pondelok 5. novembra 2012

October ( Empties)

Máme tu ďalší z príspevkov spotrebovaných produktov. Tentokrát za október. Rozmýšľala som, či v nej pokračovať alebo ju rozpustiť dostratena, ale ozvala sa jedna z Vás, že sa jej rubrika páči. Keď sa nájde aspoň jedna, prečo nepokračovať.
Napodiv sa počet produktov spotrebovaných za tento mesiac nejako výrazne neznížil. Na začiatku mesiaca som si mylne myslela, že "naškrábem" ledva 2-3 produkty. A nakoniec sami vidíte.


1. KAWAR bahenná pleťová maska som vám spomenula už v tomto článku http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/01/stunning-cosmetics-of-december.html. Pri jednom použití sa mi zvarený koniec roztrhol, čím do nej začal vnikať vzduch a maska začala vysychať. Bahno jednoducho  vyschlo. Preto som ju musela rozrezať a vždy si z toho bahna/hliny kúsok odtrhnúť a roztrieť na navlhčenú pleť.  Dalo sa to len tak. Aby od nej nebolo celé okolie, zvykla som si dávať, kým som si umyla vlasy a nechala pôsobiť kondicionér vo vani. Keby ju používam podľa odporúčania, verím, že uvidím väčšie výsledky. Aj teraz som videla lepšie hojenie akné. Veď produkty s minerálmi z Mŕtveho mora sú dosť obľúbené. 
Cena: 5,24 eura (v Bille)

2. CLARINS Daily Energiser Cleansing gel sa prebojoval aj do obľúbených produktov za minulý mesiac: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/best-of-oktober.html a niečo o ňom som popísala už aj v článku o spotrebovaných produktoch za august: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/09/empties-august.html. Veľmi príjemný, k pokožke šetrný gél odstráni make-up a pleť nabudí. Príjemná vôňa len podporí dobrý pocit z jeho používania:).

3. DÓLIVA hand balsam z panenského olivového a cenného jojobového oleja má chrániť pokožku pred vysychaním. Okrem toho ju má zjemňovať a vyhladzovať. Potrebovala som krém na ruky a tento mi podhodila mamina. Vôňa mi moc nesedela. Navyše si zvyknem na noc naniesť poriadnu vrstvu krému a tento sa v určitom bode "sekol" a už sa nechcel do pokožky vstrebávať. A robil to, čo nemám strašne rada. Začal sa na pokožke žmolkovať! No neviem, myslím, že som mala aj lepšie krémy.

4. BIODERMA Sensibio H2O micelárna voda, ku ktorej už nie je čo dodať. Ja ju používam na odličovanie očí. Zatiaľ asi najšetrnejší a najúčinejšií prostriedok. Aj keď niekedy mám chuť vyskúšať aj niečo nové:).

5. ADIDAS "sprcháč" je opäť výrobok, ktorý pochádza z obľúbencov za október http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/09/septembers-top.html. A podľa komentárov pod článkom, nie som jediná, ktorá je s ním spokojná:).

6. ARTDECO eyeshadow base je jedným z ikonických primerov pod očné tiene. Myslím, že ten druhý je od Urban decay. Nikde som nečítala, že by niekto spomínal výraznú pánsku parfumáciu tohto výrobku. Môj ju však mal. Ale časom sa na to dá hádam aj zvyknúť. Nevhodný je aj pre tie, ktoré nemajú v obľube "dlabanie" prstíkmi vo svojich kozmetických produktoch. A treba odhadnúť množstvo, ktoré si na viečka dáte, inak môže "pruhovať".

7. XEN-TAN daily self-tan som naposledy spomenula v článku o svojej dennej starostlivosti http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/bare-minerals-bioderma.html. Viac priestoru dostal v článku o "samoopaľovákoch": http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/07/samoopalovaky.html. Jeho vôňa na mňa pôsobila veľmi pozitívne, mala som dobrý pocit, že svojej pleti dodávam všetko, čo potrebuje a možno aj chce. Navyše som vďaka nemu do tváre dostala trošku zdravšiu farbu:). Avšak tentoraz som trošku viac vnímala jeho "po-samoopaľovaciu" vôňu. Škoda. Ale aj tak jeden z naj, aké som kedy skúšala. O miesto by sa podelil s Hawaiian-om, ale ten som zase neskúšala na tvár. Btw. aj keď mám problematickú pleť, po Xen-tan-e sa mi nevyhadzovalo akné, celkovo naň pleť reagovala veľmi dobre.

8. Salvatore Ferragamo "Incanto shine" EDT. Popravde ani neviem, prečo som si ho vybrala, lebo mám radšej jemnejšie vône. Preto som ho napr. nemala rada, keď som mala ísť v zime vykúreným autobusom bez kyslíka alebo v lete. Časy sa však menia a toto leto, jar aj jeseň patrila najmä jemu:).
Aj keď je na môj vkus trošku sladšia. Ale zas aspoň sa trochu vymyká z tých mojich klasických:).
Popis z Fann.sk:
"Incanto Shine je vôňa, ktorá žiari ako pestrofarebná dúha. Hlavu vône tvorí šťavnatý kokteil ananásu a marakuje osviežený šumivým bergamotom. Delikátne srdce otvára frézia. Nasleduje ružová pivónia, ktorá znásobuje ženskosť a broskyňa, ktorá ovinie vôňu do rúška zmyselnosti. Hrejivosť základu spočíva v kombinácii bieleho cédra, ambry a pižma, ktoré evokujú vôňu pokožky zohriatej slnkom."
Hlavu tvorí: maracuja, bergamot, ananás.
Srdce: ružová pivonka, frézia, broskyňa.
Základ: biely céder, pižmo, ambra.

9. CRAZY RUMORS "Orange juice" sviežo- pomarančový, bio, hydratujúci, to všetko sú prívlastky, ktoré by som k tomuto balzámu mohla napísať. Viac o nich nájdete: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/cosmetic-tetris.htmlhttp://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/september-empties.html
http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/07/co-stoji-za-povsimnutie.html a celkovú recenziu v článku:http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/07/crazy-rumors.html.
Konečný verdikt je taký, že si plánujem v budúcnosti objednať hlavne niečo z "mint" sady:). Možno aj celú:).

10.  NATURAL SEA BEAUTY s minerálmi z Mŕtveho mora - čistiace osviežujúce tonikum so zmesou mimoriadne účinných látok, ktoré dodajú vašej pleti zdravý a žiarivý vzhľad. Minerály z Mŕtveho mora vyživujú a obnovujú pleť. Čistiace látky odstraňujú zvyšky nečistôt a make-upu, zakončujú čistiaci proces. Hydratačné zložky hydratujú a zabraňujú vysúšaniu a dráždeniu pleti. Mentol - obnovuje a stimuluje.
Jemne parfumované (pre niekoho možno moc) tonikum pleť zanechá čistú, sviežu a hebkú. Mala som z neho príjemný pocit, ale stále neviem, či až natoľko, aby sa doma ocitlo znova. Ale možno...Ktovie:).
Je fakt, že som po ňom mala peknú pleť:)

11. vzorky: 
WELLA lifetex pure aqua essence som raz dostala v kaderníctve. A viete, čo, Návody sú na to, aby sa nečítali. Preto som si vlasy umyla a až keď som naniesla polovicu z tohto bezoplachového balzámu, prečítala som si, že sa nenecháva pôsobiť x-minút, ale aplikuje sa na už umyté vlasy, bez dodatočného oplachovania. Vlasy som po ňom síce mala lesklé, ale stále sa mi marilo, že sme už doma nejaký takýto produkt mali. A ono, že aj hej. Už som si aj spomenula, prečo sme ho napriek tomu, že zanechával lesk na vlasoch nekúpili znova. Na vlasoch (po vyschnutí, cca. na druhý deň) mi tento vlasový styling spravil také tie biele kúsočky, čo niekedy ostávajú z gélov. Viete, čo myslím, však. A kto by chcela chodiť, akoby s lupinami?

Goldwell ultra volume  šampón a kondicionér ma vôbec neočarili a to som čakala niečo skvelé, oslnivé:(. Škoda. Objem, ktorý sľubujú nič moc, navyše po použití kondicionéru som vôbec nemala pocit "hladkých" vlasov.

Pantene aqua light som kedysi spomenula v http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/08/julove-tipy.html. Tentoraz som však mala zo vzorky pocit "nenadchne-neurazí".

Kedže Vám prakticky každý mesiac píšem, čo ma nadchlo a v novej rubrike aj, či to nadšenie z produktov pretrvalo, zaujímalo by ma, či ste si niekedy niečo kúpili na základe môjho odporúčania alebo spomenutia na blogu. A ako ste s daným výrobkom alebo dokonca výrobkami boli spokojné. Alebo či to pre Vás bol skôr prepadák.

Teším sa na vaše komentáre!

Majte sa krásne, kočky!

41 komentárov:

  1. Na Goldwell i Pantene aqua light jsem slyšela dobré ohlasy, škoda, že realita je asi jiná :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pantene som mala (dala som aj odkaz, kedy som o nom pisala), vtedy mi vyhovoval, ale teraz..mozno to bude tym, ze som v tom case minala hlavne tieto vzorkove sampony..

      Odstrániť
  2. ale toho máš :D ale toto som videla už na jednom blogu a páči sa mi to :) asi to skúsim aj ja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. urcite to skus, nech sa necitim tak previnilo, kolko toho minam:D

      Odstrániť
  3. super článok! preklikávaním som našla veľa užitočných rád/tipov ktoré určite vyskúšam :)). touto cestou by som ťa chcela pozvať taktiež na svoj blog pretože sa ho snažím rozšíriť po českej a slovenskej scéne bola by som veľmi rada keby si si našla čas a chuť sa na ňho pozrieť a prípadne mi nechať nejaký ten feedback (alebo hocikto kto to číta). ospravedlňujem sa za spamovanie a držím palce v blogovaní a na tento blog určite ešte niekedy zavítam!!

    http://coco-mocco.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aaaa, stále nechápem, ako toho toľko dokážeš minúť :D ja som asi škrečok, ale inak si to neviem vysvetliť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja to nechapem:DD..., ale mozno keby si odkladas spotrebovane produkty, tak ta to samu prekvapi:)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. mne sa celkom pozdavala, hlavne, ak mas problematicku plet..

      Odstrániť
  6. Já vážně nechápu, jak to děláš, že máš takovou spotřebu :-) Asi budu muset pozorovat, kolik obalů vyhodím měsíčně já, ale vidím to tak na 1-2 :-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. urcite to vyskusaj, uvidime, ci ta cislo na konci mesiaca neprekvapi ako mna tento mesiac:)

      Odstrániť
  7. Micelarka od Biodermy je vec, ktoru asi najcastejsie vyhadzujem do kosa prazdnu :) takze v tomto sa ti ani necudujem :) Inak na Incanto Shine sa chystam cochvila napisat recenziu...je to vazne skvela vona na leto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne praveze minuly rok v lete vadila, ale zalezi to asi aj na tom, ake vone bezne pouzivame..

      Odstrániť
  8. CR jsou nejlepší balzámy na světě! Jiný už asi nechci :)

    A Ferragama jsem měla taky, myslím ale heaven...znova bych si nekoupila, vlastně jsem si ji koupila jen proto, že byla v akci za nějakou úplně směšnou cenu, ale ta vůně mi přišla trošku až laciná :/

    Btw, označila jsem tě na tagu :)
    http://dashulkak.blogspot.cz/2012/11/jedenactka.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ju kupila, lebo som ju obzerala v obchode a bola v baleni s kremom,(ktory som tusim este ani neotvorila) a s CR mas uplnu pravdu!:)

      Odstrániť
  9. Vždycky, když si čtu tuhle rubriku, tak si říkám "Páni, ta má ale spotřebu"!:D Já vůbec nemám tušení, kolik bych toho měla já...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. staci si mesiac odkladat prazdne produkty a uvidis:)

      Odstrániť
  10. tiež mám doma bahno z mŕtveho mora od kawaru :) a myslím že je to super nápad odkladať si minuté produkty :) určite v tom pokračuj aj ďalej :)

    pozývam ťa na môj blog
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ako si s nim spokojna? mna uz zacina desit, ze toho každý mesiac toľko miniem:D

      Odstrániť
  11. Ahoj, určite pokračuj s takými to príspevkami, potešia :-)..
    ja si idem zajtra na postu pre prvý balíček s ELFom a produkty som vybrala najmä vďaka Tvojim recenziam, tak som sama zvedavá ako budem spokojná.. A namaskrtila si má aj na veeela iných produktov, ale postupne sa k nim hadam dostanem..
    Inak, Artdeco primer bol moj 'prvý' eye primer :-D a bol skvelý, avšak ked som si ho kúpila po iných bazach tento rok bola som veelmi sklamaná, pretože bol akoby 'suchý' a veľmi zle sa mi s ním pracovalo a tak som ho zahodila..tak neviem či to bola náhoda..ale vrátila som sa k Mary Kay primeru a som s nim spokojna..a teraz mi príde Elf..:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za krásny komentár, presne tak treba postupovať pomaly:)..s tym Artdecom som tiez citala, ze babam vyschol, ja som nastastie tento problem vobec nemala, ale to "dlabanie" v kelimku...no da sa na to zvyknut...koniec koncov mam teraz podobny primer:D..
      urcite mi potom napis aj do hociakeho clanku ako si s ELF-om a tym primerom spokojna:)

      Odstrániť
  12. Ta bahení maska musí být skvělá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pokial mas problematicku pokozku urcite nebude vadit, pri suchej by som bola opatrnejsia, predsa len bahno na tvari zaschne, ale na druhy den som mala plet peknu..:)

      Odstrániť
  13. Vždycky jak uvidím ten nadpis Empties, tak se mé srdce zatetelí :-D Já fakt nevím, co na tom mám, ale pohled na fotku s vypotřebovanými produkty se mi velmi líbí, navíc u tebe jsou to zajímavosti, které vůbec neznám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mam vacsinou dobry pocit z toho, ze som nieco minula do konca:) a niekedy je to aj radost, ze som dorazila nieco z coho som nadsena nebola a prijde vzrusujuce testovanie niecoho noveho:D

      Odstrániť
    2. Přesně, já to samé! Nerada hromadím kosmetiku, takže mám radost, že jsem něco spotřebovala a můžu koupit něco nového :-)

      Odstrániť
  14. incanto shine ♥♥ najlepšia voňavka!!

    http://sandra-wardrobe.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahaha great picture.
    I have used the Bioderma Sensibio and I must admit is great.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. no, spotrebu mas teda naozaj riadnu (alebo sa nam to vsetkym zda, lebo to same nesledujeme). Ja som si napriklad zacala pisat na urcite vyrobky (puder, make-up..) datum, kedy som ho zacala pouzivat a niekedy som bola fakt prekvapena, ako dlho mi vyrobok vydrzal, tak som sa potom podla toho riadila aj pri posudzovani ceny. jednoducho som ju vydelila poctom mesiacov, pocas ktorych som vyrobok pouzivala a vysla mi suma, kolko ma to stalo mesacne. lepsie sa potom rozhodujem aj pri drahsich vyrobkoch :D
    co sa tyka veci, ktore si minula, pouzivam momentalne sprchac adidas - ten zeleny s mikrogranulami. je dobry, pekne vonia. ale nemozem povedat, ze by som ho znova cielene vyhladala. asi by musel byt v akcii, alebo nic ine na vyber, aby som znova po nom siahla. ale je to pre mna taka nepodstatna "cast". vystacim si aj s Baleou a pod. Incanto shine som si kupila, lebo som ho raz objavila velmi lacno na jednej stranke a bol velmi fajn. urcite si ho este niekedy kupim :)
    a co sa tyka tvojej otazky, ci si ma ovplyvnila v kupe nejakeho vyrobku, musim povedat, ze ANO :D
    uz som si kupila BB krem, zatial iba Garnier, ale teraz si idem prave objednat Misshu (alebo iny original BBc) na zaklade tvojho odporucania. som aj cakatelka kozmetiky Benefit - uz sa neviem dockat!!! Zacala som skusat aj Biodermu matriciane na zaklade tvojho odporucania a vzoriek, ktore mi prisli :D
    ale s tym poslednym som zatial trosku sklamana. cakala som trosku viac. ale este len zacinam, neskor urcite napisem viac postrehov po dopouzivani.
    dufam, ze som nikoho neuspala mojim dlhym prispevkom :D
    s pozdravom Mimi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wau, tvoje komentare vzdy potesia (lebo su dlhe:) )
      minule som narazila na jednom blogu, kde si tiez myslela, ze ved toho vela nemienie a ked to zacala zbierat zraaazu..toho bolo viac ako cakala...ale tento mesiac som fakt myslela, ze sa k takemuto vysokemu cislu nedopracujem. Ten styl, ktory praktizujes som videla v zahranicnom Instyle, mal sluzit k tomu, aby si nepouzivala vyrobky po datume spotreby, ale paci sa mi aj tento napad, aspon nemusis vzdychat, ake je nieco drahe, lebo ked to videlis, hned to mozes zdovodnit, ako usetris. Castokrat sa stane, ze drahsi (hlavne pri pudrovej konzistencii) produkt je viac pigmentovany a tolko sa neprasi, vydrzi dlhsie, ako lacnejsi, ktory musis kupovat castejsie a ceny sa v konecnom dosledku vyrovnaju. Ale o tom ti rozpravat nemusim:).
      Ja som skusala Baleu sprachac, ale akosi som si nenavykla na tu vonu a konzistenciu..., ale inak proti nej nic nemam..:) Inak odkedy som si kupila ten Incanto ceny sli aj celkom dole, co moc nepotesi, ale ked ho budem chcet znova, tak aj hej:D..
      Som si myslela, ze o tomto case mas Benefit uz aj doma. Odkial si objednavala?
      S BB-ckami si urcite prejdi net s receziami, aby si si nasla usity presne pre seba, lebo je ich neuveritelne mnozstvo aj v roznych cenovych relaciach.
      A k Matriciane, ja som len zdielala moznost vyskusat tento produkt pred tym nez by si vrazila peniaze do plnej velkosti. Napr. Matricium mojej mame az tak nesadlo a pre Lucku, ktoru spominam v clanku je to zase objav roka. Takze nie vsetko sadne kazdej plati...Urcite sa zase ozvi s najnovsimi postrehmi:)
      p.s. Ja mam dlhe komentare rada:)

      Odstrániť
    2. ten Benefit som objednavala zo znackovevyrobky.sk
      nie je to zrovna najlacnejsie, ale bol to jediny slovensky e-shop s celkom dobrou ponukou tejto kozmetiky. z UK na SK neposielaju a z USA som to nechcela objednavat. Cakam, ze to uz kazdym dnom musi prist. ale maju na stranke napisane, ze to bude takto dlho trvat :(
      Ale verim, ze to bude stat za to :D recenzie na stranku su velmi pozitivne.
      BB kremy si planujem najskor kupit vzorky a podla toho, ktora mi bude vyhovovat si kupim normalne balenie. Recenzie, co som nasla najviac ospevovali Skin79 a aj tebou odporucanu Misshu.
      Tej Bioderme este stale davam sancu a skusam. Trosku mi vadi lepkavost po naneseni na tvar. Ale uvidim ked miniem celu vzorku. Inac som velmi milo prekvapena z toho, ako dlho vydrzi toto malinke mnozstvo! naozaj staci kvapocka na celu tvar.
      PS: som rada, ze mas rada dlhe komentare, lebo kratke neviem pisat :D som zena :D

      Odstrániť
    3. jaj, to je ta stranka, kde maju aj, ze dodanie behom 2 týzdnov, uz viem preco to tak trva.
      Pockaj a teraz myslis kvapka z coho, pretoze z toho Matricium sa po otvorení ma spotrebovať do 12 hodín, ci myslíš tie kremy Matriciane?

      Odstrániť
    4. ano, mala som na mysli tie kremy. na to matricium sa musim tak nejak pripravit :D

      Odstrániť
  17. popis parfému znie skvele, a flakón je úplne nádherný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Já jsem měla ten krém od Dolivy a byla jsem z něj nadšena, ruce krásně hydratoval..Teď mám krém na ruce s Ureou od Baley a ten je nepřekonatelný..
    P.S. Máš moc hezký blog, stávám se nadšenou čtenářkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fiha, tak sa po nom tusim pokukam, na ten na nohy som citala celkom pozitivne recenzie:)

      Odstrániť
  19. uf, no to Incanto Shine som dostala pred 3 rokmi, ale od kedy som ho začala používať, tak mi strašne smrdelo... takže ho má teraz moja babka :D
    a ten Doliva krém mi nevonia ešte viac!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)