štvrtok 26. júla 2012

L´oreal LASH ARCHITECT 4D

Po niekoľkých pozitívnych recenziách na L´oreal Lash Architect 4D som si ju v duchu pripísala na zoznam toho, čo chcem vyskúšať. V tom čase bola zrovna akcia na slávnu Maxfactor 2000 Calorie, (o ktorej som na viacerých blogoch čítala, akým je tentoraz prepadákom) a túto s efektom umelých rias. Som rada, že som sa vtedy rozhodla pre L´oreal, v akcii vyšla na nejakých 12 eur.
Až keď som šla písať túto recenziu nakukla som na FANN stránku, čo tam o nej vlastne napísali. Ani len som netušila, koľko sa toho o riasenke dá popísať. Ak Vás to zaujíma nakuknite. Ale povedzme si narovinu, keď sa niekedy odviažem tiež toho popíšem aj o "obyčajnom" balzáme až-až. :D

BALENIE: Oproti "klasickým" baleniam riaseniek je trošku dlhá. Má niečo cez 14 cm. Lesklý kovový vzhľad jej dáva elegantný nádych, ale len dovtedy, kým na nej nezanecháte svoje otlačky a rôzne "škrábančeky". "Tuba" nie je hladká, ale trojhranná, vidieť to na prvom obrázku z konca. Dobre sa s ňou manipuluje, niekedy sa však lesklý povrch "kĺže". Treba dávať pozor, aby ste ju pri zatváraní "dockvakli" a zbytočne Vám nevysychala.

KEFKA: Tiež nie je klasická. Má "kuželovitý" tvar. Vďaka nemu však zachytíte aj tú najkratšiu riasu. Rovnako nápomocná je aj "tyčinka" na kefke, ktorá je zľahka ohnutá, čim Vám uľahčuje prácu pri aplikácií. Nemusíte si vytáčať ruku ani hlavu:). Podvedome som odložila svoje klieštiky na vytáčanie rias, pri tejto riasenke ich tak nejak nepotrebujem.

OBSAH: Konzistencia sa dobre nanáša. Nedrobí sa. Aj napriek tomu, že som pri viacerých recenziách čítala, že sa po celom dni drobí, ja som tento problém nemala. Možno nastane vtedy, keď bude už na konci svojej životnosti (to sa mi stalo pri viacerých riasenkách). Pri nanášaní treba byť však opatrný a nenanášať naraz zbytočne veľa produktu, pretože by ste mohli dosiahnuť nanajvýš nežiaduce zlepenie mihalníc k sebe.
Photobucket
A čo znamená 4D v názve? + pár zaujímavostí:
4D platí nielen pre zloženie, ale aj pre kefku!

Zloženie:
Prvé "D": dodá objem, vďaka priľnavej živici, ktorá zabezpečí, že každým ťahom nová vrstva priľne a "nezotrie sa" nasledujúcim pretretím kefkou.
Druhé "D": predlžuje - nezvyčajne dlhé 4 mm vlákna sú vyrobené z nylonu, (z ktorého sú údajne vyrobené aj umelé riasy) a klasické 1,2 mm skoro transparentné vlákna sú pre optický efekt predĺženia.
Tretie "D": dodá štruktúru,vďaka tvarujúcej zložke, ktorá má pokryť každú vrstvu zvlášť.
Štvrté "D": natočí a upraví riasy vďaka vypínajúcej zložke. S ňou a dvoma prírodnými látkami: karnaubským voskom a voskom z ryžových otrúb vytvárajú vyklenutie bez drobenia a tvrdnutia špirály.

Tieto "D-éčka" platia aj pre kefku: Husté štetinky oproti sebe majú ploché strany, vďaka čomu dokážu pojať viac špirály. Špeciálny tvar kefky ukladá riasy po dĺžke, čím riasy dostávajú dĺžku. Tvarom je zase schopná obklopiť a natiahnuť aj tú najkratšiu, ťažko dosiahnuteľnú riasu. Má optimálny tvar, vďaka čomu sa dostane k riasam z optimálneho uhla a riasy postaví v prirodzenom smere (prečeše ich ľahšie a účinnejšie).

PRED a PO:
Nie vždy Vám riasenka vyčarí krásne mihalnice, ktoré (ne)máte ako ja na fotke (na nej vyzerá, že nemám takmer žiadne). Väčšinou Vám len zafarbí svetlé končeky tak ako mne. Už som vzdala boj s hľadaním riasenky, ktorá Vám zo "žiadnych vyčarí nejaké".
Aký máte názor na ohromujúce lákavé reklamy na riasenky sľubujúce až 200 % nárast objemu? Je to vôbec možné? Ak by sa to splnilo, čo i len jednému, tak by nás pri žmurkaní ovieval ako ventilátor:).
Photobucket
S touto riasenkou som spokojná. Myslím, že má potenciál:D. Po nejakom čase som si všimla, že aj keď nepoužívam klieštiky na riasy, mám ich pekne vytočené. Spokojná som aj s výsledok a nevylučujem, že sa k nej vrátim.:) Veď už sami posúďte, aký je výsledok. Navyše oceňujem zahnutie "paličky" a kužeľový tvar kefky. Riasy si môžem maľovať z rôznych uhlov bez zbytočného vynaloženia energie.

Už dávnejšie som kdesi čítala, že L´oreal je vlastne lacnejšou verziou Lancômu (veď sú rodina). A keď príde Lancôme s niečím novým, zhruba po roku vydá niečo podobné aj L´oreal. Rovnaký produkt v rôznej cene. Táto teória by mohla byť pravdivá, kedže  po vydaní Lancôme Genifique onedlho uzrel svetlo sveta aj produkt L óreal Youth code.
V prípade L´oreal Lash Architect 4D by sme za jej drahšiu verziu aj vďaka kužeľovej kefke mohli považovať Lancôme Hypnôse Doll Eyes. 
Čo myslíte?
Photobucket
Akú riasenku používate momentálne?
Ste spokojné?
Vyskúšali ste už L´oreal Lash Architect 4D alebo Hypnôse Doll Eyes?

43 komentárov:

  1. ja pouzivam lancome hypnose, a som s nou velmi spokojna, len tak lahko ju nevymenim. Hypnose doll eyes som mala tiez, ale uprimne, ziadne terno to nebolo, po par pouzitiach riasenka vyschla, a ani s mihalnicami neurobila ziadne zazraky. Celkovo kozmetika lancome pre mna je cislo jedna ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som mala dramu, prvykrat som bola nadmieru spokojná, keď som ju mala druhýkrát najprv som si musela zase zvyknúť na líčenie s ňou, ale už som z nej nebola taká unesená ako prvýkrát. Ale Lancome krasne vonia:).

      Odstrániť
  2. CHcela som si ju kúpiť. Ale dali v DM zľavový kupón na polovicu z false lashes efect takže bohužiaľ bude musieť počkať.

    http://stoker-dewy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som napriklad naopak s Maxfactor 2000 Calorie spokojna, patri medzi moje naj, bola som spokojna aj s One by One od Maybelline, dokym som nezistila, ze nie je chyba v odlicovacoch, ktore som pouzivala a ktore ma preto strasne stvali, ale v riasenke, katastrofalne sa mi dlicovala. Dalsia moja stalica je Super Shock od Avonu a zlta Maybelline- Volum Express.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj aj som s ňou bola spokojná, ale teraz dali nejaký nový prebal a na viacerých blogoch som čítala, že už to nie je, čo to bývalo, akoby zmenili zloženie.

      Odstrániť
  4. Skvělá recenze, já jsem bohužel ani jednu z těchto řasenek nevyzkoušela :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nevadí veď riasenok je neuveriteľný výber. A akú používaš?

      Odstrániť
  5. Tak to mě překvapuje, že ti tato řasenka sedla. Já s ní dobré zkušenosti nemám, ale tak každému sedne něco jiného :)
    A stávám se tvojí členkou :)

    http://michelleandherneverendingstory.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o tom to je, že každému sadne niečo iné, tak ja zase nemám nejaký vzťah k maybellinkám a koľko báb ich vychvaľuje a má rado...

      Odstrániť
  6. práve mi dochádza špirálka...takže som zvedavá :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok! ja ju mám tiež, momentálne ju takmer každý deň používam :) Som s ňou spokojná, i keď mne tiež po dlhšej dobe trochu opadáva a tiež niekedy vytvára hrudky... Balenie má ale pekné, aj keď v poslednej dobe mi vôbec nejde dobre zatvárať, vždy je to nakrivo :D Celkovo je dobrá, ale za tú cenu by som si ju znovu už nekúpila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne vadí skôr to, že keď nanesieš v prirýchlo ďalšiu silenšiu vrstvu, tak mi niekde zlepila končeky mihalníc. No aj mne to ide trošku horšie, ja som si asi po mesiaci uvedomila, že ju nezatváram úplne a hlavne si ten okraj vždy zababrem:D....

      Odstrániť
  8. Tuhle jsem měla, řasy dělala hezké, ale bohužel mě pálila v očích. To od Lancome bych ráda vyzkoušela, ale pořád se nemůžu rozhodnout, zda to za to stojí... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niekedy dávajú aj vzorky, hlavne v ČR, čo som si na blogoch všimla, tak by sa to dalo možno touto cestou aj, keď ani to nie je plnohodnotné, kedže niekedy bývajú vyschnuté. Potom už je asi len taká možnosť, ísť do predajne s nenamaľovanými riasami...

      Odstrániť
  9. ahoj :) ja zvyknem pouzivat na tie moje "chudery" od Oriflame Wonderku (Wonder Lash, alebo tak nejak je oficialny nazov :D ), ale momentalne mam nejaku Niveu (dostala som k nakupu) a je uuuuplne perfektna, aj mi je luto, ze na SVK sa nepredava (ci len o tom neviem?). Ale aj tak musim vzdy pouzivat kliestiky, lebo potom mam cele oko cierne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no to veru je škoda, že Niveu nemajú, ale u nás nie je viac značiek, ktoré by tu mohli byť...

      Odstrániť
  10. heh, taka Lancome pre chudobnych nie? :))) Ale vazne, dik za tuto recenziu, lebo som ju uz velakrat chcela skusit, no nejak sa mi do nej nechcelo investovat. Ale mne tieto maskary s mikrovlaknami velmi nerobia dobre, mam ultra citlive oci a stava sa mi, ze sa mi do nich dostanu (ci uz pri liceni alebo pocas dna) a potom je zle nedobre.
    Inak k tym reklamam: tym bombastickym slubom uz neveri asi nikto (nikto pricetny :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som ani nevedela, že nejaké má, nevenovala som tomu pozonosť, kým som nešla písať túto recenziu...a písala som, že tá L´oreal by mohla byť lacnejšou (nie najlacnejšou) verziou Hypnôse Doll (tú som neskúšala, ani neplánujem).
      Veď je kopec iných chválených riaseniek, aj lacnejších. Každému sadne iná...

      Odstrániť
  11. Ako tak pozeram na vysledny efekt,asi ju aj zakupim uz len z dovodu porovnania s Benefit They re real! Vyzera naozaj zaujimavo

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Presne túto som minule skúšala a tiež som zaznamenala drobenie po relatívne krátkom čase... Ale inak je fantastická, tiež mám neviditeľné riasy a táto špirála s nim vie skutočne narábať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja som rada, že mám nedrobiaci kus ("klo-klop"):)

      Odstrániť
  13. ja používam len a len kefku s gumenými štetinkami...už tak 2-3 roky a už sa nevrátim k tým klasickým kefkám...ale sto ľudí sto chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. fakt to vyzerá super :) kiežby som nemala ešte tých 25 :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja už som si dávno povedala, že mi vždy stačí jedna aktuálna:), ktorú mám otvorenú, potom už mám nanajvýš nahradníčku, keď dochádza životnosť tej momentálnej:)

      Odstrániť
  15. Tak táto riasenka vyzerá zaujímavo, najbližšie keď si budem kupovať novú, tak určite siahnem po tejto. To balenie vyzerá tak luxusne... Ja mám momentálne SuperShock MAX z Avonu, ale nie som s ňou ktovieako spokojná, boli aj lepšie.... môžeš si prečítať tu: katie-wonderfulworld.blogspot.com ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Hypnôse Doll Eyes som vyskúšala a bola som s ňou dosť spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. zaujímavá recenzia. tiež som rozmýšľala nad vyskúšaním hentej, ale potom som si povedala, že zbytočne vyhadzovať prachy, keď už som si našla to svoje combo riaseniek na "vejár čo odfukuje okoloidúcich" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Momentálně nepoužívám žádnou :D Nějak se bez ní dokáži obejít, ale plánuji si koupit novou, stará už je v koši- Rimmel. :) Tahle mi připadá celkem fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Bože, som taká rada, že si dala túto recenziu... Moja Estée Lauder už totiž skončila svoju životnú púť a tak hľadám náhradu... Myslela som, že zvolím tú 2000 Calorie, ale ako čítam, tak asi to vyhrá táto od L´orealu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som mala raz od EL tuším Zero, vzorku, ktorú mi dala teta, úžasná bola, ale odvtedy som sa k riasenke tejto znacky nedostala:) Myslím, že aj lučiak o nej písala:)

      Odstrániť
  20. Great mascara :)

    http://anna-and-klaudia.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  21. No páni, nevěděla jsem, že se toho dá napsat tolik o jedné řasence :D Řasenka má vážně krásný design a hodně se mi líbí ten štěteček. Na fotce je změna opravdu HODNĚ viditelná. Já momentálně používám One by One a myslím že i poté zůstanu u značky Maybelline, protože mě v řasenkách nikdy nezklamala :-)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. každému sadne niečo iné, ja som akosi Maybellinkám na chuť neprišla, ale som rada, že ty si spokojná:)

      Odstrániť
  22. Sestra ji měla a byla s ní spokojená :)Jednou jsem si ji půjčila a spokojená jsem byla taky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ja som používala dlho YSL Volume... O tejto 4D som však počula, že je ozaj dobrá. No uvidíme, keď "zhodím" umelé, vyskúšam. Tetaz mám nejakú Dior (zistila som, že ani neviem akú), ktorú používam na spodné mihy... tam mi ale vyhovuje hociaká, takže vlastne ani neviem, či je tá Dior dobrá, hlvane, že pekne vonia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  24. momentalne pouzivam lancome hypnose doll lashes. pre mna - zatial naj riasenka, aku som kedy pouzila. davam si dve vrstvy. perfektny stetec, vyborne sa nanasa, super konzistencia, a riasy mam skutocne ako babika - dlhe, nenormalne huste a krasne drzia. fakt som milo prekvapena.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. mam kupon z dm , tak by som si ju mohla kupit teda aj ja. mam uplne mizerne, malinke mihalnice. uzasne riesenie mi poskytli umele 3d mihalnice, ale skoro po 2 rokoch som zrazu chytila alergiu, tak uz ich viac nemozem mat. som z toho dost smutna a tak si po takom dlhsom case idem opat kupit spiralu a neviem sa rozhodnut. tak ak viete, poradte nieco na fakt kratke, rovne, redsie mihalnice :-(

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)