štvrtok 16. septembra 2010

Paris time 1

Prisla chvila, ked Vas idem opat unudit svvojimi fotkami z ciest. Tentokrat z magickeho Pariza. Cakala som, ze na mna takto bude posobit, no nedockala som sa. Nevadi. Aj tak to malo svoje caro, spoznat novu krajinu, kulturu, pamiatky.
Nasa cesta zacala pri Moulin Rouge, isto poznate aspon z rozpravania:)
Akonahle sme sa pofotili pokracovali sme vo vacsom cieli Saucre coure, ohromi Vas, ze len co zahnete do malej nenapadnej ulicky, pridete na jej koniec a zrazu neskutocna stavba pred Vami.
Ako v rozpravke.

Odtial sme sa postupne presuvali, narazila som na Sephoru, v ktorej som bola po 2x v zivote a od radosti som nevedela, coho sa mam dotknut. Ako v raji.:)
Drobne posilnenie v Sturbucks:). Kedze bolo strasne teplo moje srdiecko zatuzilo po dobrej ladovej kavicke. Kedze som ho nevidela a bola som v podniku S 1x v zivote, ano premiera:) tram-ta-da-da (hanbim sa, ze som sa az tu dostala 1x, ale zial skor sa nedalo, o to viac som si to uzila). Skoro som odbocila z temy, spytala som sa na Ice coffe(kedze nemam rada tie ice coffe so slahackou a zmzlinou), potesilo ma, ze kyvol, ze okey, cosi zabrblal. Tak som presla k pokladni. Tak odo mna vypytal 5 eciek. Hmm, ze dost, ale ved sme vo velkomeste, nato som presla k dlasiemu pultiku , cakam...cakam...medzitym obsluzil dalsie dve. Konecne sa nieco ku mne rutilo. Dva kelimy a v nich cierna kava s ladom. Ze coo??, a ja na to: "with milk". A on cosi ze "americano", zabrblal, otocil sa, zase obsluzil dvoch, a konecne mi podal moje "ice coffe":) vlastne dve a tak som konecne dostala do seba davku kofeinu:)...i ked poviem Vam pomaly mi dochadzali nervicky, ci si tu kavu nemam ist spravit sama, ze to bude rychlejsie. Priatel ma uz nahovaral, nech schmatnem prve, co poda:D
A uz pred slavnym Louvre:) "Musee du Louvre". Pokial mate chut ist do Pariza urcite Vam cestu odporucam stihnut do 26 rokov, plynu z toho rozne vyhody, zlavy na listky, pripadne "free entry" do zmieneneho Louvre, nemusite byt ani studentom staci, pokial ste clenom europskej unie.
Najvacsi ciel nasej cesty. Monika.
Colonne de Juillet na Bastilskom namesti
L´Arc de Triomphe du Corrousel, nachadza sa na zaciatku zahrad pri Louvri
Jardin des Tuileries

Namestie Concorde

A tento den sme zavrsili malou prechadzkou po prizemii Galeries Lafayette, kde najdete svetozname luxusne znacky.
Boli ste uz v Parizi, cim Vas zaujal, posobil na Vas magicky?

2 komentáre:

Thank you for leaving comment:)