štvrtok 31. marca 2016

NAIL CARE



Nedávno som si uvedomila, že som na blogu nikdy nespravila článok o tom, čo používam na nechty. Pritom tie s rôznymi nail artami sa tu objavujú s pravidelnosťou. Čas to napraviť, čo poviete?


Určite mám v nechtovej starostlivosti nejaké nedostatky, no keď sa pozriem ako vyzeralo moje nechtové okolie aj samotné nalakovanie v počiatkoch blogu, musím sa pochváliť, že som sa v tomto smere značne posunula.:)

Kedže mávam nechty konštatne nalakované, prvým krokom u mňa býva odstránenie starého náteru. Momentálne mám otvorené 2 odlakovače: SYX z Marrionaud a Dermacol Express.
Ten prvý sa ku mne dostal vlastne náhodou, kedy sme na uplatnenie zľavy potrebovali tretí produkt a hľadali sme niečo lacné. Má mať mandľovú vôňu a podľa mňa vonia jednoducho krásne. Tú vôňu cítim ešte aj po pol dni a vždy rozmýšľam, čo mi to tak príjemne vonia. Odlakuje rýchlo a vyhovuje mi viac ako Dermacol, na ktorý som natrafila v 101 drogerie. Dermacol obsahuje mandľový olej a celkovo má v obsahu asi 21 zložiek. SYX má 9. 
Dermacol ma vyšiel na niečo okolo 2,29 €/ 120ml, čiže pre porovnanie cenovo vychádza cca. ako SYX (250ml), no je ho polovicu menej. Ani pri jednom som si nevšimla, že by vysušoval.
Mne osobne viac vyhovuje SYX, zdá sa mi, že odlakuje lepšie a rýchlejšie a nemám pri ňom "mastno-lepkavý" pocit ako pri Dermacole. 

 photo 9003_zpscvmvstgq.jpg

Po odlakovaní prichádza na radu udržba nechtovej kožičky. Jeden čas som ju poctivo orezávala "orezávatkom na nechtovú kožičku". Tip na ten, ktorý vidíte na obrázku som našla u Bellatrix. Kupovala som ho v Tescu, no už pred nejakou dobou som ho videla vo výpredaji, takže ho tam s najväčšou pravdepodobnosťou nenájdete. Oproti predošlému, ktorý som mala z nejakého "stánku", však orezáva precíznejšie.
Odvtedy, čo mám vo výbave modrú fľaštičku Sally Hansen Instant cuticule remover, však už predošlý krok prakticky vynechávam. Jedná sa o odstraňovač nechtovej kožičky. Gél nanesiete na kutikulu, necháte pôsobiť 15 sekúnd, prípadne viac, no neodporúča sa prekračovať 1 minútu, a kožičku pekne zatlačíte. Ja na to používam opačnú stranu orezávača.

Ak sa mi zdá, že mám nechty dlhé, pred alebo po ošetrení kutikúl, ich jednoducho skrátim "cvakátkom" Scholl. Ak mám nejakú ostrú hranu zapilníkujem ju. Viem, že veľa "nechtárok" nechty skracuje len pilníkovaním, no mňa to nebaví a nemám rada ani ten pach, ktorý pri tom vzniká. Takto mi to prosto vyhovuje viac.


 photo 9004_zpsdp5uyhqq.jpg

Po maminých nadšených ováciach na japonskú manikúru P.shine som ju aktívne zaradila do starostlivosti. Začali ma totiž trápiť štiepajúce končeky. Zvyčajne po nej siaham každý druhýkrát ako si lakujem nechty. Pripádne raz za 2 týždne podľa toho ako mi to vychádza. Síce je to trošku zdĺhavý úkon, no ten vás na konci odmení neskutočne lesklými nechtami. Doslova Vám to vyrazí dych a nebudete od nich môcť odtrhnúť oči.
Bonusom sú vyživenjšie, pevnejšie a rýchlejšie rastúce nechty lepšej kvality. Na svoje si príde ten, kto sa vyžíva v opestovaných nechtoch, no nerád siaha po lakoch. Keď už sme pri tých lakoch, japonská manikúra nie je vôbec prekážkou v bežnom lakovaní. Dokonca spraví dobre držiaci podklad. A napriek 22 eurovej investicí Vám sada vydrží poriadne dlho!!


 photo 9005_zpsvio9ulfg.jpg

Možno si ešte pamätáte, keď som ako primer používala Orly Bonder, ktorý je mimochodom skvelý výrobok a ja už ho mám doma pre istotu v zásobe. Aktuálne však používam duo od Essence "base coat" a "top coat", ktoré majú byť doplnkom pre gélové laky od Essence. Povedala som si, že by mohol fungovať aj na iné. V skratke, laky s nimi držia dobre, dokonca vydržia dlhšie než bežne, výrazne tiež urýchlia proces schnutia a "top coat" dodá krásny gélový finiš. Mám však podozrenie, že sa mi vďaka "základu" viac začali štiepiť končeky, takže tieto už dominiem, no ďalšie nekúpim. 
Orly In a snap je určený na urýchlenie schnutia a ochranu laku. Šetrí čas a manikúra má krásny lesk. Používam ho ako top coat, keď nemám po ruke predošlé alebo chcem mať istotu, že lak bude suchý skutočne rýchlo.


 photo 9006_zpsiscnmiod.jpg

Finálnym krokom je China glaze Orange cuticule oil. ľahký a vyživujúci nechtový olejček, ktorým potriem nechtové okolie. 
- obsahuje zmes 5 prírodných hydratačných olejov, vrátane jojobového a výťažku z ryže, 
- má protizápalové výťažky z jačmeňa, 
- obsahuje extrakty zo santalového dreva a korkového stromu, ktoré zkľudňujú a zjemňujú popraskanú kožičku, 
- výťažok z rozmarínu je prírodnou dezinfekciou,
- vitamíny A, C a E podporujú zdravý rast nechtov,
- navyše je bez DBP, toluénu a formaldehydu.

Pred spaním do nechtovej kožičky votriem bezkonkurenčný krém na kutikulu od Burt's Bee, o ktorom som Vám tu už básnila. Má božskú citrónovú vôňu, je 100% prírodný a aj keď má tuhšiu konzistenciu, ktorej som sa spočiatku bála, pri kontaktne s ľudským teplom sa krásne topí. A je 100% účinný.;)

Jeho opakom je krém, ktorý je primárne určený na pery od Elizabeth Arden. Na ne mi nesadol, boli po ňom suché, tak som to s ním skúsila na nechty a nepochodila som. Nesedí mi ani jeho glycerínová konzistencia, odtieň a vôňa. Ale rovno do koša ho vyhodiť nechcem.

Na stole mám rozpracovaných naraz niekoľko krémov na ruky. Najčastejšie však siaham po mega veľkom (237 ml/ 15 €) Rich renewal od Orly s vôňou korenenej vanilky a bieleho čaju. Obsahuje bambucké maslo, kakaové maslo, aloe vera a vitamíny A a E, na zjemnenie, regeneráciu a upokojenie suchej a popraskanej kože. 
Krém sa dokonale vstrebe, nezanecháva mastný povrch pokožky a úžasne relaxačne vonia.
Keď som mala minulý rok v lete vzorky, mala som pri ňom pocit, že ruky omladzuje a zlepšuje pružnosť pokožky. Počas studených zimných dní som po ňom musela však počas dňa siahať častejšie.
Dostupný je aj v menšom 59 ml balení /5,25 €, praktickom hlavne do kabelky.


 photo 9008_zpsoktpwje3.jpg

Ako sa staráte o svoje nechty? Určite mi napíšte vaše vlastné tipy v staroslivosti o nechty! Robíte niečo naviac alebo naopak niečo, čo ja vynechávate?
Prajem Vám krásny víkend!;)

7 komentárov:

  1. Máš to krásně nafocené :) A nehty máš nádherné, já bych měla něco s těma svýma ihned udělat!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jé japonskou manikůru mám v plánu, tak snad se k ní někdy dostanu. Jinak koukám, že používáme stejné Essence base/top coaty. Jsou parádní. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. japonskú môžem vrelo odporúčať!:) Ja som bola tými Essence prekvapená, hlavne že urýchľujú schnutie, no ako píšem mám pocit, že vďaka "base coatu" sa mi viac štiepia končeky:/

      Odstrániť
  3. Fancy fotky, "flat lay" ti ide :) Ja mam momentalne super lenive obdobie , co sa nechtov tyka (teda kratke nechty a priehladny lak), mam doma UV lampu, tak sa musim dokopat k nejakemu gel-laku, nech to aspon nieco vydrzi.. Ale zaujala ma ta japonska manikura, moje nechty su vsak katastrofa nech s nimi robim hocico (lakujem, nelakujem, vyzivujem, nevyzivujem..), takze neviem ci by to malo ziadany efekt aj tuto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za pochvalu Veru!:) Tú japonskú ti môžem len a len odporučiť, mama mala dlho problém, tiež hydratovala, krémovala dokonca aj Dior broskyňovým krémom na nechty a vždy do niečoho narazila alebo si v práci "načala" necht, takže už bola celkom nešťastná, že nič nie je dlhodobejšie riešenie, no po tomto si nechty obdivuje a hneď mi hlásila ako rýchlo jej s japonskou rastú nechty, že si ich ani nestíha pilníkovať:D;). Čo ju teší, ale najviac, že sa vymanila z bludného kruhu, kedy sa vždy nejaký zaštiepi a konečne sú pevné a "dlhé":) Fakt je to zázrak! A garantujem ti, že keď si ju prvý krás spravíš, budeš si na nechty každú chvíľku hľadieť a obdivovať ako sa lesknú a zablúdiš na ne aj bruškom prstu, aby si "okúsila" tú hladkosť!:)

      Odstrániť
  4. som poctena, ze si sa mnou inspirovala :) ale prave teraz neviem spomenute orezavace nikde najst :( skusala som aj ten modry gel, ale orezavac u mna funguje najlepsie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soni, ale veď po tom vychválení u teba som okolo neho nemohla len tak prejsť a nechať ho tam:DD. Ja som ich práve videla minulý rok v lete "vo výpredaji" a vyzeralo to, že končia....

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)