streda 9. januára 2013

Nice to meet you, Dr. Kitzinger!

Na úvod by som Vás mala asi zoznámiť s pánom Dr. Kitzingerom. Jeho celé meno znie Dr. Hugo Benito Kitzinger. Je špecialista na plastickú, estetickú a rekonštrukčnú chirurgiu a biomimetiku.
V popáleninových centrách v rôznych krajinách sveta skúmal procesy samoobnovy kožných buniek po popáleninách  a študoval umelé pestovanie kožných buniek. Každý produkt nesúci jeho meno je vyvinutý na základe receptúry, ktorú sformuloval on spolu s tímom vedcov.
Ako s novinkou s tým prišla parfuméria Marionnaud, kde ju zoženiete cca. od leta. Nájde si v nej každý niečo, pretože obsahuje nielen krémy a masky na pleť, mlieka a emulzie na telo, rôzne čistiace prípravky, sérum aj staroslivosť o očné okolie.
My sme si pri prvom kontakte nevedeli vybrať. Cenovo nie je najlacnejši a vždy tu bola možnosť, že nebude fungovať. Ako o novinke o ňom nebolo moc vôbec počuť.

Prvýkrát ho zbadala mama v Marionaud Žilina. Zaujímala sa oň, pretože ho už videla v nejakom letáčiku. Pátrala po nejakej pene. Aby som pravdu povedala, musela som odložiť pár krabičiek spredu pultíka v obchode, aby som čosi čo malo na sebe nápis "FOAM" našla. Dôkladne schovaný. Cenovka nikde. Obrátila sa teda na povolanú, obsluhu. A keď už s ňou hodila reč, spýtala sa aj na valček s ihličkami. Ako sme sa neskôr dozvedeli, slúži na prekrvenie, aktiváciu a jemné poprepichovanie pleti, aby sa v ďalšom kroku, pri nanášaní séra, to dostalo, čo najhlbšie. Táto sranda však nebola najlacnejšia, použiť sa mala tuším len raz týždenne? Fakt si nepamätám, ale maximálne sa mala použiť tuším 8x a potom vyhodiť (cca. po mesiaci), pretože ihličky budú otupené a nedosahovali by požadovaný výsledok.
(Aby som Vás pobavila našla som Vám ho tu pod lákavým názvom meso roller za spomínanú cenu 49,90 eura. Tých ihličiek tam je 200. Celkom sado-maso, čo?:))
To som sa však dostala ďaleko od toho, že sme si so sebou síce hrdo odniesli "FOAM". Lenže ten nebol tak celkom určený na náš typ pleti. Ale z toho malého výberu a nie veľkej ochoty...
Na jeseň sme sa dostali do Blavy. Medzitým som v nejakom letáku našla tabuľku (chcela som vám ju odfotiť, ale neviem, kde je), čo sa pre ktorý typ pleti hodí. A prišla som na to, že ten náš "FOAM" je na citlivú, my sme si mali zobrať na zmiešanú "MOUSSE", ktorý tam ani nebol. Tentoraz sme boli úspešné. Dokonca bol aj personál informovanejší a ochotný "pokecať", a tak sme na podporenie účinkov zobrali aj "TONER".
Len aby Vás na obrázku neplietlo to malé balenie "MOUSSE", dostali sme ho na k nákupu. Inak máme už aj klasické balenie v plnej veľkosti.

"MOUSSE"
Niekoľkokrát som tu spomenula, že je vhodný pre zmiešaný typ pleti. Oproti "FOAM-u" je nádoba o trošku vyššia, ale zato aj jemne užšia. Konzistenciou je zase tekutejší, mne osobne vonia viac "FOAM", ale nie je to nejak výrazne odlišná vôňa. Myslím, že by nemala nikomu prekážať.
Z opisu:
Jemná čistiaca pena. Tento špičkový čistiaci prípravok s hĺbkovým účinkom pre nečistú a mastnú, ako aj normálnu a zmiešanú pokožku uvoľňuje v podobe jemnej, mäkkej čistiacej peny odumreté šupinky pokožky a zbavuje ju nečistôt. Hodnota pH 4,5. Pre malé póry a jasnú pleť. Obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá Vám pomôže v boji proti akné!
Použitie: Ráno a večer navlhčiť končekmi prstov, jemne vmasírovať a opláchnuť vodou. Na záver čistenia použijeme Dr. Kitzinger toner.
Obsah: 200ml, myslím, že za 29, 90 eura. Momentálne je na stránke Marionnaud za 23,92 eura.
Všetky spomínané 3 výrobky sú bežne za 29,90 eura, Mousse+Toner sú momentálne na stránke Marrionaud za 23,92eur. Foam som tam nenašla. Bežne ho však kúpite v parfumérií Marrionaud.
Všetky sa používajú na vyčistenú pleť.

Pre lepšiu predstavu som Vám nafotila aj tekutinu v balení. Ani som nevedela, že je žlto-oranžová, kedže von vyjde vždy len biela redšia pena. Osobne ju aplikujem len večer, pred spaním.
Robila som rôzne pokusy. Vlastne najprv sme začínali s "FOAM-om", ktorý mi lepšie voňal, pena bola o chlp hustejšia, ale určite to nebola šľahačka:). Vďaka tomu môžem skonštatovať, že lepšie mi ozaj sadne tento "MOUSSE", aj keď rozdiel až taký nie je. "FOAM" je k pleti jemnejší, citlivejší. Ale nemyslite si, že "MOUSSE" je zase agresívny. Rozdiel medzi nimi dvoma je nepatrný. Oba fungujú podobne. Ale určite by som volila podľa typu pleti. Ani po jednom nečakajte, pocit pnutia alebo stiahnutia. Len pocit čistoty a jemnej pleti aj na pohľad. Tento obrázok sa každým dňom vylepšuje.
Keď použijem aj "TONER" zdá sa mi, že pleť sa ešte o kvapku viac rozjasní. Možno zniem bláznivo, ale je ťažké vypozorovať tie drobné odchýlky od nového "normálu".
Pre mňa sú to objavy roka  a len tak sa ich nevzdám. Už aj preto, že konečne nemám toľko čiernych bodiek, akné je na ústupe a ja s radosťou vítam jemnejšiu bezchybnejšiu vyhladenejšiu pleť s menšími pórmi (aj keď stále tam nejaké sú, nie som proste bezpórnatý typ). Chváli si ho aj moja mama.
Rada by som skúsila aj ďalšie z rady výrobkov, ale zatiaľ sa musím uspokojiť s tým, čo mám doma. No nemám sa na čo sťažovať, pretože som konečne našla niečo, čo mi neskutočne vyhovuje.
Skúšala som používať aj každý produkt zvlášť. S penovými výrobkami dosiahnete zlepšenie, no najlepšie výsledky som dosiahla, keď som ich použila spolu s "TONER-om". Rozhodla som sa preskúšať na týždeň "TONER" zvlášť a nebolo to ono. Akoby pleť nebola dostatočne vyčistená a preto sa mi niektoré miesta skôr zapaľovali ako hojili. Myslím, že to bude aj tým, že napr. "MOUSSE" obsahuje soli kyseliny salicylovej a ovocné kyseliny, vďaka ktorým šetrne odstraňuje odumreté kožné bunky. Tým má pleť pôsobiť krásne mlado:).
Photobucket
Photobucket
Zloženie "MOUSSE":
Photobucket

"FOAM"
Zhrnula som ho už vyššie, ale určite si zaslúži svoj kúsok oficiálneho opisu na blogu:
Jemná čistiaca penová emulzia. Táto príjemne hebká dvojfázová penová emulzia je určená pre suchú a citlivú, príp. pre zmiešanú pleť. Zbavuje pokožku drobných nečistôt a vďaka cenným biomimetickým olejom, pleť ošetruje. Výsledkom je svieža, vyvážená pleť bez pocitu napätia.
Použitie: Dobre zatraste, naneste malé množstvo peny na tvár, krk a dekolt. Čistenie ukončite prípravkom Dr. Kitzinger TONER.

Zloženie: "FOAM"
Photobucket

"TONER"
Nedá mi sa nevyjadriť k nádobke "TONER-u", ktorý má pochopiteľne iné balenie ako penové produkty.
Stačí trošku potočiť vrchnáčikom a naliať toner na vatový tampón. Kým som prišla na to, že sa to tak má stále som bojovala s "poistkou", proti celkovému odšrobovaniu. Bolo mi to divné, ale neriešila som to. Aspoň som vám mohla nafotiť ako vyzerá vnútri. Po nejakom čase, keď som prišla na to ako to vlastne je, som už celý vrchnáčik nedávala dole. Napriek tomu mi to neprišlo moc hygienické. Veď zrovna na ten vrchnáčik sa práši. Ukázalo sa, že moja verzia aplikácie je aspoň pre mňa osobne lepšia. Keď som totiž vrchnák dole nedala, pleť sa mi zhoršila. Odvtedy poctivo dávam dole a nemám sa načo sťažovať.
Parfumácia výrobku je tiež príjemná, nerušivá.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Zloženie: "TONER":
Photobucket
Všetko som Vám zhrnula už na začiatku. Takže len môžem napísať, že výrobky za seba rozhodne môžem odporúčať, vyhladená, zjemnená pleť bez chybičky je snáď dostatočná motivácia pre jeho získanie. Mne osobne stojí aj za tie peniaze.
Zaujímalo by ma, či ste o tejto značke už počuli, príp. ste o nej niekde čítali alebo ju zaregistrovali v obchode. Viem, že článok s ňou bol v decembrovej českej Marianne, niečo sa objaví občas objaví aj v Emme alebo Eve...a samozrejme v info časopise Marionnaud.

7 komentárov:

  1. ešteže sa to nevolá mäso-roller, lebo dosť to vo mne evokuje také čosi brutálne :D
    a inak, nie, nepočula som o tom. do kamenných parfumérií ledva vkročím raz za rok :) ale je to zaujímavé

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám pocit, že jsem tuhle značku na nějakém blogu zahlédla, ale víc jsem nepátrala.Mě osobně zase tolik neoslovil, ale je fajn vědět, že ti vyhovuje, kdybych někdy měla náhodou chuť vyzkoušet..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no asi tu u mna, mala som ho ako oblubencov za december...:)

      Odstrániť
  3. Kamaradka (39 let) pouziva denni krem od Dr. Kitzinger a nemuze si ho vynachvalit. Ja jsem pro sebe objevila svycarskou kosmetiku Louis Widmer (nevim,jestli je v CZ, pokud ano, tak v lekarnach) a jsem mega spokojena s jejich kremem ted v zime. Neco na techto nenapadnych znackach bude, predtim jsem pouzivala Clinique a Biotherm a ty mi tak nesedly..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada, ze sa ozval niekto, kto o tejto kozmetike pocul. Aj slecny v parfumerkach hovorili o pozitivnych ohlasoch od zakaznicok..Myslim, ze u nas je to hlavne tym, ze je to nieco nove a nema to este take meno...:) a dakujem za komentar!:)

      Odstrániť
  4. au.. ja by som to nazvala emo-roller. dobrovoľne si ubližovať? na tvári? ani keby mi za to platili :-D nech sľubujú aj to, že po tom omladnem, au, nie, už len tá predstava ma bolí

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)