streda 14. novembra 2012

Skin Illusion / Clarins

Veľmi sa teším z toho, že moja mama konečne podľahla a kúpila si niečo na zjednotenie a dodanie farby tváre. Vbehli sme do parfumérky a kedže sme si v poslednej dobe celkom obľúbili Clarins a mama nechcela vyslovene make-up, ale niečo na zjednotenie, rozhodovala sa medzi kompaktným púdrom a sypkým púdrom s minerálmi a rastlinnými výťažkami. Sympatickejši jej bol zrovna Skin Illusion. Mali sme šťastie, že pri pulte bola aj poradkyňa tejto značky. Možno aj preto sme neodišli s jedným produktom.

Balenie: Zo samotného balenia mám zmiešané pocity. Na prvý pohľad pôsobí balenie so zlatým uzáverom luxusne. No zároveň aj mohutne. Vo vrchnáčiku je vidieť spodok štetca, ktorý je súčasťou balenia. Ľahko sa dá z neho vyňať. Čo ma však prekvapilo, bol fakt, že štetiny štetca vlastne zabraňujú, aby sa produkt dostal mimo priestoru, kde má byť. Áno, chráni ho tenká fólia, ale je trošku otravné dávať ju stále hore-dole. Pokiaľ s ním teda necestujete, nemusíte ju tam mať. Keď by som s ňou však cestovala, dúfala by som, že všetko ostane tam, kde má. Sitko, cez ktoré si naberáte produkt je tiež len položené na prášku.
Photobucket
Štetec: Po tom, čo som mala  nedávno konečne do činenia s minerálnym púdrom od Bare minerals, som čakala niečo väčšie, chlpatejšie. Ale netreba byť úzkoprsý. Stačí sa prispôsobiť daným podmienkam a štetec začne perfektne pracovať pre Vás. Pri predošlom som bola zvyknutá nasypať si produkt do vrchnáčika, nabrať do štetca, oklepať a krúživými pohybmi vpracovať do pleti. V tomto prípade, kedy je štetec v balení v neustálom kontakte so sitkom a samotným práškom postupujem inak. Stačí nabrať púder na štetec cez sitko a zľahka "ťapkavým" spôsobom vpracovať do pleti. Myslela som, že s mojím väčším kabukim to pôjde lepšie. Opak je pravdou. Pokorne som sa vrátila k tomuto, pretože je pre tento púder najvhodnejší. Plusom je, že ho vždy máte poruke:). Navyše nestráca štetinky.
Photobucket
Photobucket
Oficiálny popis: Sypký púder s ultra jemnou hodvábnou textúrou, ktorý obsahuje vysokoúčinné minerálne zložky a zložky na rastlinnej báze, ktoré pracujú v harmónií s pokožkou a rozjasňujú ju.
Výsledkom je krásna, rozžiarená, zjednotená matná, neuveriteľne hebká a príjemná pleť.
Matný "finish". Ľahké až stredné krytie. Vhodné pre všetky typy pleti, dokonca aj pre citlivú!
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Odtieň 108 sand
Photobucket

VERDIKT: Najprv som si myslela, že nemôže dokázať to, čo moje 3 "nádobky" dokopy od Bare minerals. Opak je pravdou. Je ešte lepší! A to nepreháňam. Na pleti pôsobí neskutočne prirodzene. Rozjasňuje a pritom sa nelesknete. Vzhľadom na to, že mám problematickú pleť, bola som zvedavá aj na krytie. Bez korektora to nepôjde, ale o dobrom (rozumej) strednom krytí hovoriť môžeme. Keď som si ho dala prvýkrát na tvár, najprv som chcela ohŕňať nos. No potom som sa na svoju pleť nemohla vynadívať. Nedá sa to opísať slovami. Dokonca aj na pohľad vyzerala hebká. Možno teraz vyzerám, že som sa zbláznila. Ale keď ho vyskúšate budete so mnou súhlasiť. A ako som sa dnes dočítala v knihe Bobbi Brown, takéto "make-up-y" sú ideálne pre mastnú pleť, pretože nielenže absorbujú maz, ale navyše zmatňujú. Pred použitím si pleť nakrémujem Clarins Daily Energizer Cream a naň ešte nanesiem Bioderma Sébium Mat.
Nanášanie púdru mi navyše spríjemňuje výraznejšia kvetinová vôňa. Dá sa zniesť, niekto ju priam miluje. Ja by som privítala niečo jemnejšie, ale verím, že si na ňu po čase zvyknete. Koniec koncov mi až tak nevadí. Stačí ovoňať v obchode:). Máme odtieň 105 sand, ktorý je so žltým podtónom. Na to, že je to 3 najsvetlejší odtieň (zo 6 celkovo), ktorý je u nás dostať, mi sadne až som sama prekvapená. Vlastne v tom mi začínajú tieto minerálne púdre imponovať. Intenzitu krytia a odtieňa si môžete korigovať sami, podľa toho koľko ho nanesiete. Ale netreba to prehnať. A zložky, ktoré obsahujú ocení aj pleť. Navyše neoxidujú ako niektoré make-upy. Oproti Bare minerals šetrí čas. A aby som nezabudla, pri nanášaní nepráši!
Bez hanby sa priznávam, že som mu úplne prepadla. A určite si nájde miesto aj u mňa:).  Zatiaľ naň chodím mame:P. Proste "žeriem" ten zamatový vzhľad mojej pleti. Môžem povedať, že je zatiaľ naj, aký som doteraz mala.
Azda jediným mínusom je cena:(.

U nás stojí v parfumérií asi 38 eur za 13 g. Na www.feelunique.com ho zoženiete za 25, 20 libier (cca. 32 eur, poštovné zdarma)

Samozrejme nesmú chýbať swatch-e na tvári. A aby ste nepovedali, že Vám tu rozprávam nejaké rozprávky, pridala som ešte jednu fotku na tvári, ktorú nájdete nižšie:).
Photobucket
Na ruke:
Photobucket
Zloženie, pre tých, čo sa do toho rozumejú. Už podľa neho môžete zistiť približnú vôňu, kedže pár rastliniek tam je:). Minerálny púder od Bare minerals má značne kratší zoznam.
Photobucket
Celkovo dostupné odtiene:
U nás je dostupných 6 odtieňov: 104, 107, 108, 110, 112, 113.
Photobucket
Photobucket
Na pleti (no nevyzerá dokonale?), na ktorej mám ešte ďalšie 4 produkty od Clarins-u. Uhádnete ktoré?
(fotka nie je nijak upravená)
Photobucket
Čo naň poviete vy?
Prajem Vám krásny večer!

p.s. Možno ste práve získali tip, čo na Vianoce:).

28 komentárov:

  1. Vypadá zajímavě :) A jinak moc pěkné fotky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé vypadá naprosto úžasně :) cena je sice vyšší, ale aspoň mám tip pro Ježíška :))) máš nádherně nalíčené oči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne na Ježiška som myslela, keď som pisala tento post:) a dakujem:)

      Odstrániť
    2. Nemáš zač :) děkuji za komentář na blogu :) chtěla jsem se zeptat, jak velké balení toho matriciane přišlo mamči? :))

      Odstrániť
    3. no matriciane jedna ta kapsula, obrazok som publikovala ja tu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=380431098700785&set=a.233308820079681.57130.232707286806501&type=1&theater, ale matriciane tam nie je vidno..

      Odstrániť
  3. whao!!! looks great, lurv it.
    http://rock4less.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to super! A to balení je skvělý!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. no pozerala som aj na ebayi, ale ani tam nie je lacnejsi...:(

      Odstrániť
  6. Dekoratívku Clarins mám rada a tento minerálny make-up vyzerá dosť zaujímavo. Na tvojej pleti super. V parfumke v našom meste robia líčiace akcie s Clarins. Už som na jednej bola a odniesla si z nej make-up Ever Matte Foundation, asi pôjdem aj na ďalšiu, keď bude, a vyskúšam hneď z fleku tento minerálny make-up. Tak! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci a kde tam? Inak ten make-up mi je tiez sympaticky:) Isto vyskusaj, budes spokojna!

      Odstrániť
  7. Krása. Na tváři i na poličce v koupelně:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mam velmi rada klasiku - tekuty Skin Illusion. Tento skusat nebudem, lebo znnejakeho dovodu mam averziu voci vsetkemu, co sa pri nanasani sype :) Ale na pleti vyzera velmi dobre, krasne ti ju zjednotil...a tie dalsie produkty - hm, zeby maskara a licka?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kedysi som si ani ja nevedela predstavit sypke make-upy a uz som vyskusala druhy. Ale Clarins ma take pekne obaly, ze ma taha vyskusat aj ten tekuty, ale musim si skratka povedat, ze tento je pre mna lepsi:)

      Odstrániť
  9. It looks like such a great product! I love how you've sown us exactly how it performs on your problem areas. Such a true review!

    www.101FashionStreet.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ten odstín se mi velmi líbí a balení vypadá zajímavě. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mohla bych se zeptat, čím máš nalíčené oči? Vypadá to moc krásně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasné:), ako primer Mac Paint pot Painterly, očny tien z Lóreal paletky, ktoru som spomenula tu: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/10/cosmetic-tetris.html(z nej dva najlbledšie odtiene) a linka UD http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2011/08/linka-sem-linka-tam.html.

      Odstrániť
    2. Děkuji!! Dají se tyto stíny sehnat v drogérii?

      Odstrániť
    3. no ja som ich kupovala v drogérií, ale je to už aj 2 roky späť. Myslím, že minulý tok dostali nové obaly. A nie som si ista, ci este maju presne tieto odtiene. Ale na ebayi som ich nasla: http://www.ebay.co.uk/itm/LOreal-Made-For-Me-Naturals-Brow-Duo-Eye-Shadow-/261114805298?pt=UK_Health_Beauty_Make_up_Cosmetics_Eye_Shadow_PP&var=560164212342&hash=item3ccba7bc32

      Odstrániť
    4. a tu vyjdu o nieco lacnejsie, tiez ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/LOREAL-MADE-FOR-ME-NATURALS-EYESHADOW-TRIO-401-BLONDES-NEW-SEALED-/110974145947?pt=UK_Health_Beauty_Make_up_Cosmetics_Eye_Shadow_PP&hash=item19d693159b

      Odstrániť
  12. Děkuji!! Prodávají se v drogérii?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. baby, ďakujem za ohlasy, ste super!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)