streda 9. januára 2013

L´oreal true match super blendable makeup

L´oreal (new) true match super blendable makeup (ďalej len TMSB) mi ležal na poličke už dlho. Nepamätám si kedy presne som ho kupovala, ale nebolo to na SR. V rámci môjho čoraz prosperujúcejšieho programu na spotrebovanie všetkého, čo doma mám sa stal mojou momentálnou makeup-ovou obeťou.
A kedže sa mi pomaly, ale isto míňa, je čas na jeho recenziu.
Na SR aj v CZ sa dá kúpiť v obchodoch verzia "true match" s pumpičkou. Viem len, že TM sa aspoň v reklame oháňa tým, že má neskutočný výber odtieňov, ktoré sadnú každému. Proste musia. Párkrát som sa snažila bezhlavo ovládnutá reklamou vybrať odtieň pre mňa u nás v drogériách. Veď, keď to hovoria v reklame, musí to byť pravda. Žiaľ, neúspešne. Tak nič.
V zahraničí som sa však motala okolo L´oreal stojanu, čo samozrejme nezostalo len tak. Neboli tam však testery, všetko zabalené a tak som naslepo vyberala svoj odtieň:). S kozmetikou som v tom čase začínala a aj vďaka neónkam som siahla po teraz už pre mňa nepochopiteľnom odtieni W3 nude beige. Na to, že som  v tom čase bola bleduľa ako vyšitá, odvážny výber:). To som pochopila až neskôr, po vyskúšaní:).
Photobucket
TMSB by ste si však svoj odtieň mali vybrať "u nás" podstatne ľahšie. Pretože má odtiene rozdelené na warm, neutral a cool, (nie som si však istá, či sú všetky 3 kategórie zastúpené aj u nás). Keď sa rozhodnete, do ktorej skupiny patríte, stačí si už len vybrať konkrétny odtieň. Nepochybne Vám pri tom pomôžu aj testery. Aj keď celú škálu odtieňov som nevidela snáď nikde.
Ale k môjmu. Balenie je jednoduché, bez pumpičky. Obsah štandartný pre makeupy, 30 ml. SPF 17. Konzistencia je tekutejšia, ale napriek tomu nie vodová. Roztieram ju "beauty blender-om", pričom dosiahnem asi ľahké až stredné krytie (pri navrstveni). Pri väčších nedokonalostiach si treba opäť pomôcť korektorom. Z môjho pohľadu pôsobí na pleti prirodzene, zjednotí ju. Ešte lepší mi však pripadá, keď ho zafixujem púdrom (momentálne MAC Select sheer pressed powder). Jeden deň som si ho pre lepšie hodnotenie nepoužila. Vtedy som si všimla mierne fľakatenie. S púdrom sa pleť a makeup lepšie zjednotí. Aspoň to je moje pozorovanie. Navyše bez púdru som sa leskla zhruba po už po pár hodinách. Síce na to nie som háklivá, ale určite by to niekomu mohlo vadiť. Niekedy sa mi zdá akoby oxidoval. Musíte si tiež dať pozor, či ho máte dobre rozotretý.
Aby som naň len nekydala, na pleti ho takmer necítim. Má matný, ale nie neživý "finish". Nemám dojem, že by zaliezal do vrások. Cenu Vám nepoviem, ale na ebayi sa dá zohnať už okolo 5 usd.
Je tam určitá vôňa, ktorá mi neprekáža. Taká "make-upová".
Photobucket
Ako som už spomínala mám odtieň pre mňa tmavý, preto je pre mňa záhadou, že niekedy sa mi ho podarí tak dobre "rozbledniť", že vôbec nevyzerá až tak tmavo. Dokonca mi farebne sadne. A inokedy, hotová pohroma, ani sa nemusím snažiť. Ak sa Vám niečo také stane, zmiešajte tmavý s bledším make-upom alebo si ho jednoducho nechajte na leto.
Photobucket

Photobucket
Zhrnutie:
+ ľahká konzistencia, nezaťažuje pleť
+ ľahké až stredné krytie podľa navrstvenia (pri väčších nedokonalostiach treba použiť korektor)
+ výber odtieňov
+ praktické malé balenie
+ SPF 17
+ v tomto prípade je tekutejšia konzistencia celkom fajn, pretože z fľaštičky bez problémov vyteká
+ matný, ale nie neživý "finish"

- výdrž
- možné fľakatenie
- istá miera (väčšia) oxidácie, z toho vyplývajúca oranžovosť

Keď si dám pozor, dá sa celkom pekne prirodzene roztrieť dostratena. Mojej problematickej pleti nerobil problémy, ale myslím, že dosť na tom má zásluhu aj Dr. Kitzinger:) a Bioderma. Samozrejme oceňujem aj jeho matný vzhľad aspoň mi nezvýrazňuje nedokonalosti. Lícne kosti potom dodatočne rozjasním  High beam-om.
V podstate mi makeup neprekážal, ale na druhú stranu si ani nezískal moje srdce. Túto fľaštičku už dominiem, ale po ďalšej pátrať rozhodne nebudem. Myslím, že moje hodnotenie dosť ovplyvnil aj výber správneho odtieňa. Ešte stále som však nepreskúmala toľko makeupov:). A navyše stále mám zálusk na ďalší ázijsky BB, pretože pleť pred ním nemusím krémovať a má na moju pleť veľmi dobrý vplyv.
Zaujíma ma však, či ste tento makeup skúšali, popr. iný od L´orealu. Boli ste s nimi spokojné?
Našli ste si sadnúci odtieň?

Teším sa na vaše komentáre!

EDIT: Súhlasím, že krytie nie je na tejto fotke moc veľké, dalo sa to očakávať podľa konzistencie make-upu. Žiaľ moc dobre sa mi v deň fotenia nedarilo nafotiť realitu. Slnko nikde, svetlo nič moc. Tento make-up som použila aj pri nedávnych publikovaných líčeniach očí, keď tak mrknite tam.
EDIT 1: Ok, súhlasím je oranžový:))
Photobucket
Ešte som sa Vás chcela spýtať jednu vec. Vyhovujú Vám články s rozklikávaním, ale máte radi priamo celý článok na stranu?

p.s. Možno niekomu pomôže stránka www.matchmymakeup.com, stačí zadať odtieň makeup-u, ktorý zrovna používate a farebne Vám vyhovuje a ľahko si môžete nájsť jeho náhradníka z inej značka. Fajn vecička, nie?:)

Majte sa krásne!

29 komentárov:

  1. Tak o tomhle make-upu slýchám pevně. U tebe na blogu vůbec narážím na samé novinky :-) Zvu tě ke mně na Giveaway :-) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi ho skor poznas trosku vacsi a s pumpickou, ale urcite si ho uz niekde videla:)

      Odstrániť
  2. L´oreal mi je celkovo sympatický, ale priznám sa, že make up som ešte od nich nemala, a to práve preto, že neviem nájsť správny odtieň. A tiež som už od viacerých počula, že ich makeupy dosť oxidujú, čo si aj ty teraz potvrdila, tak uvidím, možno niekedy :)
    A mne by sa viac páčilo ak by bol článok bez rozkliku, pretože neviem prečo, ale len na tvojom blogu mi to nejak mrzne :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja mam loreal rada, zatial som skor od neho skusala tiene, neviem, ci toto nie je vlastne moj prvy make-up.
      A o tom rozklikavacom probleme som teda nevedela..:/

      Odstrániť
    2. ako zas taká katastrofa to nie je, neodradilo ma to nikdy od čítania tvojho blogu (ani keď som ešte blog nemala a nesledovala ťa oficiálne) :) akurát musím dlho čakať alebo dať obnoviť stránku aj 2-3krát

      Odstrániť
  3. Ta lahvička se mi moc líbí.:)Těch make-upů jsem už vyzkoušela taky dost, ale myslím, že žádný nebyl od této značky.Navíc mi málokterý drogérkový sedne, protože většinou jsou to všechno produkty na mastnou nebo smíšenou pleť a než jsem konečně našla něco vhodného na svou suchou a přecitlivělou pleť, tak to byl celkem boj.No a nakonec to vyhrál Clinique, který mi jako jediný neškodí a je určen přímo na můj typ pleti.

    K tvé otázce.Mně vyhovuje více, když je článek rozklikávací.Vidím nadpis, pár řádků a jednu fotku a sama se rozhodnu jestli článek chci číst.Je to přehlednější a nemusím projíždět celý článek, abych se dostala k dalšímu příspěvku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som jeden cas tiez pozerala na Clinique-ove, ale zatial som ziaden nemala..celkom rada by som nejaky skusila:)
      Ozaj a tebe to rozklikavnie nemrzne? inak dakujem za nazor..

      Odstrániť
  4. mam kamaratku, ktora sa obcas dostala ku kozmetike za naozaj vynimocne nizke ceny, a mala v ponuke aj tento make-up. len problem bol v tom, ze sa nedalo vybrat podla odtiena, takze som zobrala co bolo. a nesadol mi odtien. bol na mna prilis bledy. kupila som si k nemu aj kompaktny puder - tiez bledy... posunula som ich kamaratke a ta si pochalovala. myslim, ze ich odvtedy pouziva uz stale. ja mam teraz ten BB od Garnier-u. a som maxispokojna! a ked ho miniem, tak skusim ten, co je aj na vrasky. aj ked vitazna zostava sa nema menit.
    tie azijske ma nejak neohurili, aaale moja dcera, ktora ma dost akne, castokrat velmi zapalene (13rocna) zacala pouzivat Dream Girls BB od Skin79 a stal sa zazrak! vyskusali sme vsetky mozne druhy cistiacich pripravkov na plet, gely, tonika, peny, dokonca aj dermatologicke vysetrenie a specialny krem na predpis - nic nepomahalo. ale po par dnoch pouzivania spominaneho BB kremu bol vysledok neuveritelny. akne zmizlo ako sibnutim zazracneho prutika :D ale ked ho nepouziva pravidelne, tak sa znova objavi. takze BB kremy su ozaj super. len si treba najst ten svoj... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, ze niektori na true match nedaju dopustit, mna sklamala uz ta ponuka, ked som sa pozrela na ten najbledsi v drogerke, pripadal mi na mna moc zlty...
      a k tym BB, praveze ja mam problem s akne, myslim, ze mi dost pomohlo, ze som na nakremovanu plet nedavala make-up, aj ked teraz pouzivam matriciane od biodermy a na to davam make-up a nemam problem:)...proste v BB ma vsetko v jednom, navyse sa mi hojili aj tie fliaciky, co som mala dlho a myslela som, ze nezmiznu, takze ja som max. spokojna, ale viem, ze jedna blogerka pisala, ze nevie, co na tom kto vidi, takze stale plati: kolko ludi, tolko chuti:)
      a to preklikavanie ovplyvnit neviem, ale mozno ti pomoze, ked s myskou najdes na odkaz, klikne pravym, da ti ponuku a das hned prvu moznost, otvorit v novom okne..

      Odstrániť
  5. Jéé super recenze :) a máš to krásně nafocené s tou orchidejkou :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja mam rada clanok na celu stranu, ked nemusim nic rozklikavat

    OdpovedaťOdstrániť
  7. este k tomu rozklikavaniu clanku. to mi nevadi. skor to, ked mas v texte nejaky link na produkt, tak by bolo lepsie, keby sa otvoril v novom okne a nepresmeroval ma z tvojej stranky na tu v texte. ale to je len taka drobnost, ktora az tak nevadi.
    ps: k tomu linku na make-up nahradnikov palec hore. super vecicka!! dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak po tomhle make-upu určitě nesáhnu....
    Jinak mě vyhovuje rozklikávání článků :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no, ja true match mám. páči sa mi na ňom to, že je matný, ako píšeš ty. navyše mám po nanesení pocit, ako keby sa premenil na niečo púdrové, pretože mám takú tvár po ňom. našťastie mi nejako neškodí a vyhovuje mi aj krytie. problém však je v tom, že keď som si ho kupovala, vybrala som si iný odtieň, ako mi celkom sadol pri skúšaní. ja som siahla automaticky do radu za ním, lenže som už nečítala. keďže nejaká šikovná predo mnou dala make-up do zlého radu, zobrala som si miesto make-up so žltým podtónom ten ružový :-/ odvtedy čítam aj 3x. teraz je mi aj dosť tmavý, tak si ho nedávam a teraz v zime používam X-ceptional wear č. 11 od Goshu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to by ma teda fakt "potesilo", ruzove podtony vazne nemusim. dobre, ze o tom viem, odteraz budem citat/kontrolovat aj ja...!:)

      Odstrániť
    2. a zabudla som o rozklikávaní :-) ja mám radšej, keď ide príspevok za príspevkom, ak keď je tam čítať ďalej, ale to je každého vec. prelinkované slová v texte automaticky otváram na novej karte, lebo neviem, ako to má každý nastavené

      Odstrániť
  10. Ja sa chystam kupit si Loreal make-up asi ze uz 3roky, ale tie odtiene cista tragedia..Vazne snazila som sa v DM, Fann ale mne proste ziaden nesedi, vsetky mi pridu strane oranzove..Ale vzdy ked pride novy davam mu sancu ale zatial nic :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mna prave zaskocilo, ze na to, ze vsade citam, aký vyber odtienov ma pre kazdeho, to tak nie je, ved aj nabledsi je zlty...naposledy ma zaskocilo, ze Lumi som vo Fanne videla v tube, pritom v DM bol normalne s pumpickou..

      Odstrániť
  11. Zrovna na téhle fotce ti moc nelichotí, vypadá hodně tmavý a nijak zvlášť nekryjící.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. beriem na vedomie;), este by som rada vedela, ktoru fotku konkretne myslis, na tvari? je rozdiel fotit celu tvar v globale a vyrez...vyskusaj sama....:)

      Odstrániť
    2. Hej tiez si myslim že nejak nekryje a je dost oranzovy

      Odstrániť
  12. Ja som práve po ňom v DM-ku pozerala, lebo je v zľavovej knižke a páčil sa mi, ako sa na ruke pekne rozotrel a následne zmatnel, len som sa práve nevedela rozhodnúť medzi 2 odtieňmi, lebo ako píšeš, každý bol na iný podtón pleti a keďže on má také nejaké rozjasňujúce čiastočky, tak som sa pod tým umelým svetlom nevedela rozhodnúť, že ktorý odtieň vyzerá lepšie. Budem musieť ísť za svetla a po natretí na ruku vybehnúť von, že ako to vyzerá na dennom svetle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a nebol to teraz ten najnovsi Lumi??? mna stve, ze tie najbledise su vzdy s ruzovym podtonom a ten nasledujuci byva sice mozno so zltym, ale je znacne tmavsi:/ a to nielen pri Loreali..vyskusaj na hrane sanky a isto vybehni von na denne svetlo, tam to uvidis najlepsie:)

      Odstrániť
  13. Všetkým vám baby ďakujem, ze ste si nasli cas a napisali komentar:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Velmi dobre napisany článok :))) http://yvettamikulova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Po pravdě řečeno mě tenhle make-up nijak zvlášť nezaujal. Ale já na ty make-upy obecně moc nejsem, spíš mi vyhovují tónovací krémy a BB ("BB" od Garnieru). Moc se přimlouvám za články bez roklikávání, když vidím "čti dál" a odkaz, tak mě to dost často odradí od dalšího prohlížení blogu. Ráda vidím článek vcelku.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja mám tento make-up veľmi rada. Doma mi stoja 2 takéto "fľaštičky" (z USA) a používam ho na výnimočné príležitosti, nakoľko mne sa zdá priveľmi trvácny a taký make-upový :-)
    Určite odporúčam, ja ho rozotieram najradšej štetcom...Pekný článok!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)