nedeľa 11. júla 2010

Solarium


Vzdy kratko pred letom zacnem navstevovat solarko. Pokozka mi zhnedne rychlejsie ako pri "skvareni" na slniecku, nie ze by som nemala rada aj tuto formu, ale solarko je pre mna pohodlne. Co mi trosku vadi, ze vzdy po nom ma pokozka taky zvlastny pach. Treba myslet aj na negativne stranky solaria a rakovinu koze. A par rad, ktore to zaujma pripadne nad navstevou solaria rozmyslaju:

I always just before start summer visit solarium My skin tan faster than I sun on natural sun.
I like also natural suntanning but this form is for me more comfortable. What bothers me a little, after sun tanning in solarium my skin have special smell. You must also remembered the negative sides of solarium and cancer.
A few advices for you, who are insterested in or would like visiting to solarium:

1,Prvy krat je vhodne ist na najmenej minut. Bud 3 pripadne 4 alebo 5 kazde solarko ma totiz ine zakladne casove hodnoty. Ja chodievam do 3 minutoveho. Postupne si mozte minuty pridavat. Netreba byt neprpezlivy.
1, For first time it is appropriate to go for a least minutes. So 3 or 4,5 , each of solarium has various basic time value. I go to 3 minutes. Gradually, you can add minutes. You must be patient,

2,Je dobre mat medzi jednotlivymi opaleniami aspon 48 hodin. Uz aj kvoli tomu, pokial by ste mali nejaky problem pripadne alergiu tato sa prejavi, a pokozka za tento cas zregeneruje. Treba davat pozor, aby ste sa nespalili. Pokial sa spalite pokozku budete mat zacervenanu a mozu sa vam vyhodit aj drobne blede vyrazky. To sa vsak moze stat aj pokial ste alergicky na slniecko.
2, It is goo to have between two individual sun tan 48 hours. Even because of this, if you have a some problem or allergy of sun, and this time the regenerates. Be carefull of sunburn. If you sunburn your skin will be red, and you also can have small bled rash. This It may happen even you are allergic to the sun.

3,Do solarka je vhodne pouzivat kremy. Tie si mozte zakupit u obsluhy solaria, pripadne vam poradia aj s vyberom. Existuju totiz aj tzv. akceleratory opalenia urcene specialne na nohy kedze sa pomalsie opaluju(nie su vhodne na tvar! pokial by ste si ich dali na tvar asi by ste vysli cervena ako rak. Mozte pouzivat aj specialne tvarove kremy, no mozte pouzivat aj kremy na cele telo.
3,Into solarium is appropriate to use suncreams. You can buy it in sun studios or services help you with choose. There are also known tan accelerators suitable specially for your legs, because your legs are slowly sun tanning (it is not suitable for skin on face, if you put on face you go out red as lobster.) You can use for face special cream for face skin, or creams for whole body..


4, Treba si nasadit specialne okuliare, aby ste chranili oci!
4, You must protect your eyes with special sungalsses!



5, V den, ked sa opalujete v solarku sa nesmiete opalovat v solarku!
5, If you was on sunbathing in solarium, you can´t sunbath on natural sun!

6,Treba sa dokladne odlicit a nepouzit ani deodorant pripadne parfem. Treba si dat dole aj sperky!
6, You must make up off, or not use deodorant or perfume when going to solarium. You can take off your jewells!

7, Pre kazdy typ pleti je odporucane kolko slnecnych kupelov rocne sa moze absolvovat. Toto byste mali najst niekde vyvesene v solarku. Pripadne sa poradit s personalom kazde solarko ma totiz inu silu.
7, For every skin type is recommended how much sunbaths a year may you attednd. It must be in every solarium for information. You can even have consulatation with the staff, every solarium has different strength.

8, Vo vertikalnom, alebo tzv. stacom sa opalite rovnomernejsie. V horizontalnom, alebo aj leziacom si zase odpociniete:) Kazdemu vyhovuje nieco ine je dobre si vyskusat oboje, aby ste sa vedeli rozhodnut, pripadne mozte tieto dve kombinovat.
8, Vertical is suitable for evently sun tan. In the horizontal, or even lying you can rest.:) Everyone likes each other, so it is good to try both, you can be able to decide. Alternativeely you can combine these two.
Horizontalne solarko
Horizontal solarium


9, V solarku najdete gombiky start a stop. Startom zapinate solarko a stopom zastavujete. Stop tlacitko je vlastne bezpecnostne a ma vam umoznit pokial by bol nejaky problem prip. by ste citili nevolnost, alebo by vas prehrievalo, aby ste ho mohli ihned zastavit. Niekde su solarka ovladane na dialku, obsluha vam navoli cas a vy si ho len "startnete", inde mate zetony, ktore nahadzete, no a niekde po navoleni na dialku mate cas par minut, aby ste naskocili a zacali sa opalovat.
9, Into solarium you can find 2 buttons Start and Stop. With button start, solarium is running. Stop button is actually safety and if you have problem, you can stop it. If you feel nausea or muach heat, you can immediatly stop it. Somewhere solarium is conrolled remotely using dials, stuff gives only time and you just "Start". Another you get chips and you give into a box, the "Start". Somewhere you have only few minutes for starting sunbath.

10, Solarko nie je vhodne pre typy, ktore neznasaju male uzavrete priestory.
10, Solarium is not suitable for the types who are intolerant of small enclosed spaces.

11, Pokozku treba hydratovat, kedze slniecko aj solarku ju vysusuju, bud specialnymi kremami, alebo klasickymi.
11, Skin shoul be hydrated because the sun dries you also in solarium, Either special cream or classic.

12, Po solarkovani sa nesmiete umyt asi 3 hodiny, inak by ste ucinok solarka znicili.
12, After sunbathing in solarium you not allow wash for about three hours, otherwise is effect of sunbathing in solarium destroyed.

Pokial by ste mali este nejake otazocky, pripadne nejake poznamky, kludne ich napiste do komentarov:)
If you have any question, or some comments, feel free to write to somment:)

Vnutri solarka...(vertikalne solarium)
Inside the solarium...(vertical solarium)

2 komentáre:

  1. Máš nějaký oblíbený krém do solárka? Já jsem používala Australia Gold, ale pak jsem objevila Designer Skin Black Tanning Lotion, který děla zázraky. Už po jedné návštěvě solárka je pokožka čokoládovější, ne oranžovější nebo červenější=) a nádherně voní=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tento rok som pouzivala co mali v solarku Polinesia, ale popravde som nejak nevidela vysledky a tak som sa na druhu permanentku opalovala uz bez kremu(ano, viem nemala by som, co uz so mnou), minuly rok mali v solarku zase jetset, tak ten, predtym rok som chodila do ineho, tam mi vzdy podla toho ako videla , ze som opalena vybrala z obrovskej ponuky kremov, akoze by ti len oci prechadzali kolko ich tam mala:D...a k voni-ta Polinesia bola asi jedina, co som doteraz zniesla ako tak inak mi vsetky akosi pachnu, tak radsej volim prijatelnejsiu verziu, vacsinou totiz v tomto solarku kde chodievam maju len dva otvorene na vyber z tych mi vzdy odvazi 10g a je:), ale australian gold vyzera kvalitna kozmetika, myslim , ze mi ju davaala ta co som u nej chodievala k prvej:)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)