pondelok 2. júla 2012

Could be mine

Internet je zradná vec, okrem množstva recenzií sú nástrahou aj tzv. "wishlisty". V podstate ich mám celkom rada. Beriem si z nich inšpiráciu (týmto myslím aj tie na "fashion" blogoch). Horšie je to vtedy, keď natrafím na kozmetický a zrazu spisujem na papier, čo ešte "potrebujem". Povedzme si narovinu, niekedy žijem v sladkej nevedomsti a ani neviem, že niektoré produkty existujú. V tej nevedomosti vtedy odpočíva aj moja peňaženka:D.
A kedže na tieto nástrahy "naďabím" aj na vašich blogoch, pokecáme si o dekorativnej kozmetike ( pleťovej kozmetike ), ktorá mi už nejaký čas leží v hlave.
Uplatnenie minerálneho bronzujúceho dua od Clarinsu vám hádam teraz v lete nemusím vysvetľovať. Na bronzery mám trošku úchylku. Podvedome uprednostňujem tie, ktoré sú viacodtieňové, aj preto, že sa s nimi  podľa mňa dá lepšie lepšie pracovať. Kedže nepatrím k extra snedým kráskam uspokojila by som sa aj  najbledším odtieňom 01 Light. Obsahuje vitamín E a extrakt z bieleho čaju. Pleť by mal chrániť pred UVA aj UVB žiarením a zanechávať prirodzený opálený vzhľad pleti.

Na tri veci zo zoznamu pozerám už vyše roka.
Patrí k nim riasenka Dior Diorshow blackout, aj keď v poslednej dobe mi celkom vyhovujú aj lacnejšie verzie. Momentálne k nim patrí aj L´oreal Lash Architect 4D (čoskoro bude recenzia, hneď ako sa rozhýbem:D ). Ale späť k Diorke. Aj keď som trošku na "vážkach", či áno alebo nie. Asi čas ukáže, ako sa premieša poradie a priority. Obsahuje komplex Black fix, ktorý by mal napustiť riasy do hĺbky pigmentom. Riasy by mali byť objemnejšie a dokonale čierne, hádam ako z ropzrávky Tisíc a jednej noci:). Hustý púder dodáva dlhotrvajúci efekt, zatiaľ čo extrakt z arabskej gumy perfektný konečný uhlový výraz a odolnosť. No povedzte, že by ste to nechceli vyskúšať na svojich riasach!?

Ďalšie dve veci sú od Lorac-u, ktorý u nás žiaľ nie je k dostaniu. Asi preto na ne pozerám priebežne už asi vyše roka. Nájsť sa dajú najlepšie ebayi, ale zatiaľ som sa nerozkývala k tomu, aby som si kúpila odtieň, ktorý som si na vlastnej koži nevyskúšala. Situáciu mi sťažuje aj fakt, že zrovna tie farbičky, ktoré chcem tam ani pravidelne nemajú. Ide o rúž (Cream lipstick) v odtieni Babydoll - popis farby "pale salmon". Môj voľný preklad ružovo-koralová. Našli ste sa v ňom? Keby nie, na výber sú aj iné odtiene
Rúž by mal udržiavať vlhkosť pier. Bonusom sú zdravé a vláčne pery. Cena 19$.
Lorac Baked matte satin blush Exposed (peachy pink) je u mňa láska na prvý pohľad. Stále sa však odhováram od kúpy. Tentoraz je možno to, že sa nedá moc dobre zohnať skôr výhodou. A je len otázkou času dokedy budem odolávať. No vždy, keď si prečítam recenzie mám dojem, že už dlhšie nevydržím a hneď ju objednám. Podľa recenzií je vysokopigmentovaná, stačí jej málo a balenie vám vydrží dlho. Vytvára dlhodobý prirodzený zdravý vzhľad a "glow" pleti.
Hrdí sa tým, že je bez: síranov, syntetických parfumov, petrochémie a ftalátov.
Cena 24$.


Veľkú chválu som čítala aj na balzám Bobbi Brown. Takže prečo ho nevyskúšať? Aj keď veľmi spokojná som aj s tými, ktoré používam momentálne a na ktorých recenziu sa môžete v blízkej dobe tešiť aj vy! A prečo by som ho chcela? Lebo aj keď je bezfarebný (teda aspoň si to myslím) v balení a podľa obrázka má farbu presne podľa môjho gusta! V zložení má také fajnovosti ako pšeničné klíčky a olivový olej. Nemal by byť mastný. Je s SPF 15. Ideálny pred nanesením rúžu, udržiava pery hydratované a vláčne. Jeho skvelé účinky by ste mali pocítiť už v priebehu týždňov. A ak je skutočne tak dobrý ako hlásajú recenzie, už ho nedáte z ruky.


Viete Chanel je Chanel. A recenzie na Vitalumiére Aqua nenechali chladnú ani mňa. Ešteže mám zásoby, ale takýtmo darčekom by som nepohrdla:D. Horšie už by to bolo s vyberaním odtieňa.
Páči sa mi výstižný opis na stránke:
"A new-generation texture. An unprecedented sensory experience. A unique makeup result. Rapid and easy application. VITALUMIÈRE AQUA. Apply your makeup without thinking about it."
Už som presvedčila aj Vás? Alebo s ním máte dokonca vlastnú skúsenosť? Mám taký dojem, že by to chcelo vzorku:D. Niečo mi hovorí, že by bol perfektný na leto...(+ SPF15).
No uznajte sami, že makeup, ktorý vytvorí efekt druhej kože, je rozjasňujúci, nazaťažujúci, s vysokým obsahom vody a perfektnou hydratáciou, môže na pleti pôsobiť jemne a ľahučko ako pierko. Pleť má pôsobiť prirodzene, zdravo a sviežo vďaka minerálnym pigmentom, čím by mohol tvoriť dvojku spolu s minerálnym bronzujúcim púdrom Clarins, ktorý som spomínala vyššie.:) Neobsahuje olejové zložky.


Tak ako dievčatá, "dostala" som na niečo aj Vás? Čo Vás zaujalo, alebo je niečo dokonca aj na vašom "wishliste". Ak ste už niečo z môjho "skromného" zoznamčeka vyskúšali, šup sem s vašimi skúsenosťami!

Máte radi takýto typ článkov?


p.s. Nezabudnite na pitný režim!!!

19 komentárov:

  1. Určite by som chcela vyskúšať lesk od Bobbi brown :D a pekný článok



    stromcekystastia.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od Lorac-u mám už dlhšiu dobu vyhliadnutých pár vecičiek, no akosi som na ne zabudla, avšak teraz keď si mi to pripomenula... :D Moja peňaženka bude opäť o čosi prázdnejšia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak napríklad ma veľmi zaujala ich paletka očných tieňov Unzipped alebo tekutá očná linka Front of the line PRO. :)

      Odstrániť
  3. wishlisty sú strašná ved! :D Potom vždy všetko chcem :D Ja mám svoj zatiaľ len v hlave, ale je tam paletka Acid od Sleek a bambusové štetce - sada od Zoevy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja ho mam vacsinou v hlave popripade po listockoch, ktore priebezne vyhadzujem, takze na polovicu veci nastastie zabudnem...:)

      Odstrániť
  4. Akoze clanok o kozmetike, ktoreho zmyslom je uverejnit link na parfums.sk, aby si ziskala benefity? Doteraz som si myslela, ze to je specialita jednej nasej blogerskej princeznicky ale vidim, ze uz aj teba maju :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a prezradis, ktorej konkretne? Ten link nie je podla mna vobec napadny a nenutim ta nan kliknut, zvysok clanku je o veciach, ktore ma fakt zaujali. Wishlisty som videla aj na inych blogoch a nikto ich tam neriesil. Mam stale pisat recenzie a fotit nechty, na ktore mi aj tak niekto napise "ake nechutne"? Napisanie clanku neni len tak za 5 minut. Mozno si clankom mozem odskrtnut aspon jednu vec, co by som chcela...kupis mi ju ty?
      Dufam, ze tento tvoj komentar nebude jediny...

      Odstrániť
    2. ...prepáč, ak som ťa sklamala...

      Odstrániť
    3. Myslim, ze myslela tento blog: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/
      Musim sa zastat evie, a nielen preto, ze aj ja som prijala tuto spolupracu.
      Nevidim na tom nic zle, ked do clanku, ktory podla mna ma zmysel, vopcha link, na ktory NIKTO NEMUSI kliknut.
      Keby som takto nerozvazne sudila vsetky blogy, ostane mi fakt malo, clovek ani nevie kde vsade je reklama...
      Ked uz, budme nastvane na PR tej stranky, podla mna je troska od veci, ze neposlu produkty vopred na recenziu, ale co uz...najprv praca, potom placa.
      Nie je AZ TAK vela dostat potom par produktov zadarmo, ktore si samy vyberieme.
      Ked to prepocitam kolko casu som stravila blogovanim...beriem ako odmenu po roku blogovania.
      A kludne to doprajem aj kazdej blogerke, a hlavne takym, ktore si daju zalezat na kazdom clanku, a vidno, ze davaju do prispevkov dusu, ako tuna evie:P
      Mozno ma dany anonym uz averziu voci reklamam a spolupracam a tak:D
      Minule som tak citala Evu a vsade sama reklame a podobne...myslim, ze blogy su na tom stokrat lepsie, co sa uprimnosti tyka:P

      Odstrániť
  5. pekny clanek, blog, vsechno. Určitě bych chtěla vyzkoušet lesk od bobbi brown :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I já to tak mám, wishlisty jsou zlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvelé veci, určite by som si z toho niečo vybrala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mě by jen sestavování wishlistu sebralo takových peněz, že jsem si něco podobného zakázala:-). Ale ano, strašně ráda se dívám na cizí a musím říct, že Tvoje věci mě moc nadchly....No nic, radši odtud mizím, nebo si všechny ty názvy začnu opisovat:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved aj ja ho radsej nosim v hlave, teda skor to, co uvidim polku zabudnem, polku postracam s papierikmi, na ktorych mam nazvy...a niekedy zistim, ze mi nieco az take super nepripada:D

      Odstrániť
  9. Na margo chanel make up...podla mna nie je bohvie co. Tetuska zo chanel budky mi pribalila nedavno k nakupu vzorku spominaneho produktu, mne osobne pripadal na pleti tazky, mala som pocit, ze na tvari mam masku. Ale zase, na druhej strane, kazdemu vyhovuje nieco ine. Tot moja skusenost...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. great products! Love Bobbi Brown makeup! :)
    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)