pondelok 1. augusta 2011

Júlové tipy

Dievčatá!

Máme ďalší mesiac za sebou. Ani som si neuvedomila ako rýchlo utiekol. Čo som si však uvedomila, že prší už neskutočne dlho! Už si ani nepamätám slnečný deň. A čo Vy?
Tipy na tento mesiac sa budú týkať predovšetkým vláskov. Tento rok som výnimočne nepoužívala žiadnu slnečnú radu. Veď načo aj, však? (viď počasie). 
Photobucket

Šampón Timotei nádherná bruneta vlastne domov doniesla mama. Bol v darčekovom balíčku z Lidla:). Mame sa páčila taštička a mne pripadol obsah:D. Myslím, že šampóny Timotei sú všeobecne dobré v pomerne kvalita/cena. Tento navyše zanechá vlasy krásne lesklé. Už aj podľa názvu viete, že je určený najmä pre brunetky (pre všetky odtiene hnedých vlasov). Je obohatený o výťažky z listov heny a argónový olej. Ideálne je ho používať spolu s kondicionérom na zvýšenie efektu oživenia hnedých tónov. Príjemne vonia (teda aspoň mne:) ). U seba som dokonca zaznamenala aj nadýchanejšie vlasy.
Druhým šampónom je Pantene aqua light - nezaťaží vaše vlasy. Budú voňavé, svieže a nadýchané. dobré je ho použiť s "parťákom" kondicionérom. 
Efekt oboch a nielen ich zvýšite, keď si šampón nenesiete na ruky, trocha si ho medzi nimi rozdelíte (pošúchate ruky), a nanesiete na vlasy. Ideálne je šampón napeniť. To dosiahnete tak, že po nanesení šampónu na vlasy, si na ne buď pustite pár kvapiek zo sprchy, alebo proste nalejete trocha vody. A znova akoby "peníte":) Neviem, ako to napísať zrozumiteľnejšie. Skrátka klasicky si umývate vlasy a medzistupňom je, že si vlasy trošku oblejete, ale tak, aby ste nezmyli šampón, ale len namokryli.
Photobucket

Bioderma nikdy nesklame. Bestsellerom je micelárna voda, no oplatí sa vyskúšať aj ďalšie produkty. Jedným z nich je aj sérum - krém. Síce je určený skôr na suchšiu kožu, no ja som z neho mala dobrý pocit. Pleť si treba "hýčkať", veď príjma s nami všetky výkyvy počasia, či je leto a či zima. 
Konkrétnejší popis znie: Hydratačné sérum na dehydrovanú a citlivú pokožku. Intenzívna hydratácia až do hĺbky (obsahuje Aquagenium, ktorý navracia pokožke stratenú schopnosť hydratácie) a tiež žiarivá pokožka. Zároveň má aj redukovať mimické vrásky. Používať by sa mal ráno aj večer na očistenú pokožku. Dávkovanie je pumpičkou.
Photobucket

Suchšie vlasy treba hydratovať. Už som vyskúšala pár prípravkov určených práve na spomínanú hydratáciu, fungujú aj ako kondicionéry v spreji. Posledným z nich bol L´oréal hydra repair. Predstavím Vám však aj Revlon Equave 2phase  a Schwarzkopf BC Bonacure Moisture kick
Keď by som ich mala podľa spokojnosti zaradiť, na prvom mieste by bol suverénne Revlon! Za ním by nasledoval L´oreal a po ňom v tesnom závese BC Bonacure. Vzorka Revlon bola raz pribalená ako darček k nejakému časopisu. Na to, že to bola malá fľaštička vydržala celkom dlho. Vlasy nezaťažil a krásne voňal. Bolo to však pred pár rokmi, takže neviem, či dnešné výrobky majú tú istú kvalitu. Revlon je však tiež overená značka.
Lóreal si treba správne nadávkovať, aby nespravil viac škody ako úžitku. Primnoho vlasy zaťaží. Príjemne vonia.
BC Bonacure od Schwarzkopfu skončil na poslednom mieste preto, že aj keď spočiatku bol fantastický, po čase mi vlasy začal až moc zjemňovať. Vôňa bola ako u ostatných produktov príjemná.
Všetky 3 produkty sú dvojfázové, preto treba nádobku pred použitím pretrepať, aby sa zmiešali. Inak by to nemalo význam. Neoplachujú sa. Vlasy po nich zostávajú krásne lesklé. Pozor na množstvo, stačí troška, inak by ste mohli docieliť skôr rýchlejšie mastenie vlasov. Ich účinok môžte znásobiť teplom. 
A perlička na záver, ak sa Vám vlasy akoby klbčia, možno je problém v tom, že používate moc stylingových prípravkov. prsty v tom môže mať kondicionér. Údajne na jemnejšie vlasy sú skôr vhodnejšie neoplachové kondicionéry v spreji. Nezaťažia toľko vlasy=nezmenšia objem.
Photobucket


Photobucket

Tanglee teezer v hot pink farbe som si objednala na lookfantastic.com, kde je poštovné zdarma hádam už od začiatku roka. Navyše mi pribalili aj vzorku krému na ruky z Dermatologicy. Balíček bol u mňa behom týždňa a dokonca aj presne ten "hot" odtieň, aký som si želala. Bála som sa, že to bude len taká obyčajná červené. Je plastový, no napriek tomu mi z neho ešte neelektrizovali vlasy. Z čoho som úprimne šťastná. Vďaka tomu, že sa striedajú dlhšie a kratšie plastové zuby je česanie zábavou. Žiadne šticovanie, či šklbanie. Dokonca ním môžete česať aj mokré vlasy, čo sa inak neodporúča. Mám ho doma síce len 2 týždne, no už ma presvedčil, že sa ho tak ľahko nevzdám. Obľúbila si ho už dokonca aj moja mama.:) Vlasy sú po česaní rovnejšie a lesklejšie, čo znamená, že ušetríte čas strávený žehlením. Pokiaľ si teda vlasy žehlíte:).
Toto nie je reklama a za výrobok som riadne zaplatila!
Photobucket
Photobucket

Ďalším typom je predajňa L´occitane. Navštívila som ju v Žiline. A majú 50% zľavy aj na mydielka na obrázku. Keď som však v tejto predajni bola dnes v Blave, mali minimum zlacnených výrobkov a mydlá medzi nimi neboli. Prečo však spomínam mydlá. Verte, že si ani neviete predstaviť ako perfektne voňajú!!! Prevoňajú Vám izbu. Aj by som Vám odporúčala ísť ich ovoňať, no po dnešnej návšteve Eurovei, kde mi tieto mydlá vôbec nevoňali, dokonca mi páchli obyčajným mydlom, sa neodvažujem.
Pikoškou však je, že pokiaľ sa zaregistrujete do klubu, pri ďalšom nákupe nad 21 eur aj niečo, dostane uvítací balíček v obdobnej hodnote s najobľúbenejšími výrobkami tejto značky a to už sa oplatí. Pre niekoho môže byť plusom aj to, že v deň narodenín máte 50% zľavu na jeden Vami vybraný výrobok. 
Photobucket
Tak vyčerpávajúci článok máme za nami a ja Vám prajem krásnu dobrú noc!
A poteším sa akýmkoľvek postrehom!
Ozaj nakupujete v L´occitane? 
Máte Tanglee teezer, prípadne jeho kabelkového brata?

17 komentárov:

  1. tangle teezer si taky objednam!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článek a Tangle Teezer je opravdu nej! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak podme zaradom:
    Hydra Repair od Loreal som mala uz davnejsie, ale mne vobec nevyhovoval, dokonca mi vlasy akoby lepil a vysusoval. Proste nevhodne pre mna.
    Tangle Teezer mma tiez (recka bude coskoro u mna na blogu), v zasade som s nim spokojna,ale za zazrak ho nepovazujem :)
    L´Occitane patri k mojim oblubenym, najradsej mam veci s vonou citron/med a velmi krasna bola aj sada s broskynovym kvetom, ktoru je zial coraz tazsie zohnat.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak z týchto vecí som mala možnosť vyskúšať len pantene aqualight a to dokonca v decembri- čiže pred jeho uvedením na trh :) je fakt skvelý, aj ten sprej na objem z tejto línie, ktorý tu nemáš.
    no a od biodermy som na jednej prednáške vyskúšala všetko, sú naozaj skvelí, čo pravidelne potvrdzujú aj testy kozmetiky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. o Tangle Teezer som prvý krát čítala u Teba, vyzerá to veľmi zaujímavo :)

    no a od L´Occitane mám mydielko a krém (ten mi už došiel:/) s vôňou ruží... bežne túto vôňu nemám rada, ale keď som to mydlo otvorila, úplne ma prekvapilo aká je výrazná a príjemná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. zaujal ma Tangle Teezer, musím ho pokukať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Lucy: ďakujem za komentárik, vidím, že aj ty si spokojna:)

    lučiak: tak každému vlasy reagujú inak...ale cením si názor každého:), ja o tanglee ani nepisem ako o zazraku-skor su to tipy na tento mesiac, co ma zaujalo...a v L´occitane mi vonala aj verbena/citron...:), a cherie, nie je nahodou ten broskynovy kvet? ci?

    Adelkaspo: náhodička?super:)

    nina: ty si bola medzi stastnými testermi??:)dakujem za prijemny komentar:)

    dolcezuzka: fiha tak to som rada, ze mam prvenstvo:D, ani ja som necakala, ze mydla budu take intenzivne:)

    Veruška: :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. jj, je to super, když se mám někoho, kdo v tom je se mnou :)) pantene aqua light jsem si nedávno koupila a úplně úžasně to voní a ta vůně se mi drží i dlouho :))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ..zeby som si aj ja kupila ten tangle teezer? :))

    http://randomgirl22.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Super recenzia. Ja uz dlho zvazujem dve veci, jedna je ten Pantene sampon, lenze ja mam strasne dlhe vlasy a maju male balenia, cize sa mi do neho moc nechce:) Ale pride aj na to cas verim tomu, ze neodolam, este po tvojej recenzii:) A druha je teezer, nad nim rozmyslam uz strasne strasne dlho. Lenze mi strasne vyhovuje moja prirodna kefa, cize neviem ci sa mi oplati experimentovat nad inou kefou ked mam taku co mi vyhovuje:) Dufam, ze chapes co myslim:) Reklama robi vela a aj mne vzdy da chrobaka do hlavy:) Hm..Ak sa mozem opytat kolko ta vysiel z tej stranky?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nikol: dakujem:)

    Nicole: mne ta vona vydrzi mozno druhy den, ale zalezi aj podla toho, kde sa pohybujem..

    Z.: zeby?:)

    biancaprincipessa: ja mam tiez dlhe vlasy, ale striedala som ho, takze chvilku vydrzi, v podstate tieto mensie balenia mi vydrzia asi rovnako, aj ked sa mi zda trosku redsi, proti tomu timotei-u je isto redsi. Ked ho dobre napenis spotrebujes ho menej. Je to uz len na tebe. Stoji za to ho vyskusat, ale pockala by som si na nejaku akciu, ked bude lacnejsi:). Tanglee ma vysiel na 9,99 libry, postovne je zdarma.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tanglee teezer mam doma mesiac, mama ho doniesla z Anglicka. Stoji tam okolo 12 libier. Chvali si ho, aj ja som sa zoprakrat nim cesala, ale nepouzivam ho :) som zvyknuta uz na svoj hreben :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)