utorok 21. februára 2012

Chuťovky

Photobucket
Aj Vy sa tak neskutočne tešíte z tohto krásneho slnečného počasia? Je úžasné však. Mňa strašne nabíja a ten čerstvý vzduch, v ktorom cítiť náznak jari. A potom konečne leto. Ale nepredbiehajme. Každé ročné obdobie má svoje pre a proti. Pred letom sa napr. mnoho žien stresuje s diétami, aby sa vmestili do plaviek, alebo aby v nich aspoň vyzerali. Aj Vy sa trápite diétami? Zvýši sa Vaša túžba po dokonalej postave pred dovolenkou?
Týmto som tak nejak chcela nadviazať na ďalší z rodinky postov o jedle. Bohužiaľ sa mi pár fotiek zapatrošilo, musím si v tom spraviť nejaký systém, lebo pátrať po nich je nad moje sily. 
A ak ste neuhádli, čo je na prvom obrázku - cottage s kaiserkou a káva. Po dlhom období ovocných raňajok som sa rozhodla zmeniť stereotyp a obmieňam si ich. 
Tento obrázok patrí k tým "zapatrošeným" mali ste ho vidieť už pár mesiacov skôr. Mala som zeleninové obdobie. A strašnú chuť na papriku. Len mi je ľúto, že tu nemám aj fotku s obmenou so syrom President s  hrubšou kôrkou. Napriek tomu však vnútri príjemne lahodný a mäkký. Z tejto značky som ochutnala aj pomazánku s orechami. Dokonca som si ju kúpila až 2x po nejakom čase, ale ten druhýkrát sa mi zdala akási slaná. Tie orechy v nej, mňam.
Photobucket

Posledný týždeň však "fičím" na šaláte. Možno aj preto, že mi ho pri poslednej kontrole odporučila očná, spolu s rybami. Vstúpila som do seba, a zvýšila aj príjem rýb. U mňa je to však tak, že chvíľu jem to, potom som toho "prejedená" a zase prejdem na niečo iné. Túto kombínaciu chleba+ľadového šalátu s klasickým, či pomazánkovým maslom Vám však odporúčam vyskúšať.
Photobucket
Ľúbite domáci kravský syr. Odmysliac si ten pach, je veľmi chutný. Domáce je skrátka domáce:). Tento je kupovaný domáci. Nerobíme ho doma.
Photobucket
Už spomínané ryby, buď len s čistým pečivom alebo s pomazánkovým maslom. Jeden čas som jedávala vždy len kombináciu buď mäso-zelenina, alebo príloha-zelenina. Teraz mám voľnejší režim, ale chustám sa znova naň nabehnúť. (príklad je napr. ryža so zeleninou, mäso so zeleninou, a pod...samotné zemiaky)
Photobucket
Neviem, či sa teraz niektorým trafím do vkusu a hlavne do chute, ale chutná vám treščia pečeň? Ja si ju sem tam doprajem. 
Photobucket
Ďaľšia rybacia konzerva na cesty, alebo "ako rýchlo niečo dostať do žalúdka, keď ste na cestách".
Photobucket
Aby ste si však nemysleli, že fičím len na konzervách: opečený panganius so zeleninou a zemiakovou kašou...

Photobucket
...bez zeleniny
Photobucket
Ak si spomínate na kuracie prsia v alobale, o ktorých som sa vám zmenila už TU, recept som vvlepšila. Prsia posypem aj sladkou mletou červenou paprikou a prisypem k nim aj trošku mrazenej zeleniny. Pečiem spolu v alobalovom kabátiku. Doplnkom môže byť trošku ryže a marhuľový kompót.
Photobucket
Pečené mäso s domácimi "hranolkami" len tak upečené v rúre na pečiacom papieri= zdravšie ako vyprážané. Bez alebo s kečupom. V zdravšej verzi len s jogurtovým dresingom.
Photobucket
Bielkoviny v šošovici...tentoraz v nej bolo viac mletej červenej papriky...a poviem Vám nebolo to zlé....
Photobucket
A keď mám chuť na sladké, alebo si chcem prilepšiť k vločkám na raňajky dám si ochutený ovocný jogurt. Akú príchuť máte najradšej Vy? U mňa patrí medzi naj jahodový a lesná zmes. Nepohrnem ani iným ovocím:). Vhodné aj ako malý snack.
Photobucket
Photobucket

Rybaciu nátierku som si už od jej premiéry na blogu vylepšila s podusenou cibuľkou. Nátierka nie je potom tak ťažká. Asi prvýkrát, že som necítila, že som ju jedla. Výhodou je, že nikto necíti, že ste jedli cibuľku.
Photobucket
Ďalší snack je u mňa aj samotný cottage:), proste ho len tak vyžieram. A čo Vy?

Photobucket
Nedávno som sa dočítala, že na cievy je dobrá pohánka. Preto som ju tiež zahrnula do svojho jedálnička vo forme pohánkových vločiek. Sú trošku tvrdšie, niekedy mám pocit akoby som jedla tvrdé omrvinky od stola. Vyskúšala som teda kombináciu jogurt+škorica+vločky. Nechala som chvíľku postáť, aby vločky zmäkli a bolo to celkom chutné, aj keď vedela by som aj o niečom lepšom..:D
Photobucket
Snack: rolky zo šunkovej salámy plnené cottage syrom so rajčinami posypanými bazalkou.
Photobucket
Luxusnejšie menu môžeme obohatiť aj celozrnným chlebom s lososom. Odporúčam Vám kupovať ho v Lidli, kde stojí 2 eurá, oproti Bille, kde stojí dvojnásobok. Inde som ceny nezisťovala:). Medzi rečou chlebík je z Billy a chutnal mi viac ako obdobný lacnejší z Lidla. Suma sumárum ma však nechytil natoľko, aby sme ho kupovali pravidlne.
Photobucket
Photobucket
Dezert vo forme ovocia ako olovrant. Môže byť, čo poviete? Kiwi, pomaranč, mandarínka, jablko a škorica s jogurtom v boji proti chrípke a nádche:D.
Photobucket
A keď od radosti neviete, čo sladké by ste zjedli....zachráni to Granko v bielom jogurte..
Photobucket
Páčil sa Vám dnešný príspevok?
Na čom fičíte v poslednej dobe Vy?
Ochutnali ste už niekedy lososa? Ja vlastne prvýkrát:)

32 komentárov:

  1. Mna, dostala jsem hlad, všechno vypadá božsky :)

    http://janebeautiful.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak a urobila si mi také neskutočné chute a ani nevieš, čo všetko som práve vytiahla z chladničky! mám chuť aj na úžasného tuniaka, aj na tie chuťovky a jogurt ♥ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ake zdrave mnamky! vela z toho aj ja jedavam. Osobne nemma rada rozdrveneho sendvicoveho tuniaka, je strasne mastny a podla mna je to najmenej kvalitne maso, ake do tej konzervy mozu dat. Radsej mam kusky.
    Vidis, uz som sa davnejsie chcela spytat, ked pises o tom rezime, ty dodrziavas nejaku dietu alebo? Lebo na fotkach, co si tu mala, si neposobila dojmom, ze by si sa musela obmedzovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja si z niektorych tuniakov ten olej aj zlejem, aj tak je ho tam habadej. Ono to ani nie je rezim, skor odfotim, co jedavam...a snazim sa stravovat "zdravo"...mozno o tom niekedy aj napisem, samozrejme som presla aj nejakou tou dietou...

      Odstrániť
  4. teď jsem teprve zjistila jak hrozně jednotvárné je moje stravování :-D Bud s tím muset něco udělat...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já miluju tuňáka a tuňákové konzervy a pěkná zrada je, že tohoto Insalatissime jsem u nás neviděla prodávat:,-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no popravde som ho nasla ako "najducha" v spajzi, ale u nas som ho videla v hypernove, tiez vsade nebyva...ale zas tolko mi nechutna, je to taka dietna verzia...su v nom myslim aj zemiaky...

      Odstrániť
    2. jj, to jsem našla na netu, a já zrovna brambory ráda..chjo chjo..a vypadá to, že už se nedělá:-(

      Odstrániť
    3. mne zas tak moc nesadli s tuniakom, ale nevadi...no viem, ze som ich videla aj v Metre...podla mna ich robia, len ich vsade nemaju..

      Odstrániť
  6. koľko jedál mňa 8P ja fičím na čokoládových jogurtoch 8P Danette, pudingy, čokoládovo ochutnené, všetko môže byť 8P Ale nepohrdnem ani ovocnými 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. uff, koľko veľa fajnotiek :)
    rybky milujem, jem ich poslednú dobu veľmi často, ale nie v konzervách, pečiem ich v rúre...
    btw, milujem orechovú nátierku President, je absolútne skvelá, ale problém je ten, že keď ju raz jem, neviem potom prestať a nezjesť celú :D
    no a údeným lososom si to zabila, ten je môj najobľúbenejší!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ten problem mam aj ja...prvykrat som ju normalne ujedala aj samotnu:D

      Odstrániť
  8. takto skvelý článok som už dlho nečitala :) spravila si mi chúťky na lososa :P

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Máš podobné chutě jako já. ) Ryby miluju... Bihužel jako jediná v rodině a tak je zas až tak často na talíři nenajdu pokud si je sama neudělám... A obdivuju tvoje pravidelné snídaně. Já to prostě nestíhám. Sem lenoch a radši si přispím než abych se motala v kuchyni. Ještě že spánek je taky zdravý :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja by som zase nemohla bez ranajok vykrocit z domu:D, radsej si privstanem...a to vies, ze ranajky nastartuju tvoje telo:)...ale mas pravdu aj spanok je dolezity:)

      Odstrániť
  10. ouu ňami :) dala bych si kaiserky :))

    styleofmacy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No nic. Jím jednotvárně, nezdravě, mastně a ještě ke všemu hafo!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. z tich fotek jsem dostala hlad =)...vypadá to fakt dobře =)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. your diet looks really healthy and appetizing!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. mnamky losos je najlepsie ryba!:))) presne taky kupujeme aj my:)
    k tej pohanke: mamka mi zvykne robit uuzasnu pohankovu kasu, a z pohankovej muky zvykne robit knedle, halusky atd...
    narobila si mi chute ale! vsetko vyzera uzasne:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som si robievala nieco na styl krupicnej, len z polenty (kukuricna muka?)..z pohankovej to moze byt tiez, dobre, budem ju tusim musiet pokukat:), viem, ze pohankove zemle, co sme par krat kupili mi chutnali akosi horko...

      Odstrániť
  15. Děláš mi teda chutě... vypadá to všechno moc dobře, dostala jsem z toho úplnej hlad (a to jsem teď večeřela) :D

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tuniak... Vlastne všetko okrem pečienky by som ti zjedla ani nie do 5 minút :D

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ráda nakupuješ? Miluješ slevy? Tak se stav u mně v mini-shopu - momentálně probíhá akce 1+1 s 20%-ní slevou!:)
    Více info: http://mini-shopping.blogspot.com/2012/02/11-s-20-ni-slevou.html

    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Mňam Mňam Mňam, všechno vypadá bezvadně, jsem tvůj follower, budu ráda za veškeré komentáře a návštěvy:)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Mňám :)

    http://svetpodles.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Já bych to zblajzla všechno, i ty tresčí játra mám ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. jzs MNÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM...vždycky mám takový chutě§
    Máš strašně hezkej design blogu!A celkově ho máš hezký

    Byla bych štastná za komentář (i za nějakou radu) a ještě štastnější za odebírání. Děkuju :)
    www.likeadivaweb.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)