pondelok 22. októbra 2012

BARE MINERALS + BIODERMA

Asi pred rokom som si v pomätení mysle vymyslela, že musím vyskúšať minerálny make-up. Vyberala som si značku Bare minerals. Nasledoval prvý "čeking", skadiaľ ho objednať. Najviac sa mi to pozdávalo z www.feelunique.com. Z UK destinácií mi chodia balíčky zhruba do týždňa a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Môj BareMinerals Get Started Kit v Light verzií si však musel chvíľku počkať. Dočkal sa až tento rok, keď som si povedala, že už vážne nie je nad čím otáľať. Som taký kozmetický škrečok a niektoré produkty proste škrečkujem, iné sa dostávajú naraz takmer hneď po príchode domov. Máte to aj vy tak?

Photobucket
Balenie: Kit je zabalený v pevnej krabici s hrubými okrajmi, ktorá je ešte bezpečne pokrytá plastom, takže sa do nej nedostane žiadne zvedavé oko bez toho, aby to bolo na balení viditeľné. Súčasťou balenia je CD-čko s postupom ako "make-up" nanášať, 3 štetčekmi (zabalenými v sáčku) a samozrejme najdôležitejšími make-upovými práškami. Milo ma prekvapilo, že štetce boli aj s nádobkami, v ktorých sa nachádzali "prášky" bezpečne zabalené v bublinkovom sáčku, aby sa predišlo akémukoľvek znehodnoteniu obsahu. Navyše ako býva zvykom pri rôznych produktoch, ktoré majú v balení sitko, toto býva pred prvým použitím prelepené. Čo je ďalšie plus.
Okrem postupu na CD-čku si môžete informácie prečítať aj z priloženej brožúrky, máte možnosť precvičiť si svoje znalosti z angličtiny, francúzštiny, nemčiny, taliančiny a španielčiny.
Alebo jednoducho zájsť na Bare Minerals Makeup Tips - The Basics a CD-čko nemusíte ani vyberať z obalu:).
Páči sa mi aj "ne-nudná potlač na CD:). Pri začiatkoch určite pomôže aj to, že na čo použiť jednotlivé štetce, je vyrazené aj na ich rukovätiach.
Photobucket
Photobucket

Photobucket

Make-up Bare minerals:
Minerálny púder má nahradiť ťažšie make-upy bez toho, aby vytváral na tvári masku. Unikátny vzorec ľahkých, krémových, svetlo-odrážajúcich minerálov, 100% prírodný Bare minerals make-up s SPF 15 dodáva pleti zdravý prirodzený vzhľad, ktorý necítite. Bare minerals pritom používa len najčistejšie minerály najvyššej kvality, vyťažené v US. Dodáva žiaduce krytie bez chemikálií. Zjemňuje vrásky, skrýva fľaky a zlepšuje nedokonalosti pleti ako akné a "ružovka".

Pri nanášaní môžete použiť buď Flawless Application Face Brush, ktorý je určený na jemné krytie alebo Full Flawless Face Brush, pre plnšie krytie, ( ale to ste už isto z názvu pochopili).
V oboch prípadoch sa však pri nanášaní riaďte heslom: Menej je viac! Pretože, pokiaľ si nedáte pozor, vytvoríte si na tvári zrovna nežiaduci vzhľad "masky". Viem o čom hovorím!;).
Postup nanášania nie je nijak zložitý, trošku "prášku" si nanesiete do vrchnáčika, naberiete do štetca (do jeho štetín), oklepete o okraj (prášok by na pohľad nemal byť na štetinách vidno) a  krúživými pohybmi nanesiete na pleť. Začínať by sa malo po okraji tváre blízko lícnych kostí a potom jemne zapracovať aj do zvyšku tváre: čiže líca, čelo a nos a to dovtedy, kým nie ste s krytím spokojné.

Korektor: Pre dokonalé krytie by ste mali začať s korektorom, ktorý je dostupný v 5 odtieňoch. Ja mám najbledší Bisque, žiaľ akosi sme nenašli spoločnú reč a asi po 2 týždňoch boja som to s ním vzdala. Už som Vám spomínala, že mám problematickú pleť a akné je mojou každodennou súčasťou. Snažila som sa ním zakryť červené fliačky po akné, ale zdalo sa mi, že ich ešte viac zvýraznil. Navyše po prekrytí červeného fľaku z neho vznikol skôr fialový. Aby som nehýrila v tvári rôznymi odtieňmi radšej som ho odložila. Myslím, že ten ten, kto s akné nemá problém, len ho sem-tam potrápi nejaká malá potvora, alebo potrebuje skryť niečo drobné s ním až taký problém nebude mať. Keď som robila fotky do tohto článku, až som sa čudovala, že má odtieň do žlta, kedže na tvári a štetčeku na mňa pôsobil skôr s fialovým podtónom. Trošku záhada.
Aplikuje sa štetcom na korektor priamo na začervenania, vyrážky, rôzne nedokonalosti pleti, jazvy. Má SPF 20.
Nepostrehla som, že by mi nejak zlepšoval, alebo zhoršoval môj "problematický" stav.
Photobucket

Základ: môžete si namiešať vlastný odtieň zmiešaním dvoch, ktoré sa v balení nachádzajú. Alebo použiť len jeden. Ja som sa momentálne obmedzila len na odtieň Light (žltší), kedže v myšlienkach som ešte stále v lete. Fairly light sa mi zdá bledší, myslím, že ho využijem v zime (ak nepresedlám pre zmenu na nejaký iný). Páči sa mi, že oba majú žltý podtón, kedže ružovému sa vyhýbam. Pripadá mi, že mi vždy vytiahne všetky začervenania.
Intenzitu si pritom regulujete sami, tým koľko prášku si na seba nanesiete.
Má SPF 20. Nanášam ho štetcom pre plnšie krytie. Pekne s pleťou splynie, zmieša sa s vlastným mazom pleti, prípadne aj s podkladovým krémom.
Photobucket

Photobucket


Warmth All Over Face Color má dodať pleti prirodzený opálený "look", nanesením na miesta, kde by ste boli normálne "chytení" od slniečka, čiže líca, (podľa pribaleného letáčika aj) viečka, brada, čelo, línia nosa.

Priznám sa, že tento produkt je na mňa troška pritmavý. treba s ním narábať poriadne opatrne, aby ste nevyzerali, ako keby ste to prehnali s pobytom v solárku. Osobne som až teraz po 2 mesiacoch prišla na to, že sa dá fajn využiť pod lícne kosti (ako súčasť kontúrovania):). Ale srdcový vzťah som si k nemu nevypestovala. Na mňa pôsobí až moc "tehlovo" (farebne). Čakala by som, že niečo bledšie vzhľadom, že je to "light" set, ale kedže je súčaťou každého balenia, či už pre pre bleduľky alebo opálené....
Photobucket

Mineral veil ako posledný krok k zavŕšeniu celej snahy vyzerať ako obrázok od rána do večera, je "neviditeľný" a ľahký. Absorbuje maz, na pohľad minimalizuje vrásky, línie a póry a udržiava pleť sviežu po celý deň. Dodáva jej jemnosť a rozjasňuje.
Nanášať by sa mal štetcom na jemné krytie letmým prebehnutím na zníženie mimických vrások, pórov, pre rozjasnenie a sviežosť po celý deň.
Je super, že je "photo-friendly", takže sovie oči ani podobné voľným okom neviditeľné fľaky nehrozia. Pleť skutočne rozjasní, po pár hodinách však nestačí na boj s mazom, čo je troška na škodu. Dokážem mu to však odpustiť. Najčastejšie sa mi to stávalo práve v teplom letnom počasí. Momentálne je stav stabilizovaný. Má najjemnejšie zrno zo všetkých. Na pohľad je bledej farby (nie čisto biela, povedala by som skôr krémová), na pleti nie je vôbec vidno.
Photobucket
Swatch:
Photobucket
Vľavo štetec pre ľahké krytie, v strede na korektor a vpravo na plné krytie.
Photobucket
Štetec na plné krytie je doporučené používať buď s bareMinerals SPF 15 Foundation alebo Mineral Veil.
Štetec na ľahšie krytie môžete použiť na bareMinerals SPF 15 FoundationbareMinerals Warmth All over face color aj na bareMinerals Mineral veil.
Štetec na maximálne krytie (na korektor) zase na bareMinerals SPF 15 Foundation alebo SPF 20 Multi Tasking Concealer. Vďaka dizajnu poskytuje najrýchlejšiu a najpresnejšiu aplikáciu.

Tipy expertov:
Pre mastnejšiu pleť vo vlhkom prostredí začnite aplikáciu bareMinerals Mineral Veil pred aplikáciu bareMinerals SPF 15 Foundation
Pokiaľ je bareMinerals SPF 15 Foundation svetlejší ako vaša pleť, zmiešajte ho s bareMinerals Warmth All over face color.

Samozrejme nesmie chýbať ani ukážka na pleti. Až by som povedala, že vždy keď sa konečne rozhýbem nafotiť ho na pleti, sa mi za to pomstí tak, že je v katastrofálnom stave. Na druhú stranu aspoň môžete lepšie posúdiť krytie.
Photobucket

Verdikt: Prekvapilo ma, že "prášok" dokáže vytvoriť až také krytie. Pre baby, ktoré potrebujú len zjednotiť, alebo chcú odľahčiť svoju pleť ideálne riešenie. Ja by som prijala väčšie zjednotenie, ale  tým, že mám fliačiky po akné moc nenarobím.
Nie je moc praktický do kabelky ani na cestovanie, kedže so sebou ťaháte 3 krabičky (môžete dúfam a veriť, že sa počas cesty neotvoria, aj keď vďaka šróbovaniu to pravdepodobne nehrozí), prípadne korektor a ďalšie 2-3 štetce. Osobne nemám rada, že po ceste mám z krabičky cez sitko nasypaný prášok do medziposchodia:).
Pri používaní bareMinerals som si nevšimla výrazne zlepšenie ani zhoršenie akné. O tomto som si počítala na nete, niekoľko recenzí. Ak ste alergické na bizmut, ani sa naň nepozerajte.
Neocenila som korektor (ktorý má skôr rozčuloval, než pomáhal maskovať) a odtieň Warmth all over face color.
Mám s ním lepšie dni, keď som rada, že ho mám a horšie, keď rozmýšľam, že si ho na seba už nedám. A potom príde ďalší deň a ja si ho na seba zase "nacápem".
Pekne splynie s pleťou, takže vôbec nie je vidno, že by ste mali na tvári niečo práškové. Pri aplikácií štetec nepráši, aj keď prvé aplikácie boli také všelijaké.
Nevyhádzala som sa po ňom!:)
Plusom je dosť veľká šanca, že Vám farebne "sadne"!
Pôsobí prirodzene.
Neotiera sa a celkovo by som ho zhodnotila na celkom slušnú výdrž.
Aj by som napísala ďalšie body, ale nezapísala som si ich a teraz si na nič ďalšie nemôžem spomenúť.

Pod BareMinerals používam Xen-tan daily self-tan face tanner, aby som nebola biela ako stena. Tento rok som sa moc na slnko nedostala a keď už, tak ma v tvári chytá najmenej. Navyše som zistila, že je to taká báza pre Biodermu:) a navyše mi strašne príjemne vonia (má v sebe isto nejaké citrusy)! Hneď mám lepšiu náladu. Obohatený o vitamín E a bambucké maslo. Pleť mám po ňom hladkú a hydratovanú. Občasne síce zachytím pach "samoopaľovaku", čo sa mi predtým nestávalo, ale nie je to nič, čo by som nedokázala predýchať (navyše, keď ho používam obdeň).

O hydratácií (aj keď by som ju podľa popisu) u seba nemôžem hovoriť o Bioderma Sébium Mat (tónovacom fluide). Dá sa používať aj na zjednotenie pleti, aj ako podklad pod make-up.
Kedže som z neho nemala pocit hydratácie, pribrala som do boja aj predošly Xen-tan a situácia sa značne zlepšila. Dokonca sa mi na ňom lepšie roztiera. Aj keď som si všimla, že niekedy mi po prejdení rukou po pleti "žmolkuje". Jeho zmatňujúce účinky u mňa vydržia tak 6 hodín, ale zväčša to závisí aj od počasia. Teraz, keď je už chladnejšie, "drží sa" lepšie.Osobne sa mi na pleti horšie roztieral, treba to spraviť rýchlo,  pokiaľ nevsiakne do pokožky, v opačnom prípade by ste mohli skončiť fľakaté. Teda aspoň taká je moja skúsenosť. V tomto mi tiež pomohol Xen-tan.
Krém má prirodzený odtieň, aby "sadol" širšej vrstve ľudí.
Má niektorá podobnú skúsenosť. Hm?
Photobucket
Photobucket

Inak by ma zaujímalo, či už ste minerálny make-up niekedy vyskúšali a ako sa Vám pozdával? A kto  nevyskúšal, chceli by ste?
Akú značku?

Prajem Vám krásny týždeň!

p.s. Nezabudnite na to, že každému "sadne" niečo iné!:)

10 komentárov:

  1. Ja mám od Elfu minerálny make-up.. ale nekryje vôbec, používam ho len na zafixovanie tekutého make-upu alebo na zmatnenie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som kdesi citala, ze niektore, ktore su mineralne tak celkom mineralne nie su, su vyslovene "znacky", ktore sa tomuto venuju..

      Odstrániť
  2. Evi, ja som mala tiež problematickú pleť a začala som si dávať večer na tvár detské telové mlieko Hipp a pleť mám oveľa krajšiu :) Ja len tak, že ak chceš, vyskúšaj :) Možno pomôže :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za tip, uvidim, ci vyskusam, momentalne som zacala pouzivat inu kozmetiku, tak som zvedava na vysledky...

      Odstrániť
  3. Tak takový kit bych si taky dala líbit! Jsem velká fanynka minerálního make-upu, už klasický v podstatě nepoužívám, takže u mě máš velké plus ;). Super recenze!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem!, no tak nejak som mu podlahla, aj ked sa s nim stale ucim:)

      Odstrániť
  4. klobúk dole pred balením... ak sa nemýlim, poštovné sa z feelunique neplatí však? inak produkty vyzerajú fakt dobre, najviac sa mi páči light, je síce trošku tmavší od pleti, ale aspon jej dodá trošku farby.
    ja som uvažovala tiež nad prijateľnejšou/prírodnou alternatívou, presnejšie nad púdrom od bourjois bio détox, len sa mi zdalo vo fannku, že dosť práši a výber tiež dosť obmedzený :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie neplati aj to bolo kriterium, preco som ho objednala prave z neho:) a z toho odtiena nemusis mat vobec strach, lebo pekne splynie s pletou, to som ho len nasypala na kvopku, aby bolo vidno farbu:)
      mne sa pred par rokmi pacil brozner v tvare cokolady od bourjois, ale neskoro som sa spamatala a uz nikde nebol, tak som potom pozerala na pudre, aj tentorok mi tam zabludilo oko, ale zdalo sa mi strasne malo odtienov:(

      Odstrániť
  5. Tak přesně ten Kit jsem si chtěla taky kdysi koupit. Třeba na něj ještě dojde :-) Já na minerální MU nedám dopustit, vyhovuje mi lépe než klasicky, nikdy s ním nemám pocit "masky". Používala jsem L'Oréal, ale po "minerálním boomu" už není k dostání :-(

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja sa s nim stale ucim, ako som pisala jeden den sa s nim citim uzasne, druhy den mam z neho nervy:DDD

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)