utorok 20. novembra 2012

Tipy na darčeky

 ZDROJ: 30daysoffashionandbeauty.co.nz / allschola.sk / ikea.com / slevomat.cz / surany.olx.sk / magaziny.cz
Pohodlne sa usaďte, príde nálož tipov na darčekov. Snažila som sa vybrať pre každého niečo, aj keď v konečnom dôsledku som prišla na to, že je dosť žensky zameraný. Podľa mňa sa darčeky pre baby vyberajú oveľa ľahšie. Zabudla som Vám povedať, aby ste si k tomuto postu uvarili aspoň kávu alebo čaj:).

Viem, že vždy je lepšie, keď tipy sprevádzajú aj obrázky. Tentoraz som ich pre inšpiráciu stiahla z netu, ale pod každým nájdete aj ich zdroj. Vonkoncom to však neznamená, že práve na tejto adrese je najlepšia cena. Hľadanie už nechám na Vás!

TANGLE TEEZER mám ja, mama, minulý rok som ho navrhla priateľovi ako vianočný darček pre príbuzných. Určite neoľutujete, navyše je tento rok aj v novej verzii pre mokré vlasy. Dostal tak aj nový "kabátik". Pozrieť si ho môžete TU.

KNIHA Verím, že klasická kniha má ešte stále svojich priaznivcov. S tou elektronickou (aj keď som ju nikdy neskúšala), to nikdy nebude také ako, keď si pretáčate papierové stránky. Každý má svoj obľúbený žáner. Na ilustráciu som vybrala knihu Daila Carnagiho: Úspech si TY. Nájdete v nej návod ako vychádzať s druhými ľudmi, aj ako zlepšiť situáciu bez toho, aby ste zranili niekoho city. Pomôže Vám k lepšiemu životu.
Ako oddychovku by som odporučila Sophie Kinsellu. Najlepšie v angličtine!:)

PERMANENTKA DO FITKA môže padnúť po Vianociach celkom vhod. Aj keď na niekoho môže zapôsobiť ako nemá výčitka. Pre chlapa však celkom praktický darček, nie? Alebo z toho bude spoločne strávený čas?

ZRKADIELKO povedz, že mi kto je najkrajší na tejto zemi? Stačí navštíviť obchodný dom IKEA a je vaše. Obdarovanú isto poteší:). Toto vás navyše vyjde na 3,99 eura!

USB ROZBOČOVAČ sa vždy hodí. Vo vtipnej milej podobe aj pobaví. Viem, že som zrovna tohto panáčika videla už pred rokom v nejakom časopise a pripadal mi zlatý...Táto "sranda" Vás bude stáť cca. 5 eur.
Ďalšie darčeky môžete objaviť aj na stránke www.darceky-pre-muzov.sk

PREDPLATNÉ ČASOPISU je možno už aj celkom otrepané. Preto som tu dala aj verziu pre informácie-chtivých pánov v podobe časopisu 21. století. Ja osobne sa ním tiež rada prelistujem. Pre dámy verzia ženských časopisov ako EMMA, Zdravie, EVA, LA FEMME, INSTYLE a pod..

KOZMETICKÁ DARČEKOVÁ KAZETA je myslím také východisko z núdze, keď už neviete, čo by ste darovali. Pred pár rokmi sa mi zdali celkom nápadité. Teraz ma už moc neberú. Navyše má doma už každý práve vďaka nim niekoľko kozmetických taštičiek.

POUKAZ NA MASÁŽ ALEBO SPA DEŇ, čo viac si môže upracovaný človek želať ako relax a rozmaznávanie. V správnej spoločnosti ešte lepšie:).
Photobucket
www.novinky.cz
DIÁR: Pre toho, kto zabúda alebo sa bez neho v práci neobíde. Nepremeškáte tak narodeniny známych, blízkych, dôležité stretká, kaderníka, výročia, písomky, termíny odovzdania, návštevy lekára...vhodné aj pre pánov. Odporúčam v inej farbe ako na obrázku:P.
Photobucket
 ZDROJ: www.victoriahealth.com
KOZMETICKÉ ŠTETCE potešia každú make-up nadšenkyňu. Pokiaľ získate hneď na prvýkrát lepšie, nemusíte svoju investíciu onedlho opakovať. Líčenie Vám pôjde hneď lepšie. V poslednej dobe sa stali veľmi obľúbenými Real techniques. V prijateľnej cene ich nájdete napr. na www.victoriahealth.com alebo na www.love-makeup.co.uk (cena za poštovné na nákup do 40 libier je 4.50 libry, pri vyššej sume je zásielka poistená a výjde vás na 8.50 libry). Oplatí sa teda dohodnúť a objednávky spojiť napr. s kamarátkou alebo spraviť rodinnú objednávku.
Photobucket
ZDROJ: www.muastore.co.uk
S týmto článkom som sa snažila poponáhľať aj preto, že na stránke www.muastore.co.uk práve prebieha až do 23. novembra 2012 zľava 35% pri objednávke nad 10 libier, pričom poštovné je zdarma. Pokiaľ je vašim snom paletka od URBAN DECAY "Naked", no je pre Vás drahá, vynahraďte si to paletkou od MUA, ktorá je "dupe" spomínanej paletky. Dopriať ju môžete aj svojej "bff", finančne Vás nezruinuje stojí len 4 libry! A dcéra Vám ju tiež "neofrfle". Pokiaľ Vás zaujala kaviárová manikúra, na stránke nájdete rôzne zmesy "kaviáru". Na fľaštičkách sa mi pozdáva praktický "aplikátor-sypač":). A na trénovanie dokonalej linky môžete prihodiť aj nejaký "eye liner" podľa vlastného výberu. Darčeky tu nájdete aj pre sestru, sesternicu,....

Photobucket
ZDROJ: jasminkashop.cz / vasekuchyne.sk / tajnedarky.cz / kika.com / studiogeodesis.sk / home4style.sk
Mamu môžete potešiť klasickou vonnou sviečkou. Nezabudnite k nej však pripojiť vonný olej, aby ju hneď mohla vyskúšať. Klasickou vôňou, ktorá nič nepokazí je vanilka. Neskôr môžete experimentovať. Výber je naozaj bohatý. Dobrou voľbou môže byť aj nejaká, čo má v  názve "vianoce" a atmosféra dostane bodku na "i". Svietnik ani nemusíte zohrievať zapálenou sviečkou, aj nariedený olejček s vodou vám dokáže prevoňať izbu. Alebo môžte vyskúšať vonné vosky od Yankee candle. Ja som si ich kúpila už pred pár rokmi, nakoniec mi tak voňali, že som si ich dala do skrine na prevoňanie. Bolo mi ich ľúto použiť.


Photobucket
ZDROJ: www.zdravysvet.sk/vyrobca/nesti-dante-taliansko
Ďalším darčekom pre mamu alebo babičku môžu byť aj glycerínové mydlá, či už na používanie alebo na prevoňanie skrine. My sme ich objavili u nás v kvetinárstve, takže ich mám už poctivo oňuchané. Na nete ich nájdete na: http://www.zdravysvet.sk/vyrobca/nesti-dante-taliansko/. Do pozornosti Vám dávam hlavne to na prvom obrázku s 24 karátovým zlatom, ktoré firma Nesti dante vydala pri príležitosti 60. výročia. Malo by chrániť pred voľnými radikálmi, napomáhať bunkovej regenerácií a mať antioxidačné účinky. So zamatovými tónmi kosatca. V kvetinárstve sme sa dokonca dozvedeli, že už ho používa celé osadenstvo a nemusia sa po ňom ani krémovať a pokožka zostane krásne jemná. Cena 5 eur (poštovné okolo 1,70 eura)

Photobucket
ZDROJ: http://www.ebay.com/itm/LV02-Laser-Level-Horizontal-Vertical-Line-Measure-Measuring-Tape-8-FT-/310503770073?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item484b7787d9 / webyshopping.sk / zlacnene.sk / tekra.sk /  reklamnepredmetysketch.sk / toptech.sk


Pre pánov som vybrala laserovú vodováhu, tá sa hodí najmä vtedy, keď chcete navŕtať poličky:). Možno vtedy využite aj sadu šrobovákov. A pre pátračov baterka. Osobnejšími darmi je šál a hodinky. A počítačové typy zase ocenia externý disk. Napadol ma aj dáždnik, kedže nedávno sme zrovna ten pre priateľa zháňala. Platí tu, že sa oplatí počúvať aj malé indície, čo by si budúci obdarovaný želal.
Niekoho zase poteší lístok na koncert, tričko od obľúbenej značky, gél na vlasy:), ...závisí hlavne od typu.
Photobucket
ZDROJ: www.zoeva.sk /  shopmania.co.uk / heureka.cz / myzeny.tvnoviny.sk / http://www.plumfooleryshop.cz/vlasy-c4/aussie-3-minute-miracle-i1/ / www.zoeva.sk
Jednu paletku som Vám už spomenula. Táto druhá je od Zoevy. Takmer každá aspoň v kútiku duše po niečom takom túžime. Druhá strana je však využiteľnosť tieňov na denné nosenie. Pokiaľ však máte kreatívnu dušu a zručné ruky, prečo nie. A čo by to boli tiene bez kvalitnej "podkladovky". Túto osobne nemám vyskúšanú, ale Monica by Vás na ňu isto "zlomila".
Po tom, čo som v sobotu vyskúšala PUPA Vamp! riasenku Vám s kľudným svedomím môžem povedať, že obdarovanej s ňou spravíte radosť. Hlavne, ak má rada vytočené husté riasy.
Kedže starostlivosti o pleť treba venovať zvýšenú pozornosť s narastajúcim vekom, venujte svojej mame, babke, tete, svokre, vianočný set Matriciane. Zatiaľ som naň na blogoch čítala len pozitívne (až neuveriteľné) recenzie.
Vlasy "koruna krásy" ocenia aj zázrak od Aussie, na ktorý hádam ani nenájdete negatívnu recenziu. Údajne robí skutočne zázraky.
A možno by ste neverili, ako dokáže zjednotenie pleti spraviť zázraky s celkovým vzhľadom. Silk Illusion od Clarinsu má síce vyššiu cenu, ale pleť rozžiari (neuveriteľne). Ja som tiež neverila, kým som nevyskúšala. Pre mňa taký malý zázrak v prášku.


Photobucket
ZDROJ: kadernicke-potreby.com / patro.cz


K zaradeniu žehličky ma inšpirovala kamoška, s ktorou som sa stretla v sobotu. S novým "image" (dlho som ju nevidela) sa priznala, že na vianoce dostala žehličku (možno od manžela, to som sa už nedozvedela). No a viete ako to býva, keď máte vlnité, chcete rovné a naopak...
Photobucket
ZDROJ: stylovabizuterie.cz / kabelky.eu / 4home.cz / fortis-slovakia.com
Myslím, že takéto náušky dokážu spraviť zázraky. A aj keď bude niekto možno namietať, sú aj na každodenné nosenie. Dokážu vytvoriť niečo, čo nazvem "casual glamour". Potešia ako mamu, tak aj svokru, aspoň hádam:). A keby nie môžete si to u nej vyžehliť červenou peňaženkou (pokiaľ teda nejakú potrebuje). Len jej nezabudnite povedať, že červená priťahuje peniaze:). Formičky na perníčky potešia toho, kto rád pečie. Podstrčte ich babičke a nový dizajn perníčkov na tento rok máte istý. Hneď k nim pribaľte aj krém na ruky. Veď v zime trpia a podľa toho, ako na mňa zapôsobila telové mlieko tejto značky, musí byť Ziaja krém jedine dobrý. Myslím, že som kdesi narazila aj na jeho recenziu a práve preto ho chcem vyskúšať:D.
Photobucket
ZDROJ: eshop.tiesprincipe.com
Teplý štýlový šál červenej farby osvieži aj čierny outfit a dodá mu šmrc. V zimnej "šedi" poteší mamu, babku aj oko okoloidúceho.

Photobucket
https://www.facebook.com/fann.cz
Pre motoristov: Svieži vzduch v aute vykúzli novinka z parfumérií Fann, v rôznych vôňach: cédrové drevo, mäta, energia, citrus, vanilka a čerstvý vzduch (neviem predstaviť ako vonia). Použiť ho môžte aj v botníku, aj ako osviežovač oblečenia. Chutný dizajn za 9,90 eura. Jedinečný je tým, že dokáže absorbovať nepríjemné pachy a intenzívne vonia celé 4 mesiace + neškodí zdraviu.

Photobucket
frappelattes.com / alternativeoutfitters.com
Takmer sa až hanbím, že som Vám sem nedala aj tip na moje momentálne najobľúbenejšie balzámy. Buď ich môžete darovať v kolekcií (4 kusy v balení) alebo ich spravodlivo rozdeliť po jednom. Obdarovaný bude určite spokojný. Samostatnú recenziu som na ne napísala TU. Na blogu som ich však spomenula niekoľkokrát. V zimnom čase potrebujú pery zvýšenú ochranu, tak prečo si nedopriať niečo, čo čom budú priasť slasťou. Navyše sú 100% BIO. Množstvo príchutí uspokojí aj najnáročnejšieho!

Verím, že ste nachytali pár nových tipov. Aj keď nezabudnime sa riadiť hlavne tým, že Vianoce sú o tom, že sme spolu, pozeráme rozprávky, prejdeme sa na čerstvo vzduchu, nezruinujeme si rozpočet a nezadĺžime sa na ďalších x mesiacov. A ak máte nejaké ďalšie typy, podeľte sa v komentároch.
Pohrala by som sa aj s dizajnom obrázkov, ale mám tak zahltený počítač, že keď som chcela ku každému napísať aj zdroj obrázkov, chudák už nestíhal..

Krásny deň!

A nezabudnite, že do nedele môžete skúsiť šťastenu a zúčastniť sa súťaže o produkt od Biodermy! Viac info v tomto poste: http://mysweetstrawberries.blogspot.sk/2012/11/vianoce-prichadzaju.html

22 komentárov:

  1. Hezké tipy :) Mýdla od Nesti Dante a Tangle teezer miluju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda Evie, s tím sis musela dat tolik práce! Wow! Teď jsem článek přečetla v práci o přestávce, ale večer si ho dm ještě jednou klidu, protože některé vecicky (třeba ten osvezovac) mě hodně zaujaly! Super práce!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no veru dalo mi to celkom prácu, pohľadať tie obrazky, ale za tento komentár mi to stálo:)

      Odstrániť
  3. Achjo, můj mobil si zas píše co chce :// :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som informácie-chtivá žena, ja chcem tiež predplatné 21. století :D dokonca som ho vymenila za emmnu, ktorú som čítala niekoľko rokov! a sviečočky, mydielka a všetko ostatné voňavé, trblietavé a s čím sa dá líčiť príjmem rada tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a už si vyslala nenapadne impulzy, tym spravnym smerom?:)

      Odstrániť
    2. jooj, zatiaľ nie :D len o iných veciach som sa hlavne "nenápadne" zmenila. ale veď do vianoc času dosť :D ešte to napravím

      Odstrániť
    3. ja som sa snažila spraviť tento post taký inšpiratívny, keby si niekto nevie rady, čo dať blízkym, známym, kamarátom..., ale mas pravdu do vianoc casu dost...

      Odstrániť
    4. ja som vlny vyslala zvláštnym smerom... dnes som si sama objednala tangle teezer :D

      Odstrániť
  5. toto si dám do záložiek, lebo som si istá, že o pár dní sa budem trápiť kvôli darčekom :D inak to zrkadielko mám doma :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja ho mam doma:), náhoda?:DDD....som rada, že má taký úspech (aj tento post):)

      Odstrániť
  6. Super tipy! Inak ten kaviár na nechty má už aj Pupa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. štetce , MUA, yankee candle a osviežovač do auta by som brala hneď :) super ponuka
    Purpurová Lastovička

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Všechno to jsou super tipy, ale stále nevím, co mám koupit přítelovi, i když jsi mi tu dala tolik tipů :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a co ma rad? jeho hobby? ma rad prirodu alebo radsej pozera filmy,...

      Odstrániť
  9. jeeej super tipy, ten kaviár na nechty je super :) fakt ti muselo dať veľkú prácu napísať ten článok :))

    dávam follow
    http://sofiaxxx.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dobré tipy na darčeky. Určite nejaké využijem už tieto Vianoce :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)