streda 15. februára 2017

ČISTENIE S BIODERMOU + HYDRABIO CREME


Minule sme si dali zasnívaný wishlist, čo znamená, že sa prehupeneme späť do reality a ja Vám napíšem niečo o Bioderma produktoch, ktoré som otestovala.;)

Ako prvú si dáme relatívnu novinku v portfóliu, o ktorej ste na blogoch už isto čítali - SENSIBIO ČISTIACI GÉL, ktorý má čistiť, upokojovať a hydratovať citlivú pokožku. Priznám sa, že som sa veľmi tešila na to, ako sa mi tento gél dostane do ruky. Plná očakávania som rozbalila balíček a zistila, že mi chýba malá chutná ružová hubka, ktorá býva ku gélu pribalená ako darček. Asi sa na ňu ulakomili na pošte.:DDD Ja som prišla na to, že je balík poškodený až doma...
Síce mi to bolo trošku ľúto, no samotnému gélu to na funkčnosti neuberá. Už som Vám niekedy isto spomínala, že ja to beriem jedným "vrzom" a gélmi sa rovno odličujem. Výnimku som nespravila ani pri tomto. Šikovným pumpičkovým dávkovačom som si dopriala jedno zmačknutie, ktoré mi krásne stačilo.
Priehľadný gél je pomerne hutnejší, no neuveriteľne jemný! Konzistencia je k pokožke ako zamat, doslova ju hladká. Jemne pení a nedráždi. Pokožka je po ňom príjemne hebká. Odličuje obstojne, no keď si ho porovnám k Origins A perfect world cleanser, zaostáva. A je tu ešte jedna vec..., čo mi na ňom vadí! Vôňa! Dlho mi trvalo, kým som si na ňu ako tak zvykla. Je pre mňa, ani neviem ako to popísať. Umelá? Nepríjemná? (Aj pri recenziách, ktoré som naň čítala ľudom vadila práve "vôňa" a to až tak, že by si ho práve kvôli nej znova nekúpili!)
Po asi 2 mesiacoch používania 1x denne mi ostáva asi polovica.
Gél má objem 200 ml a cena sa pohybuje okolo 12€.


Notoricky známa a "prepraná" MICELÁRKA OD BIODERMY. Kto o nej aspoň nepočul, akoby ani nebol.:DDD Preto myslím, že o nej veľa písať nemusím. Používam ju výhradne na odličovanie očí. A mám s ňou taký sínusoidový vzťah. Strieda sa u mňa obdobie, keď svoju funkciu plní dokonale, rýchlo, dobre odličuje a ja som spokojná. S obdobím, kedy mám dojem, že môže byť aj niečo lepšie. No vždy sa k nej pokorne vrátim. Asi to bude aj o tom, akú riasenku zrovna používam.

V lekárni aj na eshope je teraz akcia "festival micelárnych vôd", kedy si svoju obľúbenú micelárku môžete kúpiť v akcií 1+1! (Platí pre rôzne veľkosti.;) ) 


VLHČENÉ OBRÚSKY SENSIBIO H2O síce nie sú úplnou novinkou, no tu na blogu som Vám o nich zatiaľ nepísala. A aj tie som očakávala s rovnakým nadšením ako vyššie spomínaný gél. :D Evidentne sa viem pre veci nadchnúť.
Tieto obsahujú micelárnu vodu Sensibio H2O, sú primárne určené na odstránenie make-upu, no fantázií sa medze nekladú. Sú obohatené o upokojujúce účinné látky a majú pomáhať predchádzať pocitom, ktoré sú spojené s podráždením pleti pri čistení.
Praktické zalepovacie viečko nie je žiadnou novinkou a nie je s ním najmenší problém. Lepí a drží po celý čas. Obrúsky sú pevné, no na mňa málo vlhké. Možno je chyba vo mne. Ja uprednostňujem aj na dovolenkách staromódny spôsob, prelejem si micelárku do menšieho cestovného balenia a pribalím k tomu xy tampónov na odličovanie, aby mi náhodou nechýbalo. Moja mama však práve na dovolenky berie takéto vlhčené obrúsky. Je na ne zvyknutá a vyhovujú jej. Takže niet divu, že bola aj s týmito spokojná. Pochvalovala si, že boli mäkkučké, dostatočne veľké, aj "napité" a neboli pritenké, mali štruktúru, tým pádom dobre zotierali.:)
Ja som zo zvedavosti vyskúšala až jeden! A zistila som to, čo som už vedela. Že nie som cielovka tohto produktu.:DD Mne proste nestačili, boli málo vlhké, s čím súviselo, že aj po niekoľkých minútach som mala riasenku stále na očiach. Pleť som si nimi skôr trela ako odličovala....Proste u mňa na odličovanie nie. Ale pokiaľ ste na odličovanie obrúskami zvyknuté alebo bežné používate takéto vychytávky, isto Vám sadnú aj tieto.:)
Vôňa je taký mix klasickej micelárky a plastového obalu.:D Mama mi povedala, ževraj je sladkastá. A ja by som bola schopná povedať, že tam cítim aj náznak nejakého alkoholu, ale neberte ma vážne. Pretože ten predsa v tejto micelárke nemá, čo robiť. Ak niekto identifikuje parfumáciu, píšte!:)
V balení nájdete 25 ks za 7, 90€.


Krátko na to ako uzrel svetlá reflektorov Perfecteur, vychrlila Bioderma ďalšiu novinku HYDRABIO CREME - krém na suchú až veľmi suchú citlivú pleť, ktorý má intenzívne vyživovať a rozjasňovať. Ja mám pleť zmiešanú, preto som si testovanie odložila na chladnejšie mesiace. 
Už z promo fotiek som sa kochala tou strhujúcou modrou, ktorá ešte viac vynikla v kombinácií s bielym šrobovácím vrchnáčikom. Až do doby, kým sa mi dostal do ruky som si myslela, že je krém balený v skle. Schválne, koľko z vás si to myslelo tiež? Tak vedzte, že sme chybovali. :D Celé balenie je od "hlavy po špičky" plast. Musíte však uznať, že dizajnér výrobku sa úlohy zhostil bravúrne. Minimálne, už len tým "telom" zo zdvojeného plastu. A punc luxusu pridala aj plastová špachlička na naberanie výrobku.
Krém s kvetinovou parfumáciou je hutný. Na pleť sa dobre roztiera, zanechá však na nej jemný film. Napriek tomu, že je uvádzaný ako nekomedogénny, ruku do ohňa by som zaň nedala. Snažila som sa ho používať uplynulý mesiac a pol, no mám z neho rozpačité pocity. Nemám dojem nejakej extra výživy, či hydratácie. A o rozjasnení asi tiež nemôže byť reč.
Skôr som mala pocit, že moja pleť s ním veľmi šťastná nie je.:/ Bola síce jemná, no vykazovala nerovnosti a nevyrovnaný tón. Snažila som sa mu dať šancu a to až tak, že som si povedala, že mu troška pomôžem s moringovým olejom od Misshy. Až vtedy pleť pookriala a pôsobila spokojnejšie. Dočkala som sa dokonca aj toho rozjasnenia a tón pleti sa tiež vyrovnával. No stále som videla, že to nie je tak celkom ono. A tak som si asi 4 dni dozadu povedala, že stačí. Siahnem po nejakom kréme z tých mojich "syslích" zásob. Veď moja pleť si to zaslúži. Nebudem ju už viac trápiť.
Ešte by som chcela podotknúť, že krém používala výhradne večer. Na denné nosenie som sa akosi neodhodlala.
Balenie obsahuje 50 ml s cenovkou 18,90€.


Dnes to teda veľmi pozitívne nebolo. Gél ma neuspokojil svojimi odličovacimi schopnosťami a vôňa bola pre mňa tiež nepríjemná. Odličovacie obrúsky sa mi zdali málo vlhké a kedže ich nepoužívam ani bežne, nie som ich cielovka. S krémom moja pleť nepôsobila šťastne a nepozorovala som ani deklavané účinky. Zostávam teda verná starej dobre micelárku, ktorá vyšla v dnešnom boji ako jediná s čistým štítom.:) 
Zazvonil zvonec a rozprávky je konies. Ešteže to šťastne skončilo.:)



S čím sa odličujete a čistíte pleť Vy? Vyhľadávate produkty z lekárne alebo sa nebránite aj iným? A čo hovoríte na obal krému?

p.s. Ďakujem zastúpeniu spoločnosti Bioderma za poskytnutie produktov k recenzií.:)

10 komentárov:

  1. Prvotné odlíčenie očí pomocou dvojfázoveho odlicovaca Yves Rocher, pleť detské obrúsky Lidl, následne namokro konjac + gel La roche posay a krém mixa alebo arganovy olej :)) spokojnosť úplná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na ten YR odličovač čítam samé pozitívne ohlasy, ja moc dvojfázové nemusím, aj keď nedávno som spravila výnimku s Clarinsom:). Konjac mám doma tiež, len som sa stále nedostala k použitiu:D. Ďakujem za pripomenutie.:DD A teším sa, že si našla produkty, s ktorými si maximálne spokojná;)

      Odstrániť
  2. Micelárnu vodu od Biodermy som skúšala a je naozaj skvelá :)
    My blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Láká mě hodně vyzkoušet gel na odličování , mám ráda doma jak micelární vody tak právě do sprchy gely. Takže děkuji za fajn recenzi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že raz som si s ním skúšala odlíčiť aj oči a nič moc, ešte ma dobre vyštípal:))) Inak odporúčam, ak máš možnosť, radšej si ho choť vopred ovoňať, aby si nebola z tej "vône" nemilo prekvapená!;)

      Odstrániť
  4. Já na gel četla samou chválu a docela jsem si ho chtěla koupit, ale jelikož od gelu čekám i odlíčení, tak nevím nevím :/

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako on odlíčil, ale ja mám laťku momentálne nastavenú gélom Origins Perfect world cleanser, ktorý mám otvorený súčasne. A keď porovnám, aký špinavý je tampón po dočistení, vyhráva Origins, ale zas nie su to priepastné rozdiely...a ďalší bod k dobru má Origins aj vďaka vôni, ktorú milujem:)

      Odstrániť
  5. Já ti musím pochválit fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)