utorok 30. októbra 2012

Cosmetic tetris

Kozmetické taštičky (kufríky) sú také malé záhadne vecičky, ktoré v nás vzbudzujú zvedavosť. O to viac, keď sa jedná o taštičku niekoho, kto vyzerá neskutočne dobre. Ale povedzme si narovinu, že väčšinou v tom má prsty genetika, ktorej pár kúzelnými ťahmi môžme dopomôcť k lepšej dokonalosti. Samozrejmosťou je aj dostatok spánku, ktorý telo a pokožka potrebuje. 
Vekom som sa učím stále novým "trikom", zisťujem, čo mi sedí a čomu sa radšej vyhnúť. Očiam orámovaným čiernou linkou som dala zbohom po puberte. Ako tam počúvam, tak sa im nevyhne hádam nikto:). Dnes už na seba nepotrebujem "nacápať" kvantum produktov. Mám rada prirodzenosť, aj keď v poslednej dobe skúšam trošku experimentovať. Ako nedávno s tmavomodrou linkou. Snažím sa zlepšovať aj s tou klasickou čiernou. Dokonca som zobrala na milosť aj rúž malinovej farby ( a to som si myslela, že nikdy :) ).
A čo Vy, máte niečo, o čom ste si mysleli, že si to na seba nikdy nedáte a ajhľa zrazu to nosíte?
A ako ste na tom s líčením? Čo je u Vás MUST HAVE?
Nedávno som nad tým rozmýšľala. Ktoré produkty by som brala ako kľúčové. Kedže nemám veľké oči s dlhými mihalnicami patrila by sem riasenka. Na zjednotenie pleti aj nejaký základ. V prípade, že by som musela voliť minimum, tak aspoň púder na zjednotenie. Ale asi by som nakoniec predsa len dala prednosť dobrému korektoru. V kozmetickej taštičke každej ženy by nemala chýbať lícenka. Pretože dokáže dodať pleti sviežosť a prípade, že máte širšiu tvár, opticky ju skorigovať. Cena pri tom nehrá až takú úlohu. Dôležité je používať ju:). Ale pozor, aby ste si nevytvorili fľaky. Takže ak používate len krém, počkať, kým sa dôkladne vstrebe.

Photobucket
Ak na môj blog chodíte pravidelne, zaznamenali ste, že používam BIODERMA Sébium Mat na zjednotenie pleti (Viac o ňom tu: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/bare-minerals-bioderma.html).Pre lepšie roztieranie však pleť predtým natriem CLARINS Daily Energiser cream. Je určený na mladú pleť. Príjemne sviežo vonia, tak ako všetky produkty z tejto rady, čo som zatiaľ mala. Pleť hydratuje. Zanecháva ju rozjasenú. Z môjho pohľadu je krém trošku hutnejší, preto myslím, že sa mi osvedčí lepšie teraz v chladnejšom počasí ako v lete, kedy moje pocity z neho neboli až také radostné. Normálne býva balený v "tégliku", tento bol však súčasťou jedného kitu. Pleť je po ňom hebká. Mal by pomáhať predchádzať nedokonalostiam pleti, čo zatiaľ po 2 týždňoch pravidelného používania môžem v podstate potvrdiť. V lete mi skôr robil "šarapatu". Nemal by spôsobovať mastný efekt, čo môžem taktiež odkývať. Môže byť použitý aj ako základ pre make-up. Používať ho môžete ráno aj/alebo večer na čistú pleť.
Účinky vitamínu C, ktorý sa uvoľnuje do buniek po celý deň, sú umocnené antioxidačnými účinkami kurkumy.Ginkgo biloba posiľuje mikrocirkuláciu a udržiava jas pleti. Alchemilka zase znižuje lesk pleti.

Bioderma "swatch" a ukážka po roztretí:
Photobucket

Potom nasleduje minerálny make-up BARE MINERALS, o ktorom som Vám podala vyčerpávajúcu recenziu už v tomto poste: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/bare-minerals-bioderma.html. Možno som len zabudla dodať, že treba pretrpieť tých pár minút po aplikácií, kým sa prášok zjednotí (splynie) s pleťou. Plusom je, že ju nezaťažuje. 

Neodmysliteľnou súčasťou je u mňa korektor. Nateraz si túto úlohu užíva ELF-ácky, ktorý je v ceruzke. Z jednej strany je korektor, z druhej štetček na zapracovanie. Párkrát som to s ním skúšala, ale s prstami to proste ide rýchlejšie. Keď som kvôli tomuto popisu pozerala na stránky ELF kozmetiky kvôli presnému názvu, nenašla som ho. Neviem, či zmenil formu, alebo zmizol z trhu. Vďaka tomu, že je v ceruzke trafíte s ním tam kam potrebujete. Odporučila by som ho skôr na bodovú aplikáciu ako na väčšie plochy, na tých môže pôsobiť, v angličtine je na to výraz "cakey". Možno o pár slov viac, v tomto poste: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/03/march-favs.html. Za tú cenu sa celkom dá:). Vo vrchnáčiku je aj strúhadlo. Výhoda je, že ho máte vždy pri sebe a nezaskočí Vás zatupený koniec. Nevýhoda, že korektor nemá pevný obal a je s korektorom znečistený. Určite by som neriskovala, mať ho len tak pohodený v kabelke. Štetček má tiež svoj vrchnáčik.

Pokračujem očami. Niekedy ich síce predbehne "bronzer" NYC Smooth Skin "SUNNY", s ktorým si troška "upravím" črty tváre. Troška ho nanesiem štetcom SIGMA POWDER/BLUSH F10 pod lícne kosti a na spánky.
Ale späť k tým očiam. Základom líčenia je primer ARTDECO eyeshadow base. Musela som ju vyskúšať, keď som si o nej prečítala toľko pozitívnych recenzií. Mám pocit, že ARTDECO-vá a URBAN DECAY-ová patria k tým, ktoré o svoju povesť bojovať už isto nemusia. Mala som to šťastie, že so vyskúšala obe. Osobne mi asi vyhovovala lepšie UD. 
Pri mojich prvých dotykoch s bázou ARTDECO sa mi akosi nedarilo odhadnúť množstvo, čo malo za následok vytváranie zozbieraných liniek na viečku. Presne to o čo nestojíme, ale nič, čo sa nedá predpokladať, keď toho dáte skrátka primoc. Čo ma však prekvapilo, je výrazná parfumácia. Nie hocijaká, ale pánska. Priznám sa, že som ju spočiatku nevnímala, čomu sa dodnes divím. Ale jedného dňa som sa líčila a zrazu cítim pánsku vôňu. Žiaden pánsky zástupca v okolí nebol, takže som bola jemne povedané "konfjúzd" (akoby povedal jeden kamarát). O pár dní neskôr som záhadu pri maľovaní vyriešila. Bola to táto báza a ja som si ju cítila z prstov.
Momentálne je v nej už len na jedno použitie, ale v čase keď som si ju chcela trošku ušetriť som používala jeden krémový tieň. Keď som sa potom vrátila späť k tomuto primeru, pochopila som, že som mu krivdila.
Tiene zvýrazni a držia na ňom od rána do večera. Ak nemáte radi "vŕtanie" sa prstom v tégliku, asi Vás balenie neočarí (ja používam necht). Neholdujem ani výraznej parfumácií, najmä pokiaľ sa jedná o použitie v takej tesnej blízkosti s očami. 
Balenie obsahuje 5 ml produktu, ktorý môžete spotrebovať po otvorení až do 2 rokov. Mne vydržal pri prakticky dennom používaní pol roka. Myslím, že cena bola okolo 12 eur. 
Farba je telová, vôbec sa nemusíte báť, že by ste mali oči inej farby, ako zbytok tváre. Napriek tomu, že má jemný "shimmer", na očiach nie je vôbec vidno. Brala by som ho ako plus, pretože oči opticky rozjasní.
Aj keď nemám osobnú skúsenosť s MAC Paint pot-om "Bare study", možno by som ho prirovnala (farbou v kelímku) zrovna k tomu:). Na mňa už čaká testovanie "Painterly";), ktorý mi mamča priniesla z Prahy. Ešte predtým ako zabudnem, spomeniem ako ju vítala už vo dverách vizážistka z MAC-u, s úsmevom na perách! Ako starú kamarátku slovami: "Pro co krásnyho jste si dneska přišla?" Milé nie? Rozhodne to zlepší deň.
Som sa o tej bázi nejak rozkecala:).
p.s. Jediné negatívne, čo som na ňu čítala je, že rýchlo vysychá. Tak neviem, ale ja som s týmto vonkoncom problém nemala:). Bez problémov som ju minula do úplného dna.
Photobucket
Photobucket

Po bázi siahnem po farbičkách. V rámci záchvatu "čistenia" používam paletku L´OREAL Made for me naturals Brow & duo eye shadow (Blondes), ktorú už nahradil nový dizajn. Na celé viečko nanesiem najbledší tieň z paletky so štetcom ALVERDE. Na nanesenie tieňov stačí a keď už ho mám doma, nech mu nie je ľúto, že ho nepoužívam. Väčšinou si raz za čas spontánne zmením štetce, ktoré používam na líčenie:). Do záhybu oka nanesiem tieň, ktorý je v strede paletky, štetcom SIGMA Blending E25. Pekne "vybledujem" (rozmažem ostré okraje).
Ten istý tieň nanesiem aj z vonkajšej strany spodného viečka štetcom SIGMA Concealer F70. Ignorujem, že je na korektor, skrátka sa mi na toto hodí:).
Btw. zistila som, že tretí odtieň, ktorý sa nachádza v paletke je veľmi použiteľný na získanie plastickosti oka (do záhybu), keď máte chuť na čistý "look" len s linkami:). 
Keď som s blogom začínala používala som aj svetlý tieň na vysvietenie vnútorného kútika oka. Časom som od toho upustila. Zlenivela som. Ale u mňa je to tak, odrazu si zmyslím a zase s tým začnem:D. V tom čase som tiež používala tretí odtieň na lepšie "vybledovanie". Jemne sa k tomu vraciam. Už som to skúšala zrovna so spomínaným tretím odtieňom v paletke.

Riasy zvýrazním L´OREAL 4D LASH ARCHITECT 4D. Kompletnú recenziu nájdete: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/07/loreal-lash-architect-4d.html. Môžem len dodať, že mi riasenky vydržala zvyčajne kratšie. Podotýkam, že som ju používala prakticky dennodenne. 

Obočie zvýrazním ceruzkou na obočie GOSH. Snažím sa ju minúť už neskutočnú dobu a stále jej je dosť. Z jednej strany ceruzka, z druhej praktický "rozmazávač":). Nehovorím, že je najlepšia, ale keď už ju mám, nevyhodím ju do koša.  Koniec koncov, už je na konci. A potom nastane vláda ELF-u, z ktorého som nadšená:). Navyše mi celkom vyhovuje. Len som sa "sekla" o odtieň vedľa. Chcela som hnedo-sivú a mám hnedú.

Na rozjasnenie používam pod obočie BENEFIT High beam. Jeden z kultových výrobkov tejto značky nanášam aj na lícne kosti. Nahradiť alebo vyskúšať tento efekt môžete aj s tieňom so "shimmer" efektom.
Mám ho už dlhšiu dobu. Za ten čas zhustol a pravdu povediac sa mi v takejto konzistencií nanáša lepšie.
Zmienka o ňom padla už v tomto článku: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/01/high-beam-benefit.html. No keď pozerám na ten starší post, tuším to s tekutejšou konzistenciou vyzerá na tvári lepšie:D.
Hlavné heslo opäť znie: Menej je viac! Pridať sa dá vždy, odobrať je už ťažšie. Navyše s mierou to vyzerá prirodzenejšie:). A o to predsa ide, aby to vyzeralo, že to tak je a nie, že to tak má byť:). Asi sa za chvíľu zamotám do vlastných myšlienok:D.
Po nanesení nenápadne "rozťapkáte" dostratena. "Ďobkajte", neroztierajte. Aby ste si nevyrobili škvrny. Ak Vám trošku zostane na prste, môžte skúsiť trik, zväčšiť si opticky pery tým, že "rozjasnovač" nanesiete do toho výrezu na hornej pere. Ukážka: napr.TU. Ne webe nájdete dosť ukážok, kam s ním. Za lacnejšiu verziu by sme mohli považovať ELF Shimmer palette.
Photobucket

Vzhľad osviežim lícenkou ELF z dua Contouring blush / Bronzing powder. Jemná koralová s nádychom ružovej. Univerzálny odtieň, ktorý pristane každému. Pre "swatch-e" som pritlačila, aby bolo odtieň skutočne vidieť. V balení svietia jemné zlaté trblietky, ktoré na pleti nebudete ani vnímať. Pretože ich nie je vidno:). Trošku práši, ale nič tragické. Za tú cenu...
Navyše sa považuje za "dupe" NARS-ového "Orgasm-u". Osobne si myslím, že "Orgasm" je sýtejší, červenší (malinový) a má zlatý odlesk, ktorý je na tvári skutočne vidieť. Ako už býva u drahších značiek zvykom, stačí ho menej. Takže pri nanášaní je potrebná "ľahká ruka".
Aby ste mali lepšiu predstavu, nafotila som Vám ich "tvárou v tvár". Pár slov venujem aj bronzerom, ktoré sú v baleniach. Momentálne nepoužívam ani jeden. Ale už z fotiek je evidentné, že NARS-ová "Laguna" je sýtejšia a hnedšia. Zatiaľ, čo ELF bronzer jemne tiahne do zlatohnedej s oranžovým tónom. Alebo sa mi to len zdá. Tuším som ich mohla porovnať aj s NYC-ovým "Sunny-m".
Podobnosť klasického dua (v plastovej krabičke) NARS a ELF je však nepopierateľná.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket

Po nanesení BARE MINERALS, si pery nabalzámujem BIO BALZÁMOM CRAZY RUMORS s príchuťou French vanilla (posledný, ktorý mi z nich ostal, zvyšok je už spotrebovaný). Pery hydratuje, zároveň však pripraví pery na aplikáciu napr. rúžu. Momentálne míňam zvyšky MISS SPORTY Strip tease, ktorý je suchší, takže balzám pred nanesením vyžaduje. "Nude" farba (niekedy mi pripadá, že je metalický), o ktorom som Vám písala už v článku http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/06/nude-lipsticks.html. Nemá moc veľkú kryciu schopnosť. Kedže už len "vydlabávam" zvyšky, na fotke na perách už nepôsobí tak fotogenicky.
Aby ste však nepovedali, odfotila som druhý, ktorý používam. L´OREAL Color riche 102 "Sugar rose". Jeden z unáhlených nákupov pri umelom osvetlení parfumérie. Keď som došla domov a vyskúšala ho, odložila som ho, že sa s ním proste nezžijem. Zdal sa mi malinový. A také ja na mojich perách nemám rada. Keď som ho však pred pár týždňami z nudy zobrala do ruky. Nastal zlom.:). Už mi tá šťavnato ružovo-malivová  nevadí. Navyše hydratuje:), ale aj tak si balzám neodpustím. 
To "čistenie" domácich zdrojov má na mňa celkom pozitívny dopad:).
Photobucket
Ktoré sú vaše "kľúčové" líčiace produkty? Nezabudnite dopísať aj značky:).
Som zvedavá na vaše komentáre!

4 komentáre:

  1. aj tebe sa ten Orgasm od Narsu tak zhrčkovatel? kokos, ja som myslela, že som to spravila ja mojou šikovnosťou, že som naň používala štetec z HMka, kt má hrubšie štetiny...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. toto je v konzistencii, stetec by ti nieco take nedokazal spravit..

      Odstrániť
  2. ja obdivujem ľudí, čo majú veľa kozmetiky a kozmetické taštičky prípadne aj tie kufríky.. ja mám tiene, špirálu a ceruzku, pár rúžov/balzamov/leskov a žijem úplne veselo aj tak :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. písala som komentár a nejaká chyba... tak znova. tenkorektor od elfu musím pozrieť, a inak velmi pekný článok :-)

    pozývam na minigiveaway :-)http://nadkinsvet.blogspot.sk/2012/10/moja-prva-rozdavacka-pre-milovnikov.html

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)