streda 10. februára 2016

Domáce cereálne tyčinky


Tento rok som sa s "food" rubrikou nejako rozbehla, však!? Recept na tieto domáce cereálne tyčinky mi podstrčila mama, ktorá ho objavila v letáčiku DM drogerie. Už podľa ingrediencií som vedela, že s tým obsahom orieškov a všakovakých semiačok tento pokus nemôže dopadnúť zle.:) Obavy som mala akurát z (pufovaného) amarantu, kedže som s ním nemala takmer žiadnu skúsenosť. Koniec koncov pufované veci sú zvyčajne bez chuti, takže nie je dôvod sa ich báť.:))) 
S vervou som sa pustila do práce. V teplej vode som nechala rozpustiť kokosový olej a nasucho som opražila vločky, ktoré medzičasom chládli. Najviac času mi zabralo nasekanie všetkých druhov orieškov, takže som si vydýchla, keď prišla rada na to, čo nebolo trebá krájať, len vážiť. Chlapskú pomocnú silu som využila na miešanie hmoty. To bolo celkom obťiažne, kedže som neodhadla veľkosť misky a špiniť ďalšiu väčšiu som nechcela. Potom som prebrala štafetu ja, obsah presunula na plech, uhladila stierkou a následne poriadne natlačila na plech plochou drevenou vareškou. Po dopečení sme už len rátali minúty, kedy budeme môcť krájať a ochutnávať. Síce sa tyčinky trošku drobili a nemali úplne presné tvary, no chutili každému a do týždňa zmizli všetky.:)
Aby ste si mohli spraviť aj vy takúto zdravú domácu alternatívu osladenú medom a brusnicami, nižšie nájdete odfotený recept. A nezabudnite si zobrať riadne veľkú misku, aby ste suroviny bez problémov premiešali. My sme mali trošku na mále.:)

Kupujete si cereálne, proteínové, paleo alebo iné tyčinky v obchodoch? Vyskúšate tieto?:)
 photo 37_zpsfoemdi0c.jpg
Pred tepelnou úpravou
 photo 35_zpsxrtbrbw5.jpg
Po dopečení
 photo 36_zps7c9tfuki.jpg
Môže sa degustovať!:)
 photo 33_zps735tn1bs.jpg

3 komentáre:

  1. vyzerajú chutne, no ja by som no tam možno pridala ešte nejaké sušené ovocie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono v tých tyčinkách je, presne podľa receptu, len ja som ho nespomenula v článku...:)

      Odstrániť
  2. tohle musím vyzkoušet! vždycky si lámu hlavu, jaké tyčinky vybrat ke svačině, aby v nich bylo co nejméně cukru a udělat si vlastní mě asi nenapadlo :) mňam!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)