Pokiaľ máte radi pomaranče a nebránite sa ani koláčovým verziám, nie je nič jednoduchšie ako si upiecť tento koláč. :)
Na cesto potrebujete:
1 chemicky neošetrený pomaranč
4 vajcia
70 g cukru
80 g krupice
125 ml čerstvej pomarančovej šťavy (z 3 pomarančov)
štipka soli
100 g múky
Na potretie:
125 ml už spomenutej čerstvej pomarančovej šťavy
70g cukru
Let´s go...
Pomaranč si umyjeme v horúcej vode a nastrúhame 1-2 lyžičky kôry. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a kôrou na hustú penu, pridáme krupicu s pomarančovou šťavou. Miešame 10 minút.Bielky vyšlaháme na tuhý sneh.
K žltkovému krému pridáme sneh z bielkov a preosiatu múku. Jemne spolu spracujeme. Cesto dáme do okrúhlej formy s priemerom cca. 29cm.
Rúru predhrejeme na 190°C, pečieme 20-25 minút.
Medzitým si uvaríme hustý sirup z pomarančovej šťavy a cukru.
Upečený koláč necháme dôjsť vo forme 5-10 minút, potom vyklopíme a povrch potierame sirupom dovtedy, kým ho koláč príjma.
P.s. Aj keď vyzerá, nie je až tak pripálený. Len nám trošku viac chytá spodok v rúre. Ale bol fakt dobrý:)
Aké koláče máte radi vy?
to vypadá velice dobře!!! :-)
OdpovedaťOdstrániťUrčitě tento recept vyzkouším! :-)
kde kupim chemicky neosetreny pomarac?
OdpovedaťOdstrániťbud bio-pomaranc, no ja som pouzila normalny riadne som ho poumyvala v horucej vode, viem, ze chemia ide aj do šupky, ale bohuzial, dnes tazko dostat chemicky neosetreny.
OdpovedaťOdstrániťSuper!
OdpovedaťOdstrániťNavštiv také můj blog :)
http://chocolatemademoiselle.blogspot.com/
thanks for the compliment (L)
OdpovedaťOdstrániťive got a new post:)
Love xo have a great day!
model from holland
www.mirfashion.blogspot.com
come check me out,new posts everyday!
no ja by som sladke moc nemala na tu moju prdel:) ale tak snad chutil a dakujem za pekny koment co by si povedala na following?
OdpovedaťOdstrániťďakujem za komentár :) pekný blog :) som follow :)
OdpovedaťOdstrániťnoo o tom sa odmietam bavit:D
OdpovedaťOdstrániťto vypadá zajímavě! to už je druhý recept co bych ráda o víkendu zkusila :)))
OdpovedaťOdstrániťvypadá to dobře :) ale já pomeranče moc nerada.. raději jahody :P
OdpovedaťOdstrániťdakujem za mile komentáre!:)
OdpovedaťOdstrániťM.: tak hadam skusim nieco aj s jahodami:)
vypadá to moc dobře, ale nemá to být spíš např. 70 dkg nebo 700 g cukru... příjde mi to hrozně málo pokud by to bylo jen v gramech
OdpovedaťOdstrániťnie nie, je to 70 g, zase múky je tam 100g takže to už bol skôr karamel keby to bolo až 700g, veď to by bol takmer celý sáčok cukru, a pokiaľ myslíš v tom "sirupe", ja som to robila s džúsom takže mne to nejak nezhustlo, len trošku, ale normálne som to tým potrela a bolo to v pohode. Vsiaklo to, lebo cesto je také piškótové suchšie.Zase je tam tá pomarančová šťava takže sladké to je. A 700g cukru do koláča je teda dosť.
OdpovedaťOdstrániť