streda 28. marca 2012

Šalátové "randez vous"

Photobucket
Ľadový šalát je skvelé jedlo. Nielenže chutná dobre aj samotný bez akýchkoľvek "dodatkov", ale v kombnácií so správnymi surovinami sa povznesie na niečo viac. Navyše je zdravý (ako mi povedala očná) a o kalorickej hodnote sa tiež nemusíme baviť.
Vždy na prechode zimy/jari pocítim jeho akútny nedostatok a idem za ním zblázniť. Akonáhle začne rásť v záhradke moja túžba po ňom slabne a "našich" môže poraziť, že ho kupovali a keď rastie v zahrade...:).
Tento rok som vyskúšala nové kombinácie s krevetami, s "konzervovým" lososom, mrkvou, kukuricou a tiež s opečenými slnečnicovými a tekvicovými semiačkami. Tie by som si dokázala sypať skoro do všetkého (berte s nadhľadom), niekedy ich vyžieram len tak samotné (len keby ich mal kto kupovať). Opečené chutnajú lepšie!
Nejaké tipy s čím ho vyskúšať?
A malý prieskum: Čo vy a šalát? Rukola? A pod...?
Skúsila som ho aj s "domácim" kravským syrom, ktorý chutná podobne ako mozzarella. Myslela som si, že som ho odfotila, ale vyzerá to tak, že nie.
Dúfam, že som Vám nenarobila priveľké chute!


17 komentárov:

  1. ja tiež zbožnujem šaláty najradšej mám grécky šalát alebo hocijaký kde je tuniak :D a samozrejmu musím mať tam nejaký dresing síce kalorická hodnota je väčšia ale viac mi to chutí a s vajíčkami alebo mozarelou je tiež fajný, no a rukolu nejak nemusím je mi to horké a nejaké zvednuté či čo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. po slovensky je chutí dobre, nie chutná ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. narobila si mi príšerné chute :D úžasné.. máš fantáziu pri tom miešaní šalátikov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. rukolu sice moc nemusím, ale klasický salát miluju :) s tuňákem, kuřecím masem nebo různými sýry. ale nesmí chybět rajčata.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňam! ja stále s prichádzajúcou jarou nejako prechádzam na šaláty- i keď tentoraz to u mňa sú hlavne ovocné..
    Tvoje vyzerajú úžasne, najmä ten s krevetami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Též miluju takovýhle saláty ale víc mi chutná s nějakým dresingem nebo alespoň octovou zálivkou. :) Jinak krevety miluju ale potom, co jsem ochutnala ty malé v sladkokyselém nálevu a musím říct že byly neskutečně odporné a hrozně páchly. Takže krevety už jen čerstvé nebo mražené z "rybárny". Na jaro jsou tyhle saláty skvělý posilovače imunity a v létě zase skvěle osvěží. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Oh God! Tenhle článek musím rychle zavřít, jinak dostanu hlad:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Oou, hned bych ho sblajzla ;) Dokonce jsem se kvůli tobě zvedla a šla šmejdit do ledničky, jestli tam nemáme suroviny na něco podobnýho a samozřejmě že nemáme :D Takže zítra se pujde nakupovat a potom "kuchtit" :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Saláty mám moc ráda a doopravdy nechápu, proč si fotky s jídlem musím prohlížet večer :).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. všechny vypadají báječně dala bych si !:):D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tvoje šalátové variácie vyzerajú super, ja ich tiež milujem. Môj naj je asi paradajky+feta+olivový olej+ aceto balsamico. To s tými slnečnicovými a tekvicovými jadierkami musím skúsiť!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já mám ráda hlávkový salát s kapkou olivového oleje a citronové šťávy a k tomu třebas nakrájená ředkvička :) ňami ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. já mám ráda zeleninové saláty s tuňákem nebo s kuřecím masem

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)