štvrtok 29. novembra 2012

Čo to bolo tento mesiac...

Čaute kočky!
Verím, že tento post už netrpezlivo očakávate, kedže ste ho najčastejšie spomínali medzi tým, čo si u mňa radi prečítate. Aj napriek tomu, že sa usilovne snažím vyprázdňovať obaly, pár vecí u mňa pribudlo. K časti sa dostanem dnes, s ostatným Vás budem napínať. Trošku cielene a aj preto, lebo si na ne ešte musím spraviť ujasniť názor.
Objavili ste niečo nové tento mesiac, čo by stálo za zmienku a za "share-ovanie" s ostatnými? Určite dajte vedieť!:)

Už som Vás na facebook-u informovala, že v Pupe nájdete nové profesionálne štetce. Keď som ich zbadala, potešila som sa, že konečne aj na Slovensku sú dostupné lepšie štetce, ktoré si pred kúpou môžete "omacať". Pamätám si ako Maxfactor prišiel s "akože profesionálnymi" štetcami. Keď som ich videla, vôbec som nemala chuť do nich investovať. A nemám ju dodnes. Ak poznáte facebookovú stránku Pupy, viete, že vždy informujú o novinkách. Prekvapilo ma teda, keď sa o nových štetcoch nezmienili ani slovkom a trošku ich nespropagovali.
Ale k dojmom. Majú ich na stojane pri pokladni. Pár som si ich omacala. Sú prírodné, dokonca "Handmade in Italy". Pôvodne sme 2 vybrali mame, ale ja som z nich bola tak nadšená, že som sa asi po týždni pre rovnaké vrátila aj ja. Konkrétne mám "blending brush", ktorý je vyrobený z kozích chlpov a "eye base brush" z chlpov kuny. Na dotyk sú jemnučké. Zatiaľ som nepostrehla, že by z nich niečo vypadlo. Trošku mi vadí akurát to, že text o výrobku nie je v slovenčine. Škoda aj preto, že vnútri nájdete názorný obrázok ako so štetcom pracovať + text. Plastový obal zo štetca môžete chvíľu používať ako obal na štetce do kabelky, kým sa plastové uzatváranie nepokazí.
Na FB som dala aj cenník.
Photobucket
Photobucket

Konečne som sa dostala aj na testovanie Paint pot-u od MAC. Môžete ho použiť ako samotný tieň alebo podkladovú bázu. Kedže momentálne inú bázu nemám, používam ho vo väčšine prípadov zrovna tak. Keď si však robím linky, vyťažím z neho, čo najviac. To znamená, že nanesiem jemný hnedý alebo telový tieň do záhybu a to je všetko. Niekedy prebehnem aj viečko nejakým svetlejším odtieňom. Priniesla mi ho mamina z Prahy. Dala som jej na výber Painterly, Bare study a Soft ochre. Preferovala som však prvý aj preto, že som "bleďula" a zrovna tým sa tento najviac hodí. Dokonca ide zo všetkých Paint pot-ov aj najviac " nadračku". Bare study obsahuje jemný rozjasňujúci "shimmer". Soft oche je zase vhodnejší, keď máte žltý podtón, zatiaľ, čo Painterly ružový.
Vydrží celý deň. Dokonca som ho mala problém po fotení "swatch-ov" zmyť z ruky. Kedže mám dlhšie nechty, nie som moc nadšená z aplikácie, pretože zatiaľ, čo pri Artdecu, mi stačilo troška zoškrabnúť s nechtom, tento sa najlepšie naberá a aplikuje bruškom prsta. Má krémovú textúru, ktorá sa dobre nanáša. Som rada, že mám možnosť ho vyskúšať, pretože ako sa hovorí, kým nevyskúšaš nevieš. Som zvedavá, koľko mi vydrží.
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Voňavý limitovaný púder od Clarins-u som chcela zrecenzovať už dávnejšie. Kedže sa mi do plánu vkradli malé nepredvídateľné okolnosti, na kompletnú recenziu si budete musieť ešte chvíľku počkať. Predpokladám, že budúci týždeň by som ju už mohla dať. Poviem Vám len toľko, že má široké spektrum využitia: ako púder, bronzer, či lícenka (aj keď to je vďaka úzkym prúžkom, predsa len trošku náročnejšie). Dodá pleti sviežosť, farbu a jas. Určite ho ocenia aj tie najbledšie bleduľky. Má púdrovo-krémovú textúru a vonia podobne ako Skin Illuminator Clarins. Púdrovo-kvetinovo?
Photobucket

Prvý "fľak" sú zmiešané všetky dokopy, ďalšie prúžky - bola snaha vyfotiť jednotlivé odtiene. A kedže ružová lícenka sa sama fotiť nechcela, votrel sa jej tam aj susedný odtieň. Kvôli fotkám som troška pritlačila, aby boli odtiene sýtejšie.
Photobucket
Skin Illusion od Clarins-u už som chválila tu: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/11/skin-illusion.html. Myslím, že som sa mu venovala dostatočne a nebudem Vás tu otravovať zase tým istým:).

Zostali nám už len dva výrobky: Neutrogena hand cream sľubuje úľavu a ochranu aj popraskaným a suchým rukám. Krém je koncentrovaný, s vysokým obsahom glycerínu, preto stačí aplikovať veľmi malé množstvo. Aj v značne nepriaznivých podmienkach zanechá ruky viditeľne jemnejšie a vláčnejšie. Balenie 75 ml by malo vydržať viac ako 200 použití. A teraz realita. Pamätám si ako som ho mala pred pár rokmi. Vtedy mi ozaj stačilo to malé množstvo. Dnes si ho už musím dať viditeľne viac. Akoby stratil svoju silu. Ale vonia príjemne. Ruky mi fakt zanechá hebké a vláčne, žiadne vysušené tresky! Aj keď mne možno vydrží tak tretinu tých sľubovaných použití. Po dlhšej dobe krém, ktorý na mňa opätovne zapôsobil.

Bioderma Sébium Purifying Foaming gel, ktorý je vhodný na mladú, mastnú pokožku a pokožku so sklonom k akné. Obsahuje jemný umývací základ (neobsahuje mydlo), reguluje mazotok, pôsobí antibakteriálne, odstraňuje nadbytok mazu bez podráždenia pokožky, možno ho použiť aj ako penu na holenie, obsahuje hypoalergénny parfém. Výborne tolerovaný. Obsahuje tiež Fluidactive, ktorý upravuje kvalitu kožného mazu.
Dlhšie som ho doma obchádzala až som sa v rámci programu "spotrebuj, čo doma máš" naň jednoducho vrhla. Používam ho na odlíčovanie. Kedže som si zvykla, na "umývacie" odlíčovanie, bola som zvedavá ako si s touto úlohou poradí Bioderma. A? Zvládla to. Aj keď musím podotknúť, že momentálne používam ešte stále minerálny make-up od Bare minerals, takže túto úlohu ma značne zjednodušenú. Oči ako zvyčajne odlíčim popredu klasickou ružovou micelárkou (Bioderma).  Samozrejme, že aj po umití pleť ešte dodatočne dočistím. Aj keď moc nečistôt po zásahu gélu na nej neostane. Všimla som si, že už sa toľko nelesknem a aj pleť mám kľudnejšiu, jemnejšiu, (ale nie až tak ako po výrobku, ktorý zrovna testujem. O tom až niekedy inokedy). Takže toho, kto má problémy s akné by mohol potešiť.
Máte ho niekto odskúšaný?

A ak by ste vedeli o niekom, komu by napr. tento výrobok spravil radosť a chcete ho získať zadarmo, stačí ak sa presunete SEM, splníte podmienky a držite si palce:)! Môžete si však vybrať hocičo z radu produktov od Biodermy!

Takmer som zabudla, že túto našu každomesačnú rubriku by som chcela obohatiť o niečo nové. Budú to príspevky, ktoré ma zaujali na iných blogoch. Videla som to na jednom zahraničnom a celkom sa mi to zapáčílo. Som zvedavá na vaše ohlasy:

Pre tento mesiac je to:
Život podle Lucie  a jej zmienka o vanilkovom čistiacom "géli" EVOLVE,
Monica in Essence s článkom o etikete v blogovom svete,
Berylka, ktorá rozobrala francúzske zvyky aj to, čo sa jej nepáči:),
Vďaka Freshlili zase bude mať Ikea vyššie tržby. Prečo? Odpoveď nájdete TU.
Silvi disign možno niekomu pomôže s vytváraním koláží.

Čo Vás z dnešnej ponuky najviac oslovilo?

8 komentárov:

  1. aj ja mam od Biodermy gel.. a mam s nim dobre skusenosti..recenzia TU :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pupa ma so stetcami velmi prekvapila, urcite si ich nenecham ujst, len ich musim blizsie obkukat. S bioderma gelom suhlasim, odlicuje pomerne dobre :) Na odhalenie tajomneho vyrobku, ktory ti naozaj pomana budem netrpezlivo cakat, moja plet je teraz v katastrofalnom stave, mohla by si aspon nieco prezradit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, nabehni tam!:), na FB som dala aj cennik, keby sa chces pozriet:), zatial nebudem prezradzat;)

      Odstrániť
  3. No evie radsej som si tento prispevok nemala precitat :( dnes som si objdednala teda akoze jezisko vsetky stetce max factor :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale Neli, možno ty s nimi budeš spokojna, myslím, že ich používa aj Mia z Kissbooku (teda, ak sa nemylim), na mňa však pôsobili umelo, aj keď su tusim prirodne a nepáčil sa mi ani tvar. A isto sa s nimi bude dat nalicit;). Ved mi potom daj vediet, co a ako, OK? A nebud smutna!;)

      Odstrániť
  4. Ty PUPA štětce vypadají moc hezky...

    A líbí se mi tvoje tipy na konci článku, dvě slečny neznám, tak je omrknu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc se mi líbí ty typy na články, jsou vážně zajímavé.
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)