pondelok 17. januára 2011

Tasty health

Ahojte! Ako sa Vám darí?

   Cestoviny má vari každý rád. Je to univerzálne jedlo, ktoré sa dá spraviť na pripraviť na nekonečné množstvo variácií. Nasladko, naslano, no a povedzme si narovinu niekedy sú chutné aj tak bez ničoho:D. Nedávno som robila cestoviny, ktoré, trúfam si povedať sa mi podarili. A dnes, keď došiel priateľ chcela som sa trošku pochváliť:). Tak som ich spravila na obed. Postup som Vám dôkladne nafotila. Je to celkom rýchle jedlo. Navyše aj chutné:).

Potrebujeme:
- stredne veľkú cibuľu
- olej ( ja som použila nedávno spomínaný kokosový olej)
- podľa množstva osôb špaldové celozrnné cestoviny - špirály
- konzervu krajaných rajčín
- kečup
- eidam syr
- soľ, mleté čierne koreniebazalku ( čerstvú alebo sušenú)


Postup je viac než jednoduchý:)
Očistenú cibuľu si nakrájame nadrobno, a podusíme do sklovita. Medzitým si dáme variť potrebné množstvo cestovín do osolenej vody (viac info na obale - tieto vyžadujú cca. 4-6 minút). Keď je cibuľka sklovitá pridáme k nej konzervu krájaných rajčín a asi 5 lyžíc kečupu (podľa chuti a hustoty, ktorú chceme dosiahnuť, ja ho používam na zlepšenie chuti). Zmes dochutíme soľou, korením a bazalkou podľa chuti. Zmes necháme prevrieť cca. 5 minút. Pravdepodobne sa nám medzitým dovaria cestoviny. Zlejeme ich a necháme otiecť na sitku. Následne pridáme k zmesi a premiešame. Na povrch nastrúhame syr. Zakryjeme a počkáme, aby cestovinami prešla zmes, a zároveň, aby sa roztiekol syr. Po asi 5-10 minútach sa môžme pustiť do degustovania:)
 Dobrú chuť!

2 komentáre:

Thank you for leaving comment:)