Ahojte! Ako sa Vám darí?
Cestoviny má vari každý rád. Je to univerzálne jedlo, ktoré sa dá spraviť na pripraviť na nekonečné množstvo variácií. Nasladko, naslano, no a povedzme si narovinu niekedy sú chutné aj tak bez ničoho:D. Nedávno som robila cestoviny, ktoré, trúfam si povedať sa mi podarili. A dnes, keď došiel priateľ chcela som sa trošku pochváliť:). Tak som ich spravila na obed. Postup som Vám dôkladne nafotila. Je to celkom rýchle jedlo. Navyše aj chutné:).
Potrebujeme:
- stredne veľkú cibuľu
- olej ( ja som použila nedávno spomínaný kokosový olej)
- podľa množstva osôb špaldové celozrnné cestoviny - špirály
- konzervu krajaných rajčín
- kečup
- eidam syr
- soľ, mleté čierne korenie, bazalku ( čerstvú alebo sušenú)
Postup je viac než jednoduchý:)
Očistenú cibuľu si nakrájame nadrobno, a podusíme do sklovita. Medzitým si dáme variť potrebné množstvo cestovín do osolenej vody (viac info na obale - tieto vyžadujú cca. 4-6 minút). Keď je cibuľka sklovitá pridáme k nej konzervu krájaných rajčín a asi 5 lyžíc kečupu (podľa chuti a hustoty, ktorú chceme dosiahnuť, ja ho používam na zlepšenie chuti). Zmes dochutíme soľou, korením a bazalkou podľa chuti. Zmes necháme prevrieť cca. 5 minút. Pravdepodobne sa nám medzitým dovaria cestoviny. Zlejeme ich a necháme otiecť na sitku. Následne pridáme k zmesi a premiešame. Na povrch nastrúhame syr. Zakryjeme a počkáme, aby cestovinami prešla zmes, a zároveň, aby sa roztiekol syr. Po asi 5-10 minútach sa môžme pustiť do degustovania:)
Dobrú chuť!
vypadají velmi chutně :) já budu mít třeba dneska na oběd těstovinový salát :)
OdpovedaťOdstrániťtak dobrú chuť;)
OdpovedaťOdstrániť