štvrtok 19. novembra 2015

MAKE UP ROUTINE (AUGUST)


Keď som minule prechádzala fotkami, neskromne som si pri niektorých pomyslela, že sa mi ten makeup/vlasy celkom podaril/i. No ani za nič som si nevedela vybaviť, čo som vtedy používala. Preto sa mi vnukla myšlienka, že v rámci malého makeup/ vlasového denníčka by nebolo od veci, občas sa "cvaknúť" a pripojiť krátky pokec použitých produktov. Čo poviete?

Táto "make up rutina" momentálne až tak aktuálna nie je, pretože som sa ju chystala dať dokopy už v auguste, no veľa produktov u mňa nájdete aj teraz.
V lete zvyčajne plynule prejdem na nejaký ľahší tónovací krém. Tento rok sa tejto úlohy ujal Dior Hydralife, ktorý som nanášala "stippling" štetcom Sigma Duo fibre F 50 (neskutočne pĺzne, takže sa vždy po nanesení základu môžem obrať od uvoľnených štetín. Niekedy sa až čudujem, že ešte nejaké má.)
Pamätáte si ešte, aká som bola nesvoja z korektora od Collistaru "Filler concealer smooting evening"? Začala som ho používať výhradne pod oči. Ukázalo sa, že keď ho zapracujem do pleti s tým istým štetcom je priam geniálny. Žiadne usádzanie do liniek ani prihrubá vrstva nehrozí. 
Na drobné nedokonalosti som používala a dodnes používam Maxfactor Panstik v odtieni 12 True beige. Siaham po ňom dokonca radšej než po korektoroch od MAC. A kedže mi pomaly dochádza už mám v zásuvke náhradný kus. Nanášam ho štetcom od Sigmy určeným na korektor F75
Základ som v lete fixovala mojim "100-ročným" Dermacol púdrom, ktorému som raz neodolala v Tescu a dodnes nesiem následky, pretože sa míňa pomaličky.:) Vzhľadom na to, že mám mastnú T-zónu preferujem skôr matujúce púdre, napriek tomu mám obdobia, keď siaham práve po tomto fixačnom.
Doma ho nanášam väčším štetcom na púder od Sigmy F30. Keď som na cestách pribalím si k nemu menšiu verziu F20. Oba však z času na čas pustia chlp, takže je nutné skontrolovať zovňajšok aj po tomto úkone.:/

Pod očné tiene stále používam Too faced Shadow Insurance. A to som si myslela, že sa miniem o dosť skôr. Nielenže s ním tiene držia a nestrácajú na intenzite. Parádne je aj balenie so zúženým koncom, vďaka ktorému si vytlačíte práve to množstvo, ktoré potrebujete. Nemusíte sa "dlabať" v kelímku, ani sa trápiť s aplikátorom, ktorý po pár týždňoch stráca na svojej funkčnosti. Zároveň zabraňuje vysychaniu.

Prichádza na rad obočie. U mňa sa delí v líčení etapa pred obočím a po ňom. (Prípadne sa k tomu pridáva pred a po linke:) ). To sú moje zlomové body, ktoré mi zvyčajne zaberú viac času alebo ich viac prežívam.:))) Momentálne používam MAC Fluidline Brow Gelcreme v odtieni Deep dark brunette, ktorý ma nesklamal ani počas horúcich letných dni. Páči sa mi, že s ním dokážem spraviť pekne vykreslené obočko. Dokonca sa mi občas podarí priblížiť tým dokonalým obočkám, ktoré poznáme z netu.:) 
Nanášam ho skoseným štetcom MAC č. 208. Aktuálne môj top na obočko.:) Pochopiteľne sa dá použiť aj na linky.

Pamätám si, ako som kvôli Naked od Urban decay nešťastne behala po všetkých Sephorách v NYC a takmer všade mali už len tester. Na x-tý pokus som na ňu konečne narazila a blažene si niesla taštičku s pokladom.:) Je preto škoda, že po nej siaham dosť málo a to hlavne preto, že dosť tieňov je buď trblietavých alebo "metalických". Jedno obdobie ma však dosť bavila kombinácia Virgin-Half baked - Toasted. Toto leto však patrilo dvojke Sidecar - Toasted. 
Na pohyblivé viečko nanášam očný tieň s plochým štetecom Sigma E60. Do záhybu používam štetec na rozmazávanie Sigma E40.
Ceruzkou z paletky som pre optické zahustenie vypĺňala miesto medzi riasami. Veľmi som si ju obľúbila, pretože bola krásne krémová a pracovať s ňou bola jedna báseň.

Riasenku Clarins Wonder Perfect mám druhýkrát. A chystám sa kúpiť si ju aj tretíkrát vo vianočnom balíčku z Fannu, pretože dodá prirodzený objem a dĺžku. A to je to, čo ja potrebujem!:)

Málokedy sa stáva, že siaham po lícenke, aj keď mávam aj také obdobia. Zvyčajne si však vystačím s bronzerom. Too faced Milk chocolate soleil (light/medium matte bronzer) patril dlho medzi položky wishlistu a to hlavne preto, že som si nevedela vybrať odtieň. Nakoniec som sa rozhodla pre svetlejší. Zatiaľ naň nemám utriedený názor, pretože ho raz milujem a inokedy sa mi zdá prisvetlý. Je jemne namletý, takže na pleti pôsobí veľmi prirodzene, čo možno vysvetľuje, prečo na mňa niekedy pôsobí skôr ako tmavší púder. Napriek tomu, že nie som čokoholik, vôňa mi príde príjemná. Najviac ma však prekvapilo, že nielen vonia, ale aj chutí sladko!
Nanášam ho ďalším z rodiny Sigma štetcov, skosenou F40.

Lícne kosti som  rozjasnila minerálnym očným tieňomv v odtieni Elegant od značky ELF, na ktorý som používala Sigma štetec F35

Môj letný rúž 2015? Jednoznačne Pupa I'm č.200 (Frisky coral). Presne moja krvná skupina, preto ma až zabolelo pri srdci, keď mi pri osviežovaní make-upu padol na zem. Následky boli "fatálne" (berte s nadhľadom),  jemne pokrivená tuba a o kúsok rúžu som aj prišla, takže už nemá, taký pekný tvar.
Je to dokonalá intenzívne pigmentovaná koralová (aj keď na fotke pôsobí ružovo).  Taká moja náhrada za Dior.:) Jeho farba sa mení v závislosti na tóne pokožky. Keď som došla opálená z dovolenky priam na mne až svietila. Vôňou mi trošku pripomína plastelínu. Nemilé je, že vysušuje, takže si pred nanesením rúžu, musím vždy pery hydratovať balzámom.
Kedže mám aj iné odtiene, čaká Vás recenzia.

 photo 00001_zpsbq3shzti.jpg
 photo DSC_1910-side_zpsmgg670sh.jpg

Teší ma, ak Váš článok natoľko pohltil, že ste sa úspešne prepracovali až sem. Určite mi dajte vedieť, čo používate Vy a či sa Vám tento typ článkov páči.
Majte sa krásne!

6 komentárov:

  1. Ta farba na obočie mac sa nerozmazava? ja hladam stale niečo vodeodolne že ked si nahodou po obočí prejdem rukou aby sa mi nerozmazalo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. trochu som ju rozmazala len vtedy, keď som po nej vyslovene cielene trela, aby som zistila odolnosť...:)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Takáto pochvala špeciálne od teba ma vždy poteší!;) Ďakujem!:)

      Odstrániť
  3. Ahoj odkial kupujes kozmetiku Too Faced?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ako kedy niekedy v zahraničií, no napr. bronzer som kupovala na beautybay.com

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)