streda 2. februára 2011

Lip balms

Vonku nám prituhuje, aj ja mám ešte teraz skrehnuté prsty. A to som už nejakú chvíľu doma. Mráz útočí aj na citlivé pery, ktoré neobsahujú nejaké žľazy, preto sú vystavené napospas počasiu. V lete slnku, v zime mrazu. Mali by sme sa o ne preto starať, veď šupinkaté pery nevyzerajú moc lákavo. A popraskané navyše nepríjemne bolia a štípu. Mali by sme teda používať dostupné ochranné pomôcky. Zhromaždila som časť balzámov, ktoré momentálne používam. Nie som na nich závislá len sa mi akosi nakopili, no niektoré sú už skôr poloprázdne ako poloplné:).

 Blistex MedPlus for lips pochádza z Dm-ky. Už dlhšie som po Blistexoxh pokukovala, a nakoniec som neodolala a odniesla si hneď dva. Tento vonia mentolovo a po nanesení cítite chladivý pocit, ktorý má navodiť pocit úľavy. Keď si ho dám, cítim chladivý pocit, ktorý vo mne navodzuje pocit hojenia. Zvláštne povedané, ale hádam ste pochopili podstatu:). V zložení sa skrýva mentol a gáfor.Zabezpečuje silnú ochranu pier. Obal sľubuje trvalú, efektívnu a silnú ochranu. Je určený najmä na silne poškodené, páliace, rozpraskané pery. Akostný krém má zaisťovať nielen dlhodobú ochranu pier, ale zaisťovať aj obnovu prirodzenej vlhkostnej rovnováhy na ich povrchu. Navyše má mať aj priaznivé účinky na poškodenú pokožku prechladnutím a uvoľnuje dýchacie cesty. Ja len dodám je je v kelímku a nanáša sa prstom. Ja si ho zvyčajne naberiem na nech a potom bruškom prsta rozotriem po celých perách. To len pre tých, ktorý majú dlhšie nechty a mohlo by im to robiť problémy.
Druhým z rodiny Blistexov je Blistex Daily lip conditioner. Vôňu neviem presne definovať. Ale je príjemná, možno taká mandľová. Trošku mi hádam pripomína koláčiky:).Ale neviem presne. Ide o intenzívnu dennú a nočnú starostlivosť pre citlivé pery. Nanášať sa má pravidelne ránno a večer, ale samozrejme môžte aj pomimo. V zime by to asi nestačilo:). Obsahuje aloe vera a vosk z rastliny candelila. Pery by sa po ňom mali stať mäkkými a krásnymi. Balenie je opäť v kelímku.
Keby mám porovnať tieto dva lepšie na mňa pôsobí Mediplus (modrý kelímok), pretože pri ňom citím aj pocit hojenie a starostlivosti. Samozrejme v tesnom závese mu je Lip conditioner. Stojí okolo 3 až 4 eur.
Aj keď je priskoro na zhodnotenie celého príspevku tieto dva na mňa spravili najväčší dojem. Objem 7 ml.
Starý dobrý Hojivý zázrak Oriflame vo mne zanechal zmiešané pocity. všetci ho vychvaľujú, no ja som akosi nepostrehla nejaké silné účinky. Viem, že niektorý si ho nanášajú aj na suché lakte. Je na báze včelieho vosku a rastlinných olejov s upokojujúcimi, zjemňujúcimi a hojivými účinkami na popraskané pery, opary, kožičku okolo nechtov, či suchú, drsnú a zapálenú pokožku. Určený na univerzálne použitie. Obsah je 15 ml. Cena sa pohybuje okolo od 7,60  do 4 eur. V prípade akcie aj a polovicu, príp. menej. 

 Balzámy boli ochránené fóliou.
 Z NYC som si doniesla na Youtube ospevovaný Carmex. Po prvom použití som bola nadšená. Mala som suché pery a on ich zhydratoval, udržal sa na nich. Neskôr mi začala prekážať výrazná mentolová aróma. Vytvára na perách chladivý pocit. Nič prevratné. Cena je okolo 2 usd. Je označený ako vonkajšie analgetikum. obsahuje gáfor ako analgetikum a fenol ako anestetikum. Určený je na opary a rozpraskané pery. Ja by som ho možno používala aj ako bázu pod rúž, niečo v ňom mi núka túto myšlienku.:) Obsahuje napr. kakaové maslo, včelý vosk, ale aj petrolatum (čo som nedávno počula nie je moc vhodné, lebo je to určitý produkt pri výrobe ropy a pomaly ho z pier dostávame do tela- nie som si teda istá, opravte ma ak viete). Obsah 10 g.
P.s. Priateľ mi na nete našiel pár faktov na petrolatum, ktoré obsahuje Carmex:
E905b petrolatum: tuhé alebo polotuhé uhľovodíky získavané z ropy. Môžu sa usadzovať v črevách, čo môže mať škodlivé účinky. V EÚ ani v Austrálii nie je ich používanie povolené.
 V lekárni dostanete kúpiť Doliva Lippenbalsam. Intenzívny olivový balzám na pery.Obsahuje špeciálnu kombináciu za studena lisovaného olivového oleja z Toskánska, vitamínov a hojivého dexpantenolu. Pridaním mandľového, avokádového a jojobového oleja má ochrániť vaše pery pred vysušením, aby boli vláčne a jemné. Z môjho pohľadu nespravil nič preborné, bol ako zvyčajné balzámy. Taký nenadchne-neurazí. Cenu si už nepamätám. Na webe som našla cenu 2,80 eura. Objem 7 ml.
Posledný balzám, ktorý si spomenieme je opäť z Dm-ky Cera di Cupra balsamo labbra. Cenu si nepamätám. Má byť výživný, ochranný. Obsahuje jojobové maslo, bambucké maslo - karité. Pery má chrániť pred nepriaznivý vplyvmi a dodávať im krásny vzhľad. Je niečo ako perleťový. Údajne klinické testy ukázali zväčšenie pier o 40%. Pochopila by som keby napíšu, že po použití, lebo ako je známe trblietky rozžiarujú a tým opticky zväčšujú. Že by som však po jeho používaní videla zväčšenie mojich pier takmer o polovicu.....akože :DDDD. Objem 10 ml.

Veľmi rada som tiež používala Labello, najradšej to klasické, alebo hydratačné. Mala som aj perleťové, a červené, ale to strašne farbilo. Mala som potom pery akoby ma niekto po nich vyfackal (vyzerala som ako Marfuša). :DD

Aké máte obľúbené balzámy Vy?

10 komentárov:

  1. Ja používam Biodermu Atoderm v tyčinke a neviem si ju vynachváliť. Nebola vôbec drahá, cena sa pohybovala okolo 5-6 eur. Odporúčam. Blistexy musím vyskúšať! Ďakujem za tip. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. keď troška preminiem zásoby poobzerám sa po nej.Bioderma je super kozmetika. Ďakujem za tip aj komentár.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja jich mam taky furu :D A to cervene Labelo jsem taky mela a to, ze barvilo, jsem brala jako prijemny bonus :D V zime fungovalo misto rtenky.)

    www.dressandheels.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. som rada, ze v tom nie som sama,no mne praveze taký odtieň moc nešiel, ale viem, že podaktorí využívajú aj tento jeho farebny plus:)- aspon si mala dva v jednom:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Tvůj koláč nemám! :-)
    Ať žije hojí zázrak od oriflame :D
    Nikdy nic nezahojil, ale jako balzám na rty se osvědčil :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ;) maš pravdu s tvojimi skusenostami mas na viac:).
    No mne praveze nepresvedcil ani pery o svojich kvalitach:D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dobry clanok:) taktiez nechapem rpecov setci obdivuju hojivy zazrak, podla man to az take zazracne nie je...

    inak ja pouzivam vyhradne bezfarebne balzamy,pretoze niekedy ho potrebujem pouzit aj mimo pier (nad nimi a pod nimi) a keby som mala farebny, tak by mali asi okoloiduci zo mna dobru zabavu:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já používám ráda zázračnej kelímek-karamelovej od Oriflame na noc a přes den Lipsmacker nebo hydratační balzám od Oriflame. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja pouzivam iba leska a ruze....
    Teraz mam jeden lesk z peelingom od Alverde /tiez dm/ a so hodne spokojna.
    A ten blistex vyskusam, tiez uz som pokukovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. bellatrix: s tým farebným ja som ho mala tak hádma pred 10 rokmi, teraz mávam bezfarebné viac mi to vyhovuje:)

    suzinqa "gwtba": teda tak som predsa len nebola sama, co som pokukovala.

    All: vsetkym dakujem za komentare, ste uzasne;)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)