nedeľa 12. decembra 2010

Something from the world of brushes

Po minulej otázke, aké štetce používam mi to nedalo. Rozhodla som sa konať a odhaliť malú zmesku mojich štetcov. Nie sú tu všetky, len tie, ktorý si myslím, by mohli patriť do základnej kozmetickej výbavičky. V budúcnosti možno odhalím ďalšie, a o štetcoch sa isto ešte zmienim, kedže, pod stromčekom očakávam nádielku práve z tohto smeru:D

    Asi to bude osud, lebo práve včera som si štetce trochu vyprala. Chystala som sa na to už dlhšiu dobu, no nie, a nie sa k tomu dostať...Až dovčera.
A tak sú teraz krásne vyumývané.


   Na čistenie používam klasický detský šampón, je jemný, neagresívny. Nie je to nič preborného a nezruinuje to peňaženku. Po umytí položím na kuchynskú utierku, a keď väčšina uschne (rozumej sú takmer suché:)) ) nechám doschnúť v stojančeku. 
Je dôležité, aby schli na ležato, voda by vám totiž mohla zatiecť do spoja, prípadne lepidla v uchytení a narušiť štruktúru. Mohlo by sa tak stať, že štetec sa Vám začne rozpadávať. Nemalo by sa to stať, ale...netreba pokúšať,..a prečo nepredĺžiť životnosť. 


A ako je na obale napísané:
" NO MORE TEARS":)))
Bezpečný aj pre štetce:)

A kedže sme sa chceli venovať štetcom, ktoré by nemali chýbať na kozmetickej poličke (alebo, čo máte...), 
let´go....


 Pre lepšiu orientáciu som ku každému štetcu napísala číslo, aby ste zbytočne nemuseli tápať:
1. hm, áno ja viem, toto nie je štetec. Je to klasický penový aplikátor. Niektoré typy tieňov sa totiž so štetcom dobre nenanášajú. Ja ho napr. používam, keď chcem trošku tieňu naniesť na spodné viečko, používam len jeho hranu. Tento je z firmy Dermacol.
2. Ďalší z dielne Dermacol, je myslím pôvodne určený na cestovné účely, konkrétne na lícenku. Ja ho však používam na aplíkaciiu tieňa na rozžiarenie očí, nanášam ním tieň pod obočie, kedže je biely, krásne sa na viečku rozpráší a mám o robotu menej:). Ráno je každá minúta drahá:), veď to poznáte dámy. Myslím, že je z prírodných štetín.
3. tento štetec bohužiaľ nie je dobre nafotený. Je to trošku plochší širší štetec na aplikáciu očných tieňov. Mne skúr vyhovujú tie, ktoré budú spomenuté neskôr. No niekomu môže lepšie sadnúť tento.Značka GOSH
4. tu sa už dostávame k mojím obľúbencom. Tento používam na aplikáciu tieňa do vonkajšieho kútika oka. Jemne ho potom rozmažem. Zase firma GOSH. Pokiaľ používate raz svetlé inokedy tmavé líčenie nie je na škoda mať tieto štetce dva, jeden pre bledé líčenie (príp svetlejšie) a jeden pre tmavé. Tento je dovolím si napísať v cestovnej veľkosti.:)
5. skoro moja srdcovka. Opäť na nanášanie očných tieňov. Má troška menej štetín, ale výborne sa mi s ním pracuje. Správne ste postrehli, že je opäť z GOSH-u. Tento isto musíte mať vo svojom kozmetickom kufríku, nemyslím značku, ale typ. Je to základ. A tiež pokiaľ máte radí svetlejšie a tmavšie líčenie odporúčam, dva. Veď chápete ako to myslím. Mohlo by sa totiž stať, že by ste sa líčili, a namiesto očakávanej farby by sme mali zmiešaninu tej, ktoré ste očakávali a zvyškov, čo zostali v štetci. Pokiaľ však často nemeníte štýl líčenie, stačia vám čisto dva štetce na očné tiene. Jeden na viečko a jeden na jemné tieňovanie. Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne.
 6. používam na bronzer, keď chcem vykresliť kontúry tváre, na také to ohraničenie a vytvarovanie.
7. klasický štetec na lícenku. Pokiaľ máte dobrý štetec, hneď sa líčka maľujú lepšie. Skúšala som sa voľakedy namaľovať pribaleným štetcekom k lícenke. Výsledok, niekde viac - niekde menej. A určite nie pekné. Aj tento radím k produktom MUST HAVE. Oba posledné štetce som tak trošku skonfiškovala mame:))). A značka nie je nijak svetoborná. Sú však z prírodných štetín. Tak ako aj tie na očné tiene.


Isto všade čítate ako sú dôležité štetce z prírodných štetín. Je však fakt, že pri niektorých produktoch skôr oceníte tie syntetické. Je ich však málo. A tie prírodné sú isto kvalitnejšie. A priznám sa, že sa v tomto pomaly zdokonaľujem. takže Vám tu z brucha nevysypem, kde by ste ocenili práve tie syntetické:)). Tak hádam som Vám aspoň trošku pomohla.


Používate štetce, aké? Aký je Váš najobľúbenejší?


A prajem krásny začiatok týždňa a pekný zvyšok nedele.

8 komentárov:

  1. Já mám nejraději štětce z Coastal Scents, jsou levné a mají různé druhy za super ceny. Na minerální make-up jsem používala ty od Bare Essentials, ale po vyzkoušení štětců z EDM jsem na ně rychle zapomněla. A nejoblíbenější štětec na tvářenku je ten malý od Essence...super šikovná věcička=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám jen dva štětce, nejspíš si sama nějaké nadělím k Vánocům. .D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkná sbírečka, řekla bych tak akorát :) Já vlastním pouze 4 štětečky na oční stíny, jeden velký štětec na pudr a tvarovaný štětec na tvářenku. Zatím mi to vystačuje, i když někdy v budoucnu bych si také ráda pořídila i nějaký kvalitnější kousek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som spokojna so stetcami Sigma - je to kopia Mac za polovicnu cenu a super kvalita :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jee, aj ty ich mas? ja som si ich kupila teraz nedavno, este som ich nestihla ani moc vyskusat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. urcite budes spokojna.. ktory set si si kupila?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. no ja som si kúpila rovno dva, nechcela som zbytočne míňať za dvoje poštovné,a moc som sa nebála vďaka veľmi pozitívnym recenziám.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)