streda 4. februára 2015

WELCOME MAC!


Od minulého roka konečne slovenský trh obohatila ďalšia svetová značka - MAC cosmetics, ktorá je umiestnená v bratislavskom Auparku (zhruba proti predajni Yves rocher). Prekvapilo ma, že tak veľká udalosť v našom "beauty" svete nemala väčšie promo, či už v časopisoch alebo na FB stránkach daného obchodného domu. Vlastne keby sa o nej náhodou nedozviem z jedného blogu, ani nepátram, či je to pravda. Ja som tomu ani veľmi neverila, pretože tých zaručených správ, že MAC poctí Slovensko už bolo.... No potom sa sa niečo šuchlo na ďalšom blogu, vzápätí sa objavila taká tá fotka, že sa pripravuje prevádzka a potom aj oficiálna správa v Madam Eve (nejaký ten týždeň pred dňom D). A bodku za tým dala správa na facebooku Auparku, lebo viete, čo nie je na FB akoby sa ani nestalo:). Ani som o tom nechcela písať, ale...vlastne prečo nie?!:)
Zhodou okolností som sa v Bratislave ocitla pár dní po otvorení a aj keď do Auparku bežne nechodievam, spravila som si malú zachádzku. Proste som to musela vidieť na vlastné oči!
Už dopredu som čítala, že predajňa nie je veľká. Vôbec ma to neprekvapilo, pretože MAC nemrhá miestom a veľkostne podobne na tom boli aj iné predajne, ktoré som už stihla navštíviť. (Teraz to vyzerá, že nerobím nič iné len behám a porovnávam veľkosť predajní). Proste jedna je o kúsok väčšia, iná zase o kúsok menšia. Niekde je to dokonca len taký kútik v rámci inej predajne. A napr. na veľkosť krakovského by nemal ani náhodou. Ale ten som zas obzerala len zvonka.:))
Najprv som si spravila sondovacie kolečko, kde čo je, čo chcem, či to majú a aká je cena. Letmo som sledovala aj ľudí, ktorí sem prišli. Vďaka jednému pánovi, ktorí ochotne kolegyni prišiel nakúpiť, lebo nie je miestna, som sa dozvedela, že fixačný sprej Fix+ mali len v cestovnej veľkosti. Podobne na tom bol aj Strobe cream, odličovač,... Štetce, ktoré boli v stojane na "omacanie" tiež neboli kompletné. A aspoň na prvý pohľad ich tam dosť chýbalo. Ale to bolo vtedy.:)
Už vtedy bol v predajni celkom nával. Pochopiteľne, veď bol víkend. A tak chvíľku trvalo, než ma niekto oslovil. Ale to bolo asi prvý aj poslednýkrát. Nevedela som, či sa mám radovať, že ma hneď pri vstupe neukameňovali otázkami, či mi môžu pomôcť alebo, či byť rada, že si môžem ísť po vlastnej osi a všetko si obkukať bez zbytočných otázok. 
Ľudia prúdili, ženy si spokojne odnášali svoje nové poklady so spokojnosťou v tvári. Medzitým sme prišli na to, že riasenky majú odstrihnuté kefky, pretože v tomto obchode chcú zachovať hygienu. Čo to znamená pre Vás? Riasenku si môžete vyskúšať, ale len s jednorazovou kefkou, na ktorú sa Vám takmer nič nenaberie. Iné je, keď požiadate make-up artistku! Neviem ako vy, ale ja mám dojem, že konečný efekt riasenky závisí nielen na obsahu, ale aj na kefke. Veď načo sme potom mali na výber gumovú a klasickú? Aby ste nepreniesli svoje baktérie na rúže, mali by ste tiež použiť jednorazový aplikátor. . Na jednej strane pekná myšlienka, na druhej strane, koľko sa ich asi denne v tejto predajni vyprodukuje...? Čo ekológia;).  Pre mňa toto bola novinka. Neviem, či inde tieto hygienické predpisy ne/majú, no nikde som sa s nimi nestretla, aj keď tie "jednorazovky" som videla...Mimochodom týmto spôsobom z toho rúžu (testeru) miniete celkom dosť. A to len preto, aby ste ho vôbec na perách videli, lebo "aplikátor" ho do seba dosť pohltí. Pritom nikde nie je zaručené, že baktérie na ten rúž neprenesiete aj touto formou...
Keď sme konečne mali vybraté, čo chceme (pochopiteľne "dámsky shopping" s mamou) snažili sme sa osloviť nejakú voľnú dušu, ktorá by nám ich vyhľadala v zásuvkách. Po riadnej chvíľke sa nám jednu podarilo uloviť. Nemala som síce z nej dojem, že je až tak zorientovaná v produktoch, ale tak prvý týždeň...
Poznáte program "Back2MAC"? Myslím, že momentálne je to 6 prázdnych obalov, ktoré môžete vymeniť za rúž podľa vlastného výberu. Teda okrem rady Viva glam. Všimla som si, že sa každého pri platení pýtali, či sa chce zaregistrovať. Nevedela som, čo toto členstvo prináša. Pri platení prišla rada aj na mňa a dozvedela som sa, že ak by som si chcela prázdne obaly vymeniť v rámci tohto programu, musím byť zaregistrovaná. Inak mi obaly v tomto programe neuznajú. Keď som sa ozvala, že som sa s ničím takým doposiaľ nestretla, bola som informovaná, že dotyčná vizážistka žije na Slovensku, preto sa riadi predpismi, ktoré platia tu a nie niekde inde. Registrácia je však prínosná vtedy, ak by ste zabudli alebo si nepamätali, aký rúž ste si to kúpili pred pol rokom, prípadne by Vás chcel niekto potešiť. Stačí pozrieť do systému a hneď je všetko jasné. Tak by ma zaujímal názor niekoho ďalšieho. Keď ste MAC kupovali napr. v Prahe ponúkali Vám registráciu? //UPDATE: obaly vám pri programe Back2MAC uznajú aj z iných krajín;) //
V MAC-u si môžete vylepšiť aj svoje zručnosti na konkrétnej časti tváre alebo sa dať nalíčiť a zaplatiť za túto službu nákupom produktov v príslušnej cene (cenník nižšie na fotke).
A keď mám pravdu povedať, čakala som aj nejaký MAC styling. Nejaké české MAC make-up artist-ky sledujem aj na instagrame, kde väčšinou vidím tématický make-up. Viem, že nie je problém sa zmaľovať a aj "natural" make-up má svoje čaro, no viete čakala som aspoň nejaké výraznejšie linky, či rúž:/. Iné je, keď z Vás ide niečo, na čo ani nepotrebujete make-up a vyzeráte dokonale, preto musím priznať, že jedna takáto svetlá výnimka (s dokonalými črtami), s ktorou som však neprišla do styku, sa našla aj tu. Nemôžem zrovnávať, no v americkej Sephore mi až oči prechádzali od nádherne namaľovaných černošiek. Je tu ešte jedna vec. Myslím, že keď pracujem pre nejakú firmu, v podstate ju reprezentujem. A asi ju nereprezentujem vo vyťahanom tenkom tričku, ktoré obťahuje každý záhyb môjho tela a odhaľuje dosť z dekoltu. Väčšinou takéto veci neriešim, nech si nosí, kto chce, čo chce, ale toto ma dosť zarazilo, pretože už z pohľadu naň bolo vidno, že veľa nestálo:/. A výrazná kontúrka s "vyparujúcim" sa rúžom smerom k okrajom, spolu so "žviachaním" žuvačky k lepšiemu dojmu rozhodne nepridávali

Je pre Vás značka MAC atraktívna? Navštívili ste už predajňu? Aké ste mali dojmy (priestory, make-up artist, ceny, výber,...)? A čo pekné ste si odniesli?

 photo 2004n_zps3e574917.jpg
 photo 2007n_zpsac7e6c5a.jpg

Orientačné ceny niektorých produktov:

Rozjasňovač Soft & gentle 30 €
Riasenka 22,50 €
"Fluidline" na obočie 18 €
Ceruzka na pery 16,50 €
Púder Blot powder 27 €
Studio finish concealer 20 €
Pro longwear conceler 21€
Očný tieň 18 €
Rúž 20 €
Prep + prime highlighter 24 €
Strobe cream - cestovné balenie 10 €

Porovnať si ich môžete napr. s českou stránkou www.lips2kiss.cz. Niektoré produkty vychádzajú výhodnejšie tam, iné zas v našom MAC-u.

 photo 2008_zps25af45cd.jpg
 photo 2005_zpsa02bcd4d.jpg

17 komentárov:

  1. Super článok! Ja som predajňu ešte nenavštívila, ale určite ju pôjdem pozrieť. A úplne súhlasím s tebou, že makeup artistky by mali vyzerať reprezentatívne a určite svojim vzhľadom zaujať... Človek má potom hneď iný pocit, keď v takej predajni nakupuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S tím dodržováním hygieny mi to přijde zajímavé, jak říkáš, na jednu stranu to zní hezky, no na druhou taky dost neekologicky :-) A taky souhlasím, že by ty make-up artistky měly vypadat hezky :-) Já zkušenosti s kosmetikou MAC nemám ale moc se mi líbí jejich design :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a práve ako znova a znova s tou tyčinkou naberáš rúž, tak nikde nemáš zaručené, že tie baktérie tam neprenesieš aj takto. Navyše som šla skúsiť jeden rúž a až mi bolo trápne, koľko som z neho musela odobrať, aby som si ho naniesla, tak, že som aj videla ako ukáže na perách...:( S tým dizajnom súhlasím, je to taký typický MAC signature, len niektoré produkty majú už novší obal a už to neni ono:/

      Odstrániť
  3. vau.. super článok
    ja napr. obdivujem slečny v KE v Pupe, tie sú pekne zladené, upravené, aj vlasy a obzvlášť jedna "zrzka" je bombovo nalíčená :) a tak by to malo byť + samozrejme vedieť o produktoch všetko. lebo prepáčim, keď na mňa pozerajú v drogérii ako na idiota, čo to chcem, ale v MAC by sa to nemalo stať

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi tak:), ale je to na SR nová značka, bol prvý týždeň, tak snáď už je to teraz iné:)

      Odstrániť
  4. Ja som tiez Macu neodolala a odniesla som si dalsi paint pot- lets skate! a ruz (vybrala som si predtym dva ine, no ani jeden nemali a nemohla som predsa odist bez ruzu :) Vyzazista Marta Dvorska (btw, ten opis v clanku sa mi celkom hodi na nu :P) mi ako licenku ponukla Mocha, co je podla nej neutralna, hocikomu sa hodiaca licenka, no tu uz doma mam az az taka pokojna nie som, je na mna prilis nudna a nevyrazna, nevadi. Skusila som si nazivo Plum foolery a to tiez nie je moja salka kavy. Kazdopadne sa este po nejaky paint pot, ruz a puder s licenkou .....vratim :) V Prahe som bola a tiez mi ziadnu registraciu neponukali (ale tam som sa zase stretla s dost odmeranym personalom, aj ked sme v predajni boli len dve), no u nas som sa zaregistrovala, sak je to zadara, ma to urcite benefity, tak preco nie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že výhodou registrácie je, že ti spätne môžu pozrieť, aké produkty si kupovala, no vidím v tom aj nevýhodu - doma mám nejaké prázdne obaly a aj produkty ktoré som kupovala v zahraničí, z ktorých časom budú obaly:) a tie aj tak v tejto predajni nemôžem použiť.:( S tým popisom si sa nemýlila:)

      Odstrániť
    2. Ja som sa konkretne pytala, ci mozem priniest obaly z produktov, ktore som si zakupila v Cechach, slecna mi povedala, ze ano. Neviem, ci mas obaly aj z inych krajin, ja dufam, ze informaciu, ktoru som dostala, je spravna.

      Odstrániť
    3. tak to je skvelé, ďakujem za info:), mám aj z iných krajín, no keď to ide s českými, tak by to malo ísť aj s inými:), no nie?:)

      Odstrániť
    4. ja si tiez myslim, ze im to moze byt jedno, ked prinesies obaly, odkial su produkty kupovane

      Odstrániť
  5. Perfis :)) ja zatial od macu nic nemam no ak si konecne nieco kupim myslim ze ako prvy to bude ruz podla toho co som citala by mali byt az neuveritelne kvalitne... Co sa oblecenia predavaciek tyka suhlasim s tebou mali by mat nejake chic "rovnosaty":))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som čítala, že celkom vysušujú, ale zavisí s akým finishom si kúpiš:) a aspoň ten, čo som skúšala v predajni mi po jedle zo stredu pier celkom zmizol, zostala mi z neho len "kontúra":)

      Odstrániť
  6. velmi pěkný článek :)

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svou GIVEAWAY :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. s tou řasenkou je to opravdu dost zvláštní, protože já si ji osobně vybírám prakticky jedině kvůli kartáčku. MAC mě láká už od samých začátků, kdy jsem se začala zajímat o kosmetiku. chci si zainvestovat do nějaké matné true red rtěnky a chci jejich vyzkoušet jejich opěvovaný korektor :) jsem zvědavá, cos ulovila Ty!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak som zvedavá akú od nich ulovíš ty, prípadne potom môžeš omrknúť ako vyzerajú riasenky u vás;)

      Odstrániť

Thank you for leaving comment:)