streda 27. októbra 2010

Nobody is perfect


Možno to tak nevyzerá, no na obrázku sú "muffiny". Sú síce trošku roztečené, no na chuti im to neubralo. Asi takto skončila moja lenivosť, nahádzať labilnejšie papierové košíčky na klasický plech.:D

Ak máte chuť si ich spraviť, nech sa páči receptík:)
All you need:
12 papierových košíčkov (priemer 5cm)
4 vajcia štipku soli 
125 g cukru
125 g masla
1 vanilkový cukor (kedže mám skúsenosti, že sa nič nedeje, aj keď dám menej cukru nedala som ani jeden vanilkový, miesto toho som do koláča dala vanilkovú esenciu, ktorej zvyšok som doma našla)
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 PL lyžicu vanilkového pudingu (kedže som doma nenašla vanilkový dala som Zlatý klas a kedže neviem čítat, teda viem, ale až teraz som došla na to, že som mala dať len jednu lyžicu, ja som tam šupla celý balíček:)))- ale aj tak bol dobrý:)
4 polievkové lyžice mlieka
125 g čokolády na varenie

Žĺtky si oddelíme, pridáme šipku soli a trochu cukru - vyšlháme tuhý sneh.  A teraz si spravíme hlavnú časť: zmäknuté maslo, zvyšný cukor, (vanilkový cukor), a žĺtky vyšlháme dohladka. Zmiešame múku a prášok s pečivom, ktorý postupne pridávame do krému. Pridáme zároveň aj mlieko. Miešame opät dohladka a pridáme nasekanú čokoládu. Potom pridáme sneh, ktorý zapracujeme. Cesto rozdelíme do košíčkov a dáme pieť. Pečieme dozlatava:)

4 komentáre:

  1. dakujem, aj ty mavas super prispevky!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :DDD
    moje dopadly podobně...ale co, ty placky byly taky dobrý..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ale inokedy mi vyjdu len košíčky to tentoraz nevydržali:), pokiaľ nezhoria na uhlík tak to neva:)a na obrázku podľa mňa nevyzerajú najhoršie:)))

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)