať na SR. Ale ak by to prípadne bola pravda,  pravdepodobne máte poslednú šancu uchmatnúť si to, na čo ste si brúsili zúbky dlhšie. Skúste sa popýtať vo vašej parfumérke.

 photo 60_zpst0sqhpgf.jpg

 photo 59_zpslehnt6nl.jpg
 photo 01_zpsnzobyjx0.jpg
 photo 56_zpsgbjrrbng.jpg
 photo 55_zpsye434nlp.jpg
 photo 58_zpskkvwojxc.jpg
 photo 62_zpscemaprq0.jpg

Recenzie riaseniek nerobím veľmi rada hlavne preto, že vždy chcem priložiť aj obrázok, kde ju použijem na riasach. Z predošlých recenzií ste si mohli všimnúť, že moje riasy nie sú ani dlhé, ani husté. Preto keď už mám pocit, že som si konečne nejaké riasy stvorila, stačí letmý pohľad na fotku, ktorý ma z tohto "bláhového" pocitu vylieči.:) Dosť už sebaľútosti.

K riasenke Clarins Wonder Perfect ma priviedla mama, ktorá ju už používa roky a opätovne sa k nej vracia. Je to riasenka s klasickým štetčekom, ktorá dodá prirodzený objem a dĺžku. Riasy natočí, treba si však dať pozor pri jej vrstvení, aby nezlepovala. Deje sa to skôr výnimočne a vtedy, keď je čerstvo novootvorená. Vtedy má tendenciu sa z času na čas aj otlačiť. Neopadáva, to je však skôr vlastnosť lacnejších riaseniek. Po prvom týždni-dvoch je z nej super riasenka na každodenné použitie, ktorá vyčarí prirodzený "look"a neopadáva.
Vo Fann-e vychádza na cca. 24 €, výhodou je použitie vernostnej kartičky s 10% zľavou. Prípadne si vyčíhať akciu, napr. v máji mali 20% na dekoratívku a myslím, že táto akcia sa opakuje aj v júli, polovicu mesiaca je zľava na dekoratívku a polovica na starostlivosť.

p.s. Ja by som modelku na riasenky robiť nemohla..Firmy by pri mne skrachovali. Nepredala by som im ani kus.;))

 photo 99_zpsoviyn4gj.jpg
 photo 95_zps6pgfbwvw.jpg
 photo 1005 vydarena final n_zpsnvutcvrt.jpg
 photo 1000vydarena final1_zpssklhecgv.jpg

MAC Mineralize Multi-effect lash bola pre mňa prekvapením už od prvého otvorenia. Väčšine riaseniek totiž treba dať čas, aby trošku "oschli" a až vtedy sa ukážu v svojej plnej sile. Táto ten čas nepotrebovala. Konzistencia bola hneď pripravená na nanášanie, obalila každú riasu, pričom pojmy ako zlepovanie, žmolkovanie, otláčanie, či opadávanie sú jej úplne cudzie. Mala by dodávať objem, no mne sa skôr zdá, že riasy nádherne decentne vytočí a zdvihne hlavne tie vrchné. Záleží aj na tom ako sa Vám ju podarí naniesť. Oproti predošlej Clarinske sa ľahšie vrství. Po nanesení vytvorí pri riasach "akoby" linku. Aj preto som ju vždy najradšej spárovala s vyššie spomenutou tekutou linkou. Navyše má tiež mnou preferovaný klasický štetček. Vďaka intenzívnej čiernej farbe zvýrazní a definuje pohľad.
Vzácnosťou pri riasenkach je ich životnosť. Táto ťahá asi 6 mesiac a zatiaľ som si nevšimla rozdiel v konzistencií, či funkčnosti.
Cena je 22,50 .€

 photo 97_zpsjbtgnwys.jpg
 photo 96_zpsyc77nqjm.jpg
 photo MAC spredu bokom total final_zpsdujblbne.jpg
 photo MAC vydarena total final_zpszu9mwzdj.jpg
 photo MAC spredu total final_zpsalzv30qf.jpg
 photo 98_zpsr9idrxfj.jpg

Mali ste už niekedy riasenku od MAC-u alebo Clarins-u? Máte nejaký špeciálny grif ako ich nanášať? Objavili ste v poslednej dobe nejakú riasenkovú topku? A ako to máte s linkami? Používate ich? Vystačíte si s tými z drogérie alebo ste ochotné do nich investovať? 

8 komentárov:

  1. Od Clarins mi najviac sadla Wonder Lenght, krasne riasy predlzila. Be Long ma trosku sklamala, nevyhovuje mi ta malicka kefka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že tú wonder perfect sme kedysi doma mali a ako hovoríš riasam dodala dĺžku. Škoda, že Clarins už nerobí hnedé odtiene riaseniek:/, mama ich používala a minule, keď sme šli na istotu, zistili sme krutú pravdu...potom sme sa pozerali aj v drogérke a narazili sme len na jednu od Maybelline s gumovou kefkou, ktorú mama práve nemusí. Holt všade kážu, aby svetlejšie typy siahli skôr po hnedej a nakoniec si ju nemá človek ani kde kúpiť.:/

      Odstrániť
  2. Ty tekuté linky vypadají perfektně! Strašně mi připomínají laky na nehty od Loubotina :) A musím říct, že ti moc sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. najprv mi to tak neprišlo, ale veru máš pravdu:) a ďakujem za kompliment, hneď mám krajší deň!:)

      Odstrániť
  3. Ty linky vypadají dobře a moc se mi líbí i ta řasenka od Macu :)

    Krásný úsměv = bílé zuby :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa prekvapilo aká je intenzívna:) a linky som mala rada aj ja, i keď už ich mám minuté a som pred dilemou, ktoré si vybrať teraz:)

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Veru, ďakujeeeeem!! Niekedy sa zadarí, tak sa musím hneď pochváliť:)))

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)