utorok 4. novembra 2014

Moja premiéra s gélovými očnými linkami

 photo 201_zps17f4ac09.jpg
Moja "linkovacia" história nemá veľa riadkov. Dali by sa spočítať na jednej ruke a hlavne jej začiatky bolo dosť biedne. Začala sa krémovoú linkou Elf, ktorú som po pár použitiach odložila. Skončila vyschnutá. Našťastie ju vystriedal Urban decay liquid liner. vďaka ktorému moje linky konečne začali vyzerať k svetu. Nie nadarmo sa hovorí, že pre začiatočníkov sú ideálne práve tekuté linky. Dodali mi chuť skúšať, preto ďalšia voľba padla na linky v pere MUFE. Bol to "fail". Neaplikovali sa mojím osvedčeným štetčekom, ale tuhým hrotom, ktorý môjmu viečku absolútne nesadol. Medzičasom som pokukovala po gélových linkách od Bobbi Brown a MAC. Tak prečo ich neskúsiť v lacnejšej verzií od Inglotu?
Keď už sme pri tej cene, kupovala som ich priamo v Inglote v Poľsku, vyšli ma na 35 zlotých, čo je na naše niečo okolo 8 eur. Kúpiť si ich môžete aj online cez český Inglot, kde vás vyjdú na 290 Kč, čo je asi 10 eur. Závisí od kurzu. Ak si vyberiete niečo naviac a váš nákup presiahne sumu 2000 Kč, poštovné na SR máte zdarma. Pre CZ platí poštovné zdarma už pri nákupe nad 500 Kč. 
K baleniu Vám toho veľa nepoviem. Podľa mňa sa až tak nelíši od balení iných gélových liniek. Akurát je plastové. Nehrozí teda, že sa pri páde rozbijú. Vrchnáčik je čierny a spodok priehľadný. Pri prvom otvorení musíte strhnúť plastovú membránu, ktorá chráni výrobok pred predčasným vysychaním. V mojom prípade po jej odtrhnutí, na mňa vykukla čierno-čierna (odtieň 77). V Poľsku si môžete vybrať z neuveriteľných 28 farieb, na českom e-shope z 24.  
Prvé mesiace sme spolu bojovali. Hľadala som štetec, ktorý mi uľahčí ich nanášanie. Skúšala som ich niekoľko. Nakoniec som svoju predstavu (drobný skosený) našla vo Wjcon-e, ktorý mal svoju predajňu v Avione. S novým "náradím" som chytila druhý dych, v čo som takmer nedúfala, keďže som si hovorila, že gélové nikdy viac:DD. Preto je paradoxné, že teraz pohrávam s myšlienkou, že by som si nadelila tie MAC-ovské:). No ešte uvidím, lebo ma veľmi nebaví umývať štetček po každom použití. Ale musím, lebo so zaschnutými štetinami by som toho veľa nestvorila:).
Nevýhodou, ba až prekliatím gélových liniek je však to, že väčšinou stihnú vyschnúť skôr než ich stihnete spotrebovať. Napr. konkrétne pri týchto Inglot máte 9 mesiacov na spotrebovanie 5,5 g. Ja som ich otvorila niekedy vo februári a už také 3 mesiace si ich zrieďujem, pretože mi značne vyschli. Na začiatku s očnými kvapkami, teraz aj s vodou. Môžem si za to však sama. Pri maľovaní liniek som ich x-krát chodila kontrolovať do kúpelne a keď som s nimi už bola spokojná, nejak mi uniklo, že niečo treba zatvoriť. Pravidelne som na to zabúdala. Niekedy som na to prišla až večer!:O (Teraz môžem byť rada, že si produkty fotím pred použitím, pretože momentálne by ste z nich nič nemali:) )
Intenzita linky je neskutočná. Čierna je skutočne čierna, po prejdení nič nepresvitá. Drží celý deň bez pohnutia. Nezozmazáva sa a s dobrým štetcom nie je problém ani s nanášaním. Gél po viečku hladko kĺže. Samozrejme, po každom nabratí treba odstrániť nadbytočný produkt zo štetca, najlepšie otretím do papierovej kuchynskej utierky/ vreckovky. Neodporúčam otierať si ju na ruku, ak ste na to zvyknuté. Keď by ste totiž spravili, nezmyli by ste ju ani s mydlom. Dokonca aj odličovač mal problémy. Dostať ju z očí trvá troška dlhšie. Ale tak, čo by sme čakali od dlhotrvajúcej linky? 
Pokiaľ by ste si ju naniesli moc blízko k vnútornému kútiku alebo blízko k vnútornému okraju oka, (kde je vlhké), mohla by sa Vám otlačiť. Ešte som však nevidela linku, ktorá by to nerobila. Tento manéver u mňa nezvládla ani vodeodolná MUFE. Podotýkam, že to prišla čírou náhodou.
Ako na potvoru som nenašla žiadnu fotku líčenia, kde by bolo vidno linku detailnejšie. Spravila som teda aspoň tieto s "vyschnutámi" linkami. Ak by Vám však nestačilo, môžete Inglot linku obdivovať aj u krásnej kesy

Používate očné linky? Ktorý typ preferujete? Akú farbu by ste si vybrali z týchto Inglotových? 
Som zvedavá na Vaše komentáre!
   
 photo 202_zps906ef9e2.jpg

 photo 204_zpsdec7f445.jpg
 photo 203_zps232239ae.jpg

 photo 207_zps54e3b83c.jpg

Na vyžiadanie fotky štetca:)
 photo 209_zpse7cd8166.jpg
 photo 210_zpsca7c4eac.jpg

14 komentárov:

  1. super review:) ked ti linka vysycha, tak ju neried vodou, ale ju ponor celu na chvilu do horucej vody. skutocne to predlzi zivotnost ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no myslím, že tejto to už nepomôže, každopádne ďakujem za tip:)

      Odstrániť
  2. S týmito skúsenosť nemám a najradšej používam linku v pere, s tou mi to ide ľahko a hlavne rýchlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si zase práve s tou v pere pripadám dosť nešikovná a trvalo mi to s ňou hádam aj 3-násobok času:DD

      Odstrániť
  3. Momentálne používam tekutú linku od Loreal v čienej farbe, mám rada aj gelové- vyskúšala som Bobbi Brown len tie mi strašne rýchlo vyschli, teraz mám od MakeupGeek, ktoré používam vyše roka a konzistencia linky sa vôbec nezmenila- nevyschla, som s ňou veľmi spokojná, mám ju v šedom odtieni a chcela by som aj v čiernom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wau, tak to sa po nej budem musieť pooobzerať, mňa práve to mrzí, že som na väčšinu týchto drahých čítala, že dosť rýchlo vysychajú:/

      Odstrániť
  4. Moc pěkné balení :) Já mám doma linku ve fixu a jinou jsem nezkoušela
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fotka stetca by ma tiez zaujimala, tiez mam vecny problem najst nejaky schopny.. A nejde len o tvar, ale aj to, ze niektore maju privelmi tvrde ci makke stetinky..
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokúsim sa dodatočne ju sem hodiť:), inak presne viem, čo myslíš, dokonca aj v tej predajni som sa rozhodovala medzi dvoma typovo rovnakými, no nakoniec som si zobrala ten drahši, síce som so sebou chvíľu bojovala, ale cítila som, že bude lepší;)

      Odstrániť
  6. Ja si uz niekolky rok meiem bez linky predstavit licenie -bez nej mi topripada akoby nedokoncene takze ih minam v hojno pocte... Aj gelovych som zopar mala no aktualne sa mi osvedcila tekuta od dermacolu :) a pekne spravene obovie mas :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mňa sa toto obdobie strieda, obdobie s linkou a obdobie bez linky, ale je fakt, že s linkou sú oči viac definované:) a veľmi si ma potešíla komplimentom na obočie, lebo niekedy sa z jeho úpravy idem až zblázniť:)

      Odstrániť
  7. Joj ty si zlatá ďakujem :-* Krásne ju máš nafotenú, ja som s tým celkom bojovala, na fotkách vôbec nevyzerala tak, ako som chcela :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne sa práve na Tebe páči, vynikne !:) a vôbec nemáš za čo ďakovať:)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)