štvrtok 1. decembra 2016

SHEA BUTTER







Ak "holdujete" prírodným produktom dnes si prídete na svoje. Na programe máme "bambucké maslo", ktoré v zložení mnohých výrobkov nájdete pod názvom "shea butter".

Bambucké maslo je prírodný produkt získavaný priamo z orechov stromu Karité. Vyrába sa lisovaním, čím sa extrahuje tuk, ktorý obsahuje veľké množstvo telu prospešných mastných kyselín a vitamínov. Jedná sa tak o naozaj hodnotný produkt používaný africkými domorodcami už po stáročia.

Ja som sa vďaka www.sheabutter.sk dostala priamo k prémiovému výrobku, pretože toto bambucké maslo je:
  • NERAFINOVANÉ - extrahované mechanicky vodou. Získava bez použitia chemických, či konzervačných látok. Výrobný postup je tradičný, rovnaký pred stáročiami používali Afričania.
  • FAIR TRADE - TRIEDA KVALITY "A", čiže bez prímesí, rozpúšťadiel a akejkoľvek chémie!
  • HAND-MADE ručne robené
  • 100% BEZ PRÍMESÍ A KONZERVAČNÝCH LÁTOK (vydrží 12 mesiacov od otvorenia)
  • KRAJINA PÔVODU: GHANA
  • ORIGINÁL - NEBIELENÉ A NEPARFUMOVANÉ
Balenie: Obal nie je ničím výnimočný. Jednoduché plastové balenie, ku ktorému je šnúrkou priviazaný popis. Poľahky ho po vypotrebovaní zrecyklujete. Sama firma sa hrdí tým, že radšej zvolili lacnejší obal s kvalitným obsahom. Veď samo maslo Vás už o svojich prímoch presvedčí. 

Obsah/ konzistencia: Kelímok je naplnený na maximum až po okraj. :) Maslo je pomernej tuhej konzistencie. No vďaka tomu, že je našľahané manipulácia s ním je ľahšia a príjemná.
Všimla som si tiež, že vrchná vrstva masla pri nepoužívaní "chytí" sýtejší žltý odtieň.

Aplikácia: Aplikáciu si uľahčíte, keď maslo zahrejete v dlaniach. Ja som si ho napr. najprv "rozdistibuovala"bodovo po tele a kým som sa vrátila k prvému bodu, maslo už bolo "povolené" a lepšie sa roztieralo. Platí menej je viac. Maslo je totiž dosť premasťujúce, no okamžite po vmasírovaní sa vsiaka. Ideálny je teda pre suchú pokožku, ktorej poskytne okamžitú úľavu! Platí aj pre pokožku rúk, ktorá ho v tejto chladnom období ocení dvojnásobne.:)

Parfumácia: Vôňu môže brať niekto ako negatívum a hlavne spočiatku môže viacerím jedincom prekážať. Je totiž povedzme, že nezvyklá - dymová. Ja si po použití pripadám, že mám nábeh na "údený oštiepok".:D Už sa na tom smejeme aj s priateľom, keď sa nakrémujem pred spaním, keď sa dovalím z kúpeľne, že "oštiepok" došiel. Aj minule sa tak zvláštne tváril, tak som sa hneď priznala, čím som opäť "nakrémovaná". Asi prvé 4 dni som ju vnímala dosť intenzívne, no potom som si na ňu zvykla.

Dojmy: Myslím, že doteraz som takéto "čisté" maslo nemala. Zvyčajne siaham po nejakom kréme z drogérie. Musím však uznať, že po tomto bola pokožka vypnututá, pružnejšia a krásne hladká. Kedže je výdatné netreba to s ním prehnať. Aj pri minimálnom množstve totiž dodáte pokožke, to čo pri bežnom použití s krémom. Maslo sa vďaka našľahanej textúre isto lepšie vmasíruje a myslím, že pôsobí aj luxusnejšie.:))
Ja som neexperimentovala a používala som ho výhradne na telo. Často sa mi stane, že mám suché ruky od umývania a hlavne vtedy mi dokázal poskytnúť okamžitú uľavu. Priateľ v zime priam trpí atopickým ekzém, takže sa mi hodil ako pokusný králik. Ruky hneď vyzerali ošetrene a okamžite ich krásne premastil bez toho, že by ich zbytočne zmastil. Pri pravidelnom používaní bolo vidieť zlepšienie. Nedávno som ho začala používať aj na pery a nemám, čo by som vytkla.:)
Vďaka tomu, že je masielko nerafinované, myslím, že by mohlo zaujať aj psíčkarov, na labky pre ich miláčikov, teraz v zime poslúži ako vykúpenie.
Verím, že po lete dokáže predĺžiť opálenie, čo som nestihla otestovať, kedže mi prišlo až na konci septembra.:)


Ďalšie funckie tohto multifunkčného zázraku :
  • Je dokonalý hydratačný produkt pre tvár aj celé telo. Môžete ním nahradiť svoj denný/nočný krém, či protivráskovú starostlivosť. Vyživuje pokožku, podporuje tvorbu kolagénu a obnovuje elasticitu pleti.
  • omladzujúce a regeneračné účinky na pleť a vlasy. Stimuluje bunkovú aktivitu, čím predchádza vzniku vrások, nerovností, škvŕn, rozšíreným pórom a iným prejavom starnutia. Pri pravidelnom používaní účinne vyhladzuje vrásky a zabraňuje vzniku nových.
  • Obsahuje prirodzený UV filter 3-4! Vďaka hojivým účinkom je maslo skvelý balzám po opaľovaní. Hodí sa aj na ošetrenie popálenin, drobných raniek, či odrenín.
  • Nerafinované bambucké maslo obsahuje prírodné antioxidanty, vitamíny, fytosteroly a mastné kyseliny, ktoré posiľnujú imunitu.
  • Podporuje rast vlasov a regeneruje poškodené vlasové štruktúry. Veľmi dobre slúži ako kondicionér pre veľmi suché alebo štiepiace sa končeky vlasov.
  • Šetrne odstraňuje očný makeup, pričom vyživuje riasy a podporuje ich rast.
  • V zimnom počasí chráni pokožku pred mrazom a zastúpi aj funkciu balzámu na pery.
  • Skvelý aj pre hydratáciu a ošetrenie kožných problémov ako akné, ekzémy, dermatitída, šupinatá koža a pod.
  • Ideálny na hydratáciu bruška pre tehotné ženy. Zabraňuje tvorbe strií a zmenšuje už vytvorené. Vhodný aj na jemnú detskú pokožku bábätiek.
  • Zmierňuje jazvy a je vhodné aj na rýchle hojenie po tetovaní - bez chrastičiek. Upokojuje podráždenú pokožku po holení.
  • Svoje zastúpenie má aj v gastronómií namiesto tuku. Je jedlé a často sa používa v čokoládovom priemysle. Práve preto vám jeho vôňa môže pripomínať bielu čokoládu, či orechy.
Uznáte, že svojou škálou použitia a liečivými vlastnosťami je jednoducho neprekonateľné.:)

 photo 45_zpsehjlhcnj.jpg
Pred:
 photo 49_zpsejcy4hay.jpg
Po rozkrémovaní:
 photo 50_zpsbqg2e5c4.jpg

Zloženie:
kyselina olejová 40-60% (v olivovom oleji tvorí napr. len 15-20%)
kyselina linolová 3-11%
kyselina linolénová menej ako 1%
prírodné antioxidanty - vitamíny A,D,E,F
kyselina stearová 20-50%
kyselina palmitová 2-9%
kyselina arachidová menej ako 1%
fytosteroly

 photo 51_zpslphrvtyx.jpg

Napriek tomu, že cena je o niečo vyššia 12,99€/ 100 ml, produkt sa môže hravo vyrovnať iným, ba čo viac svojimi vlastnosťami a univerzálnosťou ich aj predčí. 

A POZOR! Pokiaľ máte alergiu na orechy, produkt najprv vyskúšajte na kúsku pokožky a počkajte 12 hodín. Ak nastane reakcia - produkt nepoužívajte!!!

O tom, že ste o bambuckom masle počuli, nepochybujem.;) No vyskúšali ste ho už? Zaujalo Vás?

p.s. Ďakujem zastúpeniu sheabutter.sk za poskytnutie produktu k recenzií.:)

Dôkaz, že maslo je skutočne naplnený až po okraj;)
 photo 56_zpsqk7eiin3.jpg

2 komentáre:

  1. Tomu říkám recenze! Mně bohužel bambucké máslo ucpává póry, ale miluji jej na tělo, rty, hlavně velmi suchá místa a kdysi když jsem ještě měla spoustu vlasů jsem jej dávala i do nich! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. už som o ňom počula rada by som ho vyskúšala lebo mávam strašne suchú pleť, a to stou kupelňou ma pobavilo že oštiepok:)) páči sa mi tiež som podobný produkt ešte nevlastnila

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)