nedeľa 20. marca 2011

ELF Mineral eyeshadows set - Basic browns

Strašne dlho ma lámala táto sada. Ani neviem prečo, časom som svoje trošku zbrklé chcenie aj oľutovala. No nie preto, že by táto sada nebola dobrá, ale skrátka asi mi lepšie vyhovujú tie klasické lisované tiene.
O tomto sete sa nebudem nejak extra moc rozkecávať, bude rýchly, stručný a hádam aj užitočný.

 V sade nájdete 3 minerálne práškové očné tiene, 2 štetce a ceruzku. Jednotlivé tiene sú v nádobkách, so zavarenými otvormi tieto prepichnete ostrým predmetom - stačí, keď prepichnete len 2 zo 4.  Tiene sú príjemné, dobre sa s nim pracuje. Fajn sa rozmazávajú dostratena, čiže sa minimalizujú ostré prechody z jedného tieňa do druhého. Ceruzku som zatiaľ nevyužila, je však s vrchnáčikom so struhádlom. Celkom fajn myšlienka, aspoň nemusíte hľadať v prípade núdze a pri cestách ho máte tiež poruke. Problém je, že sa vám hrot môže deformovať, kedže ostré hrany strúhadla sú dosť blízko.
Celý komplet je balený v papierovej krabici obsahujúcej aj tutoriál.



 Zvolila som ako inak univerzálne tiene - Basic browns, dostupné sú aj Expert eyes, či Smokey eyes. Každá sada obsahuje iné zloženie farieb. Zaujali Vás?
Čo ma však prekvapilo bolo, keď som sa kdesi dočítala, že pri prepočte na gramy Vás vyjdú lacnejšie pigmenty od MAC-u. Niekedy sa niečo javí inak ako v skutočnosti je. Pre zaujímavosť Elf kelímok je s obsahom 0,85g.
 ELEGANT - je jemne zlatavý tienik. Takýto odtieň by mal vo vašom kozmetickom kufríku určite byť. I keď neviem, či zrovna tento. Kľudne aj z inej značky:)
WILD - strednehnedý odtieň so zlatavými kúsočkami, ktoré však nekazia dojem a sú vidieť prakticky le v nádobke:)
CONFIDENT - tmavší hnedý odtienik.

 Dostupné: Basic browns, Smokey eyes, Expert eyes
Cena za sadu: 13,80 

Pokiaľ by Vás zaujali tieto tiene, môžete si ho kúpiť aj samostatne za cenu 3,55 eura. A aby ste nepovedali, že som sa nejak nevyjadrila, pokiaľ ste priaznivcom sypkých očných tieňov, nebojte sa týchto. Oceníte nielen dobrú pigmentáciu, dobrú rozmazávosť - " blending", trvanlivosť (použila som primer). 

Na stránke Vás možno nalákajú na ich kúpu týmito slovami:
"Naše práškové očné tiene sa vyznačujú výnimočnou kvalitou. Ich  zloženie pôsobí na Vaše oči blahodárne. Obsahujú základné vitamíny A a B a majú 100%- ne minerálny základ. 
Skrášlite svoj pohľad štipkou prírody pomocou týchto ľahkých tieňov, ktoré zahalia Vaše viečka do výrazného farebného závoja. Môžu sa aplikovať na sucho či na mokro pre jemný efekt na deň alebo dramatický efekt na večer. Hydratujú a vyživujú citlivú oblasť očí."

8 komentárov:

  1. praskove stiny mi nevyhovuji, mam radeji kompaktni... ale treba ten odstin wild vypada dobre!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no ja po tychto zostanem radsej verna klasickym ako ty hovoris kompaktnym:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je sice pravda, ze so sypkymi tienmi sa tazsie pracuje, ale efekt stoji za to, hlavne ked sa nanasaju namokro. ja odporucam sypke mono tiene od PUPY. krasne farby a cena len 3€! a mnozstvo je take, ze ho urcite ani za 5 rokov nespotrebujem, lebo ho treba pouzit len velmi malo..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. no to viem, ze sa daju nanasat namokro a efekt je vyraznejsi, ale asi budem predsa len konzerva a zostanem pri klasike, a prezradim, ze Pupu som navstivila tento vikend takze bude prispevok, ale este neviem kedy:)dakujem za tip:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na kosmetiku ELF jsou čím dále častější ohlasy.. zajímalo by mě, jsi s ní spokojená? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. za tu cenu sa urcite oplati vyskusat! v podstate som spokojna, vadi mi vsak, napr. farba ruzov nezodpoveda skutocnosti a v podstate aj samotny ruz ma trosku iny odtien na perach ako na ruke, ci v obale. teraz maju kopec novych vyrobkov.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aké máš skúsenosti s ich štetcami? Ja mám niektoré basic, s nimi nie som spokojná,vypadávajú im štetinky :( no chystám sa na studio, preto by ma to zaujímalo. Vopred vďaka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a ako dlho mas uz tie stetce? na zaciatku im mozu trosku padat stetiny- tie ktore nie su dobre uchytene, vacsinou sa mi to stava, no netrva to dlho, mam zo studio linie stetec na puder a na licenie detailov a i ked z toho na puder vypadlo asi 5 chlpov som spokojna je velmi prijemny a hebky, fakt som to necakala za tu cenu, stetce z tohto prispevku moc nepouzivam, kedze mam ine a s tymi som uz zvyknuta sa licit. Ale ked som sa skusala s tymito chlpy im nepadali, zalezi to od kusu. A nemas zac rada pomozem, ked mozem.

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)