streda 22. septembra 2010

Problem with acne?

Mate problemy s vyrazkami aj napriek tomu, ze si plet cistite a pred spanim sa vzdy odlicite?
Ja som na tom rovnako a tak som sa rozhodla spravit maleho sprievodcu, co pouzivam a ci to vobec zabera. Poviem Vam, ze som vyskusala uz dost veci, ale stale nie taku, s ktorou by som bola na 100% spokojna. Let´s go.


1. Bye-bye spot!SOS stick - sprvoti mi vyhovoval fakt zakernu vyrazku vysusil, no casom proti nemu ziskali odolnost. Moja mama nan vsak neda dopustit. Neviem vsak ako je to s hygienou, kedze ma jeden hrotik (pamatate si na zmizik? ak hej toto je nieco na sposob neho, len ma tupy hrot- a vyrazka len tak nezmizne:) ) . Tento vzdy pouzite, ked cisitite plet a tak sa vam tam uzadzahu necistoty. Teda aspon podla mna.
Hodnotenie:** (z ***)
2. Aknelot Roll-on lotion- nedavno ma zase popadla tuzba, ziskat nieco, co by bolo ucinne proti akne. Poziadavky boli, aby to nebol krem, skor tekutina a nebolo ho moc. Preto som siahla po aknelote, ved uz aj v nazve ma naco by mal posobit. Obal uvadza, ze stahuje pory, posobi antisepticky, ukludnuje a osviezuje. S tym poslednym mozem suhlasit, fakt citim sviezost a urcite mi tvar nepodrazdil. Ako bonus mate, ze je ucinny aj pri svrbeni, ustipnnuti hmyzom a podobnych prihodach.
Aktívne latky: esencialna levandulova a rozmarinova silica aj fyziologicky posobiaci etyllaktat(ucinne prirodne antiseptika)
Hodnotenie: * +1/2* (z ***) (plet mi nepodrazdil, ale ani nevyliecil)

3. Nechtikovy gel - tento gel mi priniesla z lekarne mama. Ako dobre viete akne niekedy trepa znicit tym, ze treba podporit rast novych buniek a olupnutie tych starych.
Tento gek je urceny pre hojive posobenie (urychlenie granulacie a epitelizacie tkaniva), protizapalove a protibakterialne ucinky na pokozke.
Je to gel zltej farby, ktory po aplikacii, a po chvilke ako som ho mala na tvari samozrejme len lokalne na vyrazkach sa akoby zacala oddelovat (teda jeho zlozky a ta tekutejsia mi pomaly stekala po tvari). Inak by som neodporucala moc dlhu aplikaciu, po chvilke ma totiz zacala svrbiet tvar. Niekomu nemusi byt moc prijemny ani specificky pach. S tymto gelom si mate vytvorit nieco ako "mast v okluzii", co znamena, ze mast Vam hnis vytihane na povrch cize sa vytvori klasicka vyrazka s bielym vrchom, ktoru lahko vytlacite.
Zlozenie: extractum calendulae officinalis, Propylenglycolum, Ethanolum 95%, Carbopolum 940, Natrium hydroxydatum, Aqua purificata
Neziaduce ucinky: Moze sa vyskytnut mierne podrazdenie pokozky pri precitlivelosti na zlozky pripravku.
Indikacie: Vsetky mechanicke poskodenia pokozky, hnisave a zapalove procesy na pokozke, rezne, trzne, bodne poranenia pokozky, pooperacne rany, popaleniny, prelezaniny, vredy, krcove zily, hemoroidy, akne, bodnutia hmyzom.
Hodnotenie: * (z ***) (sice vyrazky sem- tam vytiahol, ale musela som ho mat aplikovany dost dlho, smrdi, a svrbi, po case neucinny)
4. Sudocream - tento krem som si kupila po tom ako som sa docitala, ze pomaha Nat z http://nat-fashionaffair.blogspot.com/. Je to antisepticky ochranny krem. Je tuhej konzistencie ( pokial poznate zinkovu mast, nieco na jej sposob). Staci uplne male mnozstvo, tazsie sa roztiera. A uprimne cakala som od toho viac. Mne nepomohol, mozno zlepsil, ked sa mi nieco vyhodilo na rameni, ale isto nie na tvari. Mozte ho vsak skusit pouzit aj na rozne kozne problemy vdaka jeho zlozeniu (problemy: pri zapareninach u deti, po nadmernom opalovani a malych popaleninach, pri omrzlinach, ci povrchovych ranach, zacervenani koze.)
Mozno prave Vam pomoze. Dostanete kupit v lekarnach.
Zlozenie:aqua, paraffinum liquidum, zinc oxide, paraffin, lanolin, ceramicrocristallina, sorbitan sesquioleate, benzyl benzoate, cera alba, benzyl alcohol,linalyl acetate, propylene glycol, benzyl cinnamate, lavender oil, citric acid, BHA
Hodnotenie: * (z***)

A co Vam pomaha na vase problemy s akne?

8 komentárov:

  1. Já musim říct, že mě se problémy s akné snad úplně vyhnuly. Nikdy jsem na toto nijak zvlášť netrpěla, naštěstí. A to se musím přiznat, že se o pleť nějak extra nestarám. Asi geny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já také akné vůbec nemám a nikdy jsem ho ani neměla.Proto si vystačím s obyčejnou Garnier pleťovou vodou.Ale teď "na stará kolena" jsem začala pro zlepšení vzhledu pleti používat Biodermu Sebium H2O.A to je kouzlo!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Terez(k)a : tak to si stastny clovek kiez by som aj ja, no hovori sa, ze to ma clovek aj v genoch tak gratulujem a tisko zavidim

    Margysa: hm, suhlas bioderma je zazrak:)top 1:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tiez mam problem s akne a mastnejsou pletou, skusala som vsetko mozne, pripravujem v blizkej buducnosti tiez clanok s vlastnymi skusenostami.
    v skratke - raz za mesiac a pol kozmeticka /naozaj to musi ist odborne von/ najlepsie lekarska kozmetika kde pouzivaju na konci cistenia aj tekuty dusik.
    na noc zinkova mast za par korun z lekarne - pre mna maly zazrak, ale pozor, vysusuje, takze len pre mastnu plet

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dakujem za rady no so zinkovou mastou mam skusenosti, aj ked mam zmiesanu pokozku zinkova mast bola pre mna skor utrpenim, chodila som koznej, ale z vlastnej vole som prestala, a normalne sa mi zlepsila koza, mala som ju podrazdenu z toho ako vzdy na mne skusala nieco nove a nic nezaberalo len na zaciatku Zineryt

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyskúšala si už sírové mydlo? Majú ho v každej drogérii a ja už sa vďaka nemu pomaly tri roky kvôli pleti netrápim.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. vyskušala a absolutne mi nevyhovovalo.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Alpa! na pupak trochu prstom nanesiem a neprezije...tak 3-2 krat denne a je po nom.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)